Dodaj do ulubionych

Audi stawia na diody LED

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 13:35
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: zdzichu Re: Audi stawia na diody LED IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 14:57
      no tak.. LED'y opanowuja swiat..
    • Gość: Thinker Re: Audi stawia na diody LED IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 15:01
      "diody LED podświetlające przestrzeń na nogi w kabinie pasażerskiej oraz te ozdabiające komorę silnika." :D Wieśniakom w dresach się spodoba :)
    • Gość: np Audi stawia na diody LED IP: *.multimo.gtsenergis.pl 06.01.09, 16:19
      LED to przyszłość aha ty thinker może ty masz lampy naftowe i nawet nie wiesz co to jest ekran OLED ale wiesz mi najgorszym wieśniakiem można być bez dresu jesteś taki mocny bo nie ogarniasz że wieśniak to coś więcej trzeba np. myśleć ze każdy golf to super bryka ale bezwypadkowy można nie lubić tuningu i wypominać że to jest wieśniackie
    • Gość: np Audi stawia na diody LED IP: *.multimo.gtsenergis.pl 06.01.09, 16:39
      ''wiesniak'' to niewyrafinowane gusta i proste myślenie takie jak twoje porostu nie widzisz tego auta tylko kojarzą ci się z innym oświetleniem z atrapami ksenonów z reala a ze nie wiesz jaka jest różnica i nie umiesz myśleć bardziej skomplikowanie wszystko wrzucasz do jednego worka to tak funkcjonuje jak przejedzie bugatti z logiem fiata to będziesz się śmiał bo nie dostrzeżesz ze to jest coś więcej a kupując fiata z logiem czegoś super będziesz się podniecał a taka jest prawda że np. fiat robi silniki do kilku marek samochodów croma to taki fiatowski saab ale ty tego nie dostrzeżesz bo masz klapki na oczach i nie podoba ci się taka fura jak audi R8 bo nie widzisz że to super auto nie wyczuwasz ile ono kosztuje jak bardzo jest luksusowe ok ale ty masz 10 letniego mercedesa zwracam honor ale takich polaków jest w polsce dużo co nie rozumieją że są wieśniakami
    • Gość: Motofan Audi stawia na diody LED IP: *.promax.media.pl 06.01.09, 20:55
      Thinker pewnie ma BMW serii 3 z 92 r. z podświetlanymi progam i tandetnym, dresiarskim tuningiemi i po prostu zazdrość go zżera...
    • Gość: Krzysiek Audi stawia na diody LED IP: *.pil.vectranet.pl 08.01.09, 16:15
      Audi to ostatnimi czasy najładniejsza marka w Europie napewno moim zdaniem.
    • Gość: gość Audi stawia na diody LED IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 19:49
      a co zimą?mam tylne światła led,zawsze podczas opadów niewidoczne,bo zaśnieżone,same się nie chcą oczyścić podczas jazdy.na 'żarówach" topił się śnieg
    • Gość: gość:miss D. Audi stawia na diody LED IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 22:24
      mam do niego słabość ;)
    • Gość: FIko Audi stawia na diody LED IP: *.54.168.171.tvksmp.pl 09.01.09, 09:03
      Dobra sprawa sumując całość to niska prądo-żerność takiego oświetlenia przez co znacząco odciążenie alternatora zredukuje zużycie paliwa no i oczywiście diody zasilane odpowiednim prądem świeca bardzo długo, a nie jak żarówki tradycyjne po kilku dziurach wygrzane włókna pękają paląc żarówkę. Powinno się juz we wszystkich autach to stosować.
    • Gość: me Audi stawia na diody LED IP: *.sie.vectranet.pl 09.01.09, 10:40
      audi jest bezkonkurencyjne
    • Gość: robek Audi stawia na diody LED IP: *.aster.pl 09.01.09, 10:58
      a podobno jazda na światłach miała nie zwiększać zużycia paliwa he he:)
    • jakubg23 Audi stawia na diody LED 09.01.09, 13:05
      Witam,
      a moim skromnym zdaniem, diody LED też uważam za wieśniackie. Kojarzą mi się z tandetą z REALa i tuningowym szajsem. Wydaje mi się także, że nie jest to przypadek bo marka AUDI zawsze kierowała swoje produkty do trochę "wieśniackiego " typu klienta. Zawsze dziwiły mnie stylizacyjne zabiegi Audi typu chromowane lusterka czy elementy wnętrza. Jednak jest to kwestia gustu i nikogo nie zamierzam do mojego zdania przekonywać. Lepiej by było gdyby poprawili jakość automatycznych skrzyń biegów bo sa pazdzerzaste i rozpadają sie po 100.000.
      Jakub
    • Gość: krytyk Audi stawia na diody LED IP: 194.246.124.* 09.01.09, 13:36
      Są marki takie jak BMW, które używaja diody led, ponieważ maja długa żywotność i mały pobór energi, co w polityce systemu efficientDynamics jest bardzo korzystne dla niskiego spalania i ochrony środowiska. Ale np. firmie Audi pomaga to w zastosowaniu takich "żarówek" w różnych niekonwencjonalnych miejscach z często niezrozumiałych powodów. I dlatego z różnych powodów takie praktyki można uznać za szpanerskie (wieśniackie). Więc również zgadzam się z opinią że ta marka jest dla panów w garniturach z dresiarską duszą.
    • test1410 Audi stawia na diody LED 10.01.09, 21:08
      Od kiedy LED-y mają lepsze (a nawet dobre) odwzorowywanie światła?
      Tak przy okazji to diody stosuje się raczej ze względu na szybkość (w porównaniu do żarówek) niż na zużycie paliwa (różnica jest śmieszna).

LED jako źródło światła do oświetlenia jest kiepskie, za to dobrze sprawuje się oświetlenie sygnałowe. Zwłaszcza "białe" (atak na prawdę to one świecą na niebiesko + trochę na żółto co w przybliżeniu daje złudzenie białego [mieszaniny wszystkich kolorów]) diody mają jeszcze wiele wad do wyelminowania.
    • Gość: o fuck Audi stawia na diody LED IP: 194.246.124.* 12.01.09, 08:43
      test1410 - ty lepiej zacznij się edukować na tematy na który chcesz sie wypowiedzieć, albo swoje wypociny kieruj na fora dla przedszkolaków :) LOL
    • greegold Audi stawia na diody LED 13.01.09, 14:25
      mam audi i jestem byłym dresem, sportowe obuwie jeszcze posiadam, dresu już nie...
      lubiłem bijatyki i libacje alkoholowe, i ogólnie wychowywałem się na wsi więc miano wieśniaka jest mi niezmiernie bliskie, diody LED to przyszłość bez względu na wasze zawistne opinie na temat świata - wy miastowi, kulturalni i obyci w świecie POLACY...
      Piszcie więcej do siebie i maskujcie swe kompleksy w ten sposób, róbcie dyplomy, bądzcie cywilizowani, chłonni kultury, sztuki, zdolni do uczuć wyższych. Rasa panów....
      Powodzenia:)
    • Gość: :) Audi stawia na diody LED IP: 194.246.124.* 15.01.09, 16:32
      Po tych wypocinach kolegi wyzej, już nigdy nie kupie auta marki audi.
      marka dla szpanerów
    • Gość: Gość Audi stawia na diody LED IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 17:41
      Audi już nie ma co wymyślać i pakuje wszystko co popadnie. A palantów na tym świecie nie brakuje, więc napewno ktoś tę kupe plastiku kupi. Kolejne badziewie jakich mało. Wystarczy lekka stłuczka i samochód idzie na złom. I co z tego, że ma diody. Zdecydowanie wole zwykłe żarówki. Audi tylko dla szpanerów...
    • Gość: logomit Audi stawia na diody LED IP: *.altec.pl 16.01.09, 20:31
      i dla kierowcy dioda w d... GRATIS
    • Gość: Kermit Audi stawia na diody LED IP: *.chello.pl 17.01.09, 11:19
      No i fajnie, mi się tam podoba. Kiedy dadzą też ledy powszechnie do volkswagenów? Już myślałem, że po Passacie i Golfie Plus ledy przynajmniej z tyłu będą we wszyskich nowych modelach vw, a tu nowy Golf 6 ich nie ma ;-(
    • Gość: Fan motoryzacji Audi stawia na diody LED IP: *.promax.media.pl 17.01.09, 16:44
      Passat i Golf Plus nie mają diód LED
    • Gość: xxx Audi stawia na diody LED IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 08:52
      diody są znane od 20 lat, od zawsze wiadomo ze są mocniejsze i oszczędniejsze a stosują je od 2009 dopiero........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka