Dodaj do ulubionych

Fotelik samochodowy dla dziecka.

IP: 195.117.254.* 23.07.01, 17:16
Witajcie.
Kupuję właśnie UNO i fotelik dla syna.
Potrzebuję dla 3,5-rocznego dziecka fotelik. Czy ktoś jakoś rozwiązywał już
taki problem? Może ma na sprzedaż solidny, bezpieczny fotelik?
Jakiej firmy kupić?
Czy może być używany?
Z jakimi zastrzeżeniami?

Proszę o radę
G
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: Fotelik samochodowy dla dziecka. IP: 10.1.12.* / 193.41.231.* 23.07.01, 17:30
      Z atestem, dobrany do wagi dziecka (wiek jest mniej istotny) zakres wag jest
      podawany na foteliku (wiek też)
      sprawdź czy masz pasy bezpieczeństwa z tyłu jeśli jest to używany samochód
      ja proponuje fotelik Even flow (sam mam taki) koszt w zalezności od modelu 500
      do 800 (nawet 1000), ale warto
      wcześniej dla niemowlaka miałem Century (ale teraz firmę wykipiło Even flow)
      bardzo fajny amerykański foteli
      chico wygląda jak fotelik czołgowy zwłaszcza modele za 300 PLN, droższe modele
      może i są fajne ale ja wolałem dołożyć już niewiele i kupić coś cio mi się
      bardzieej podobało.

Jescze jedno - przed zakupem fotelika sprawdź w samochodzie jak on wygląda i
      jak się go montuje (zwłaszcza w modelu 3dr.)
    • Gość: Andrzej Re: Fotelik samochodowy dla dziecka. IP: 10.1.12.* / 193.41.231.* 23.07.01, 17:31
      Zapomniałe dopisać
      może być używany, sprawdź tylko czy nie ma pęknięć oraz datę ważnosci oraz
      atest (stareznie plastiku), przynajmniej w Even flow i centruy jest data
    • Gość: jurek Re: Fotelik samochodowy dla dziecka. IP: *.wartsila-nsd.fi 23.07.01, 19:49
      Ja mam firmy "Chicco" włoski również dobrej jakości , ale też 500zł minimum.
      Ale na zdrowiu i życiu dziecka się nie oszczędza.
      Nie kupuj żadnego gówna z supermarketów szczególnie po promocyjnych cenach.
      Jedz do sklepu specjalistycznego.
    • Gość: romczast Re: Fotelik samochodowy dla dziecka. IP: *.nik.gov.pl 24.07.01, 12:03
      Nigdy w życiu nie kupuj uzywanego. Nigdy nie będziesz
      wiedział, czy nie był on "uczestnikiem" wypadku, a
      wszyscy producenci zalecają w takiej sytuacji kupno
      nowego fotelika. Pamiętaj o ateście.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka