Dodaj do ulubionych

yaris, czy C3 ?

IP: *.bphpbk.pl 26.11.03, 12:46
robię przymiarki do nowego samochodu. Chcę wydać ok. 36.000. Zrobiłam wstępny
rekonesans na rynku moto i nie mogę zdecydować się między Yariską, Cytrynką
C3, ew. Renault Clio, nową Micrą? . Moim zdaniem w tej cenie najkorzystniej
wypada Yariska (Base), choć nie do końca jestem przekonana. Co mam wybrać,
jaka marka jest najlepsza technicznie, wyposażeniowo i najbezpieczniejsza,
pomóżcie, pls.!
Obserwuj wątek
    • Gość: koll Re: yaris, czy C3 ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.11.03, 12:49
      Ciekawe czemu Yaris nie jest tak reklamowana jak C3.
      Po za tym Toyota inwestuje w PL i chwała im za to!
      • Gość: WERTY Re: yaris, czy C3 ? IP: 62.233.164.* 26.11.03, 13:14
        C3 jest ładny, ale to francuski samochód i za delikatny jak na nasze warunki,
        natomiast toyka to jeden z najlepszych samochodów na rynku. może nie koniecznie
        yaris, ale zdecydowanie lepsza marka. polecam toykę starlet. pozdrawiam :-)
        • Gość: Allegra Re: yaris, czy C3 ? IP: 195.245.213.* 26.11.03, 13:21
          Starletek juz nie produkują. A yarisia jest świetna - jestem szczęśliwa
          posiadaczką od 4 miesięcy i nie zamieniłabym na żadne inne. Choć przyznaję, że
          przed zakupem byłam rozdarta między yarisią a nową mikrą. Mikra jest droższa,
          ale ma więcej w wyposażeniu niż base. Jesli cię stać, to polecam wersję terra -
          głównie ze względu na wspomaganie kierownicy, które jest błogosławieństwem w
          mieście, przy parkowaniu.

Cytryny nie brałabym pod uwagę, główniz powodu o którym mówił przedmówca.
          Francuskie auta sa strrasznie delikatne. Poza tym mają zdaje się tylko rok
          gwarancji, a toyota - 3 lata. To nie w kij dmuchał!
          • Gość: mekka Re: yaris, czy C3 ? IP: 213.17.161.* 26.11.03, 13:38
            Tylko kto za to płaci , że masz 3 lata gwarancji?
            Opdowiedź jest prosta TY, tzn. uzytkownik.Obowiazkowy serwis co np. 15 000 km
            lub 20 000 km przez 3 lata.
            Ja juz wolę naprawiać to co się ewentualnie wg Was zepsuje we francuzie. Swoja
            droga te francuskie wynalazki nie sa Wam chyba obce:)i czy coś jest nie tak?
            Pozdrawiam

• Gość: mac Re: yaris, czy C3 ? IP: *.war.gleiss / *.waw.cdp.pl 26.11.03, 13:54
              masz racje jary od 3 chyba lat montuja we francji, no i byl tego wynik....
              wzywali iles tysiecy posiadaczy jary do serwisu na beplatna wymiane jakiejs
              czesci chyb a wtylnej osi o jakis przewodach ktore w mroz zamarzac moga i nie
              ma dobrego hamowania
      • bikmice Re: yaris, czy C3 ? 26.11.03, 16:26
        Zdecydowanie toya... chociaz na jezdzie probnej auto mialo bardzo zle hamulce
        (mozliwe ze to ten egzemplarz,skatowany...)
    • Gość: mac Re: yaris, czy C3 ? IP: *.war.gleiss / *.waw.cdp.pl 26.11.03, 13:34
      jezdze jara ponad 2 lata, ponad 50 tys przebiegu, innymi z tej grupy nie
      jezdzilem no jeszcze kiedys punto i maluch i skodzina

stad ja obstawiam przy jarze bo jestem z niej zadowlony, dlaczego????

1. silnik 1 litr ale na miescie b. dobry, malo pali latem ok 5 litrow do 7 zima
      w miescie na trasie zejdziesz nawet do 4.3 latem
      2. fakt samochod b.dobry ale generalnie dla 2 osób
      3. duzo schowkow,bagaznik z przesuwana kanapa, skladana kanapa b. fajnie
      rozwiazana ja przewozilem i pralke i kuchnie a mam wersje 3 drzwiowa
      4. jakosc wykonczenia mi te materialy pasuja bo latwo utzrymac czystosc i sie
      nie rysuja
      5. gwarancja nie bagatelne znaczenie
      6. nie psuje sie, tylko olej, filtry i piora wycieraczek i zarowka

ale i minusy:
      1. troszke drogie przeglady
      2. halasliwy powyzej 100 km/h cichnie przy 125 km/h
      3. podobno teraz strasznie dlugo sie czeka na ten woz

pozdr.
      mac

masz pytania to wal !!!
      • Gość: magda Re: yaris, czy C3 ? IP: *.bphpbk.pl 26.11.03, 13:42
        dzięki za przydatne wskazówki, jako znawca - użytkownik Yariski wyraź opinię o
        wspomaganiu: czy muszę je koniecznie mieć. Co prawda jestem kobietą, jezdżę po
        mieście, ale: nie jestem malutka i słabiutka a poza tym teraz jeżdżę Seicento
        bez wspomagania i daję sobie radę. Czy jest znaczna różnica między Yariską ze
        wspomaganiem, a tą bez?
        • Gość: mac o wspomaganiu IP: *.war.gleiss / *.waw.cdp.pl 26.11.03, 13:49
          ja mam ze wspomaganiem i sobie to chwale mozesz manewrowac doslownie jednym
          palcem, nie jezdzilem jara bez wspomagania ale felicia tak i jesli to tak
          wyglada to dziekuje, wszystkie manewy jak autko wolno sie toczy to bedzie ciezko

a ile doplacasz do kolejnej wersji bo ja aktualnych cen nie znam, moze warto
          aby i abs i 2 poduszki byly

subiektywnie to jestem za wspomaganiem
          • Gość: magda Re: o wspomaganiu IP: *.bphpbk.pl 26.11.03, 14:17
            wersja Base kosztuje 35.600, poduszkę kierowcy i ABS i EBD ma w standardzie,
            następna w kolejce jest Terra, jest o 2 tys. droższa, czyli bez metalika
            37.600, a różni się tylko tym, że ma właśnie wspomaganie kierownicy, większe
            koła, lakierowaną atrapę wlotu powietrza (??) i lakierowane zderzaki. Czy 2
            tys. to dużo za te dodatki, warto dodać ? (szczerze mówiąc, te lakierowane
            zderzaki nie pasują mi za bardzo, wolałabym czarne, bo ładniej się komponują z
            czerwonym lakierem :).
            • Gość: kobieta Re: o wspomaganiu IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 26.11.03, 14:51
              Ja tez mialam dylemat: cytryna czy yaris. Wybralam c3, bo ma niebanalny wyglad.
              Z tego samego powodu rozwazalam nową micrę, ale jest drozsza. Poza tym facet w
              salonie toyoty nie sprawial wrazenia, jakby w ogole chcial sprzedac ten
              samochod, bo przeciez wiadomo ze yarisy schodzą jak cieple buleczki. Bog wie
              ile trzeba na to cudo czekac, a cytrusa mam od razu i jeszcze z rabatem.
    • Gość: Kugel Słówko prawdy o Yarisie IP: 62.181.161.* 26.11.03, 14:56
      Może wśród tych peanów pod adresem Yarisa ktoś wreszcie odważy się powiedzieć
      prawdę, że jest to jeden z najbrzydszych, najbardziej szkaradnych samochodów
      sprzedawanych w tym kraju. Kontrast z innymi modelami Toyoty, np. Corollą sedan
      czy Avensisem, jest wręcz szokujący. Ten idiotyczny wyświetlacz na środku, masa
      przytłaczającego plastiku, wyłupiaste reflektory, po prostu zero estetyki.
      Samochód technologicznie może i dobry, ale szpetny prawie tak jak nowa Micra.

Wolałbym już coś o naprawdę spokojniejszych kształtach, np. Polo czy Fabia.
      • lolo75 Yaris 26.11.03, 15:06
        O gustach nie dyskutuje się, raczej. Nikt tu nie przytoczył racjonalnych
        argumentów za Cytryną. Wybór należy do Ciebie.

pozdro

Lolo
      • Gość: Szymi Re: Słówko prawdy o Yarisie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 19:58
        > Może wśród tych peanów pod adresem Yarisa ktoś wreszcie odważy się powiedzieć
        > prawdę, że jest to jeden z najbrzydszych, najbardziej szkaradnych samochodów
        > sprzedawanych w tym kraju

w tej klasie wszystkie samochodziki sa ohydne czy to yaris, c3 czy inny
        kurdupel. trzeba sie kierowac innymi argumentami przy zakupie niz wyglad bo
        ladnego i tak sie nie kupi
    • robox Re: yaris, czy C3 ? 26.11.03, 16:54
      Ludzie, piszecie że cytryna jest delikatna, w jakim sensie, co chwieje się, po
      za tym toyota jest robiona we francji więc jaka róznica?C3 ma wiecej miejsca w
      środku, większy bagażnik, lepsze materiały, ceny porównywalne.Silniki sa inne
      to prawda ale te w C3 to sprawdzone konstrukcje, wytrzymałe, nie pala dużo,
      ciche.Nie rozumiem tego zachwytu toyotą.
      • Gość: Allegra Re: yaris, czy C3 ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.03, 19:42
        To tak jak ja nie rozumiem zachwytu nad cytryną :) która ma delikatne
        zawieszenie francuskich samochodów, całkiem nieprzygotowanych na nasze
        dziurawe drogi. To nie kwestia miejsca składania auta, tylko myśli
        technicznej. Poza tym moja yarisia przyjechała z Wielkiej Brytanii, a nie z
        Francji.

Do magdy: wspomaganie sie przydaje baaardzo. Ja się przesiadłam z samochodu
        bez wspomagania do terry ze wspomaganiem i dopiero poczułam co to znaczy..
        wcześniej zawsze twierdziłam, że wpomaganie to nadmier luksusu, zupełnie mi
        zbędnego.. Bzdura.

Lakierowane błotniki to rzeczywiście kłopotliwy gadżet, zważywszy, że zanim
        przyzwyczaisz sie do wymiarów autka, byc może uda Ci sie parę razy zahaczyć o
        jakis murek czy słupek ;)

I ważne też to, co mówił kolega wcześniej: mało pali. Bardziej opłacało sie
        nam pojechać w 2 osoby na wakacje do Chorwacji yarisią niż samochodem na gaz.
        Na trasie potrafiła spalać nieco ponad 4 litry. A i przyspieszenie ma
        nienajgorsze (jak na litrowy silniczek).. Jedyny "mankament" do którego nie
        mogę się przyzwyczaić to "krótka: jedynka ;)
        Aha.. faktem jest, że autko nie nadaje się dla więcej niż 2 osób :( ale w
        Chorwacji zmuszeni bylismy spędzić jedna noc w yarisi i zdziwiłam się, że po
        złożeniu siedzeń i posunięciu foteli do przodu udało nam się wygospodarować
        tyle miejsca, że mój 188-cm mężczyzna zmieścił się z wyciągniętymi nogami :)
        • Gość: Sławek Re: yaris, czy C3 ? IP: *.trzebinia.net 28.11.03, 03:51
          > To tak jak ja nie rozumiem zachwytu nad cytryną :) która ma delikatne
          > zawieszenie francuskich samochodów, całkiem nieprzygotowanych na nasze
          > dziurawe drogi.

Na jakiej podstawie twierdzisz,ze C3 ma delikatne zawieszenie?
          Elementy zawieszenia są dwa razy cieńsze w przekroju niz te z terenowego Yarisa
          czy moze gdzieś usłyszałeś takie hasło i powtarzasz?
          Nieprzygotowane na nasze drogi.Ma rozumieć,ze Yaris jest przygotowany i zastał
          zaprojektowany specjalnie i wyłacznie na nasze polskie drogi,tak? A moze w
          Japoni równiez maja takie drogi jak my?
          To jak jest z tym zawieszeniem co?

pozdr
    • Gość: ania3004 Re: yaris, czy C3 ? IP: *.zlotoryja.sdi.tpnet.pl 26.11.03, 20:10
      Ja na twoim miejscu wziełabym nowego Opla corsę 1.2 75KM 16V Essentia cena-
      38650zł 3 drz. Bo ten model jest po zmianie całkowitej wyglądu i uważam że jest
      fajny dla kobiet a zdięcia są tutaj
      www.opel.de/shop/cars/corsa/gallery/photo/01/content.act
    • sly11 Re: yaris, czy C3 ? 26.11.03, 21:07
      koleżanko,polecam yariske.miałem przez 2 lata. bardzo udane autko.silniczek
      litrowy vvti spokojnie radzi sobie z autkiem nawet full zładowanym(czworo
      narcirzy z ekwipunkiem,i "prowiantem " ze słowacji.zawieszenie trochę twarde
      ale precyzyjne.srodek z wyśwetlaczem bardzo funkjonalny,mozliwość
      rozjaśniania.a poza tym nadal zwraca uwagę,szczególnie pań.rada osobista,nie
      załuj na wspomaganie,jest bardzo wydajne polecam jeśli ma być do miasta.u mnie
      przez dwa lata najdrobniejszego problemu,stąd mile wspominam.apropos
      oczekiwania na autka i jakości francuza do toyki.w ubiegłym roku
      zniecierpliwiony oczekiwaniem na corolle z wyposaeniem,kupiłem od ręki 307
      kombi z bajerami gratis rabatem i w pięć minut od wejścia do salonu peugeota
      (czyt.francuza).efekt wóz ma rok,żaden przebieg i 4 wiyty w serwisie i ciągle
      problemy,choc autko ładne.i tyle.pozdr.
    • Gość: Mariusz Re: yaris, czy C3 ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.03, 21:28
      Przed podobnym dylematem stałem pół roku temu choć planowałem wydać kilka tyś
      więcej.
      Sparawa zasadnicza: do czego ma służyć samochód- jazda głównie po mieście czy
      dalekie wypady, ile kilometrów planujesz robić rocznie i na jak długo kupujesz
      samochód?, czy będziesz jeździła sama czy to samochód "rodzinny"?
      Jeśli planujesz sprzedać samochód np za 4 lata i jeździć rocznie 15000km to
      kwestie usterkowości nie grają tak dużej roli. Jeśli kupujesz samochód na "całe
      życie" to Yaris w rangingach usterkowości wypada najlepej
      Bezpieczeństwo: sprawdź www.crashtest.com ew.
      www2.gazeta.pl/auto/0,24796.html
      - pamiętaj, że warto zwrócić uwagę jak wyposażony był testowany samochód i jego
      masę (jeśli różnica większa o ponad 15% to ma już znaczenie).
      Wyposażenie: wspomaganie, ABS, min. 2 poduszki powietrzne to warto mieć.
      Elektryczne szyby, centralny zamek, klimatyzacja warto ale da się bez tego żyć.
      Sprawa zasadnicza to jada próbna. Pojeździj pomęcz sprzedawców na jakie zniżki
      możesz liczyć, jeśli kredyt to niech wyliczą koszt kredytu, ubezpieczenie.
      Zbliża się koniec roku więc im dłużej wytrzymasz (luty/marzec) tym większe
      upusty (poza Toyotą- mi Pani zaproponowała, skoro zapłacę gotówką za "dobrze"
      wyposażoną wersję, że możemy negocjować gumowe dywaniki).
      Co do rad na tym forum w wyborze konkretnej marki to nie bierz wszystkiego do
      serca. Popytaj raczej znajomych choć też miej dystans bo wiadomo. Jak widzę
      ktoś zmieścił w Yarisie "czworo narcirzy z ekwipunkiem,i "prowiantem " ze
      słowacji". Można i tak.
      W tym segmencie są także inne marki więc pochodź po salonach, pojeździj,
      ponegocjuj i udanego wyboru. Pozdrawiam.
    • Gość: m Re: yaris, czy C3 ? IP: *.acn.pl 26.11.03, 22:58
      oba samochody są na tym samym poziomie wykonania i usterkowości, do 100 tys km
      nic się nie zepsuje, kup ten w którym się lepiej czujesz
    • ron76 Re: yaris, czy C3 ? 27.11.03, 00:10
      co za bzdury z tymi uwagami na temat delikatnosci aut fracuskich
      jakies obiegowe opinie zaslyszane od wujka na imprezach rodzinnych 15 lat temu
      od tego czasu sporo sie zmienilo
      francuskie samochody nie sa wcale gorsze niz japonskie za to napewno C3 jest
      duzo ladniejszy niz pokemon-car, ktory jest potworkiem nawet wsrod japonczykow
      no i C3 jest duzo nowsza konstrukcja oraz jest wiekszy
      Poza tym wszystkim od 3 listopada citroen daje 2 lata gwarancji
      a moze C2?
      • Gość: mgr Re: yaris, czy C3 ? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.11.03, 00:45
        Citroen to nie jest dobry wybór -moim zdaniem.
        Chyba najgorszy z możliwych, niestety.
        Pojeździj Pandą.
        Przynajmniej produkowany w kraju.
        POZDR
      • Gość: mac Re: yaris, czy C3 ? IP: *.war.gleiss / *.waw.cdp.pl 27.11.03, 10:20
        hm.... zagladnalem tu sobie po jednodniowej pzrerwie i prosze zywa dosc ta
        dyskusja, no i kazdy ma odrobien racji, ze moze brzydki, ze pokemon, ale o
        gustach sie nie dyskutuje mi wlasnie ta totaln innosc bardzo odpoiwada, obecnie
        troche mniej, duzo jar juz jezdzi jak ja zaczynalem nia jezdzic to spotykalem 1-
        2 w ciagu calego dnia, a teraz co minute jedzie jara

silnik jary tez sprawdzony wytrzymaly, tylko pamnietac o wymianie oleju na
        przegladach, wyswietlac..... hm moze to i smiesznenie ma po prostu nic lepszego
        niz tego typu,cyfrowy wyswietlacz

cena.... ja kupowalem za 34 tys, wersje 3 drzwiowa, teraz ceny sa wyzsze a
        myslalem ze odwrotnie, ja bym doplacil te 2 tys i mial ten abs i szersze opony,
        to tez wazne, stabilniejszy tor jazdy, lakierowane, wszystko to potem problem,
        mi jakis czas temu wyrwali w jarze klamke i musze kupic klamke i jeszcze ja do
        lakierni a dopier potem mozna to zamontowac,

pozdr.
        mac
        a...jazda probna to podstawa przejedz sie wszystkimi intertesujacymi cie
        modelami, i jara i mikra i c3 a moze c2;-)) punto,corsa, jest tego troche

• Gość: Piwo Re: yaris, czy C3 ? IP: 195.85.227.* 27.11.03, 10:55
      nie kupuj Yarisa - tam nie miesci sie skrzynka piwa do bagaznika -no chyba ze
      nie lubisz piwa :)))
      • Gość: mac Re: yaris, czy C3 ? IP: *.war.gleiss / *.waw.cdp.pl 27.11.03, 10:57
        ale smieszne :-(((((
        mieszcza sie 4 skrzynki browara
        • Gość: Piwo Re: yaris, czy C3 ? IP: 195.85.227.* 27.11.03, 11:02
          chyba na przyczepce :)))
          • Gość: mac Re: yaris, czy C3 ? IP: *.war.gleiss / *.waw.cdp.pl 27.11.03, 11:04
            ha,ha........
            dlugo sie cyba zastanawiales;-))
            • Gość: Piwo Re: yaris, czy C3 ? IP: 195.85.227.* 27.11.03, 11:14
              wiem ze to przykre dla wlascicieli pokemonow ale sprawdzone doswiadczalnie :)))
              • lolo75 Re: yaris, czy C3 ? 27.11.03, 11:25
                Gość portalu: Piwo napisał(a):

> wiem ze to przykre dla wlascicieli pokemonow ale sprawdzone
                doswiadczalnie :)))

Chyba ci piwo przelało się do mózgu, jeśli wogle kiedyś go miałeś...
                • Gość: Piwo do lolo75 i mac IP: 195.85.227.* 27.11.03, 11:36
                  ja wiem ze jak sie koncza argumenty najlepiej napisac w stylu przedszkolaka ze
                  ktos jest glupi - ale moze przedstawiec argumenty "za" ktore pozwola kolezance
                  Magdzie wybrac wlasnie pokemona bo argument z malym bagaznikiem jest
                  raczej "przeciw"

pozdrawiam wlascicieli pokemonow
                  • Gość: mac do "PIWO" IP: *.war.gleiss / *.waw.cdp.pl 27.11.03, 11:56
                    ja ci nic nie wciskalem kitu o twoim intelekcie i nie mam zamiaru
                    mowilem ze auto jest dla dwoch osob i co mozna nim przewiesc (pierwsze posty) a
                    z autpcji ja mam to doswiadczenie ze przewozilem w bagazniku 4 skrzynki piwa na
                    imoreze, wiec czegos tu nie rozumiem i nikomu nic nie mam zamiaru imputowac

pozdr
                    mac
                  • lolo75 Re: do lolo75 i mac 27.11.03, 12:02
                    Gość portalu: Piwo napisał(a):

> ja wiem ze jak sie koncza argumenty najlepiej napisac w stylu przedszkolaka
                    ze
                    > ktos jest glupi - ale moze przedstawiec argumenty "za" ktore pozwola
                    kolezance
                    > Magdzie wybrac wlasnie pokemona bo argument z malym bagaznikiem jest
                    > raczej "przeciw"
                    >
                    > pozdrawiam wlascicieli pokemonow

Twoje argumenty są żadne, chyba za dużo tankujesz... piwa.

Yaris ma nawet możliwość przesuwania tylnej kanapy od strony bagażnika i łatwo
                    tam zmieścisz nawet spore zakupy. Więc nie chrzań koleś głupot, bo śmieszysz
                    mnie, idź na piwo może ci się polepszy humor...

pozdro

Lolo
                    • Gość: frequent flyer Re: kanapa IP: 80.241.130.* 27.11.03, 12:33
                      > Yaris ma nawet możliwość przesuwania tylnej kanapy od strony bagażnika i
                      łatwo
                      > tam zmieścisz nawet spore zakupy.

Coś podobnego! I wtedy ma 305 l bagażnika i już jest dwuosobowy - c3 ma 305
                      litrów zawsze. z drugiej strony, wyświetlacz w c3 jeszcze gorszy niż w yarisie.
                      a 'jeszcze gorszy" bo na analogowym - potwierdzono naukowo - szybciej
                      sprawdzisz prędkość niż na cyfrowym - podobnie jak na normalnym zegarku ze
                      wskazówkami szybciej niż na cyfrowym. powód prosty - rzadko patrzysz na zegarek
                      by się dowiedzieć że jest 14:06, raczej sprawdzasz czy już po drugiej, i nie
                      intersuje się wskazówka godzinowa a tylko minutowa (ergo połowa informacji
                      zbędna); w samochodzie z szybkościomierzem analogowym też na ogół patrzysz czy
                      wskazówka jest już w pionie (czyli pruję o wiele za szybko) czy gdzieś w lewo
                      od pionu (czyli że tylko 20-30 za szybko)
    • Gość: Odin Re: yaris, czy C3 ? IP: *.telia.com 27.11.03, 11:06
      Citroën 3 jest nowsza konstrukcja,czesci wymienne tansze,niezawodnosc
      porownywalna do Francuzkiej Toyoty Yaris,-polecam to co sam bym kupil
      gdybym zmienial samochod na mniejszy,-kup Ctr.3 Pzdr.
      ________________________________________________________________________________
    • Gość: grzek Re: yaris, czy C3 ? IP: 213.77.31.* 27.11.03, 11:32
      Z tych dwóch, gdybym miał kupować, wybrałbym C3, tylko z tego powodu, że jest
      większy i żonie się bardziej podoba. Decyzję chyba jednak musisz podjąć sama,
      wybierz to co Ci sie lepiej podoba i koniecznie ze wspomaganiem.
      • robox Re: yaris, czy C3 ? 27.11.03, 14:29
        Taaa.....yaris z wysp a to dobre, opinie o zawieszeniach francuzów to
        stereotyp, wcale nie jest bardziej delikatne od innych.C3 to jedno z
        najbardziej obszernych aut w swojej klasie, fotele w yarisie to chyba dla
        japońców długość siedziska jak krzesła w szkole podstawowej.
    • sly11 Re: yaris, czy C3 ? 27.11.03, 21:52
      no prosze jaka konstruktywna dyskusja.skrzynka czy dwie piwka-koledzy
      dziewczyna chce autko do pracy w biurze a nie w browarze.mac radzi ci szersze
      opony -chyba ze sobie sama założysz bo w salonie do droższej wersji dają
      większe tzn.14" w miejsce 13"co większej stbilności nie daje ale przynajmniej
      dziury są mniej odczuwalne.mgr radzi pandę-ale jak masz więcej jak 175cm
      wzrostu to kup wersję z ochraniaczem na prawe kolano(nie posidam ale długo
      oglądałem w salonie z czystej ciekawości).mariusz- jary jest rejestrowany na 5
      osób więc to nic dziwnego ze jadą 4.ron -moze i wujek miał problemy 15 lat temu
      ze swoją cytrynką ale mój ojciec ze swoją miał jeszcze rok temu i szczerze ci
      powiem ze odkąd jeżdzi corollą to odmłodniał.poza tym 3to o rok więcej niz
      2.ijeszcze jedno do madzi ,nie sugeruj sie zbytnio jazdą próbną czasami autka
      do jazd próbnych są wystawiane w bogatych wersjach i z silniczkami mocniejszymi
      niz zamieżamy kupić,dlatego trudno być w takiej sytuacji obiektywnym (chyba ze
      podstawią auto jakie chcesz-sporadycznie)ale próbuj takie jest twoje prawo ,to
      ty masz kasę.jeszcze raz polecam yari,mimo pochodzenia francuskiego(montaż)to
      jednak kawał dobrej japońskiej roboty.pzdr.
      • ron76 Re: yaris, czy C3 ? 28.11.03, 09:46
        to niech sie tata cieszy ze nie kupił tych egzemplarzy:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=9352981

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka