Dodaj do ulubionych

Nowa Octavia!!!

08.12.03, 18:21
Ukradłem z Forum Skoda. Trzeba kilknąć na tę niebieską w rogu.

skoda.burncreek.net/start.html

Podobna do nowego BMW 5, ale znacznie ładniejsza. To będzie prawdziwy hit.

Pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • Gość: kriss Re: Nowa Octavia!!! IP: *.net / *.net 08.12.03, 18:31
      Faktycznie Octavia 2,ale wygląda jakby awansowała wielkością do klasy
      średniej,ciekawe czy to wersja ostateczna?
      • Gość: Janozs Re: Nowa Octavia!!! IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.03, 21:46
        Po prostu WYPAS!!! tylko ciekawe ile to będzie kosztowało??? Chyba auto
        przejdzie do klasy D - również cenowo - czyli około 70-80 tys...
        P.S. Co to za język??? ;)
        • mejson.e5 Po szwedzku! 09.12.03, 00:22
          Dobrze, że zdjęcie zastępuje tysiąc słów.
          I to po szwedzku...

Auto tak piękne, że może byc tylko prototypem albo wypasionym luksusem,
          niedostępnym dla obecnych klientów Octavii.
          A dla biedniejszych zostanie stary model, produkowany dla Polaków jeszcze przez
          lata...
          Oby nie!
          A Passat dostanie kolejnego kopa, bo z wierzchu nie widać, że to podwozie i
          rozmiary wewnętrzne golfa, nie passata.

Mejson
    • Gość: Wujek Re: Nowa Octavia!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.03, 23:17
      No, nieźle wygląda!
    • Gość: Rav Re: Nowa Octavia!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 08.12.03, 23:58
      Nie wierzę...

Pożyjemy, zobaczymy!

PS.Brak mi słów. No, po prostu brak mi słów,

pozdrawiam
      • Gość: Arti Re: Nowa Octavia!!! IP: 193.128.25.* 09.12.03, 10:21
        Fajna.
        Jeżeli poprawią rozstaw osi i cena będzie przystępna, to może być hitem.
        • Gość: Zenek Re: Nowa Octavia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 10:30
          pisza ze to Octavia II ale jak dla mnie to wyglada na nastepce Superba (auto na
          fotce ma z 5m dlugosci na moje oko), podobienstwo do 5-er BMW jest uderzajace
          • greenblack Re: Nowa Octavia!!! 09.12.03, 14:12
            Gość portalu: Zenek napisał(a):

> pisza ze to Octavia II ale jak dla mnie to wyglada na nastepce Superba]

Superb nie będzie miał następcy. Zresztą nie ma jeszcze nowego Passata, więc na
            czym mieliby go zbudować?

(auto na
            >
            > fotce ma z 5m dlugosci na moje oko),

Idź do okulisty;P Zresztą dalej są rysunki tego pojazdu. Widać, że ma klapę jak
            Octavia.

Pozdrawiam
            • Gość: Zenek Re: Nowa Octavia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 14:47
              greenblack napisał:

> Gość portalu: Zenek napisał(a):
              >
              > > pisza ze to Octavia II ale jak dla mnie to wyglada na nastepce Superba]
              >
              > Superb nie będzie miał następcy. Zresztą nie ma jeszcze nowego Passata, więc
              na
              >
              > czym mieliby go zbudować?

OK, ze nie bedzie Superba to ja tez wiem, ale pisalem ze "wyglada" jak nastepca
              Superba...

>
              > (auto na
              > >
              > > fotce ma z 5m dlugosci na moje oko),
              >
              > Idź do okulisty;P Zresztą dalej są rysunki tego pojazdu. Widać, że ma klapę
              jak
              >
              > Octavia.
              >
              > Pozdrawiam

do okulisty czasami chodze, bo mam wade, ale monitor jeszcze "wylapuje"
              jak dla mnie to auto jest dlugie, moze sie zasugerowalem podobienstwem do 5-tki
              BMW a to kawal auta (niewiele w koncu mu brakuje do tych 5m)

• greenblack Re: Nowa Octavia!!! 09.12.03, 15:44
                Gdyby miał 5 metrow to konkurowałby z A8 i Phaetonem;)

Pozdrawiam
    • Gość: Sławek Re: Nowa Octavia!!! IP: *.trzebinia.net 09.12.03, 10:34
      Nie wiadomo czy to wersja ostateczna.
      Jak dostanie czarne zderzaki,szerokie czarne listwy boczne oraz małe kółka
      stalowe z kołpakami to już nie będzie taka ładna.

pozdr
      • qreenblack Re: Nowa Octavia!!! 09.12.03, 16:56
        Gość portalu: Sławek napisał(a):

> Nie wiadomo czy to wersja ostateczna.
        > Jak dostanie czarne zderzaki

Widziałeś kiedyś Octavie z czarnymi,matowymi zderzakami,bo ja nie.
    • Gość: bocian dla mnie to jak A4 IP: 213.76.133.* 09.12.03, 10:51
      tylko reflektory sciagnietez BMW. I nie moze mieć pieciu metrów - skoro
      rozstaw jest z golfa a wystaje nie wiele dalej ani z przodu ani z tylu poza
      rozstaw. Moze ciut wieksza od Bory.
    • mr.elwood Re: Nowa Octavia!!! 09.12.03, 20:23
      Fajna - powiedzialbym ze swietna gdybym nie zobaczyl tylu. Takie krotkie
      zakonczenie w stylu citroena C5 mi sie nie podoba.

Pozdrawiam
      • Gość: Oktob To tylko nowa skoda octavia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 21:28
        No coż, to tylko skoda. Nie ma się czym zachwycać. Tak jak aktualnymi
        modelami - sympatyczne, w miarę solidne i raczej tanie. Dobre, przeciętne
        samochody. Po prostu skody. I nie ma w tym nic złego - takie samochody
        sprzedają się dobrze. Ale w segmentach wyższych skoda nie ma czego szukać.
        Superb i bogatsze wersje octavii są za drogie - to tylko skoda. Cena max za
        auto tej marki to 40 - 45 tys pln.
        • greenblack Re: To tylko nowa skoda octavia 09.12.03, 21:32
          Ekstra, a Ty czym jeździsz?
          • Gość: Oktob Re: To tylko nowa skoda octavia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 17:30
            Jeżdżę samochodem japońskiego producenta klasy (jak to się ładnie określa)
            średniej, wyposażonym we wszystko, co powinien mieć teraz taki samochód i co
            jest potrzebne dla bezpieczeństwa (oprócz ESP) oraz komfortu, z silnikiem o
            mocy wystarczającej, ładnej i bardzo nowoczesnej linii nadwozia. Nabyty zosał
            za cenę adekwatną do wyposażenia i będącą atrakcyjną zważywszy na wyposażenie,
            jakość i koszty eksploatacji a także tzw. małą utratę wartości.

Zdania o skodzie raczej nie zmienię. Nie są to złe samochody. Próby
            podejmowane przez tego producenta (nr 3 w koncernie vw) dotarcia do klasy
            średniej uważam za bezsensowne - toyota, vw, volvo, nissan czy mazda w cenie
            pow. 80.000 to norma. Skoda za te (i wyższe) pieniądze to pomyłka. Uważam, że
            Czesi mają ogromną szansę w klasie samochodów takich jak fabia na rynku
            polskim, czeskim czy węgierskim. To nic złego i wręcz można pozazdrościć
            braciom Czechom, że ich skoda kwitnie, a nasze fso marnieje. Pozostanę jednak
            przy swoim zdaniu, że zachwyt nad nową octavią jest nieco przesadzony. To
            tylko skoda ...
            • greenblack Re: To tylko nowa skoda octavia 12.12.03, 17:36
              Gość portalu: Oktob napisał(a):

> Jeżdżę samochodem japońskiego producenta klasy (jak to się ładnie określa)
              > średniej, wyposażonym we wszystko, co powinien mieć teraz taki samochód i co
              > jest potrzebne dla bezpieczeństwa (oprócz ESP) oraz komfortu, z silnikiem o
              > mocy wystarczającej, ładnej i bardzo nowoczesnej linii nadwozia. Nabyty zosał
              > za cenę adekwatną do wyposażenia i będącą atrakcyjną zważywszy na
              wyposażenie,
              > jakość i koszty eksploatacji a także tzw. małą utratę wartości.

A co to ma wspólnego z nową Octavią?

> Zdania o skodzie raczej nie zmienię. Nie są to złe samochody. Próby
              > podejmowane przez tego producenta (nr 3 w koncernie vw) dotarcia do klasy
              > średniej uważam za bezsensowne - toyota, vw, volvo, nissan czy mazda w cenie
              > pow. 80.000 to norma. Skoda za te (i wyższe) pieniądze to pomyłka.

A co to za smaczne teoryjki?

To
              > tylko skoda ...

A nissan to tylko nissan, mazda to tylko mazda.

• lolo75 Re: To tylko nowa skoda octavia 12.12.03, 17:55
                Uderz w Mazdę a Lolo się odezwie.

Mazda kiedyś próbowała wejść - podobnie jak teraz Skoda w coraz to wyższy
                segment (Xedos), ale Ford postanowił to im wybić z głowy. I dobrze. Obecna
                pozycja na rynku pokazuje, że można mieć rosnącą szybko sprzedaż, coraz wyższą
                marżę i szczęśliwych klientów nie produkując auta lux. Teraz co prawda próbują
                wogle spozycjonować Mazdę w koncernie jako klasa sport, ale to ogólny trend
                wew. koncernów, żeby dzielić marki a nie produkować wszystkiego jak leci pod
                każdą marką...

pozdro

Lolo
                • Gość: Oktob Re: To tylko nowa skoda octavia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 18:03
                  Wprawdzie w mazdę nie uderzałem :) ... ale z przedmówcą zgadzam się w całej
                  rozciągłości. Nie pchać się w każdy segment - dobrze robić swoje. Skoda
                  popełnia błąd starając się tworzyć coś, co można nazwać jako "luksus dla
                  ubogich". (Proszę ewentualnych oponentów o nie obrażanie się - nie było moim
                  zamiarem urażanie kogokolwiek.)
              • Gość: Oktob Re: To tylko nowa skoda octavia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 18:06
                Pytałeś o to jakim samochodem jeżdżę, to odpowiedziałem.

A prezentuję nie "teoryjki" a swoje zdanie.
                • greenblack Re: To tylko nowa skoda octavia 12.12.03, 18:09
                  Rzeczywiście, pytałem, ale chodziło mi o bardziej dokładne dane. Byłoby miło
                  wiedzieć, czym jeżdżą ludzie o takich poglądach.

Zgadzam się, że pozycjonowanie Superba w klasie wyższej to żenada, ale Octavia
                  to taki sam kompakt jak Mazda 3.
                  • Gość: Oktob Re: To tylko nowa skoda octavia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 18:43
                    Co do kompaktów, to zgoda. Oktavia jako kompakt i fabia jako coś małego (i
                    sympatycznego) są ok. Oktavia naładowana gadżetami typu skóra i ksenony i
                    superb (jako całość) to pomyłka. I tylko w takim kontekście pozycjonowałem
                    skodę jako samochód za 40 - 50 tys.

Myślę, że jeśli chodzi o mój samochód, to napisałem wszysto co trzeba, a
                    reklamować marki i modelu nie będę bo właściwie po co. Jest to coś takiego jak
                    laguna czy mondeo, ale po japońsku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka