Gość: GlennBp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.03, 10:48 po 190 kkm, w drobny mak poslzo kolo pasowe ponizej foty: www.astercity.net/~marru/2003/volvo/index.htmPozdrawiam Lukasz Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: tomek Re: Tdi vw padlo.. foty IP: 2.5.STABLE* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.03, 10:55 I co?G... nic tam nie ma. Link Zgłoś
Gość: GlennBp Re: Tdi vw padlo.. foty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.03, 11:05 www.astercity.net/~marru/2003/volvo/index.htm nie g... tylko sie "pozdrawiam" pod link podczepilo.. Lukasz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Tdi vw padlo.. foty IP: 2.5.STABLE* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.03, 11:46 Rzeczywiście,sorry.Mój koleś miał to samo w A6 1.9 tdi,sprowadził ten samochód z Niemiec 2 lata temu,tak ciągle się z nim ciaga po serwisie,a to roz... się jakieś kółko,a to pier... przeplywomierz,wiecznie coś i tak sra kasę w to "cacko".Prawda jest taka,że silniki TDi,przynajmniej te do końca lat 90-tych to jeden wielki niewypał,są bardzo awaryjne,w rzeczywistości taniej wychodzi kupić sobie benzynę. Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Tdi vw padlo.. foty IP: 217.146.135.* 06.10.03, 13:10 Gość portalu: tomek napisał(a): > a to pier... przeplywomierz,wiecznie coś i tak sra kasę w > to "cacko". powiedz Twojemu znajomemu, ze jak nie chce wydawac kasy, a jezdzi w miare rozsadnie, to zamiast nowej przeplywki z pare setek wystarczy wpiac diode miedzy sygnal ECU a zasilaniem +5V. Koszt 0,001 Euro, ja juz tak jezdze ponad 1,5 roku. ECU melduje co prawda usterke, nie wchodzi jednak w tryb awaryjny. Jacek PS. jak zobaczylem zdjeciach od GlennBp to przypomnialo mi sie, ze ostatni raz tak brudny, wrecz upier**y przedzial silnika to mialem ~ 20 lat temu w Zuku. Jak wy to robicie!? Bierzecie udzial w Trialu? Link Zgłoś
Gość: GlennBp Re: Tdi vw padlo.. foty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.03, 13:58 Gość portalu: jacek napisał(a): > Jacek > > PS. jak zobaczylem zdjeciach od GlennBp to przypomnialo mi sie, ze ostatni raz > tak brudny, wrecz upier**y przedzial silnika to mialem ~ 20 lat temu w Zuku. > Jak wy to robicie!? Bierzecie udzial w Trialu? hehe no fakt brudny, podejrzewam ze nigdy niebyl myty, natomiast nieprzypuszczam zeby bylo to powodem rozpadu kola pasowego :) Pozdrawiam Lukasz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Tdi vw padlo.. foty IP: *.arcor-ip.net 06.10.03, 21:21 Gość portalu: GlennBp napisał(a): > hehe no fakt brudny, podejrzewam ze nigdy niebyl myty, natomiast > nieprzypuszczam zeby bylo to powodem rozpadu kola pasowego :) > Pozdrawiam > Lukasz no niby tak, chociaz moze swiadczyc, ze kolega sie specjalnie o samochod nie troszczyl. W sumie, tez mam takie podejscie, i wiem, ze jak sie cos tam zepsulo - to w 90% bylem wspolwinny. Np. od dwoch lat buduje sobie domek - ladownosc mojego samochodú jest podana 450kg, a ja juz raz ponad 900kg zaladowalem. Jak padla wciagarka to sie hak do samochodu zaczepilo + 8 workow suchej zaprawy w bagaznik i dalej taczki betonu na drugie pietro. Jak trzeba to nie ma zlituj sie. Efekt: po dwoch tygodniach zawieszenie silnika sie urwalo. itd., itp. jacek Link Zgłoś
Gość: GlennBp Re: Tdi vw padlo.. foty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.03, 11:53 > no niby tak, chociaz moze swiadczyc, ze kolega sie specjalnie o samochod nie > troszczyl. W sumie, tez mam takie podejscie, i wiem, ze jak sie cos tam > zepsulo - to w 90% bylem wspolwinny. > Np. od dwoch lat buduje sobie domek - ladownosc mojego samochodú jest podana > 450kg, a ja juz raz ponad 900kg zaladowalem. Jak padla wciagarka to sie hak do > samochodu zaczepilo + 8 workow suchej zaprawy w bagaznik i dalej taczki betonu > na drugie pietro. Jak trzeba to nie ma zlituj sie. > Efekt: po dwoch tygodniach zawieszenie silnika sie urwalo. > itd., itp. > jacek Niby tak, niemniej jednak w tym przypadku brudny byl tylko przedzial silnikowy. Sam samochod jest bardzo zadbany, sluzy tesciowi jako narzedzie pracy wiec wszystkie wymiany itd byly/sa robione na czas, samochod jest pod stala opieka mechanika, nie aso coprawda, ale osoby ktora obsluguje mu samochody od x lat. Niestety w tym przypadku ewidentnie wystapila wada materialowa, bo przebieg 190 tys(prawdziwy) niepredestynuje do takiej usterki, ktora przy wiekszym pechu, lub jak kto woli mniejszym szczesciu mogla doprowadzic do naprawy glownej. Pozdrawiam Lukasz Link Zgłoś