Gość: maga IP: *.crowley.pl 15.10.03, 22:47 W PZU rocznego OC płace ponad 800zł. Dzisiaj słyszałem o takiej firmie Samopomoc. Co o niej sadzicie!!!!!!!!!!!!! pzdr Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: zabaa Re: OC gdzie polecacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.03, 23:18 ja mam w Nordea i są bardzo tani tylko zielonej karty nie dają ale jak komuś nie zależy to sie opłaca Link Zgłoś
polokokt Re: OC gdzie polecacie 16.10.03, 01:02 mam w Samopomocy i w moim przypadku byli sporo tansi niz PZU. Gosc z ktorym mama miala stluczke nie mial zadnych problemow z wyplata odszkodowania (choc na ta ponoc sie czeka okolo miesiaca). Generalnie na OC polecam, a jak juz z AC to ja mam dobre doswiadczenia z Allianz Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: andy Re: OC gdzie polecacie IP: 213.241.46.* 16.10.03, 10:56 jeśli wykupujesz tylko OC, to szukaj po prostu najtańszej firmy (jeśli robisz wypady autkiem za granicę to pytaj też o zieloną kartę, chyba, że planujesz wyjazd dopiero po 01.05.2004 to wtedy ZK już nie będzie potrzebna)... ogólne warunki wszędzie są takie same bo to jest nic innego tylko rozporządzenie ministra finansów... chroni osoby i mienie poszkodowane przez ciebie... nawet jak firma padnie to jest fundusz gwarancyjny... ... ale jeśli interesują cie też ubezpieczenia dobrowolne czyli pełne AC, NW, ASS ewentualnie ochrona prawna, to radzę prześwietlić wcześniej sytuację finansową towarzystwa i jak wypłacają odszkodowanie; czasami warto zapłacić więcej za lepszy produkt... pozdr. andy Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: OC gdzie polecacie IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 16.10.03, 11:24 Cześc jeżeli chodzi o ubezpiecznie to proponuje rozpatrzyc oferte Hestii. Sam jestaem tam ubezpieczony i dlatego wiem że jest to najtańsze i zarazem najszersze z ubezpieczeń - mówie tutaj o produkcie Hestia 7. Jest to ubezpieczenie pakietowe bo obejmuje ochroną 7 wybranych przz kliena przedmiotów ( samochód: OC, AC, NNW, mieszkanie, obezpieczenie OC dla własicciela polisy + ewntualnie współwłaścicieli i coś tam jeszcze juz nie pamiętam) Dodam na zakończenie iz ,posiadając co prawda max. znizki, zapłaciłem 17 marca 2003 jakieś 1400zł za ww ubezpiecznie ( samochód o wartości 35000zł ) podcza gdy warta i pzu za sam samochód liczyły sobie jakieś 1600-1800zł Link Zgłoś
ecikp Re: OC gdzie polecacie 16.10.03, 11:46 jasne, że nie jest drogie, ale nie dla wszystkich. Dla niektórych model (Skoda, Ople) - mają zniżki, natomiast dla innych zwyżki (mam Hyundaia - zaoferowali mi taką cenę, że bardziej opłacało mi się ubezpieczyć w PZU. Link Zgłoś