Dodaj do ulubionych

Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pomoc

22.12.08, 12:18
Chcę na początku roku kupić samochód. Wokół brak męskiej siły eksperckiej,
więc proszę o pomoc. Nie wiem jaki, nie wiem gdzie (komis?).
Lista rzeczy, które wiem:
- samochód dla mamy z dwójką dzieci (1,5 roku i 3,5) będę z tyłu montować
foteliki Maxi Cosi Tobi i dokupię dla starszej ten większy.
- będę jeździć nim po średniej wielkości mieście, które lubi się korkować, na
zakupy, do babci, do pracy - te sprawy, ale też czasem w trasę 200 km.
- musi być absolutnie bezawaryjny, nie widzę siebie z dwójką bardzo nieletnich
w polu, oczekującą na pomoc drogową:/
- budżet - 20 000 zł.

Bardzo dziękuję za jakiekolwiek rady. Kompletnie nie wiem od czego zacząć, jak
sprawdzać oferty?
Obserwuj wątek
    • jon214 Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 22.12.08, 12:28
      :) Po pierwsze unikaj takich, które mają w opisie "igła", "nic nie stuka, nic
      nie puka", "w dizlu", w "kombi". :)
      • al9 no to podpowiem 22.12.08, 12:33
        kup za 16, 17 tysięcy toyote corollę (5d albo kombi) albo avensis,
        resztę wydaj na zmianę pasków, klocków, nowe opony czy co tam
        trzeba....
        I nie oczekuj cudów (przy tym budżecie...)
        Pozdrawiam
        al
        • bluebebe Re: no to podpowiem 22.12.08, 12:47
          Toyota Corolla by mi bardzo odpowiadała. Na który rocznik mnie stać?
          • tocqueville Re: no to podpowiem 22.12.08, 16:38
            jeśli corolla to tylko kombi, htbc ma malutki bagażnik
            ale 20 tys. raczej nie starczy na wersję po 2001 roku.
      • bluebebe Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 22.12.08, 12:52
        ok, rozumiem:)
        Nie przypuszczałam, że jest jakaś nomenklatura, której trzeba unikać.
        To coś jak z ciuchami dla dziewczynek na Allegro "dla dzidzi", "dla niuni". Blee;)
    • cloclo80 Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 22.12.08, 12:34
      Np. takie cudo.
      wektor.pl/uzywane/oferta.php?o=583
      Wyposażone po zęby, jak na fracuskie auto sprzed 8 lat po prostu top.
      Spore ale bez przesady, mocny silnik, 4x4, full comfort, w mieście nikt nie podskoczy, siedzi się wysoko co ułatwia orientacje w ruchu ulicznym. Cena też wydaje się do przyjęcia.

P.S.
      Osobom które dziwi laurka dla fracuskiego auta w moim wykonaniu przypominam ze Scenic RX4 został skonstruowany przez speców z austriackiej firmy Magna-Steyr na zlecenie Renault.
      • kontik_71 Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 22.12.08, 12:41
        Ale brzydki jak diabli.. a dla kobiet wyglad ma znaczynie.. :P
        • bluebebe Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 22.12.08, 12:50
          W mojej sytuacji wygląd nie ma aż tak wielkiego znaczenia;)
          Jeździłam kiedyś brzydkim jak diabli samochodem służbowym (Atos) i pokochałam go
          za to, że był nie do ruszenia. Nikt się nie chciał skusić, nawet na otwartego:)

Ten Renault jest dość ładny. Martwi mnie jego wiek. Kurczę, 9 letni
          samochód..(?) Chyba im nowszy tym lepiej dla jego potencjalnej nieawaryjności,
          czy niekoniecznie?
          • kontik_71 Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 22.12.08, 12:53
            Niekoniecznie.. mozna miec auto w podeszlym wieku i nic sie
            specjalnego nie bedzie z nim dzialo. A niestety, im nowsze auto tym
            drozsze i tego sie raczej nie przeskoczy.
          • maciejka_04 Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 22.12.08, 13:31
            Za cenę o której piszesz to w miarę nowe to jedynie: corsa lub fiesta, ale taki
            samochód zupełnie nie spełni twoich oczekiwań.
            • bluebebe Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 22.12.08, 13:39
              Nie, do Corsy wózka nie włożę, foteliki też się chyba nie zmieszczą.
              Czekam, czy ktoś napisze o C3 (?)
              • maciejka_04 Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 22.12.08, 13:51
                C3 to takie samo maleństwo co corsa. Szukaj japońca (accord) bądź focusa.
                • bluebebe Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 22.12.08, 13:55
                  A. Myślałam, że C trójka jest od corsy większa, przynajmniej w środku tak mi się
                  wydawało.
                  I Focus i Accord byłyby fajne.
                  • steefaan2 Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 27.12.08, 23:46
                    A akcent,moze fabia kombi? albea jest logan.. raczej tylko takie beda mlode i w
                    miare duze nic z klasy wyzszej..
    • kulawywos Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 22.12.08, 13:37
      Zobacz to otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6967748
      • kontik_71 Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 22.12.08, 13:41
        Taa a za pozostale 8k pln autorka dokupi obie przyczepke aby moc sie
        zapakaowac.. Tos panda prawie nie ma bagaznika..
        • bluebebe Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 22.12.08, 13:54
          Nie, nie. Bagażnik musi być jakiś w miarę pojemny. Co prawda dwóch wózków na raz
          nie będę brała, ale jeden plus jakieś bagaże czasem plus mnóstwo pilnych
          klamotów, które Matka Dwójki posiada w ilościach hurtowych.
          • kandyk Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 22.12.08, 14:02
            Może powinnaś rozważyć VW Caddy w wersji osobowej, albo Renault
            Cangoo?
            • kontik_71 Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 22.12.08, 14:04
              W sumie pomysl dobry... Nie sa to jakies specjalnie wytwrne pojazdy,
              ale raczej tanie, pakowne i oszczedne...
              • tocqueville Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 22.12.08, 21:28
                no dajcie spokój,
                pani pyta o bezawaryjne auta a wy jej renault kangoo wciskacie :)
    • tocqueville Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 22.12.08, 16:48
      nie ma samochodów absolutnie bezawaryjnych
      najmniej awaryjne są z reguły japończyki
      Za 20 tys. możesz szukać aut z ok. 2000 roku. Przy takich kryteriach jak podałaś
      warto rozważyć:
      - mazdę 323 ew. jej wersję minivan czyli mazdę premacy
      - hondę civic

Poza japończykami tradycyjnie polecam
      - Astrę II
      • kontik_71 Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 22.12.08, 16:49
        Japonskie auta tak, ale ta Astra to jest straszna puszka na kolach..
        a nawet matka z dziecmi tez powinna miec choc troche radosci z auta..
        • bluebebe Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 22.12.08, 20:49
          kontik_71 napisał:

> a nawet matka z dziecmi tez powinna miec choc troche radosci z auta..

Doskonały tekst!:D "Nawet matka z dziećmi"
          Radość z auta to dla mnie: bezpieczeństwo moich córek i bezawaryność. Za
          spełnienie powyższych pokochałabym nawet Kangoo w kolorze zielonym!;) Może mieć
          szyby na korbkę i drzwi zamykane na kluczyk, ale musi być bezpieczny i
          niepsujący się.

Chyba będę musiała pomyśleć o innym budżecie, bo samochodu w okolicach wieku - 9
          lat, to zdecydowanie nie chcę mieć. Chociaż pięcioletni.
          • tocqueville Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 22.12.08, 21:01
            jeśli rozważasz większy budżet i auto z ok. 2004 to polecam:
            - toyotę corollę kombi
            - hondę civic
            - mazdę 3
            szukaj auta z klasy niższej średniej

• tocqueville Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 22.12.08, 21:27
              ale mazda 3 może miec za mały bagażnik
              • bluebebe Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 22.12.08, 22:00
                Na razie obejrzałam na Allegro.
                I widzę, że Corollę mogę mieć za 20 000 z 2003 roku (głównie w kolorze białym :)
                - nie przeszkadza mi), a Civic za tą cenę będzie z 2001 roku.
                No to może Corolla? Tym bardziej, że marzy mi się ten samochód, odkąd pozbyłam
                się swojej Mazdy.

I teraz zasadnicze pytanie: GDZIE mam ten samochód kupić? Czy udać się do
                pobliskiego komisu i powiedzieć, żeby mi dali cynk, jak coś takiego będą mieli?
                Raczej wykluczam podróże po Polsce celem oglądania różnych ofert. Czy jeśli
                sprzedający będzie w miarę blisko, powiedzmy z tego samego województwa, to czy
                praktykowane jest przyjeżdżanie do zainteresowanego ofertą?
                • tocqueville Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 22.12.08, 22:13
                  nie wiem jaką ofertę analizowałaś ale nie będzie łatwo znaleźć corollę kombi w
                  dobrym stanie z 2003 roku za 20 tys. te auta stoją raczej wysoko, trzymają cenę.
                  Z tego rocznika, w przyzwoitym wyposażeniu to 25 tys. trzeba wyłożyć jak nic.
                  Nie łap najtańszych propozycji - z przebiegiem 280 tys., gdzie na doprowadzenie
                  auta do porządku trzeba dołożyć kilka tys.
                  I nie lekceważ wyposażenia.
                  Wbrew pozorom tzw. bajery też wpływają, w jakiś sposób, na bezpieczeństwo (jak
                  jedziesz długą trasą w upały a z tyłu masz dzieci to klima okazuje się
                  wartościowa).
                  Ja bym nie brał auta bez klimy i centralnego zamka.
                  • darek9999 Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 23.12.08, 18:52
                    ale chyba nie chcesz znać przeszłości białej lub granatowej corolli.to z reguły
                    S klasa wśród aut.niestety chodzi o samochód służbowy.tak,tak ten sam który
                    podjedzie(już podjechał) pod każdy krawężnik.to ten sam który dobrze wie co to 6
                    tys obrotów.ten sam który nie wie co to piąty bieg.jedyną zaletą jest
                    rozrusznik w dobrym stanie.powód:rzadko kiedy gaszony silnik.zapraszam na
                    Odolany w Warszawie.tam gdzie po wybojach cywile jeżdżą 40 km/h,granatowe
                    corolle,focusy i inne flotowe spokojnie wyciągają 90.jest też jeszcze jedna
                    cecha tych aut:niski stan licznika.nie napisałem przebieg.stan licznika.komis z
                    wielką przyjemnością wciśnie ci takiego gruchota,bo to komisy często kupują
                    takie polisingowce.kupują za grosze.kolega kupił 12 cors z 2001 po...4
                    tys.żebyście je widzieli.ale od czego jest dobry picer?
                    • bluebebe Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 23.12.08, 21:22
                      Darek, wszystko jasne:/
                      W życiu nie przyszłyby mi do głowy rzeczy, o których piszesz. A obawiam się, że
                      z racji kompletnego dyletanctwa byłabym pierwszą nabywczynią takiego pojazdu
                      klasy "S".
                      Tylko, jak to gołym okiem poznać? Poza kolorem.
                      • tocqueville Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 23.12.08, 22:09
                        Dla mnie ważna jest znajomość historii auta. Lubię wiedzieć kto użytkował
                        wcześniej samochód (zresztą, chyba każdy lubi). Dlatego najlepiej kupować od
                        znajomych czy rodziny - znasz właściciela, mniejsza szansa, że wciśnie ci grata.
                        Ogólnie kupno auta używanego (ale i nowego też częściowo) to loteria.
                        Warto czasem przepłacić i kupić drożej, ale auto z pewnego źródła niż szukać
                        najtańszego a potem w ciągu roku dołożyć 50% jego wartości na naprawy.

• marlon2006 Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 23.12.08, 20:04
            No to 5 letnia Corolla e12. Również bezawaryjne. Silnik 1.4 90 KM. Również
            Civic. Natomiast powtórze: zawsze auto sprawdź w ASO lub u dobrego mechanika bo
            jeśli kupisz rozbite auto to bedziesz miala problem
            • tocqueville Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 23.12.08, 22:12
              będę monotematyczny, ale jeśli corolla to wersja kombii.
              Raz że większa, dwa, że składana w Japonii.
    • marlon2006 Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 23.12.08, 20:02
      Ja akurat proponuję Corollę e11. Może nie jest urokliwa ale większych problemów
      z tym autem nie ma. Mniejsze to Yaris ale na dwójkę dzieci to może byc przy
      mały. Do miasta proponuję nie kupowa auto z dużą pojemnościa. W przypadku
      corolli optymalnym wyborem jest 1.4 86KM. W mieście radzi sobie bdb a i na
      trasie da się spokojnie pojechac (aczkolwiek przy wyprzedzaniu TIRów trzeba kręcic)
      A teraz najważniejsze! Sprawdź auto przed zakupem w dobrym warsztacie lub w
      autoryzowanym serwisie bez względu jakie auto będziesz chciała kupic.
      • bluebebe Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 23.12.08, 21:24
        Tak, wiem że auto musi być sprawdzone. Oczywiście nie wiem jak to w praktyce
        wygląda... Czy mi ten samochód "pożyczą" na dowód osobisty?

ps. Wasze rady są nieocenione. Dziękuję.
        • marlon2006 Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 02.01.09, 18:07
          To zależy. Generalnie jedzie się z właścicielem albo z kimś z komisu. W każdym
          razie nie korzystaj nigdy z proponowanego przez właściciela/komis warsztatu bo
          może by podstawiony. Kupowanie auta to ciężka sprawa. Sam rok temu się o tym
          przekonałem.
    • bluebebe skomentujcie proszę taką ofertę 26.12.08, 22:12
      moto.allegro.pl/item509110436_super_okazja_ford_mondeo_2_0tdci.html
      Taką ofertę na Allegro znalazłam.
      Mogę zamówić inspekcję za 99 zł. Czy jeśli po inspekcji okaże się, że wszystko
      jest ok, to mimo to ryzykuję?
      • cloclo80 Re: skomentujcie proszę taką ofertę 26.12.08, 23:05
        Auto zaliczyło dzwon z przodu i ma szemrany przebieg. Do tego klima zaledwie
        manualna. Poza tym prawie na pewno auto nie miało zrobionego rozrządu a i koło
        dwumasowe jest w opłakanym stanie, ale zobaczymy co powie inspektor.
      • qba5000 Re: skomentujcie proszę taką ofertę 26.12.08, 23:33
        Przeczytaj regulamin inspekcji. Jak parę tygodni temu sprawdziłem co tam jest napisane to okazało się że sprawdzają karoserię, szyby, lakier czy działa klimtyzacja i tym podobne rzeczy..1 słowem to co można zobaczyć gołym okiem i określić jako ogólne wrażenie. Nie zaglądają natomiast do silnika ani. Więc pozytywny wynik takiej inspekcji to za mało aby się napalać na auto. To dopiero sygnał że warto się autem zainteresować.
    • caress krótko 27.12.08, 01:35
      Focus I kombi, benzyna 1.8

Nie kupuj kopciucha (diesla) bo może być zarżnięta turbina.
      Focus I kombi jest znacznie większy od II (pojemniejszy - pomieścisz wózki),
      lepiej wykonany i bezawaryjny. Wiem, bo sam używam od kilku lat. Do tego
      bezpieczny i bardzo dobrze się prowadzi.

• caress Re: krótko 27.12.08, 01:40
        zapomniałem dodać - najlepiej kup w ASO samochód z gwarancją. Już niejeden
        samochód kupiłem w Autoplazie w W-wie i mogę polecić.
        Chociaż nie dotyczy to każdego ASO - zdecydowanie odradzam OMC Motors. Kiedyś
        chcieli mi wcisnąć Focusa na gwarancji który, jak się okazało po jeździe próbnej
        wymagał wkładu ok 3 tyś zł, chętnie zaproponowali naprawy u siebie ;)
        • bluebebe 2 oferty z ASO 27.12.08, 11:13
          2 oferty z ASO z mojego miasta, które są całkiem ok (tak?):

frankcars.gratka.pl/ogl/889.html#
          frankcars.gratka.pl/ogl/838.html
          Proszę o jakiś komentarz, bo ostatni z Allegro znalazłam cudny;)

Chyba jestem bliżej, niż dalej. Piwo dla wszystkich, którzy się w tym wątku
          wypowiedzieli!:)
          • cloclo80 Re: 2 oferty z ASO 27.12.08, 18:38
            Hatchback wygląda na dość zdrowe auto, ale ten kombik z lekka śmierdzi.
            Prawdopodobnie miał klepane/malowane drzwi po stronie pasażera. Poza tym co to
            za oferta z końca grudnia skoro auto sfotografowano w środku lata. Jeśli to auto
            nie znalazło przez pół roku nabywcy widocznie inni też mieli obiekcje.
            • caress Re: 2 oferty z ASO 28.12.08, 01:55
              cloclo80 napisał:

> Hatchback wygląda na dość zdrowe auto, ale ten kombik z lekka śmierdzi.
              > Prawdopodobnie miał klepane/malowane drzwi po stronie pasażera. Poza tym co to
              > za oferta z końca grudnia skoro auto sfotografowano w środku lata. Jeśli to aut
              > o
              > nie znalazło przez pół roku nabywcy widocznie inni też mieli obiekcje.

Kombik miał wymienione drzwi. Być może, ze względu na rdzę - jeśli nie naprawiał
              to ma prawo mocno zjadać drzwi i klapę z tyłu. Jednak podejrzane jest to, że do
              sprzedaży jest w grudniu a zdjęcia z lata :( Nie brałbym go.

Babeblue, zapomniałem napisać, że Fordy mają problem z dzwiami i klapą - w
              relatywnie nowych samochodach wyłazi rdza - nie jest do niebezpieczne ale mało
              estetyczne. Jeśli zdecydujesz się na Forda to koniecznie trzeba obejrzeć spawy
              wszystkich drzwi na dole. Jeśli sprzedający nie poinformował a widać ślad rudego
              koloru to jest to powód do odjęcia od ceny samochodu co najmniej 500 zł * ilość
              skorodowanych drzwi.
              Dodatkowo, sprzedający powinien udostępnić przyrząd do mierzenia grubości
              lakieru. Dzięki niemu należy sprawdzić ile warstw lakieru jest na różnych
              częściach samochodu. Jeśli jest wiele - z czego to wynika. Niektóre elementy są
              wielokrotnie malowane fabrycznie.
              Sprawdź listę napraw wykonanych przez ASO w ramach przygotowania do sprzedaży.

Niestety, trudno będzie znaleźć kombika w ASO (z gwarancją 3 msc) w okolicach 20
              tyś, ale może się uda. Hatchback może być dla Ciebie za mały. Mam służbowego
              Fusiona i z jednym dzieckiem się nie mieszczę gdy wyjeżdżam na działkę (podwozie
              wózka, gondola, lodówka samochodowa itd). Focus hatchback jest trochę większy
              ale niewiele.

• profhenry Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 27.12.08, 16:43
      20 tyś to mało żeby kupić pewne auto z tego co widzę na allegro to coś jest
      www.otomoto.pl/volvo-v40-C7392725.html
      otomoto.pl/toyota-avensis-2-0-d4d-zarejestrowana-C4917850.html
      • luka-sz23 <a href="http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=507221236" targe 28.12.08, 02:14
        pomyśl nad takim modelem corolli, świetne autko dla kobiety z dwójką
        dzieciaków. Silniczek 1.4 mało pali, jest dynamiczny i bezawaryjny.
      • mc_koperdejl Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 30.12.08, 12:08
        ten avensis jest wart jakies 4 tys.
    • charlie_x Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 01.01.09, 15:20
      absolutnie bezawaryjny i za 20 tys? wybierz nubire z
      silnikiem 1.6.Prestiz moze niezbyt wielki,ale wygodny i przyzwoity
      samochod.Spojrz ilu taksowkarzy jezdzi nimi,wiec musi byc dobra i
      tania,a przy tym sa stosunkowo wysokie roczniki do wziecia.pozdr.
    • jedi_pl Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 01.01.09, 16:24
      Ja powiem w ten sposob. Kupilem miesiac temu Honde Accord z, uwaga, 1991 roku.
      Samochód, jak na ten rocznik, z mnostwem bajerow (el. szyby, lusterka, fotel
      kierowcy, klima itp, itd). Kupiony od zaufanego znajomego. Koszt 6k pln. Jesli
      chodzi o rzeczy, ktore musialem zrobic, to... dolac benzyny, plynu do chlodnicy
      i spryskiwaczy. Zrobilem nim juz ponad 1200km i sprawdza sie idealnie. Jest
      duzy, miesci sie w nim mnostwo rzeczy, wiec foteliki itp nie bylyby zadnym
      problemem. W 100% polecam japonczyki - Honda, Toyota. W koncu dlaczego tak
      bardzo trzymaja cene? Bo sa dobre! Najwazniejsze jednak, kupic od osoby, ktora
      nie bedzie ukrywac faktow. Jesli cos jest nie tak, trzeba o tym wiedziec.
      Alternatywa jest przyjscie ze znajomym mechanikiem albo wynajecie rzeczoznawcy i
      pojscie z takowym ogladac samochod. Inaczej samemu mozna kupic złom za duze
      pieniadze, ktory bedzie skarbonka. A serio, mozna kupic swietne auto za bardzo
      malo pieniadze :)
    • kierowniczka001 Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 01.01.09, 17:38
      na takie potrzeby jak chcesz to mysle ze fiat panda bedzie odpowiedni a tu masz przykład:
      www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6894849
      samochód młody z małym przebiegiem i na gwarancji

pozdrawiam
      • kierowniczka001 Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 01.01.09, 17:43
        zapomniałem dodać ze stare to jest dobre wino i skrzypce a nie samochody:)
        • bluebebe Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 02.01.09, 13:36
          Chwilę się wstrzymam z zakupem. Musze podnieść budżet. Za żadne skarby nie chcę
          Fiata Panda!:) Widzę, że dysponując kwotą 25-6 tys. wchodzę na zupełnie inny
          poziom. Najważniejsze dla mnie, że znalazłam osobę, która potwierdziła mnóstwo
          rzeczy o których piszecie i która pojedzie ze mną posprawdzać grubość lakieru i
          inne abstrakcyjne rzeczy. Jak kupię to się tu pochwalę. 100krotne dzięki jeszcze
          raz!
          • kierowniczka001 Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 02.01.09, 16:13
            panda to był tylko przykład;)

niema za co:)

ps.czekam jaki zakup wybierzesz:)
          • marlon2006 Re: Uwaga! kobieta kupuje samochód - prośba o pom 02.01.09, 18:16
            Wiesz, to że auto miało jakąś naprawę lakierniczą to jeszcze nie oznacza, że z
            auta należy zrezygnowac. Kwestia czy nie był skasowany. Dobrze, że z kimś
            pójdziesz ale i tak proponuje wizytę w warsztacie tak aby oprócz mirnika lakieru
            podłączyli go do kompa i sprawdzili czy przebieg jest ok, sprawdzili dokładnie
            silnik wraz z zawieszeniem (nie zawsze brak stuków oznacza, że zawieszenie jest
            ok). W każdym razie życzę powodzenia:)
    • marlon2006 wejdź na tą stronkę i poczytaj 02.01.09, 18:19
      www.autocentrum.pl/oceny/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka