legend3.2 Re: Kupilem A4. 29.05.09, 08:02 WoW fantactico całą A4 kupiłeś? Będziesz pobierał opłaty za wjazd? Fajnie jest mieć własną autostradę? Link Zgłoś
wtopek Re: Kupilem A4. 29.05.09, 08:29 80 i A4 czyli najpopularniejsze obecnie nabytki klientów szrotplaców ;) Link Zgłoś
opiniodawca Re: Kupilem A4. 29.05.09, 14:16 Dzieki temu raty leasingu sa niskie. Audi nie traci tak szybko na wartosci. opiniodawca. Link Zgłoś
obii Re: Kupilem A4. 30.05.09, 12:53 Skoro w leasingu, to niezupełnie "kupiłeś". Ale i tak gratulacje! :) Link Zgłoś
al9 mało informacji 29.05.09, 09:59 jaki motor? jaki napęd? jaka buda? Jakie wrażenia, spalanie, jazda? al Link Zgłoś
opiniodawca Re: mało informacji 29.05.09, 14:14 Skromny silnik: 2.0 TDi 120 KM, naped na przod :-), limuzyna w klasycznym srebrnym kolorze, wyposazenie dodatkowe: pakiet comfort, radio concert z audi music interface, alufelgi 16", skladana i dzielona kanapa z dziura na narty, srebrne listwy wokol okien bocznych, no i "skorzana" kierownica. Wrazenia, spalanie, jazda w przyszlym tygodniu, bo odbior we wtorek. Dla ciekawskich: Audi w leasingu jest tansze niz Skoda czy VW. opiniodawca. Link Zgłoś
szymizalogowany Sedan a nie lymuzyna hehe 29.05.09, 14:38 Chyba opiniodawca napisał: > Skromny silnik: 2.0 TDi 120 KM, naped na przod :-), limuzyna w klasycznym > srebrnym kolorze, to jest lymuzyna, ty masz sedana hehe, choc mogem sie mylic bo w jewropie to juz slyszalem nawet ze skoda octavia tour 4x4 jest suvem hehe a myslalem ze suvem jest escalade www.best-atlanta-limousine-service.com/image-files/atlanta-limousine-service-1.jpg wyposazenie dodatkowe: pakiet comfort, radio concert z audi > music interface, alufelgi 16", skladana i dzielona kanapa z dziura na narty, > srebrne listwy wokol okien bocznych, no i "skorzana" kierownica. zaszalałeś hehe, a siedzenie kierowcy z regulacją hehe? Link Zgłoś
opiniodawca Re: Sedan a nie lymuzyna hehe 29.05.09, 14:48 Masz racje: powinno byc sedan. Siedzenie kierowcy regulowane :-) opiniodawca. Link Zgłoś
al9 Re: Sedan a nie lymuzyna hehe 29.05.09, 14:55 szkoda że wybrałeś słabszego diesla.... no ale nie ma co narzekać.. Napisz po odbiorze o wrazeniach z jazd.. Pozdro al Link Zgłoś
opiniodawca Re: Sedan a nie lymuzyna hehe 29.05.09, 15:00 Na jezdzie probnej roznicy pomiedzy 120 i 143 KM nie dawalo sie wyczuc- pewnie ta roznica 23 KM jest istotna dopiero przy duzych predkosciach. Ale gdzie tu jezdzic wiecej niz 130 km/h? :-) opiniodawca. Link Zgłoś
swan_ganz Re: Sedan a nie lymuzyna hehe 30.05.09, 00:21 > Ale gdzie tu jezdzic wiecej niz 130 km/h? :-) na trasie Siekierkowskiej, na Wisłostradzie (czasami) na Sobieskiego (zawsze.. chyba, że miśki stoją) na niektórych Puławskiej, na Hynka (patrz; na Sobieskiego) na Żwirki i Wigury (przed lotniskiem zwalniamy bo miśli) i w wielu jeszcze innych miejscach Warszawy.... W zasadzie wszędzie niemalże da się pocisnąć ale z tymi 120 konikami to ty raczej sobie nie pojeździsz; zanim się rozpędzisz to już będziesz musiał hamować.... Trzeba było odżałować trochę grosza i brać ten 170 konny to byś se trochę poszalał :-) Link Zgłoś
opiniodawca Re: Sedan a nie lymuzyna hehe 30.05.09, 10:04 W Polsce chec do nadmiernie szybkiej niezgodnej z przepisami jazdy jest odwrotnie proporcjonalna do kultury osobistej kierowcy. Chamstwo nie dba o zycie i zdrowie swoje i innych. opiniodawca. Link Zgłoś
swan_ganz Re: Sedan a nie lymuzyna hehe 30.05.09, 13:58 > Chamstwo nie dba o zycie i zdrowie swoje i innych. eee tam; powielasz stereotypowe opinie Opiniodawco; stawiam swoje dolary przeciwko twoim orzechom, że ja zrobiłem bezporównania więcej niż ty dla życia i zdrowia innych mimo, że ja lubię sobie pocisnąć a ty polubiłeś jezdę w konduktach :-) Nie jest prawdą, że szybkość zabija (to właśnie ten twój stereotyp) bo ona jest tu bez winy.... To przecież kierowcy zabijają a nie szybkość Link Zgłoś
v-6 Najbardziej to lubię ... 30.05.09, 14:27 opiniodawca napisał: > W Polsce chec do nadmiernie szybkiej niezgodnej z przepisami jazdy > jest odwrotnie proporcjonalna do kultury osobistej kierowcy. > Chamstwo nie dba o zycie i zdrowie swoje i innych. > > opiniodawca. ... przemądrzałych gnojków, którzy wylyzyngowali pierwszy w życiu samochód. Niestety, odkąd wybudowali Wilanów II i zamknęli w jedną stronę Al. Wilanowską, na Sobieskiego już się nie da przycisnąć. Gdzie te czasy, kiedy łapałem tam 8/10 punktów? Pozdrawiam v-6 Link Zgłoś
swan_ganz Re: Najbardziej to lubię ... 30.05.09, 16:34 Gdzie te czasy, kiedy łapałem tam 8/10 punktów? to zależy od godzin w których się poruszasz; albo bardzo rano albo późno w nocy da się na Sobieskiego pojechać normalnie... :-) Tak przy okazji; te punkty to chyba na odcinku między Chełmską a Idzikowskiego łapałeś, nie? W połowie tego odcinka, na wysokości ogródków działkowych często się miśki ustawiają. Przy czym miśki jeszcze jestem w stanie tolerować - gorzej jest gdy próbują mnie czesać pasożyty z SM; no normalnie krew mnie zalewa jak widzę tych leszczy z radarem..... Link Zgłoś
v-6 Re: Najbardziej to lubię ... 30.05.09, 17:44 swan_ganz napisał: > to zależy od godzin w których się poruszasz; albo bardzo rano albo > późno w nocy da się na Sobieskiego pojechać normalnie... :-) > > Tak przy okazji; te punkty to chyba na odcinku między Chełmską a > Idzikowskiego łapałeś, nie? W połowie tego odcinka, na wysokości > ogródków działkowych często się miśki ustawiają. Przy czym miśki > jeszcze jestem w stanie tolerować - gorzej jest gdy próbują mnie > czesać pasożyty z SM; no normalnie krew mnie zalewa jak widzę tych > leszczy z radarem..... Dokładnie tam mnie łapali. Mieszkałem w Konstancinie, potem w Wilanowie, więc jeździłem tamtędy codziennie. 3 puste pasy, wokół działkowe ogródki o których wspomniałeś, żadnych przejść i ograniczenie do 50. Któregoś roku doszedłem do 20 punktów. Dalej jeżdżę tamtędy, ale już tak nie łapią, bo i korek w szczycie potrafi sięgać dokładnie od Chełmskiej do Idzikowskiego. Wczesnym rankiem na szczęście :) nie jeżdżę, a po zmroku nie lubię szybko jeździć. Pozdrawiam v-6 Link Zgłoś
swan_ganz te czasy wróciły...; 10pkt na Sobieskiego 12.06.09, 11:48 sqrwiele-pasożyty z SM mnie ustrzeliły na Sobieskiego między Bonifacego a Limanowskiego; pośrodku tego odcinka pod kładką się ustawili i wyszło mi 110/50... W tym miejscu nigy nie było żadnego wypadku więc w sumie mogłem się tych naciągaczy tam spodziewać bo powszechnie przecież wiadomo, że oni nigdy nie ustawiają się tam gdzie faktycznie jest jakieś zagrożenie wypadkiem tylko tam gdzie kierowca może przez chwilę poczuć się bezpiecznie... Chciałem złożyć w związku z tym zdażeniem publiczne oświadczenie; każdy kandydat który aspiruje do fotela szefa tego miasta po złożeniu zobowiązania dot; likwidacji pasożytniczo-mafijnej Straży Miejskiej będzie w moich oczach poważnym kandydatem i może liczyć na mój głos... Nic więcej taki kandydat nie musi mi obiecywać bo realizacja tego jednego punktu mnie całkowicie usytysfakcjonuje... Link Zgłoś
purysta_jezykowy1 Re: te czasy wróciły...; 10pkt na Sobieskiego 12.06.09, 12:39 I bardzo dobrze, ze sie tam ustawili i wylapuja takich kretynow jak ty. Jak zlapia cie jeszcze kilka razy (czego ci zycze), to moze nauczysz sie, zeby w miescie nie jechac 110. Watpie jenak, zeby to do ciebie dotarlo... Link Zgłoś
marekggg Brawo!! 30.05.09, 15:09 zawsze mam mieszane uczucia jak wjeżdżam do kraju nad wisla... Link Zgłoś
hr.derduch Re: mało informacji 29.05.09, 14:50 Dam Ci kolego jedną bardzo ważną radę: Niech Cie ręka boska broni pojechać na myjnię z aktywną pianą! Wystarczą 2-3 mycia i listwy nie będą srebrne a takie jakby \"zamydlone\" w plamach. Sam się tym draństwem załatwiłem, z tym że jeszcze dało się to \"wyprowadzić\", kilka myć więcej i sprawa przegrana. Dotyczy to nie tylko Audi ale i innych marek, pierdzielona chemia niestety robi swoje. A swoją drogą dziwie się że biorąc w leasing nie dorzuciłeś pare groszy i nie wziąłeś multitronika, ja tym jestem zachwycony. Link Zgłoś
opiniodawca Re: mało informacji 29.05.09, 14:57 Dzieki za rade z myjnia. Nie ma 120KM z multitronikiem. 143km z mustitronikiem jest o 14.000 PLN drozszy. Wydatki mozna mnozyc i kiedys trzeba powiedziec pas ;-) opiniodwca. Link Zgłoś
hr.derduch Re: mało informacji 29.05.09, 15:22 opiniodawca napisał: > Dzieki za rade z myjnia. Spoko :-) Albo jedź raz ciekawości na automatyczną, weź program z pianą aktywną i sam oglądnij. > Nie ma 120KM z multitronikiem. 143km z mustitronikiem jest o 14.000 PLN drozszy Właśnie to taka ich dziwna polityka. Ten 2.0 ze 170 kucykami też nie występuje z multitronikiem, dopiero ten mój był w opcji. Jest to pewna paranoja. Radocha jednak jest, jeżdże sobie jak tramwajem, praktycznie nie czuć zmiany biegów. No chyba że się depnie do dechy albo na S przełączy. Kolejnym kretynizmem jest to że mam łopatki od zmiany biegów przy kierownicy do zabawy, kierownica jest obszyta skóra żeby było miło, natomiast sterowania radiem w kierownicy brak. Tak jak piszesz, kiedyś trzeba powiedzieć pas ;-) Link Zgłoś
al9 tramwajem? motorówką.... 29.05.09, 15:47 nie kazdy lubi jeździc z ciągle tymi samymi obrotami... powiem szczerze mnie to wku...ało na maksa Wiem, że podobno są miłośnicy tej skrzyni (?) ciekawe ilu? dwóch? papa al Link Zgłoś
hr.derduch Re: tramwajem? motorówką.... 29.05.09, 17:15 al9 napisał: > nie kazdy lubi jeździc z ciągle tymi samymi obrotami... Z tymi samymi to bym aż tak nie przesadzał. > Wiem, że podobno są miłośnicy tej skrzyni (?) > ciekawe ilu? > dwóch? I to jest piękne że się róznimy, prawda? Świat byłby nudny w przeciwnym razie. Link Zgłoś
trypel Re: tramwajem? motorówką.... 30.05.09, 14:02 al9 napisał: > ciekawe ilu? > dwóch? Co najmniej 3. Po roku i 45 tys nie zamieniłbym tej skrzynia na żadną z DSG włącznie. Jedyny minus że nie występuje z quatro. Link Zgłoś
v-6 Re: tramwajem? motorówką.... 30.05.09, 14:31 trypel napisał: > Co najmniej 3. Po roku i 45 tys nie zamieniłbym tej skrzynia na żadną z DSG > włącznie. Jedyny minus że nie występuje z quatro. Czterech. Chociaż nie przeczę, że są inne dobre automaty. Pozdrawiam v-6 Link Zgłoś
piesior666 Re: mało informacji 31.05.09, 11:59 al9 napisał: > jaki motor? > jaki napęd? > jaka buda? > Jakie wrażenia, spalanie, jazda? > al No i czy ma te zajefajne swiateleczka w przednich lampach,po ktorych od razu widac,z kim mamy do czynienia ? Link Zgłoś
wojtek33 Re: Kupilem A4. 29.05.09, 10:40 2.0 TDI 143 KM? I tak poleci pompa, wałki a jak się postarasz to i turbina ;-) (To tak po polsku, żebyś się za bardzo nie cieszył ;)) Link Zgłoś
skyddad Re: Kupilem A4. 29.05.09, 10:59 Dlaczego w Szwecji nie leca walki pompa turbina ludzie na nich przejezdzaja po 400kkm i te silniki spisuja sie swietnie. Pewnikiem na jednym oleju po 30kkm to i najlepsza marka sie polozy,albo uczenie silnika jazdy na minerale no gwarantowane walki do wymiany albo do oporu na kazdym biegu to tez turbine trzreba zmienic. Wymiana przedwczesna turbiny to tylko niechlujstwo i niewiedza jak sie z tym obchodzic. Pzdr.Sky. Link Zgłoś
hr.derduch Re: Kupilem A4. 29.05.09, 11:41 wojtek33 napisał: > 2.0 TDI 143 KM? I tak poleci pompa, wałki a jak się postarasz to i > turbina ;-) (To tak po polsku, żebyś się za bardzo nie cieszył ;)) Nie 143 KM tylko 140 kW, nie 2.0 TDI tylko 2,7 TDI. I nic nie poleci, możesz zbyć spokojny. Bardzo miło się jeździ. Link Zgłoś
opiniodawca Re: Kupilem A4. 29.05.09, 14:15 120 KM. wojtek33 napisał: > 2.0 TDI 143 KM? I tak poleci pompa, wałki a jak się postarasz to i > turbina ;-) (To tak po polsku, żebyś się za bardzo nie cieszył ;)) Link Zgłoś
organista_pl Łobejrzy se ta A4 29.05.09, 11:34 moto.allegro.pl/item647829426_audi_a4_1_9tdi_116km_zniemiec_151_000km_serwis_alu.html Link Zgłoś
jbl25 Re: Kupilem A4. 29.05.09, 16:12 Pochwal się jak spłacisz, bo w leasing to nawet ja mogę wziąć :) Link Zgłoś
opiniodawca Re: Kupilem A4. 29.05.09, 16:21 Nigdy go nie splace. Po czerech latach stary oddam, wezme nowy. Nie rozumiesz widze istoty leasingu samochodow. opiniodawca. Link Zgłoś
dyktator_bolandy Re: Kupilem A4. 29.05.09, 16:58 świetny interes:) zabulić 100 tys zł za jeżdżenie autem przez 4 lata a potem je oddać. Link Zgłoś
hr.derduch Re: Kupilem A4. 29.05.09, 17:07 dyktator_bolandy napisał: > świetny interes:) zabulić 100 tys zł za jeżdżenie autem przez 4 lata > a potem je oddać. Oddać ale nie za darmo koleś ma zapewne na myśli, zostawi ten w rozliczeniu i weźmie nowy, a co, ma podatki płacić na tych złamasów z rządów albo na \"małpki\" dla karła? Odliczy sobie VAT, leasing pójdzie w koszty czyli kolejne min 19%, VAT od paliwa które też w koszty się wrzuci, przeglądy itp. Tak czy inaczej, jakby nie liczyć okaże się w ogólnym rozrachunku że po tych czterech latach \"stracił\" na tym samochodzie zero złotych. Policz sobie sam, na spokojnie Link Zgłoś
szymizalogowany Re: Kupilem A4. 29.05.09, 17:08 no nie do konca, przeciez nie odda za darmo - zostanie mu do splacenia iles tam rat lizingowych wiec zamieni na inny z doplata roznicy miedzy pozostalym kosztem leizingu a wartoscia grata, i nowego poza tym moze wpie...c koszty rat przez 4 lata w koszty uzyskania przychodu wiec jak ma jakies tam obroty i przsychod to moze mu sie opylac Link Zgłoś
hr.derduch Re: Kupilem A4. 29.05.09, 17:11 szymizalogowany napisał: ciach. Mądrze gada dać mu wódki. Link Zgłoś
jbl25 Re: Kupilem A4. 29.05.09, 22:01 Może to i jest jakaś metoda. Trochę nie pomyślałem :) Ale ten no, a co się dzieje, jak jakiś młody gniewny Ci wjedzie w A4 ? Ale nie jakaś stłuczka parkingowa, normalny rozpierdziel-katastrofa lądowa? Co się dzieje wtedy z leasingiem ? Link Zgłoś
swan_ganz Re: Kupilem A4. 30.05.09, 00:29 > Co się dzieje wtedy z leasingiem ? nic się nie dzieje; jak przerzyjesz katastrofę to wysiadasz z wraka, łapiesz pierwszą lepszą taksówkę i popylasz nią do salonu po następne A4..... Link Zgłoś
opiniodawca Re: Kupilem A4. 30.05.09, 10:01 Leasingowane auto jest zawsze ubezpieczone (AC). opiniodawca. Link Zgłoś
swan_ganz Re: Kupilem A4. 30.05.09, 13:51 > Ej ja pytam poważnie :) aha... :-) To zależy od tego jaką opcję wylizywania auta przyjąłeś gdy podpisywałeś umowę... W przypadku "katastrofy" lepiej wychodzisz finansowo na jej skutkach gdy wsyępnie zakładałeś, że nigdy tego samochodu nie będziesz chciał od leasingowadcy wykupić bo chęć jego wykupu determinuje wysokość miesięcznego "czynszu" za użytkowanie auta; jest po prostu wyższy (bądź okres trwania umowy dłuższy) W każdym razie finansowo stracisz tak czy inaczej ale stracisz też przecież kasę w sytuacji gdy jesteś jedynym właścicielem rozbitego auta; ubezpieczyciel tak samo wypłaca odszkodowanie ale zwykle jego wysokość nie pokrywa twoich (jako właściciela pojazdu) strat w całości.... Tak to już jest na tym świecie, że ostatnie ogniwo jakiegoś układu zawsze zostanie bezlitośnie wydymane i trzeba się z tym pogodzić.... :-) Link Zgłoś
wowo5 Re: Kupilem A4. 31.05.09, 03:12 Historia autentyczna. Kumpela w Stanach chciala kupic A4 z napedem na przod. Powiedzieli jej, ze te z quattro sa od reki, a na naped na przod trzeba poczekac z miesiac (musza sprowadzic z Kaliforni!!! - kumpela mieszka w NJ). Do tego te z napedem na przod bedzie $300 drozsze. W zwiazku z tym kupila quattro. Jaki z tego moral. Ze jak Audi to tylko z quattro. Link Zgłoś
jbl25 Re: Kupilem A4. 31.05.09, 10:26 Ale to nie jest tak, że napęd na 4 kółka jest lepszy ? Dlaczego Twoja znajoma chciałaby napęd na przód ? 1. 4x4 2. Tył 3. Przód :) Link Zgłoś
sakhal Re: Kupilem A4. 31.05.09, 13:41 jbl25 napisał: > Ale to nie jest tak, że napęd na 4 kółka jest lepszy ? Dlaczego Twoja znajoma > chciałaby napęd na przód ? > > 1. 4x4 > 2. Tył > 3. Przód > > :) Pewnie myslala ze 4x4 bedzie sporo drozsze, jak to u nas. To tak samo jak w Stanach kuzyn kupowal niedawno VW, na automacie mu nie zalezalo, a dodatkowo myslal ze zaoszczedzi wybierajac manual. Potem zdeka sie zdziwil gdy dealer mu powiedzial, ze za manual bedzie musial doplacic extra bo musza specjalnie sprowadzac, hehe. Link Zgłoś
v-6 Dziwne, prawda? 31.05.09, 15:04 wowo5 napisał: > Historia autentyczna. Kumpela w Stanach chciala kupic A4 z napedem > na przod. Powiedzieli jej, ze te z quattro sa od reki, a na naped na > przod trzeba poczekac z miesiac (musza sprowadzic z Kaliforni!!! - > kumpela mieszka w NJ). Do tego te z napedem na przod bedzie $300 > drozsze. W zwiazku z tym kupila quattro. Jaki z tego moral. Ze jak > Audi to tylko z quattro. Witam! Toż przecież w Stanach wiele samochodów, które w Europie dostępne są tylko 4x4, można kupić właśnie z napędem na jedną oś. Np. cherokee, lexus rx i wiele innych. Błąd marketingowy Audi? Pozdrawiam v-6 Link Zgłoś
k2i na ile masz gwarancję:)?? 31.05.09, 09:35 to dość "dziany" gościu jesteś:) czyli problemu z serwisowaniem nie będzie Link Zgłoś
robert888 przeca to nie jego auto, on nic nie "kupił". 31.05.09, 09:52 to auto banku. Co sie o niego martwicie? Bank da rade he he:) Link Zgłoś
ionginus Re: przeca to nie jego auto, on nic nie "kupił". 31.05.09, 14:01 o kurde, spory obciach, ale i tak lepiej niżbyś beemę kupił. Link Zgłoś
swan_ganz Re: przeca to nie jego auto, on nic nie "kupił". 31.05.09, 14:50 i co? Poprawiło wam się Panowie samopoczucie jak już pokapowaliście, że ta audica nie jest jego tylko należy do funduszu leasingowego a on tylko z niej korzysta? Od razu wasze własne skody i trabanty wyglądają znacznie lepiej, nie? :-) Link Zgłoś
robert888 nie kop tyle w nosie bo pobudzasz dziwne 31.05.09, 15:03 obszary płata czołowego he he:) Link Zgłoś
swan_ganz Re: nie kop tyle w nosie bo pobudzasz dziwne 31.05.09, 17:12 dobra, dobra - nie mądrzyj się bo ja wiem co piszę... Moi rodzica mają za sąsiada faceta będącego długoletnim posiadaczem Skody Favorit.... I nie wiem czy mam takie szczęście ale za każdym razem gdy odwiedzam rodziców to widzę tego gościa jak coś tam dłubie przy tej swojej maszynie a zapewniam, że nie bywam tam codziennie:-) Jak nie kolejne dziury szpachluje to pochyla się pod uniesioną klapą silnika albo nurkuje pod samochodem ujeb...y jak jakiś murzyn bo iwecznie coś mu tam cieknie z tego auta.... I tak patrząc na niego przychodzi mi do głowy, że gdyby ten gość ten wysiłek, który wkłąda w reanimacje tego swojego trupa poświęcił na pracę to też już dawno zaparkowałby w miejscu favoritki jakimś audi czy volvo.. Jakoś dziwnie jestem przekonany, że takie złośliwe posty jak te wasze kierowane pod adresem leasingobiorcy to właśnie posiadacze favoritek kierują..... :-) Link Zgłoś
wowo5 Re: nie kop tyle w nosie bo pobudzasz dziwne 01.06.09, 00:41 Nie widze tu zanadto zlosciwosci co najwyzej troske. Zreszta przednionapedowe A4 w dieslu juz niewielu w Polsce rzuca na kolana. Nie te czasy. Moze gdyby leasingowal Lamborghini Murcielago to i owszem. A4 to fajne auto ale bez przesady. Link Zgłoś
remo29 Re: Kupilem A4. 02.06.09, 00:56 Kupiłeś A4?? Ile - jeśli można wiedzieć - wybuliłeś Stalexportowi? Czy zniesiesz opłaty za remontowany odcinek Katowice-Kraków? Kiedy postawisz bramki w kier. Wrocławia? Co z obwodnicą Gliwic? Będą pasy awaryjne za Legnicą? Normalnie tyle mam do ciebie pytań... <lol> Link Zgłoś