Dodaj do ulubionych

Volkswagen Golf GTI-R - plotki czy zapowiedzi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 14:30
Wyjątkowo ładne R na zdjęciu...
Obserwuj wątek
    • Gość: Michał Re: Volkswagen Golf GTI-R - plotki czy zapowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 15:49
      specjalnie tak dopisali. czepiasz się kolego. a sportowego Golfa już się noe moge doczekać. Chociaż renault i Ford też niczego sobie.
    • mosfet29 Re: Volkswagen Golf GTI-R - plotki czy zapowiedzi 13.03.09, 16:02
      ten znaczek GTI tez nie jest oryginalny , chyba z Golfa II lub I
      Z tego wynika ze bedzie odwrotnie niz dotychczas
      Gti byl najbardzije sportowy a VR6/ R32 raczej bardziej luksusowy.Dla mnie szkoda , powinien zostac V6 a GTI mogl by wystepowac w roznych wersjach mocy np od 200 do 270KM
    • Gość: Bejbe Re: Volkswagen Golf GTI-R - plotki czy zapowiedzi IP: *.chello.pl 14.03.09, 12:11
      Sam się juz pogubiłem ;-/ Rozumiem że obok Golfa VI GTI o mocy 210 KM będzie jeszcze zapowiedziany na maj Golf VI R20T 270KM (następca R32) i jego bardziej ekstremalna wersja GTI-R, która ma się różnic mniejszą wagą i bardziej spartańskim wykończeniem??? To ma sens - będzie bat na Megane RS i Focusa, które sa FWD
    • kkprofi21 Re: Volkswagen Golf GTI-R - plotki czy zapowiedzi 14.03.09, 17:14
      To ma być coś na styl Porsche GT3, surowe auto, które ma służyć tylko do "zabawy". To auto ma dostarczać nie porównywalnych wrażeń. Z drugiej zaś strony pierwsze słyszę żeby VW wypuszczał model GTI-R... taki już był ale Nissan :-) Ale poczekamy, zobaczymy pewnie VW znów nas pozytywnie zaskoczy. Jeżeli będzie faktycznie model Golf GTI-R, i ma przypominać GT3 - wypatroszone auto do szybkiej jazdy, to nie pozostaje nami nic innego tylko kupować... :-)
    • Gość: Spekulant Re: Volkswagen Golf GTI-R - plotki czy zapowiedzi IP: *.pool.einsundeins.de 14.03.09, 17:41
      Dlaczego niemcy robia mocne auta? bo maja male wacki i dlatego popisuja sie na autostradach
    • quad89 Re: Volkswagen Golf GTI-R - plotki czy zapowiedzi 14.03.09, 17:41
      Nosz kur..., proszę Was... Czy w Agorze nie ma porządnego grafika? To robota na 3 minuty, a tu jakiś redaktorzyna zabawił się Paintem. Brak słów.
    • Gość: do Spekulanta Re: Volkswagen Golf GTI-R - plotki czy zapowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 19:07
      Pewnie na dworcu w Bedrlinie obciągasz Niemcom to wiesz jakie mają wacki .
    • Gość: xx Re: Volkswagen Golf GTI-R - plotki czy zapowiedzi IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.09, 20:22
      Bez sensu, po co komu kompakt za 150kPLN?
    • carfan Re: Volkswagen Golf GTI-R - plotki czy zapowiedzi 14.03.09, 21:31
      GTI-R z tego co czytałem kilka tygodni temu to robocza nazwa wersji R20T.
      270KM i coś koło 5s do setki. Możliwość wyboru skrzyni DSG i oczywiście 4MOTION.
      Reszta to dopiero okaże się w maju na Nurburgring.
    • Gość: wąż Re: Volkswagen Golf GTI-R - plotki czy zapowiedzi IP: *.lublin.mm.pl 14.03.09, 23:03
      najszybszy kompakt to s3, jesli ten golf bedzie szybszy to wkrotce pojawi sie audi rs3 i znowu zarzadi w tej klasie
    • Gość: Ja Re: Volkswagen Golf GTI-R - plotki czy zapowiedzi IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.09, 10:45
      Malo prawdopodobne zeby robili w obrebie koncernu wewnetrzna rywalizacje. Musi byc pod jakims wzgledem gorszy niz S3, bo pozycjonowanie Audi > VW jest jasne.
    • Gość: Rusek Re: Volkswagen Golf GTI-R - plotki czy zapowiedzi IP: *.icpnet.pl 15.03.09, 14:07
      Ciekawe czy z Alfą Mi.To GTA będzie umiał nawiązać rywalizację. Tu synchro i 30 koników więcej, tam Q2, podwozie aero i najmniej 200 kg mniej.
    • Gość: gostek Re: Volkswagen Golf GTI-R - plotki czy zapowiedzi IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.03.09, 15:02
      A gdzie agencja reklamowa VW przepisująca frazesy z folderów reklamowych? zaspali? czy wolą się nie wychylac po ostatnim golu, którego dostali?
      nie wierzę, ze z tego napędu coś będzie - VW nigdy nie miał dobrych napędów na 4 koła. Ile to już porażek zaliczyli testując swoje produkty w rajdach czy to w seacie czy skodzie. No ale klienci pewnie złapią sie na to.
      Kusi za to skrzynia i silnik. Chociaż chyba powinni to włożyć do scirocco - z punktu widzenia pozycjonowania produktu miało by to większy sens!
    • Gość: DoGostka Re: Volkswagen Golf GTI-R - plotki czy zapowiedzi IP: *.chello.pl 15.03.09, 18:35
      Gostek - co Ty powiesz a napędy Quattro z Audi nic Ci nie mówią - notabene prekursor (lata 70-te) aut rajdowych z napędem na 4 koła ;-) A jak wiadomo Audi jest własnością volkswagena - więc nie masz racji. Poza tym Seat Cordoba Cupra WRC czy Skoda Ocvtavia WRC odnosiły sporo sukcesów w rajdach samochodowych. Jak nie kumasz bazy to wejdź sobie na forum zielonoświątkowców i wypowiadaj się na temat jak upiec chleb z mąki sojowej ;-D
    • Gość: Gostek Re: Volkswagen Golf GTI-R - plotki czy zapowiedzi IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.03.09, 23:00
      Napęd audi to zupełnie coś innego i jeśli myślisz, ze technologia audi siedzi w VW to się mylisz! te same bloki silnika, te same niby skrzynie biegów a są zupełnie np inne wtryski, zupełnie inne moduły sterujące, zpełnie inne części. Przykład - głupia chłodniczka oleju:) Krzyżyk na drogę jak zechcesz włożyć tą od skody do audi. Owszem, podpasuje i nic więcej:) więc to, ze coś jest czyjąś własnością jeszcze o niczym nie przesądza. Np Seat był własnością VW a jakiś czas temu trafił pod skrzydła audi - i pomimo, że są to roszady w jednym koncernie to robi to zasadniczą różnicę (np spójż sobie na ostatnie badania niezawodnosci seata). to po pierwsze. Po drugie - era lat 70 i 80 się skończyła i era słynnego napędu qatro także. Po trzecie jakie sukcesy rajdowe seata i skody? kpisz? Co wygrali w rywalizacji teamów fabrycznych w mistrzostwach Świata?:)))
      I skończ kolego z tekstami o zielonoświątkowcach - nie sprowadzaj tego serwisu do poziomu "autokraty". Najgorzej jak sie wypowiadają dzeci które w życiu nawet jednego auta nie rozebrali... a być może nawet nie prowadzili.
    • Gość: DoGostka Re: Volkswagen Golf GTI-R - plotki czy zapowiedzi IP: *.chello.pl 16.03.09, 20:23
      Wiesz co ja już przyznam, po prostu jestem za słaby na polemikę z Tobą. Przepraszam, wycofuję się, napiszę sobie coś na Autokracie, może tam sie nadam.
    • Gość: Mike Re: Volkswagen Golf GTI-R - plotki czy zapowiedzi IP: *.chello.pl 17.03.09, 07:33
      Wątpię czy Golf będzie w jakiejs spartańskiej i usportowionej odmianie sprzedawany. Moim zdaniem R20T i GTI-R to to samo auto tylko pod innymi kodami modelowymi. Wcale nie wiemy jak będzie się nazywał naprawdę. Czytałem, że premiera tego auta ma odbyć się w maju na torze Nurburgring i wtedy pewnie czegoś się dowiemy. Jedyne co cieszy to wreszcie mocny i lekki silnik 2,0 a nie V6. Może teraz Golfina zawalczy z Meganem który jest słabszy
    • kkprofi21 Re: Volkswagen Golf GTI-R - plotki czy zapowiedzi 17.03.09, 22:47
      Coś mi się wydaje że VW robi po prostu zamieszanie wokół tego modelu - R20T - czy też GTI-R, ale raczej to skrót GTI-R kojarzy mi się z modelem Nissana :-) Sporo się pisze o testach Focusa, teraz czekamy na Golfa no i jest jeszcze Renault... czy może będzie to cztero napędowy Golf...?
    • Gość: GTI Re: Volkswagen Golf GTI-R - plotki czy zapowiedzi IP: *.chello.pl 18.03.09, 08:40
      Mówisz GTI = myślisz Volkswagen Golf GTI ;-) i tak już od 1976 roku niezmiennie. Od tego się wszystko zaczęło, jakieś GSI, GT, SI, RSI, ST, RS, GTI-R, TypeR, MPS i cała reszta tego kramu sie pojawiła, ale fakty są nieubłagane GTI jest tylko jeden i nawet symbol R32 tego nie pokonał, dlatego uważam, że najmocniejsza wersja Golfa powinna sie nazywać GTI-R, to całkiem rozsądna nazwa prawda?
    • kkprofi21 Re: Volkswagen Golf GTI-R - plotki czy zapowiedzi 18.03.09, 23:23
      To jest fakt, GTI od zawsze kojarzony jest z VW. Inne firmy mają różne nazewnictwo wozów sportowych, większość ludzi jednak nie wiem co oznaczają różne skróty od nich. A GTI to co innego :-) Mówisz GTI, mówisz Golf - VW :-)
    • Gość: GTR Re: Volkswagen Golf GTI-R - plotki czy zapowiedzi IP: *.chello.pl 20.03.09, 17:53
      A ja myślę że fajna nazwa to Golf GTI dla wersji 210 KM i Golf GTR dla 270 KM
    • kkprofi21 Re: Volkswagen Golf GTI-R - plotki czy zapowiedzi 21.03.09, 19:12
      A może zostawmy to tak jak jest w rzeczywistości tzn Golf GTI i najmocniejszy Golf R20T, bo mam wrażenie że ktoś puścił plotkę o wersji GTI-R a nigdy czegoś takiego VW nie robił... Ale i tak jest super :-) 270KM
    • Gość: GTI Re: Volkswagen Golf GTI-R - plotki czy zapowiedzi IP: *.chello.pl 23.03.09, 06:53
      Zawsze jednak serce bije szybciej na słowa GTI, żadne inne oznaczenie już nie ma takiego ładunku emocjonalnego. Dlaczego najmocniejszy Golf miał do tej pory takie dziwne oznaczenie R32 ??? pomimo że ma swoich wiernych fanów ta nazwa się wogóle nie przyjęła i ludzie mało obeznani wogóle nie wiedzą o so kaman ;-) Dlatego niech on będzie GTI-R
    • Gość: ja Re: Volkswagen Golf GTI-R - plotki czy zapowiedzi IP: *.cable.ubr19.sgyl.blueyonder.co.uk 26.03.09, 23:23
      serce mi bije mocniej na słowa alfa romeo z królową silników: 3.0 V6, a nie jakieś szwabskie topory GTI, GT-sri, czy kij wie co z plebejskim 2.0 :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka