30.03.09, 14:34
Dzisiaj w Auto Świecie miniprezentacja nowej Astry - zapowiada się przebój.
Bardzo ładne nadwozie i wnętrze-trochę a la Insignia (o ile coś można
powiedzieć na podstawie kilku zdjęć). Z tyłu wciąż belka skrętna - ale mi to
akurat nie przeszkadza. No i robiony w Gliwicach - dla niektórych to ważne :)
tutja zdjecie ale nie z aŚ
img120.imageshack.us/img120/4236/astra2.jpg
Obserwuj wątek
    • dx-7 Re: Astra IV 30.03.09, 14:49
      Cena Astry III jest zbyt wysoka i jakos nie mam tych samochodów za wiele w
      Polsce, jeżeli IV będzie lepiej pomyślana to pewnie przebój murowany.
    • jaki71 Re: Astra IV 30.03.09, 15:03
      Czekaj, czekaj. Wyglądnę przez okno...
      ...już jestem.
      Ależ to nic innego jak kia ceed. Ciekawe czy czerwone też będą z farby obłazić ;)
      • remo29 Re: Astra IV 30.03.09, 15:12
        Jakby zacząć się doszukiwać analogii, to doszlibyśmy do tego, że większość ma
        cztery koła i białe klosze z przodu...
        Jeśli polityka cenowa będzie bardziej przyziemna niż w przypadku Astry III (Opla
        chyba poniosły sny o potędze...), to może być ciekawie.
        • tacx Re: Astra IV 30.03.09, 16:51
          zaraz zaraz... o jakich cenach wy mówicie? owszem.. nowa astra z salonki do
          tanich nie należy ale spójrzcie jak to zweryfikował rynek. Ile kosztuje 3 letni
          golf a ile 3 letnia astra w porównywalnych wersjach. Astra nie jest juz tak
          droga. Wnętrze astry 3 do złudzenia przypomina to z vectry wiec analogicznie
          następna astra bedzie przypominała insignia. Astrę III uważam za naprawdę niezłe
          auto a jak jeszcze dodać do tego silniki fiatowskie diesla to mamy naprawdę
          niezły zestaw. W tym segmencie nie ma co szukać jakichs ekskluzywnych rozwiazań.
          Liczy sie ergonomia, trwałość, solidnosć i koszty eksploatacji. Astra w tych
          kategoriach wypada całkiem nieźle. Owszem.. liderem segmentu nie jest bo dla
          mnie mazda 3 na przykład jest autem znacznie lepszym ale kosztuje też ciut
          wiecej no i części do mazdy to inna bajka niz do takiego opla.
          zresztą ... każdy ma swoje kryteria i swoje upodobania i jak ktoś się uprze to
          go wołami do takiej astry nie zaciągniesz. ja bym nic nie miał gdyby ktos i
          fundnąl Astre Sport z silniczkiem 1.9cdti 150km... bardzo fajne auto. natomiast
          nie jestem miłośnikiem VW i na szczęście nie pałam miłoscią do golfów i passatów
          któe kosztują swoje a oferują niewiele wiecej niż inni potentaci któzy nie
          cenia się aż tak bardzo.
          • tocqueville Re: Astra IV 30.03.09, 17:17
            masz rację: nie kupuje się Astry III w cenach oficjalnych - liczy się cena
            transakcyjna - Opel daje 7-10 tys. rabatu
      • tocqueville Re: Astra IV 30.03.09, 17:14
        ale co to ma wspólnego z kią ceed?
        mnie tam bardziej przypomina leona
        whatcar.com/car-review-pictures.aspx?RT=744&U=0
        • jaki71 Re: Astra IV 30.03.09, 17:22
          Każdy widzi co chce ;)
          Może ja kaprawy na lewe oko?
          www.samar.pl/index.html?__la=pl&__ac=sec,99&mod=873&pag76=4&pho76=68257
    • tocqueville więcej zdjęć 30.03.09, 23:40
      www.autokrata.pl/lod/5972/wyciekly_zdjecia_opla_astry_iv/
      • tocqueville Re: więcej zdjęć 30.03.09, 23:44
        coś mi za bardzo przypomina fiata bravo (skrzyżowanego z nowy megane)
    • cloclo80 ['] Opel 1899-2010 ['] 31.03.09, 00:09
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka