greenblack 08.12.03, 18:21 Ukradłem z Forum Skoda. Trzeba kilknąć na tę niebieską w rogu. skoda.burncreek.net/start.html Podobna do nowego BMW 5, ale znacznie ładniejsza. To będzie prawdziwy hit. Pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: kriss Re: Nowa Octavia!!! IP: *.net / *.net 08.12.03, 18:31 Faktycznie Octavia 2,ale wygląda jakby awansowała wielkością do klasy średniej,ciekawe czy to wersja ostateczna? Link Zgłoś
Gość: Janozs Re: Nowa Octavia!!! IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.03, 21:46 Po prostu WYPAS!!! tylko ciekawe ile to będzie kosztowało??? Chyba auto przejdzie do klasy D - również cenowo - czyli około 70-80 tys... P.S. Co to za język??? ;) Link Zgłoś
mejson.e5 Po szwedzku! 09.12.03, 00:22 Dobrze, że zdjęcie zastępuje tysiąc słów. I to po szwedzku... Auto tak piękne, że może byc tylko prototypem albo wypasionym luksusem, niedostępnym dla obecnych klientów Octavii. A dla biedniejszych zostanie stary model, produkowany dla Polaków jeszcze przez lata... Oby nie! A Passat dostanie kolejnego kopa, bo z wierzchu nie widać, że to podwozie i rozmiary wewnętrzne golfa, nie passata. Mejson Link Zgłoś
Gość: Wujek Re: Nowa Octavia!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.03, 23:17 No, nieźle wygląda! Link Zgłoś
Gość: Rav Re: Nowa Octavia!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 08.12.03, 23:58 Nie wierzę... Pożyjemy, zobaczymy! PS.Brak mi słów. No, po prostu brak mi słów, pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Arti Re: Nowa Octavia!!! IP: 193.128.25.* 09.12.03, 10:21 Fajna. Jeżeli poprawią rozstaw osi i cena będzie przystępna, to może być hitem. Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Nowa Octavia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 10:30 pisza ze to Octavia II ale jak dla mnie to wyglada na nastepce Superba (auto na fotce ma z 5m dlugosci na moje oko), podobienstwo do 5-er BMW jest uderzajace Link Zgłoś
greenblack Re: Nowa Octavia!!! 09.12.03, 14:12 Gość portalu: Zenek napisał(a): > pisza ze to Octavia II ale jak dla mnie to wyglada na nastepce Superba] Superb nie będzie miał następcy. Zresztą nie ma jeszcze nowego Passata, więc na czym mieliby go zbudować? (auto na > > fotce ma z 5m dlugosci na moje oko), Idź do okulisty;P Zresztą dalej są rysunki tego pojazdu. Widać, że ma klapę jak Octavia. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Nowa Octavia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 14:47 greenblack napisał: > Gość portalu: Zenek napisał(a): > > > pisza ze to Octavia II ale jak dla mnie to wyglada na nastepce Superba] > > Superb nie będzie miał następcy. Zresztą nie ma jeszcze nowego Passata, więc na > > czym mieliby go zbudować? OK, ze nie bedzie Superba to ja tez wiem, ale pisalem ze "wyglada" jak nastepca Superba... > > (auto na > > > > fotce ma z 5m dlugosci na moje oko), > > Idź do okulisty;P Zresztą dalej są rysunki tego pojazdu. Widać, że ma klapę jak > > Octavia. > > Pozdrawiam do okulisty czasami chodze, bo mam wade, ale monitor jeszcze "wylapuje" jak dla mnie to auto jest dlugie, moze sie zasugerowalem podobienstwem do 5-tki BMW a to kawal auta (niewiele w koncu mu brakuje do tych 5m) Link Zgłoś
greenblack Re: Nowa Octavia!!! 09.12.03, 15:44 Gdyby miał 5 metrow to konkurowałby z A8 i Phaetonem;) Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Nowa Octavia!!! IP: *.trzebinia.net 09.12.03, 10:34 Nie wiadomo czy to wersja ostateczna. Jak dostanie czarne zderzaki,szerokie czarne listwy boczne oraz małe kółka stalowe z kołpakami to już nie będzie taka ładna. pozdr Link Zgłoś
qreenblack Re: Nowa Octavia!!! 09.12.03, 16:56 Gość portalu: Sławek napisał(a): > Nie wiadomo czy to wersja ostateczna. > Jak dostanie czarne zderzaki Widziałeś kiedyś Octavie z czarnymi,matowymi zderzakami,bo ja nie. Link Zgłoś
Gość: bocian dla mnie to jak A4 IP: 213.76.133.* 09.12.03, 10:51 tylko reflektory sciagnietez BMW. I nie moze mieć pieciu metrów - skoro rozstaw jest z golfa a wystaje nie wiele dalej ani z przodu ani z tylu poza rozstaw. Moze ciut wieksza od Bory. Link Zgłoś
mr.elwood Re: Nowa Octavia!!! 09.12.03, 20:23 Fajna - powiedzialbym ze swietna gdybym nie zobaczyl tylu. Takie krotkie zakonczenie w stylu citroena C5 mi sie nie podoba. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Oktob To tylko nowa skoda octavia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 21:28 No coż, to tylko skoda. Nie ma się czym zachwycać. Tak jak aktualnymi modelami - sympatyczne, w miarę solidne i raczej tanie. Dobre, przeciętne samochody. Po prostu skody. I nie ma w tym nic złego - takie samochody sprzedają się dobrze. Ale w segmentach wyższych skoda nie ma czego szukać. Superb i bogatsze wersje octavii są za drogie - to tylko skoda. Cena max za auto tej marki to 40 - 45 tys pln. Link Zgłoś
Gość: Oktob Re: To tylko nowa skoda octavia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 17:30 Jeżdżę samochodem japońskiego producenta klasy (jak to się ładnie określa) średniej, wyposażonym we wszystko, co powinien mieć teraz taki samochód i co jest potrzebne dla bezpieczeństwa (oprócz ESP) oraz komfortu, z silnikiem o mocy wystarczającej, ładnej i bardzo nowoczesnej linii nadwozia. Nabyty zosał za cenę adekwatną do wyposażenia i będącą atrakcyjną zważywszy na wyposażenie, jakość i koszty eksploatacji a także tzw. małą utratę wartości. Zdania o skodzie raczej nie zmienię. Nie są to złe samochody. Próby podejmowane przez tego producenta (nr 3 w koncernie vw) dotarcia do klasy średniej uważam za bezsensowne - toyota, vw, volvo, nissan czy mazda w cenie pow. 80.000 to norma. Skoda za te (i wyższe) pieniądze to pomyłka. Uważam, że Czesi mają ogromną szansę w klasie samochodów takich jak fabia na rynku polskim, czeskim czy węgierskim. To nic złego i wręcz można pozazdrościć braciom Czechom, że ich skoda kwitnie, a nasze fso marnieje. Pozostanę jednak przy swoim zdaniu, że zachwyt nad nową octavią jest nieco przesadzony. To tylko skoda ... Link Zgłoś
greenblack Re: To tylko nowa skoda octavia 12.12.03, 17:36 Gość portalu: Oktob napisał(a): > Jeżdżę samochodem japońskiego producenta klasy (jak to się ładnie określa) > średniej, wyposażonym we wszystko, co powinien mieć teraz taki samochód i co > jest potrzebne dla bezpieczeństwa (oprócz ESP) oraz komfortu, z silnikiem o > mocy wystarczającej, ładnej i bardzo nowoczesnej linii nadwozia. Nabyty zosał > za cenę adekwatną do wyposażenia i będącą atrakcyjną zważywszy na wyposażenie, > jakość i koszty eksploatacji a także tzw. małą utratę wartości. A co to ma wspólnego z nową Octavią? > Zdania o skodzie raczej nie zmienię. Nie są to złe samochody. Próby > podejmowane przez tego producenta (nr 3 w koncernie vw) dotarcia do klasy > średniej uważam za bezsensowne - toyota, vw, volvo, nissan czy mazda w cenie > pow. 80.000 to norma. Skoda za te (i wyższe) pieniądze to pomyłka. A co to za smaczne teoryjki? To > tylko skoda ... A nissan to tylko nissan, mazda to tylko mazda. Link Zgłoś
lolo75 Re: To tylko nowa skoda octavia 12.12.03, 17:55 Uderz w Mazdę a Lolo się odezwie. Mazda kiedyś próbowała wejść - podobnie jak teraz Skoda w coraz to wyższy segment (Xedos), ale Ford postanowił to im wybić z głowy. I dobrze. Obecna pozycja na rynku pokazuje, że można mieć rosnącą szybko sprzedaż, coraz wyższą marżę i szczęśliwych klientów nie produkując auta lux. Teraz co prawda próbują wogle spozycjonować Mazdę w koncernie jako klasa sport, ale to ogólny trend wew. koncernów, żeby dzielić marki a nie produkować wszystkiego jak leci pod każdą marką... pozdro Lolo Link Zgłoś
Gość: Oktob Re: To tylko nowa skoda octavia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 18:03 Wprawdzie w mazdę nie uderzałem :) ... ale z przedmówcą zgadzam się w całej rozciągłości. Nie pchać się w każdy segment - dobrze robić swoje. Skoda popełnia błąd starając się tworzyć coś, co można nazwać jako "luksus dla ubogich". (Proszę ewentualnych oponentów o nie obrażanie się - nie było moim zamiarem urażanie kogokolwiek.) Link Zgłoś
Gość: Oktob Re: To tylko nowa skoda octavia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 18:06 Pytałeś o to jakim samochodem jeżdżę, to odpowiedziałem. A prezentuję nie "teoryjki" a swoje zdanie. Link Zgłoś
greenblack Re: To tylko nowa skoda octavia 12.12.03, 18:09 Rzeczywiście, pytałem, ale chodziło mi o bardziej dokładne dane. Byłoby miło wiedzieć, czym jeżdżą ludzie o takich poglądach. Zgadzam się, że pozycjonowanie Superba w klasie wyższej to żenada, ale Octavia to taki sam kompakt jak Mazda 3. Link Zgłoś
Gość: Oktob Re: To tylko nowa skoda octavia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 18:43 Co do kompaktów, to zgoda. Oktavia jako kompakt i fabia jako coś małego (i sympatycznego) są ok. Oktavia naładowana gadżetami typu skóra i ksenony i superb (jako całość) to pomyłka. I tylko w takim kontekście pozycjonowałem skodę jako samochód za 40 - 50 tys. Myślę, że jeśli chodzi o mój samochód, to napisałem wszysto co trzeba, a reklamować marki i modelu nie będę bo właściwie po co. Jest to coś takiego jak laguna czy mondeo, ale po japońsku. Link Zgłoś