Gość: 50kg IP: 213.25.39.* 21.01.02, 14:12 Kupuję samochód (206) zastanawiam się czy zamontować alarm czy blokadę co jest pewniejsze. 50kg Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: AdS Re: Blokada czy autoalarm co pewniejsze IP: *.hajnowka.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 14:22 Gość portalu: 50kg napisał(a): > Kupuję samochód (206) zastanawiam się czy zamontować alarm czy blokadę co jest > pewniejsze. > 50kg Domyślam sie że chodzi o blokade skrzynki biegów; trudno powiedzieć co pewniejsze, oba zabezpiecznia dla fachowców nie stanowią większego problemu :( Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Blokada czy autoalarm co pewniejsze IP: *.csc.com.pl 21.01.02, 14:23 NIC!!! nie ma na to siły, jak chcą to i tak wezmą. lepiej sobie ubezbiecz, jak stracisz auto (nie życzę ci tego) to chociaż dostaniesz za nie trochę kasy. Link Zgłoś
Gość: atomski Re: Blokada czy autoalarm co pewniejsze IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 14:32 Prawda ! 1.Dobrze ubezpieczyć - i tu ubezpieczyciel zwykle wymaga immobilizera lub autoalarmu gdy auto ma wartość ok 50 tys ,a obu ,gdy więcej. 2. Odcięcie zapłonu w jakimś nietypowym miejscu (ja mam np wyłączane przez dotknięcie jednocześnie pewnej śrubki i pewnej innej metalowej części). Link Zgłoś
Gość: szatan Re: Blokada czy autoalarm co pewniejsze IP: 10.133.131.* 21.01.02, 14:28 Gość portalu: 50kg napisał(a): > Kupuję samochód (206) zastanawiam się czy zamontować alarm czy blokadę co jest > pewniejsze. > 50kg to zależy... czy ktoś będzie Ci chciał zwinąć auto czy nie :)) na złodzieja(prawie) nie ma sposobu miałem alarm w ostatnim aucie i nie ukradli....teraz nie mam żadnej blokady ani alarmu i odpukać auto ma się dobrze... :) jak chcesz mieć większe szanse w walce ze złodziejem to zamontuj i opłacaj system satelitarnego monitorowania pojazdu... :))) pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Blokada czy autoalarm co pewniejsze IP: 212.106.189.* 21.01.02, 15:26 Zastanów się co chcesz,informację o włamaniu lub zabezpieczenie przed kradzieżą ,tym się różnią te dwa zabezpieczenia i z tego punktu decyduj. Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: Blokada czy autoalarm co pewniejsze IP: *.pg.com 21.01.02, 18:32 Gość portalu: 50kg napisał(a): > Kupuję samochód (206) zastanawiam się czy zamontować alarm czy blokadę co jest > pewniejsze. A ja bym proponował to i to. Jeśli stać Cię na samochód, to pewnie i stać na alarm lub blokadę. Samochód rzecz nabyta... Ale ile przy takiej kradzieży kłopotów... Pozdrawiam, Niknejm Link Zgłoś
Gość: Andre Re: Blokada czy autoalarm co pewniejsze IP: *.pcplus.com.pl 21.01.02, 18:59 Gość portalu: Niknejm napisał(a): > Gość portalu: 50kg napisał(a): > > > Kupuję samochód (206) zastanawiam się czy zamontować alarm czy blokadę co > jest > > pewniejsze. > > A ja bym proponował to i to. > Jeśli stać Cię na samochód, to pewnie i stać na alarm lub blokadę. > Samochód rzecz nabyta... Ale ile przy takiej kradzieży kłopotów... > > Pozdrawiam, > Niknejm A jednak zabezpieczenia są skuteczne o ile dotyczą samochodów niezbyt lubianych przez złodzieji a atrakcyjnych dla zwykłych gnojków. Tym pierwszym nic nie przeszkodzi jak chcą sprywatyzować twoje auto. Tym drugim nie wolno ułatwiać życia. Podwójne zabezpieczenie powinno zniechęcić amatorów chwilowego użyczenia. PZDR. Link Zgłoś
Gość: Andre Re: Blokada czy autoalarm co pewniejsze IP: *.pcplus.com.pl 21.01.02, 19:01 Dodatkowym zabezpieczeniem może być Bulterier zakażony wirusem HIV Link Zgłoś
Gość: pewal Re: Blokada czy autoalarm co pewniejsze IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.02, 19:10 Zgadzam się z Niknejmem. Muszą być oba. AA jest dużo i można coś wybrać, ale nie montuj u dealera, impreza jest zazwyczaj droższa. Jeśli chodzi o blokady to podobno częśc złodziei nie przepada za "niedźwiedziem". Cena do mojrj Meganki ok. 400 PLN z montażem. I do tego bardzo estetyczna (w ogóle jej nie widać). Faktem jest, że najlepsze są zabezpieczenia nietypowe (odłączniki masy itp) ale dobry alarm i blokada powinny zniechęcić choćby przed kradzieżą radia czy koła zapasowego i innych drobiazgów. Fachowcy wezmą auto choćby nie wiem co tam było, ale fachowcy nie połaszczą się na 206, Megankę albo coś z tego segmentu. A najgorsze co się może trafić to jak gówniarze po wyjściu z dyskoteki nie mają czym wrócić do domu, wybijają szybę, odpalają na krótko i walą w najbliższe drzewo. A ty nie masz AC. Mam jedno i drugie i miałem we wszystkich moich samochodach, oczywiście razem z AC. Do tej pory tylko raz sprawdzili mojego 2- go Poloneza i nie udało się. Czego wszystkim forumowiczom życzę. Pozdr. Link Zgłoś
Gość: HHH Re: Blokada czy autoalarm co pewniejsze IP: *.pl 21.01.02, 20:54 Pracuje nad niezawodnym "zabezpieczeniem"...w siedzisku fotela kierowcy bedzie ukryta strzykawka z krwia zarazona HIV. Jak sie usiadzie nie ma mocnych :))) Samochod i tak ukradna, ale jaka satysfakcja. Link Zgłoś
Gość: KR$ Re: Blokada czy autoalarm co pewniejsze IP: 162.70.83.* 22.01.02, 10:39 Gorzej bedzie tlumoku jak cos sie popsuje, albo zapomnisz cos zrobic i poczujesz w dupsku igle.... Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Blokada czy autoalarm co pewniejsze IP: *.telia.com 21.01.02, 21:03 Oba systemy plus przynajmniej 3 lub 4 rozne kombinacje np; odlaczenie extra wylacznikiem z przekaznikiem tylko pompy paliwa wyl.ukryty Odlaczenie napiecia sterujacego rozrusznikiem tez za pomoca przekaznika, dowolne urzadzenie ktore ,symuluje cos ,a wrzeczywistosci sluzy do niczego. Sprawdzone te wynalazki na dziesiatkach BMW I MB ktore byly w Polsce zostala rozbita blokada kierownicy ,ale nigdy na szybkiego nie odjechaly.Obecnie weuropie i w Polsce tez jest mozliwosc zainstalowania nadajnika ,ktory pracuje w pasmie mobil telefoni 1.8Ghz i wmomencie kradziezy tzn wlaczenia alarmu on tez zaczyna pracowac,jest przez specjalnego operatora za pomoca Anten MMobil telefoni odrazu lokalizowany.Nie mowie o sat. urzadzeniu ,ktore sa bardzo popularne i dzisiaj wszystkie drogie auta juz je posiadaja.Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: 50kg Re: Blokada czy autoalarm co pewniejsze IP: 213.25.39.* 25.01.02, 14:57 Dzieki za wszelkie opinie , teraz mam co myśleć i liczyć Link Zgłoś