lennon1 07.10.03, 22:44 Prosze o opinie uzytkownikow. Zalet juz mi wymienil sprzedawca. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: ciekaw Re: Nissan Almera 1,8 IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 07.10.03, 23:55 Wady po miesiacu uzytkowania (wszystko co moge sobie przypomniec): - sredniokiepski promien skretu; nie jest zly,ale daleko mu np do Seata Toledo (mam porownanie po jazdach probnych); uciazliwe np na parkingach,zwl podziemnych -latwo przenosi dzwieki spod podwozia do samochodu; przejedziesz po zwirze czy kamykach to uslyszysz jakbys tam byl, -brak opcji wylaczania poduszki powietrznej, Poza tym jezdzi sie super (mam wersje accenta). Silnik 1.8 to jest to, przyspiesza jak po sznureczku, milo czuc rezerwe pod pedalem gazu. Srednia na trasie: 7.2 litra, przy normalnej jezdzie (bez swirowania ale i nie jezdze w ogonie). Poza tym, nie wiem czy dealer ci powiedzial,ale V bieg jest dosyc elastyczny. Nie wiem jak u Twojego dealera, ale Almera 1.8 jest atrakcyjna cenowo jak na japonczyka. pozdr Link Zgłoś
lennon1 Re: Nissan Almera 1,8 08.10.03, 00:18 A ile to pali podczas jazdy miejskiej. Bo w reklamówce pisza, że 10,2. Szukam czegos z silnikiem 1,8 za rozsadne pieniazki. Ta propozycja jest niezla. Link Zgłoś
Gość: ciekaw Re: Nissan Almera 1,8 IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 08.10.03, 12:30 Nawet nie sprawdzalem w miescie (zawsze mam wlaczony CD i nie chce mi sie w miescie przelaczac ekranu),ale mysle ze nie bedzie odbiegac od tego co jest w materialach. Wahalem sie miedzy P307 (odpadl bo awaryjny), Corolla (drogie wszystkie dodatki) a Almera i padlo na Nissana. pozdr Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Nissan Almera 1,8 IP: 217.153.77.* 08.10.03, 12:48 a czemu nie Honda Civic 1.6 ? Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Nissan Almera 1,8 IP: 217.153.77.* 08.10.03, 14:30 Mniejszy moment obrotowy, nie za bardzo kumam, każdy samochód ma mniejszy - większy moment obrotowy, zależy tylko jaką moc uzyskuje w tych przedziałach i jeżeli Cię zrozumiałem to nissan ma wiekszą moc przy mniejszym momencie obrotowym niż honda. Cena to rzecz względna może za wyposażenie dodatkowe te ceny nie będą się bardzo różniły. Ale jak wybierzesz taki czy inny to życzę zadowolenia. Link Zgłoś
Gość: ok! Re: Nissan Almera 1,8 IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 11:44 Hmm, jezdzilem Almera 1,8 ..co prawda krotko (jazda probna}, ale pomimo wiekszej pojemnosci silnika hondowski 1,6 robi na mnie lepsze wrazenie, zarowno dynamika, elastycznosc(!), spalanie ,(jesli jest wazne to nie przekraczam 7,2 wiekszosc miasto}, skrzynia biegow w almrerze niezbyt, galka dzwigni biegow lata.Wiec jezdze civic 1,6, ale poza tym, co wymienilem, almera zrobila na mnie niezle, wrecz mile wrazenie.Najlepsze wyjscie to jazdy probne, a oprocz tego warto poczytac co pisza uzytkownicy, ktos chyba podal juz www.autocentrum.pl Link Zgłoś
Gość: ciekaw Re: Nissan Almera 1,8 IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 08.10.03, 21:26 Bylem na jezdzie probnej w Hondzie. Jezdzilo sie bardzo fajnie (choc taki szczegol: niewydajna klima), skret super, wyciszona super-jechalem po dziurawym asfalcie i nic. Ale... 1.6 byla droga, duzo drozsza (do przyjecia jedynie z klima manualna,a ja chcialem klimatronic) i trzeba bylo czekac. Dealer koniecznie, uporczywie chcial wcisnac wersje 1.4, ktora jezdzilem i byla wyraznie za slaba. Poza tym, faktycznie wysoki moment obrotowy. Trzeba ostro dawac po gazie zeby zmienic bieg. A w Almerze elastyczne biegi sa naprawde fajne. Czesto wyprzedzam z V, bez redukowania. Jestem bardzo zadowolony z Almery. pozdr Link Zgłoś
greenblack Re: Nissan Almera 1,8 08.10.03, 22:01 A jeździłeś już tym samochodem? Jeśli nie, to spróbuj pobawić się NFormem w czasie jazdy. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Okto Re: Nissan Almera 1,8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.03, 10:49 Nie demonizuj N-Form. Robią to wszyscy dziennikarze, którym nawet nie chce się dokładnie zapoznać z funkcjonalnością panelu N-Form. Od ponad roku używam go w primerze i uprzejmie informuję, że nie mam z nim żadnych problemów. Radio chyba każdy programuje na parkingu, a nie w czasie jazdy. Przełączanie kanałów w N- Form nie jest kłopotliwe. Regulacja klimatyzacji odbywa się jednym palcem. Regulacja głośności też. Prywatnie jestem bardzo ciekaw, co użytkownikom nowych nissanów tak bardzo doskwiera podczas obsługi panelu N-Form. A może na ten temat wypowiadają się ci, którzy nie mieli dotychczas z nim do czynienia. Link Zgłoś
Gość: Okto Re: Nissan Almera 1,8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.03, 10:53 Zapomniałem dodać, że przy pierwszych ocenach nowej primery, N-Form został m.in. w Auto Świecie oceniony jako dobre rozwiązanie, o wiele lepsze niż podobna rzecz w BWM. Jak działa taki panel w BMW nie mam pojęcia, ale zawierzam dzienikarzom Auto Świata. Wraz z upływem czasu okazywało się, że N-Form jest nazbyt skomplikowany, a każdy błyskotliwy dziennikarz radio zwykł programować podczas jazdy i to najlepiej szybkiej. Podkreśla - programować - a nie pogłaśniać lub przełączać programy. W poprzednim samochodzie - almerze 1,4 Link Zgłoś
Gość: Okto Re: Nissan Almera 1,8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.03, 14:35 miałem znakomite radio z panelem, gdzie też było sześć przycisków do zmieniania kanałów. Natomiast programowanie wymagało czasu i napewno nie można było go dokonać podczas prowadzenia samochodu. Link Zgłoś
jaki71 Re: Nissan Almera 1,8 09.10.03, 15:43 Gość portalu: Okto napisał(a): > miałem znakomite radio z panelem, gdzie też było sześć przycisków do zmieniania > > kanałów. Natomiast programowanie wymagało czasu i napewno nie można było go > dokonać podczas prowadzenia samochodu. Co do obslugi N-Form'a nie bede sie wypowiadal ale wszystkie radia, ktore mialem lub obslugiwalem dalo sie programowac podczas jazdy, tak samo jak wybierac wiekszosc funkcji, np. programowanie stacji robie bez odrywania wzroku od drogi. Oczywiscie pomijam glebokie menu gdzie sa juz ustawienia bardziej systwmowe niz uzytkowe, chociaz zmiane koloru podswietlania tez robie w trakcie jazdy. A czepiam sie bo tez stoje przed wymiana samochodu i almera jest wsrod tych, ktorym sie przygladam. JAki Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: Nissan Almera 1,8 IP: *.fastres.net 09.10.03, 17:39 Moim zdaniem Almera jest super na poziomie BMW 5 lub lepiej.... A ze tansza.........to tylko zbieg okolicznosci..... Link Zgłoś
Gość: Okto Re: Nissan Almera 1,8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 18:53 Prawda jest taka, że, moim zdaniem, N-Form nie nadaje się do programowania podczas jazdy. Fakt - nigdy nie próbowałem. Po prostu nie czułem takiej potrzeby. RDS jest dla mnie wystarczający. Śledzi pracowicie wszystkie wcześniej zaprogramowane stacje - po przełączeniu trzeba chwilę poczekać i już gra. Być może obsługa panelu w almerze nie jest tak wygodna jak w primerze. W primerze panel jest w poziomie, a w almerze w pionie. Nie jestem pewien, że układ pionowy jest tak samo praktyczny. Jeśli planujesz zmianę samochodu, to rozwarz też primerę. Różnica w cenie nie jest aż tak wielka, a samochód zdecydowanie lepiej wyposażony. Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: Nissan Almera 1,8 IP: 5.3.1R* / *.pg.com 09.10.03, 18:51 W sumie niezłe autko, jeździłem próbnie. Ale: 1. Słaby, jak na 1.8 silnik. Nie ciągnie lepiej niz 1.6 konkurencji (Honda, Toyota), a z 1.8 Hondy w ogóle nie ma co porównywać. Różnica ogromna. 2. W ostatnim czasie Nissany zaczęły być bardzie podatne na korozję :-( 3. Dość ciasne wnętrze. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
hocest do Nikejma.... 09.10.03, 20:30 ciasno w Almerze :o jakieś cudaki opowiadasz Kolego. ciasno to jest w Corolli albo w Civic'u ale Almera przy nich to naprawdę wewnątrz duże autko Link Zgłoś
Gość: ARAFAT Do wszystkich i kuzyna IP: 2.5.STABLE* / *.utp.pl 09.10.03, 20:55 No coz ja mam fatalne zdanie o Almerze. Nie jezdzilem 1.8 ale zrobilem 2 tys. km wersja 1.5 a oto moje wrazenia - jakosc wnetrza - kiepskie plastiki - zbyt duzo plastiku przecietnej jakosci. Srodkowy panel (tam gdzie zegar) wyskakiwal z zaczepow - auto nowka sztuka - miejsca niezawiele ale ujdzie w tloku - silnik bardzo oszczedny ale strasznie nieelastyczny na piatym biegu przy 130 pod srednia gorke nie ma sily zwiekszyc predkosci ledwo ja utrzymuje. Trzeba go palowac. Z gazety AMS Tesjahrbuch 2001 podaje osiagi 1.8 0-100 10,9s. elastycznosc 10 sekund na 4 biegu od 60 -100 i 5 biegu od 80 - 120 spalanie nie male a max speed tylko niecale 190 - dla porownania 1.8 w megane poprzedniej generacji do paczki 8,9 sekundy elastycznosc 8 i odpowiednio 13 sekund przy spalaniu o 0,3 litra mniej. 1.6 w renault lub Hondzie czy toyocie rozrawia sie z tym 1.8 w nissanie - zawieszenie kiepsko resoruje a przy tym strasznie pochyla sie na zakretach szybko osiagajac swoj kres - opony 185/65/15 z tego co pamietam bridgestone - wyciszenie jest ok Jak dla mnie auto bardzo nudne stylistycznie aha ma dobrze dozujace sie hamulce Kicha a nie auto jest o wiele lepszy wybor w tej klasie Porownanie do BMW 5 to jakas profanacja jesli ktos kiedys takowa jechal - boze ocal BMW serii 5 Link Zgłoś
Gość: ARAFAT Re: Do wszystkich i kuzyna IP: 2.5.STABLE* / *.utp.pl 09.10.03, 20:58 piaty to ponad 17 sekund i sam silnik wymaga bardzo wysokich obrotow zeby jechal a wtedy robi sie glosno bieg ARAFAT Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: Do wszystkich i kuzyna IP: *.fastres.net 09.10.03, 21:03 .....Ja tam wole Almere! Wiesz co masz! Jak lece nia 270 km/h na autostradzie to nikt mi nie podskoczy!..... Link Zgłoś
Gość: ciekaw Re: Do wszystkich i kuzyna IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 09.10.03, 21:37 No to po co piszesz o wersji 1.5?? Faktycznie w poprzednich Almerach wnetrze nie bylo super,ale teraz jest juz nowe-ja mam z komputerem, z aluminium na galkach i zegarach itp. To tzw accenta. Link Zgłoś
greenblack Re: Do wszystkich i kuzyna 09.10.03, 21:43 Aluminium z najprawdziwszego plastiku. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: ARAFAT Re: Do wszystkich i kuzyna do ciekaw IP: *.utp.pl 10.10.03, 13:23 Czy Almera z Marca tego roku jest starym modelem? Byla ona czarna z fajansiarskim aluminium w srodku. Pisze o 1.5 bo poza silnikiem to specjalnie sie nie rozni. A njesli dla ciebie ta jakosc to syczyt mozliwosci to wsiadz do S klasy i wtedy podyskutujemy. Aluminium w Meganie czy lagunie sprawia o wiele lepsze wrazenie Pozdrawiam ARAFAT Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: Do wszystkich i kuzyna do ciekaw IP: *.fastres.net 10.10.03, 19:55 Arafat............ Wpadles w sidla przyglupow.......... Czy Almera C.......produkowana na bazie VW Golfa II.......i unowoczesniona,moze byc klasa dla BMW 5-nowa?........ Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: do Nikejma.... IP: 5.3.1R* / *.pg.com 09.10.03, 21:11 hocest napisał: > ciasno w Almerze :o > jakieś cudaki opowiadasz Kolego. ciasno to jest w Corolli albo w Civic'u ale > Almera przy nich to naprawdę wewnątrz duże autko W nowym Civicu jest ciasno? Z rozstawem osi 2.68cm i wysoko poprowadzonym dachem? Przejdź się do salonu Hondy, wsiądź do tego autka, a potem do Hondy Legend. Zdziwisz się, bo np. z tyłu ilość miejsca jest naprawdę zbliżona. A Legend jest o dwie klasy wyżej... I porównaj to potem z Nissanem... Kto nie wierzy, niech zmierzy ;-) Sam zrobiłem kiedyś taki eksperyment i byłem w szoku. :-) Inna sprawa, że Civic 5D ma... kontrowersyjny wygląd. Taki mały autobus :-) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
greenblack Re: do Nikejma.... 09.10.03, 21:20 Ale wygodniej i tak siedzi się w limuzynie - jak w fotelu, a nie jak na stołku. Ma to znaczenie zwłaszcza dla ukrwienia nóg i obciążenia kręgosłupa na dłuższych trasach. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: do Nikejma.... IP: *.promontel.net.pl / *.promontel.net.pl 09.10.03, 21:21 zgadzam sie z Tobą, mało miejsca w Civicu to chyba gość nigdy w nim nie siedział Almera wymięka i to zdecydowanie wielkością w środku do Hondy Civic, a kształt hondzi to indywidualna sprawa :) kazdego użytkownika. Mi się podoba bardziej niż nowe megane. Link Zgłoś
Gość: ciekaw Re: do Nikejma.... IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 09.10.03, 21:49 Ludzie,o czym mowicie. Porownajcie ceny, ja mam pelen wypas w Almerze (wersja sedan po liftingu). Na Honde z klimatronic i silnikiem 1.6 nie bylo mnie stac. Poza tym, Honda jest brzydka jak noc pazdziernikowa, wyglada jak czopek na kolkach (zwlaszcza brzydko wyciete tylnie nadkola). Corolle odrzucilem, bo nie mieli takiego koloru jak chcialem (miesiace czekania), droga w pien (znowu-bolesny wybor:stac mnie na to,ale juz nie na cos tam) a poza tym pelno PH je ujezdza. A Almera sedan nie jest jeszcze opatrzona. Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: do Niknejma.... IP: 5.3.1R* / *.pg.com 10.10.03, 09:58 Gość portalu: ciekaw napisał(a): > Ludzie,o czym mowicie. Porownajcie ceny, ja mam pelen > wypas w Almerze (wersja sedan po liftingu). Na Honde z > klimatronic i silnikiem 1.6 nie bylo mnie stac. Poza tym, > Honda jest brzydka jak noc pazdziernikowa, wyglada jak > czopek na kolkach (zwlaszcza brzydko wyciete tylnie > nadkola). Corolle odrzucilem, bo nie mieli takiego koloru > jak chcialem (miesiace czekania), droga w pien > (znowu-bolesny wybor:stac mnie na to,ale juz nie na cos > tam) a poza tym pelno PH je ujezdza. > A Almera sedan nie jest jeszcze opatrzona. Zaraz... Almera sedan 1.8 kosztuje 62500. Cennik Nissana: www.nissan.pl/vehicle_pricelist.xml?id_model=11123&id_body=11135 A Honda 5D 1.6 kosztuje 61900. Dlaczego więc 'stać Cię' na Almerę, a na Civica nie? Cennik Civica: www.honda.pl/szczegoly.php?aukcja=&przedm=1064091&sortuj=&shr=&grp=&pwd[7]=%2F102931%2F1196134%2F105754&grupa_p=7&strona=7&menu_pwd[1069507]=/838314 Nie rozumiem. Co do wyglądu - nie polemizuję, ale jeśli tylko o to chodzi, to mów wprost, a nie ściemniaj :-) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: Lennon Re: do Niknejma.... IP: *.toya.net.pl 10.10.03, 10:34 Nissan Almera 1,8 cena wersji Visia+ 56200zł Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: do Niknejma.... IP: 5.3.1R* / *.pg.com 10.10.03, 12:52 Gość portalu: Lennon napisał(a): > Nissan Almera 1,8 cena wersji Visia+ 56200zł No tak. Fakt. Tyle, że różnica w cenie siega kilku %, a są różnice w wyposażeniu (np. el. lusterka nie są dostępne w Visia +). O obszerności wnętrza i dynamice nie wspomnę, bo te wypadaja na korzyść H. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: Lennon Re: do Niknejma.... IP: *.toya.net.pl 10.10.03, 13:53 Roznica w cenie to 10% a to nie jest tak malo. Nissan sprzedaje za 65% reszta po roku bez oprocentowania. To lakier metalik za darmo. Nie wiem czy Honda tez tak robi. Reszta to fakt, że Honda. W Łodzi jest jeszcze jeden minus dla Hondy - serwis. Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: do Niknejma.... IP: 5.3.1R* / *.pg.com 10.10.03, 21:07 Gość portalu: Lennon napisał(a): > Roznica w cenie to 10% a to nie jest tak malo. To zależy od punktu widzenia... Jeśli kupujesz auto obszerniejsze w środku, dynamiczniejsze i lepiej wyposażone, to może warto dopłacić... jeśli masz te 10%, a z tym owszem, czasami bywa trudno :-) > Nissan sprzedaje za 65% reszta po roku bez oprocentowania. To lakier metalik > za darmo. Dobra oferta. > Nie wiem czy Honda tez tak robi. Też nie wiem. Chyba nie. Za to na ogół dorzucają jakieś dodatki, typu alarm, felgi, itp. > Reszta to fakt, że Honda. W Łodzi jest jeszcze jeden minus dla Hondy - serwis. A to fakt. Wielu Łodzian serwisuje Hondy w Warszawie. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: do Niknejma.... IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 10.10.03, 19:37 > Zaraz... Almera sedan 1.8 kosztuje 62500. > Cennik Nissana: > <a href="http://www.nissan.pl/vehicle_pricelist.xml?id_model=11123&id_body=11135"target="_blank">www.nissan.pl/vehicle_pricelist.xml?id_model=11123&id_body=11135</a> > A Honda 5D 1.6 kosztuje 61900. Dlaczego więc 'stać Cię' na Almerę, a na Civica > Nie rozumiem. Wychodzilem u dealera znizke, dorzucil troche klamotow. Poza tym, Hondy 1.6 nie bylo od reki tylko trzeba czekac. Byla drozsza-a te cenniki to sobie wiesz co. O Corolli nie wspominam. > Co do wyglądu - nie polemizuję, ale jeśli tylko o to chodzi, to mów wprost, a > nie ściemniaj :-) Sam sciemniasz! Czlowieku,ja to przeszedlem, wiec nie mow mo co bylo tansze a co drozsze. Naprawde, umiem zadbac o swoj interes. Spedzilem u dealerow miesiac (nie bylem tylko w Daewoo ,VW, Suzuki i Mitsubishi) na jazdach probnych. Z roznych wzgledow odpadly: Toledo, Corolla, Civic, Megane, Stilo,Focus,Xara/C5 (a C5 byl za dobra cene), Vectra, ShumaII. Wszystkie objezdzone na jazdach probnych,niektore nawet dwa razy (np Stilo, Corolla, Toledo, Megane). Naprawde myslisz,ze sciemniam? Po co? Wiem ze sa lepsze wozy niz Almera, ale mnie nie stac. Poza tym to dopiero miesiac. Zobaczymy jak auto bedzie sie sprawowac pozniej. pozdr Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: do Nikejma.... IP: 217.153.77.* 10.10.03, 10:44 Jeżeli Honda jest brzydka jak noc październikowa to almera jeszcze do tego w wersji sedan jest tak straszna jak poranna mgła cmentarna w listopadzie. O gustach się nie decyduje więc zakończę, Aha jeszcze jedno : na końcu tego czopka jest jeszcze miejsce dla twojej almery. Link Zgłoś
remo29 Re: do Nikejma.... 10.10.03, 13:24 Pogodzę was: i almera, i civic nie grzeszą pięknością. Civic, jak ktoś już wspomniał wygląda jak czopek-osinobus. Co do wnętrza i wrażeneń z jazdy nie wypowiem się, bo nie miałem przyjemności. Almerę za to trochę znam. Jest nieproporcjonalnie zbudowana, wygląda jak precel. Dłuuuuuugaśna macha z wielkimi oczami i krótka dupka, kratę wlotu powietrza ma jak usta Jaggera i jeszcze ten centralnie umieszczony znaczek wielkości talerza z telepizzy... A tył? Wyłupiaste klosze, beznadziejnie "zawinięta" linia tylnej części dachu (po cholerę?) i dość wąska górna część kabiny w porównaniu z rozstawem kół. W środku milutko (jak na tą klasę), ale ciaśniutko - mam 185cm i nie odczuwam we wnętrzu takiej przestrzeni, jaką miałem nadzieję doznać patrząc na samochód z zewnątrz. Silniczek 90KM (jechałem modelem sprzed ostatniego liftingu) dla takiego auta to jakiś żarcik, trzeba go solidnie deptać, co wiąże się z ciut za dużym hałasem w środku. Link Zgłoś
Gość: ARAFAT Re: do Nikejma.... IP: *.utp.pl 10.10.03, 13:30 JA zgadzam sie Almera jest strasznie brzydkim potworem i Honda przy niej to ekstra ladne autko. Almera to nuda stylistyczna o jakosci Hondy moye tylko pomarzyc nie wspominajac o kiepskiej dynamice handlingu i miejscu w srodku. Akurat Honda ma silnik na poziomie a moye o cien lepszy od K4M y Renault 1.6 Pozdrowa ARAFAT Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: do Nikejma.... IP: 62.233.185.* 02.11.03, 19:46 Do ARAFATA: Chciałem Kupić Honde ale były tylko czarne i mylili by mnie z przedsiębiorcą pogrzebowym.To auto przypomina Koszmar z Ulicy Wiązowej.Kupiłem Almere 1,8 i nie żaluje. Link Zgłoś
Gość: Kec Re: do ciekaw'ego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 15:10 Gość portalu: ciekaw napisał(a): > Honda jest brzydka jak noc pazdziernikowa, wyglada jak > czopek na kolkach (zwlaszcza brzydko wyciete tylnie > nadkola). Corolle odrzucilem, bo nie mieli takiego koloru > jak chcialem (miesiace czekania), droga w pien > (znowu-bolesny wybor:stac mnie na to,ale juz nie na cos > tam) a poza tym pelno PH je ujezdza. > A Almera sedan nie jest jeszcze opatrzona. A czemuż to almerę sedan porównujesz do civica 5d porównaj raczej do civica sedana. Mnie się almera sedan podoba (choć civic mu nie ustępuje) Ale przy almerze 5d civic 5d to piękność Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: do Nikejma.... IP: 195.94.193.* 10.10.03, 15:19 To spróbuj mając 190cm wzrostu usiaść wygodniena fotelu kierowcy i zobacz ile miejsce zostaje z tyłu. W Hondzie mieściłem się bez problemu, w Almerze niestety nie. Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Nissan Almera 1,8 IP: 62.233.185.* 02.11.03, 19:29 A napisz jak się ma CENA Almery 1.8 do Hondy o tej pojemnośći Link Zgłoś
Gość: ciekaw Nissan Almera 1,8!! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 10.10.03, 19:49 Ludzie, ale sie rzuciliscie!! Gosc pytal o opinie uzytkownikoe Almery 1.8, to je dostal.Ale po co odzywaja sie te wszystkie madrale, co to maja zadne pojecie o Almerze??? Cholerni sekciarze, wynocha na swoje watki :-))) Niknejm do hondy (bo czopki sa super), reszta do Corolli i Fabii itd, co tam kto chce. Skad w was tyle jadu? Czy wy myslicie ze ja ten wozek kupowalem w ciemno/wylosowalem z kapelusza?? Link Zgłoś
Gość: ARAFAT Re: Nissan Almera 1,8!! IP: *.utp.pl 10.10.03, 20:28 Nie przesadzaj ja sie odezwalem bo przejechałem 2 tys km Almera (nowy model 2003 na liczniku 500 km) i stwierdzam ze to kiepskie auto. A mozesz mi wierzyc ze jezdzilem nawet Bentleyem i jakis poglad mam wyrobiony POzdrawiam ARAFAT Fabia nie jezdzilm i nie zaluje Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: Nissan Almera 1,8!! IP: 5.3.1R* / *.pg.com 10.10.03, 21:08 Gość portalu: ciekaw napisał(a): > Ludzie, ale sie rzuciliscie!! Gosc pytal o opinie > uzytkownikoe Almery 1.8, to je dostal.Ale po co odzywaja > sie te wszystkie madrale, co to maja zadne pojecie o > Almerze??? > > Cholerni sekciarze, wynocha na swoje watki :-))) Niknejm > do hondy (bo czopki sa super), reszta do Corolli i Fabii > itd, co tam kto chce. > > Skad w was tyle jadu? Czy wy myslicie ze ja ten wozek > kupowalem w ciemno/wylosowalem z kapelusza?? Nie denerwuj sie tak :-) Spokojnie... Poza tym nie rozumiem, dlaczego mówisz 'wynocha na swoje wątki'. To publiczne forum, poza tym, nie Ty założyłeś ten właśnie wątek. Ludzie wymieniają tu poglądy, chcą sie czegoś dowiedzieć. Czasami można komuś doradzić rozwiązanie którego nie brał pod uwagę, i to też jest cenne. Poza tym nie zarzucaj mi, że nie mam żadnego pojęcia o Almerze, bo ten samochód dokładnie 'prześwietliłem'. Też byłem swego czasu zainteresowany jego kupnem, ale... wybrałem coś innego. Wiec pewien pogląd na sprawę mam i co nieco wiedzy na temat Almery i jej konkurentów też :-) "Skąd u Ciebie tyle jadu?", że pozwole sobie zacytować Twą wypowiedź... A co do 'czopków', nigdy nie ukrywałem swojego zdania, że IMHO Civic 5D nie jest piękny. Ale są i gorsze pokraki - np. nowy Megane. Z tym, że to sprawa gustu. Natomiast Civic ma sporo zalet praktycznych, jak np. znacznie obszerniejsze wnętrze niż ma Almera, czy silnik 1.6 dający wyraźnie lepsze osiągi niż 1.8 z Almery. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: z boku Re: Nissan Almera 1,8!! IP: *.espol.com.pl 02.11.03, 22:11 i zdecydowanie leprzą cenę. honda jest o.k.ale ta cena!tak czy inaczej byle nie niemiecki złom.przeceniany,za drogi. Link Zgłoś
Gość: peak0@gazeta.pl Re: Nissan Almera 1,8 IP: *.czerniakowska.pl / *.elnetplus.waw.pl 04.11.03, 16:44 Ja jestem w posiadaniu takowej od stycznia 2003 - autko r.2002IX. Z testów na trasie Wawa-Lublin-Wawa przy 140-170 km/h autko spaliło 7,9 benzyny. (bez klimy) wrażenia z auta pozytywne. *super regulacja prędkości wycieraczek -czasowych- w pokretle przy kierownicy minusy - szeroka(dobre) ale krótka osłona przeciwsłoneczna -widać dla niskich japończyków - zupełnie to niezrozumiałe trzeba ją "przedłużyć" np. z tektury wysówaną nakładką *brak podgrzewanych i el.lusterek zewnętrzynych w mojej wersji Visia+ *fajne ale nie najlepiej moim zdaniem oświetlające światła mijania żarówka H7,ale na długich jest ok. bo świecą razem H7 i H4 *rzeczywiście brak lampki włączonych świateł mijania *brak czujnika temp. zew. i kompa. - termometr zamontowałem sam taki z Norauto nawet nie kłóci się z kolorem deski rozdzielczej - wyprowadzenie czujnika banalne są zaślepki chyba pod alarm tuż przy zawiasach przednich drzwi *klamki zew i wew nie są chomowane tylko Tekna, ale cena kosmos *mała widoczność do tyłu nie do ustawienia lusterkami zew. *największy feler to gwiżdżąca antena zew. do radia - wystarczy "ZEJŚĆ" z kątem jej ustawienia poniżej 45 stopni. względem dachu i hałas znika *sztywne zawieszenie - na równym asfalcie idzie jak po sznurku,nie na polskie drogi to chyba wiekszość mankamentów - ale jak widać raczej drobne były dwa unieruchomienia auta - ale to był zablokowany immobiliser radia który blokował ten od autka - winni montażyści radia - teraz ok. Link Zgłoś