Gość: 511.18 TSI 13 IP: *.gl.digi.pl 11.05.09, 17:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Gość Re: Renault Laguna II IP: 83.13.37.* 18.05.09, 23:28 Do jednostek napędowych z bezpośrednim wtryskiem benzyny (IDE) nie montuje się instalacji gazowych LPG. Dlaczego ?? Link Zgłoś
Gość: gość Re: Renault Laguna II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.09, 14:21 Jestem użytkownikiem Laguny 2 ph 2 z 2007 r. Podejście polskiego serwisu do zagadnień powszechnie uznawanych w Europie zachodniej jako usterki - u nas niestety są interpretowane jako wina użytkownika . Jestem skutecznie zatem zdegustowany tą marką. Ponownie zakupię samochód innej marki. Panowie z Warszawy - zastanówcie się co wyprawiacie.!? Przykład ESP. Przykład pękającej deski rozdzielczej. Zgroza. Strach? czy demotywacja klientów!? Link Zgłoś
Gość: ja Re: Renault Laguna II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.10, 08:49 na www.autodlaciebie.blox.pl znalazłem coś o autach rodzinnych Link Zgłoś
Gość: pitr Re: Renault Laguna II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 19:09 super wygodne i komfortowe auto,przejechałem nim ponad 200 tysięcy (samochód służbowy) odwiedziło chyba połowę serwisów w kraju, większość moich kolegów bało się nim jeździć prywatnie chyba nie polecam Link Zgłoś
Gość: police Re: Renault Laguna II IP: *.as.kn.pl 19.02.10, 01:23 hmmm, bede kredytowal auto bo mam mozliwosc wziac kredyt w getin na naprawde dobrych warunkach i wiem ze zalatwia mi to szybko. Podoba mi sie laguna bardzo. Kumpel jednak ma jakis dziwny egzemplarz, sensory od kol sie swieca, klima przestala dzialac, jeszcze pare rzeczy z elektroniki siadlo. Jak jest w Waszych lagunach ? Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Renault Laguna II IP: 87.204.210.* 19.02.10, 08:44 nie bierz kredytu w getinie, kantują, lepiej weź w providencie Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Renault Laguna II IP: *.ghnet.pl 19.02.10, 13:17 Użytkownik 2.2 dci. Doceniam stylistykę i komfort Renault, ale ta Laguna to wyjątkowo awaryjny samochód, zwłaszcza w diesel'u. Wielka szkoda, zmarnowany kawał niezłej roboty. Link Zgłoś
Gość: ArkadiuszWuWuA Re: Renault Laguna II IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.10, 08:09 Nie kumam, to ja mam jakis fajny egzemplarz, 2003 rok, nic w nim nie pada, wszystko wymieniam na czas - normalna eksploatacja, no może rzeczywiście poza zawieszeniem - ale nasze polskie drogi?? samochód wygodny, przestronny i mało pali jak na taki gabaryt, ja jestem zadowolony bardzo... Link Zgłoś
Gość: Bta Re: Renault Laguna II IP: 77.242.239.* 22.03.10, 17:43 użytkownik 1.9 dci. Samochód każdej marki, w pierwszym, drugim roku produkcji ma jakieś niedociągnięcia. Tak też było z laguną II. Moja jest z roku 2003 i nie psuje się. Do tego jest ładna, wygodna i bezpieczna. Link Zgłoś
Gość: Driver Re: Renault Laguna II IP: 188.33.6.* 04.05.10, 11:39 Mam lagunę 1.8 16v 2003r. Nic się nie psuje wszystko wymieniam na czas i lubię to autko cenię za wygodę Audi jest mniej wygodne. Link Zgłoś
Gość: Gość: XXX Re: Renault Laguna II IP: *.apus-net.pl 05.05.10, 10:39 Ja mam Lagunę 1.9 dci 2 ph 2 2005r. auto bezawaryjne, normalne wymiany eksploatacyjne, samochód przestronny, wygodny i w miarę dynamiczny Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Renault Laguna II IP: *.bb.online.no 06.05.10, 18:18 mam fajna lagune z 2004 i jestem zadowolony wszystko jest ok duze przestronne wnetrze dynamiczny wygodny w miare oszczedny silnik jak na diesla 1.9 cenie sobie za wygode i rozne przydatne drobiazgi Link Zgłoś
Gość: arek Renault Laguna II IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.10, 21:37 laguna II szczególnie z dieslem to totalna porażka padają turbiny i obraca panewki na 4 korbie i jeszcze te skrzynie pk6 i sprzęgła dwumasowe to nieporozumienie. mijajcie to ,,auto" z daleka. Link Zgłoś
Gość: gosc123 Renault Laguna II IP: *.wroclaw.mm.pl 31.05.10, 19:49 laguna II 1.9dCi. Jezdze tez juz 2 lata (od 150 do 185 tys km) i jak narazie to tylko czujnik powietrza padl. Reszta dziala idealnie. PS kumpel w tym samym czasie kupil pasata o 5tys drozszego. Do tej pory wlozyl ponad 4:/ (sprzeglo, skrzynia biegow i kilka pierdol). Wiec nieraz zalezy od szczescia chyba. Pozrawiam Link Zgłoś
Gość: arek Renault Laguna II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.10, 19:02 auto jest super 2.2 dci ,przejechane 260 tys i jest ok Link Zgłoś
Gość: on Renault Laguna II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 19:26 morze mi ktoś pomóc -gdzie znajduje się filtr odsrodkowy? Link Zgłoś
Gość: meleks Renault Laguna II IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 02.07.10, 01:54 Zawsze podobalo mi sie to auto. Mam odlozone jakies 50% wartosic, reszte chce wziac kredyt w Getin, bo dostane na uzywany a i podobno formalnosci malo. Jesli chodzi o lagune to sa rozne opinie, czesc moich zanajomych mowi ze francuziki sie sypia... ale to chyba dotyczy tylko aut starej daty ? Link Zgłoś
Gość: gość: gość Renault Laguna II IP: *.slupsk.vectranet.pl 02.07.10, 02:33 co do awaryjności to przy silniku 2.2 dci i 6 biegową skrzynią manualną dosłownie niezawodna ma ponad 280 tys. przebiegu i nadal super sie sprawuje Link Zgłoś
Gość: znawca Renault Laguna II IP: *.stk.vectranet.pl 03.08.10, 20:46 baardzo awaryjny samochód zwłaszcza w dieslu.Głównie idą pompy i cały osprzęt Link Zgłoś
Gość: Gość Renault Laguna II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.10, 22:29 Mam silnik 1.8 w aucie z 2002.Trochę słaby na I II ale potem idzie już dobrze.Komfort jazdy nieporównywalny z Vectrą,Avensis,Passatem,Cicho,miękko spokojnie.Wygodne fotele.Nie da się poszaleć ale jest duża przyjemność ze spokojnej jazdy.Duży wygodny samochód. Nic się nie psuje poza tym co uszkadzają nasze drogi:amortyzatory,tuleje tylnej belki.Wymieniłem 3 !!!! żarówki.To wszystko. Link Zgłoś
Gość: gość Renault Laguna II IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.09.10, 09:37 Wiatm wszystkich posiadaczy Laguny ja jestem od roku właścicielką 1,8 benzyny z 2002 roku. I od roku spędzam czas w warsztatach wszystko się psuje i to psują się takie żeczy,że jak jadę do mechanika to patrzy na mnie z politowaniem i mówi,że to nie możliwe, żeby to czy tamto się zepsuło. Może czas zmienić mechanika nie wiem ale mam dość i chyba już nie długo będę posiadaczką tego auta. A przy okazji może mnie ktoś pokierować poszukuję zamka do drzwi cztero pinowego prawdopodobnie jest nie do osiągnięcia? Link Zgłoś
Gość: renofan Renault Laguna II IP: *.ghnet.pl 28.09.10, 03:45 Dajcie spokój że sie laguna II psuje.... psuło to się safrane ph1 - ale jak jedziło to coś niesamowitego :) z tym że fakt popsucie laguny = unieruchmienie auta. popsucie safrana w najgorszym przypdaku popsucie czegoś następnego (raz popsułem silnik 12v, ale dojechać - dojechałem :) ). Link Zgłoś