ciocco 29.03.09, 17:52 Witam, chciałabym się doradzić w sprawie zakupu samochodu. Ma być: - małe, trzydrzwiowe - cena najlepiej do 15.000 - kilkuletnie - ekonomiczne, bezwypadkowe najlepiej Z góry dziekuje za sugestie;) Link Zgłoś Obserwuj wątek
iberia.pl Re: Małe auto dla kobiety 29.03.09, 18:08 a jakie ci sie podoba? Mamy zgadywac czy to corsa, fiesta czy micra? Wysil sie troche, poszperaj na gratce czy otomoto, obejrzyj kilka, przjedz sie nimi i wybierz to, ktore bedzie w lepszym stanie technicznym. Link Zgłoś
forum.humorum.defekalium Re: Małe auto dla kobiety 29.03.09, 19:40 iberia.pl napisała: > i wybierz to, ktore bedzie w lepszym stanie technicznym. Musisz zawsze ten swój komunał powtarzać? Wymyśl coś nowego :) Albo chociaż przeredaguj tą poradę! Link Zgłoś
jbl25 Re: Małe auto dla kobiety 29.03.09, 19:36 ciocco napisała: > - cena najlepiej do 15.000 > - kilkuletnie > - ekonomiczne, bezwypadkowe najlepiej Ty nie szukasz samochodu, Ty szukasz dzieła sztuki blacharzy, spawaczy i mechaników :) W żadnym wypadku normalnego samochodu :) Kilkuletni za 15.000 ? To chyba jakiś bardzo nieudany model którego ktoś chce się pozbyć czym prędzej tym lepiej. Chyba, ze dla Ciebie 9-letnie auto to kilkuletnie. No i tak jak koleżanka Iberia napisała, zdradź co Ty w ogóle lubisz za auta? Link Zgłoś
rickky Re: Małe auto dla kobiety 29.03.09, 19:50 ciocco napisała: > Witam, chciałabym się doradzić w sprawie zakupu samochodu. > Ma być: > - małe, trzydrzwiowe Jak małe i trzydrzwiowe, to Smart, najlepiej CDI > - cena najlepiej do 15.000 > - kilkuletnie Zmieścisz się w tej cenie, kupując kilkuletnie > - ekonomiczne, bezwypadkowe najlepiej CDI - superekonomiczne. Bezwypadkowe też da się kupić > Z góry dziekuje za sugestie;) Link Zgłoś
k0ls Re: Małe auto dla kobiety 29.03.09, 20:31 Witam, Ostatnio ciężko myślałem o R Clio phaseII np. www.allegro.pl/item596617871_renault_clio_1_4_16v_po_liftingu_klimatyzacja.html za tą cenę możesz kupić z początku lat 2000 z klimatyzacja ja szukałem silnika 1.6 16v benzynowego ale chciałem mieć w miarę mocne supermini ale fajny też jest 1.4 mniejsze pojemności mogą być trochę słabe z klimatyzacją. W tej cenie znajdziesz dobry egzemplarz z prawdziwym przebiegiem ok150k km i mniej wszystko poniżej 12000 ceny wywoławczej to ryzyko. po 90kkm powinien być wymieniony rozrząd co powinno być wpisane do książki serwisowej możesz tez pomysleć o 1.5dci tyle że obsługa dizlowskiego motoru jest znacznie droższa i musisz zwracać uwagę na paliwo jeżeli nie jeździsz naprawdę dużo to w moim odczuciu się nie opłaca Link Zgłoś
frequentflyer Re: Małe auto dla kobiety 29.03.09, 21:22 k0ls napisał: > > możesz tez pomysleć o 1.5dci tyle że obsługa dizlowskiego motoru jest znacznie droższa i musisz zwracać uwagę na paliwo jeżeli nie jeździsz naprawdę dużo to w > moim odczuciu się nie opłaca co to wiesz o koszcie obsługi 1.5dci? pasek rozrządu po 105K, filtry te same, olej co 30.000 km, więc gdzie te "znacznie wyższe" koszty? a przynajmniej w wersji 82KM frajda z jazdy o wiele większa niż w benzyniaku o podobnej mocy. wersja 65KM rzeczywiście nudnawa. Link Zgłoś
k0ls Re: Małe auto dla kobiety 30.03.09, 10:15 masz rację, niewiele.... mój kolega miał właśnie taką renię - bardzo fajna,dobry Nm; straszono mnie że ta listwa dci może paść i wtedy to jest duży koszt, to miałem na myśli... btw przez 4lata koledze się nie stało nic... Link Zgłoś
cloclo80 Re: Małe auto dla kobiety 29.03.09, 22:01 1.4 16v do żadnych słabeuszy się nie zalicza. W tej wersji miało 98KM więc gadka o braku mocy przy klimie jest z lekka przesadzona. Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Małe auto dla kobiety 29.03.09, 22:10 Na papierze to te 98 KM jakoś wygląda, ale w praktyce... Podczas urlopu wypożyczyłem taką wersję na kilka dni. Naprawdę tragiczne przyspieszenie, niewydolna klimatyzacja, zaparowane lampy, fotele bez trzymania bocznego z krótkimi siedziskami, koło kierownicy bardzo wytarte. Coś skrzypiało, a samochód miał coś około 3 lat i mniej niż 100 000 km pzrebiegu. Link Zgłoś
dmuchawcelatawce Re: Małe auto dla kobiety 29.03.09, 22:39 Ja kupilam ostatnie takie dokladnie takie cacko jak z opisu, wszystko by sie zgadzalo tylko cena jakby nie ta. Koszt 5700euro. Ale w Pl moze taniej mozna. Link Zgłoś
swan_ganz Re: Małe auto dla kobiety 29.03.09, 22:50 > Coś skrzypiało, a samochód miał coś około 3 lat i mniej niż > 100 000 km pzrebiegu. jak to w każdym francuzie, który ma przebieg większy niż 50 tys.. Te wszystkie półeczki, kieszonki i inne firdygałki są fajne dopóki nikt ich nigdy nie używał... Jak już wyprowadzisz auto z salonu i trochę pojeżdzisz to mniej więcej po 50 tysiącach przebiegu te w/w. półeczki we francuskich samochodach zaczynają żyć własnym życiem i hałaśliwie telepią się na każdej nierówności :-) I nie ma tu znaczenia, że dysponowałeś autem z wypożyczalni bo nawet jak ma ono jednego właściciela to i tak w środku po kilkudziesięciu tysiącach przebiegu jest istna kakafonia dźwięków porównywalna jedynie z wrażeniami jakie daje słuchanie stroienia instrumentów przez orkiestrę tuż przed koncertem w operze... Link Zgłoś
swan_ganz Re: Małe auto dla kobiety 29.03.09, 22:39 > - małe, trzydrzwiowe Freelander Land Rovera by pasował; to kobiece autko.... Z tym, że w zalożonym budżecie może być Ci trudno się zmieścić więc jak nie możesz go nieco zwiększyć to pomyśl o kupnie kilkuletniego Forda Ka. Link Zgłoś
ciocco Re: Małe auto dla kobiety 29.03.09, 23:15 Już się wysiliłam i zajrzałam na otomoto i inne:) Nie chodzi mi o konkretny model auta, o przesłanie linków, tylko ogólna porade dotyczącą dobrej marki, choc to pewnie dla każdego będzie znaczyc cos innego. Link Zgłoś
iberia.pl Re: Małe auto dla kobiety 30.03.09, 16:55 ciocco napisała: > Już się wysiliłam i zajrzałam na otomoto i inne:) > Nie chodzi mi o konkretny model auta, o przesłanie linków, tylko > ogólna porade dotyczącą dobrej marki, choc to pewnie dla każdego > będzie znaczyc cos innego. nie ma czegos takiego jak jedna dobra marka, ilu uzytkownikow tyle opinii. Link Zgłoś