Dodaj do ulubionych

Blokada czy autoalarm co pewniejsze

IP: 213.25.39.* 21.01.02, 14:12
Kupuję samochód (206) zastanawiam się czy zamontować alarm czy blokadę co jest
pewniejsze.
50kg
Obserwuj wątek
    • Gość: AdS Re: Blokada czy autoalarm co pewniejsze IP: *.hajnowka.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 14:22
      Gość portalu: 50kg napisał(a):

> Kupuję samochód (206) zastanawiam się czy zamontować alarm czy blokadę co jest
      > pewniejsze.
      > 50kg

Domyślam sie że chodzi o blokade skrzynki biegów; trudno powiedzieć co
      pewniejsze, oba zabezpiecznia dla fachowców nie stanowią większego problemu :(
    • Gość: ktoś Re: Blokada czy autoalarm co pewniejsze IP: *.csc.com.pl 21.01.02, 14:23
      NIC!!! nie ma na to siły, jak chcą to i tak wezmą.

lepiej sobie ubezbiecz, jak stracisz auto (nie życzę ci tego) to chociaż
      dostaniesz za nie trochę kasy.
      • Gość: atomski Re: Blokada czy autoalarm co pewniejsze IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 14:32
        Prawda !
        1.Dobrze ubezpieczyć - i tu ubezpieczyciel zwykle wymaga immobilizera lub
        autoalarmu gdy auto ma wartość ok 50 tys ,a obu ,gdy więcej.
        2. Odcięcie zapłonu w jakimś nietypowym miejscu (ja mam np wyłączane przez
        dotknięcie jednocześnie pewnej śrubki i pewnej innej metalowej części).
    • Gość: szatan Re: Blokada czy autoalarm co pewniejsze IP: 10.133.131.* 21.01.02, 14:28

> Kupuję samochód (206) zastanawiam się czy zamontować alarm czy blokadę co jest
      > pewniejsze.
      > 50kg

to zależy... czy ktoś będzie Ci chciał zwinąć auto czy nie :))

na złodzieja(prawie) nie ma sposobu

miałem alarm w ostatnim aucie i nie ukradli....teraz nie mam żadnej blokady ani
      alarmu i odpukać auto ma się dobrze... :)

jak chcesz mieć większe szanse w walce ze złodziejem to zamontuj i opłacaj system
      satelitarnego monitorowania pojazdu... :)))

pozdrawiam
    • Gość: Darek Re: Blokada czy autoalarm co pewniejsze IP: 212.106.189.* 21.01.02, 15:26
      Zastanów się co chcesz,informację o włamaniu lub zabezpieczenie przed
      kradzieżą ,tym się różnią te dwa zabezpieczenia i z tego punktu decyduj.
    • Gość: Niknejm Re: Blokada czy autoalarm co pewniejsze IP: *.pg.com 21.01.02, 18:32

> pewniejsze.

A ja bym proponował to i to.
      Jeśli stać Cię na samochód, to pewnie i stać na alarm lub blokadę.
      Samochód rzecz nabyta... Ale ile przy takiej kradzieży kłopotów...

Pozdrawiam,
      Niknejm
      • Gość: Andre Re: Blokada czy autoalarm co pewniejsze IP: *.pcplus.com.pl 21.01.02, 18:59
        Gość portalu: Niknejm napisał(a):

> Gość portalu: 50kg napisał(a):
        >
        > > Kupuję samochód (206) zastanawiam się czy zamontować alarm czy blokadę co
        > jest
        > > pewniejsze.
        >
        > A ja bym proponował to i to.
        > Jeśli stać Cię na samochód, to pewnie i stać na alarm lub blokadę.
        > Samochód rzecz nabyta... Ale ile przy takiej kradzieży kłopotów...
        >
        > Pozdrawiam,
        > Niknejm

A jednak zabezpieczenia są skuteczne o ile dotyczą samochodów niezbyt lubianych
        przez złodzieji a atrakcyjnych dla zwykłych gnojków.
        Tym pierwszym nic nie przeszkodzi jak chcą sprywatyzować twoje auto.
        Tym drugim nie wolno ułatwiać życia.
        Podwójne zabezpieczenie powinno zniechęcić amatorów chwilowego użyczenia.
        PZDR.
        • Gość: Andre Re: Blokada czy autoalarm co pewniejsze IP: *.pcplus.com.pl 21.01.02, 19:01
          Dodatkowym zabezpieczeniem może być Bulterier zakażony wirusem HIV
      • Gość: pewal Re: Blokada czy autoalarm co pewniejsze IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.02, 19:10
        Zgadzam się z Niknejmem. Muszą być oba. AA jest dużo i można coś wybrać, ale
        nie montuj u dealera, impreza jest zazwyczaj droższa. Jeśli chodzi o blokady to
        podobno częśc złodziei nie przepada za "niedźwiedziem". Cena do mojrj Meganki
        ok. 400 PLN z montażem. I do tego bardzo estetyczna (w ogóle jej nie widać).
        Faktem jest, że najlepsze są zabezpieczenia nietypowe (odłączniki masy itp) ale
        dobry alarm i blokada powinny zniechęcić choćby przed kradzieżą radia czy koła
        zapasowego i innych drobiazgów. Fachowcy wezmą auto choćby nie wiem co tam
        było, ale fachowcy nie połaszczą się na 206, Megankę albo coś z tego segmentu.
        A najgorsze co się może trafić to jak gówniarze po wyjściu z dyskoteki nie mają
        czym wrócić do domu, wybijają szybę, odpalają na krótko i walą w najbliższe
        drzewo. A ty nie masz AC. Mam jedno i drugie i miałem we wszystkich moich
        samochodach, oczywiście razem z AC. Do tej pory tylko raz sprawdzili mojego 2-
        go Poloneza i nie udało się. Czego wszystkim forumowiczom życzę. Pozdr.
        • Gość: HHH Re: Blokada czy autoalarm co pewniejsze IP: *.pl 21.01.02, 20:54
          Pracuje nad niezawodnym "zabezpieczeniem"...w siedzisku fotela kierowcy bedzie
          ukryta strzykawka z krwia zarazona HIV. Jak sie usiadzie nie ma mocnych :)))
          Samochod i tak ukradna, ale jaka satysfakcja.
          • Gość: KR$ Re: Blokada czy autoalarm co pewniejsze IP: 162.70.83.* 22.01.02, 10:39
            Gorzej bedzie tlumoku jak cos sie popsuje, albo zapomnisz cos zrobic i
            poczujesz w dupsku igle....
        • Gość: Michal Re: Blokada czy autoalarm co pewniejsze IP: *.telia.com 21.01.02, 21:03
          Oba systemy plus przynajmniej 3 lub 4 rozne kombinacje np;
          odlaczenie extra wylacznikiem z przekaznikiem tylko pompy paliwa wyl.ukryty
          Odlaczenie napiecia sterujacego rozrusznikiem tez za pomoca przekaznika,
          dowolne urzadzenie ktore ,symuluje cos ,a wrzeczywistosci sluzy do niczego.
          Sprawdzone te wynalazki na dziesiatkach BMW I MB ktore byly w Polsce zostala
          rozbita blokada kierownicy ,ale nigdy na szybkiego nie odjechaly.Obecnie
          weuropie i w Polsce tez jest mozliwosc zainstalowania nadajnika ,ktory pracuje
          w pasmie mobil telefoni 1.8Ghz i wmomencie kradziezy tzn wlaczenia alarmu on
          tez zaczyna pracowac,jest przez specjalnego operatora za pomoca Anten MMobil
          telefoni odrazu lokalizowany.Nie mowie o sat. urzadzeniu ,ktore sa bardzo
          popularne i dzisiaj wszystkie drogie auta juz je posiadaja.Pzdr.Michal
    • Gość: 50kg Re: Blokada czy autoalarm co pewniejsze IP: 213.25.39.* 25.01.02, 14:57
      Dzieki za wszelkie opinie , teraz mam co myśleć i liczyć
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka