Gość: Wieśmac IP: *.wsm.wielun.pl 25.11.08, 15:05 Mnie się podoba. Może za 20 lat stac mnie będzie na 20-letni używany egzemplarz Panamery Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: kris Re: Zawartość Porsche w Porsche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 15:16 brzydal, ale piekny Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: Zawartość Porsche w Porsche IP: 91.193.160.* 25.11.08, 15:18 U mnie podobnie.... ech.... Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Zawartość Porsche w Porsche IP: *.webasto.pl 25.11.08, 15:29 Porsche przymierzało się całkiem poważnie do czterodrzwiowej 911 jeszcze w latach 60-tych, potem też przynajmniej jeszcze raz, budowano nawet przedprototypy, jak pogrzebać w literaturze, to znajdą się zdjęcia. Przed produkcją wstrzymywało ich zagrożenie tożsamości marki, ale po wprowadzeniu do produkcji najbrzydszej terenówki świata, ten argument nie mógł się ostać. Może i dobrze? Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Zawartość Porsche w Porsche IP: *.pool.einsundeins.de 25.11.08, 15:35 do jacek: >Przed produkcją wstrzymywało ich zagrożenie tożsamości marki Lub brak pieniedzy: www.porschete.com/porschete/comunes/fotos/fotoscuriosas/fotos02/31.jpg Link Zgłoś
Gość: Touareg Re: Zawartość Porsche w Porsche IP: 195.117.224.* 25.11.08, 15:36 Cayenne z 3 litrowym silnikiem diesla to wstyd dla tego koncernu. Nie ma niczego wspolnego z marka sportowa Porsche i jest tylko zabawka dla ubozszych lansiarzy. Nie stac cie na Cayenne Turbo dla zony - kupujesz diesel ze znaczkami Porsche ktorego wyprzedzac beda wszyscy . Link Zgłoś
Gość: f1 Re: Zawartość Porsche w Porsche IP: *.pools.arcor-ip.net 25.11.08, 15:38 Dla mnie zawsze bedzie nazistowski cien na tym auteczku. Czasem moze lepiej nie znac historii:)Zwlaszcze jak sie popatrzy, kto tym cudem obecnie jezdzi w Niemczech i kto pragnie go miec. Jest tyle pieknych luksusowych marek i modeli. Mnie nie neci i nie kreci. Link Zgłoś
Gość: czlowiek Re: Zawartość Porsche w Porsche IP: *.resetnet.pl 25.11.08, 15:41 Fajne to nowe Porsche, Link Zgłoś
Gość: JKM Re: Zawartość Porsche w Porsche IP: *.chello.pl 25.11.08, 15:46 kupa bzdur w tym artykule... choćby to, że 356 roadster miał silnik centralny... centralny silnik miał 550 Spyder i prototypowe 356... autor okazał się niestety ignorantem... Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Zawartość Porsche w Porsche IP: 212.38.200.* 25.11.08, 15:53 PAMIĘTAMY - że tak czy siak (Ferdynand Porsche powiedział kiedyś "Panie Hitler" podczas gdy wszyscy mówili "mein Fuehrer") Porsche dorobiło sie na wojnie a więc i na naszej krzywdzie - robili np. wieże z działem do Tygrysów i rozwijali mase technologii wówczas.. Link Zgłoś
Gość: tot Re: Zawartość Porsche w Porsche IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.08, 15:54 a mi sie bardzo podoba, pewnie - o ile -sobie kupie takie autko za 30 lat jak sie dorobie :D. jak bede mogl dokonac wyboru za te same pieniadze miedzy porsche a resztą niemieckich marek, wlasnie mi takiego modelu u porsche brakowalo w ich ofercie a teraz mzoe stac sie neizla konkurencja dla bmw czy mercedasa, idealne auto dla bizmesmena z zylka do sportu a zarazem wygodne aby przewiezc kontrahentów :). Link Zgłoś
Gość: d. Re: Zawartość Porsche w Porsche IP: *.static.qsc.de 25.11.08, 15:55 > Potem Ferdynand zaprojektował pojazd, który dziś nazwalibyśmy "hybrydowym". (...) Pomyśleć tylko, że powrót do tego pomysłu zajął ponad 100 lat... Bzdura. Napęd hybrydowy polega na czymś zupełnie innym. Natomiast podobne rozwiązanie (pozwalające pozbyć się skrzyni biegów) jest powszechnie wykorzystywane w lokomotywach spalinowych. Link Zgłoś
Gość: ms Re: Zawartość Porsche w Porsche IP: 80.48.43.* 25.11.08, 16:00 po prostu piekne ... zadna klasyczna linia ... po prostu wyjatkowa linia porsche ... :) mysle ze moze liczyc na sukces... Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Zawartość Porsche w Porsche IP: *.pool.einsundeins.de 25.11.08, 16:00 do Tomek: >Porsche dorobiło sie na wojnie a więc i na naszej krzywdzie Polska, Chrystus narodow, napadla na Irak, zeby sie dorobic. Link Zgłoś
Gość: TT Re: Zawartość Porsche w Porsche IP: *.pools.arcor-ip.net 25.11.08, 16:03 Do f1, nie przeszkadza ci, ze pliki mp3 sa tez niemieckim wynalazkiem? A to ze pan Zuse, tez byl Niemcem? Twoj sposob myslenia wykluczac powinien prawie wszystkie zdobycze nowoczesnej nauki. Kazdy silnik, jest produktem mysli niemieckiej, nawet prysznic w domu, wymyslil Niemiec. Wracaj na drzewo, ze swoimi komplekasmi, a nie krytykuj porsche, bo sie blaznisz. Link Zgłoś
Gość: ms Re: Zawartość Porsche w Porsche IP: 80.48.43.* 25.11.08, 16:07 zobaczcie do czego mozna wykorzystac spojler porsche :) www.porschete.com/porschete/comunes/fotos/fotoscuriosas/fotos02/26.jpg Link Zgłoś
Gość: ms Re: Zawartość Porsche w Porsche IP: 80.48.43.* 25.11.08, 16:08 musze miec to cacko www.porschete.com/porschete/comunes/fotos/fotoscuriosas/fotos02/35.jpg Link Zgłoś
Gość: wiecej zdjec Re: Zawartość Porsche w Porsche IP: *.pool.einsundeins.de 25.11.08, 16:09 bilder.autobild.de/ir_img/60962606_ad4e58567a.jpg bilder.autobild.de/ir_img/60962614_891814ff0f.jpg bilder.autobild.de/ir_img/60962599_35ef8a0aef.jpg Link Zgłoś
Gość: ms Re: Zawartość Porsche w Porsche IP: 80.48.43.* 25.11.08, 16:09 www.porschete.com/porschete/comunes/fotos/fotoscuriosas/fotos02/37.jpg dodajcie sobie do ostaniej cyferki zawsze +1 ... niektore zdjecia moga was zaskoczyc ... ;D Link Zgłoś
Gość: ms Re: Zawartość Porsche w Porsche IP: 80.48.43.* 25.11.08, 16:12 pierwsza wersja cayenne hehehhehe :) Link Zgłoś
Gość: ms Re: Zawartość Porsche w Porsche IP: 80.48.43.* 25.11.08, 16:12 www.porschete.com/porschete/comunes/fotos/fotoscuriosas/fotos02/47.jpg Link Zgłoś
Gość: zxc Re: Zawartość Porsche w Porsche IP: *.chello.pl 25.11.08, 16:25 I do tego kombi!!:D Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Zawartość Porsche w Porsche IP: *.215.102.173.getinternet.no 25.11.08, 16:46 do TT Gwoli scislosci takze dla innych zachwycajacych sie niemieckim geniuszem, Porsche i VW przegraly z czeska Tatra proces o skopiowanie ich projektu przez fredzia, byla zimna wojna wiec wszystko rozeszlo sie po kosciach. Ale faktem jest ze prawnie udowodniono im kradziez projektu garbusa z tatry ktora natychmiast zamknieto po wkroczeniu hitlera do czechoslowacji. co do zdobyczy wspolczesnej technologi zawdzieczanej podobno niemcom - bardzo mnie denerwuje ten chamski zachwyt pryszczatych mlodziencow technologiami niemieckiemi z okresu wojny - nie niemcom tylko wszystkim robotnikom przymusowym bez ktorych absurdalne ekonomicznie rozwiazania projektowe nie mogly sie zdarzyc. Link Zgłoś
Gość: am Re: Zawartość Porsche w Porsche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 16:56 Moim zdaniem zdecydowanie lepiej od Panamery prezentuje się czterodrzwiowy Aston Martin Rapide. Astony maja więcej stylu i urody według mnie, a poza tym Porsche, mimo braku urody, stało się ulubioną marką naszych "gwiazd", przez co staje się dość pospolite. Link Zgłoś
Gość: f1 Re: Zawartość Porsche w Porsche IP: *.pools.arcor-ip.net 25.11.08, 17:05 Do TT Twoja odpowiedz swiadczy o Tobie. MP3 to fatalny, nooo zalosny przyklad odpowiedzi "pistolecika." W mojej rodzinie byl Horch i Meibach i robotnicy przymusowi. Ten samochod mi nie podchodzi.Verstanden? Link Zgłoś