Dodaj do ulubionych

MANDATY ZA ZŁE PARKOWANIE OD STRAŻY MIEJSKIEJ

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 10:30
WŁOŻYŁI MI MANDAT ZA ZŁE PARKOWANIE ZA WYCIERZCZKE, CZYTAŁEM ZE STRAŻ NIE
MOŻE ROBIĆ TAKICH RZECZY, MAM SIE ZGLOSIC PO ODBIÓR MANDATU, NAJCHĘTNIEJ BYM
ICH OLAŁ, A WY MIELIŚCIE PODOBNE SYTUACJA??? CO TU ZROBIĆ?
Obserwuj wątek
    • mr.elwood Re: MANDATY ZA ZŁE PARKOWANIE OD STRAŻY MIEJSKIEJ 11.12.03, 10:41
      A dlaczego niby nie moze dawac mandatow ?
    • Gość: karburatorek Re: MANDATY ZA ZŁE PARKOWANIE OD STRAŻY MIEJSKIEJ IP: 213.77.91.* 11.12.03, 10:55
      Wszystko zależy od tego, jak długo masz prawo jazdy; ci co mają krótko to
      zazwyczaj płacą, ci co mają dłużej zazwyczaj olewają. Ja zainkasowałem na pewno
      ponad dziesięć, egzekucja przyszła po roku na jeden, koszt +2 zety, czyli
      śmieszna suma. Ja nie płacę, bo uważam że to złodziejstwo, pod pozorem
      utrzymywania porządku nabijają sobie kasy. Mieszkam w centrum, często staję pod
      domem, chyba bym zbankrutował 8-( Też to słyszałem, że mandat powinien być
      wręczony osobiście, żeby dać delikwentowi możliwość obrony, kartka może zawsze
      wylecieć, ja bym się nie przejmował, a jak jesteś zarejestrowany w innym
      mieście to już wcale, nigdy nie dojdą bo uzyskanie informacji jest droższe niż
      wystawiony mandat. Pzdr
      • mr.elwood Re: MANDATY ZA ZŁE PARKOWANIE OD STRAŻY MIEJSKIEJ 11.12.03, 11:05
        Dosyc ciekawa teoria. A moze wszyscy zaczniemy takie poglady wyznawac ? Moze
        zaczniemy wszyscy stawac w poprzek jezdni, na przejsciach dla pieszych,
        bedziemy jezdzic po chodnikach ? Gdzie wg Ciebie jest granica ? Co mozna a
        czego nie mozna ? Prawo ja wyznacza ale Ty sie z tym nie zgadzasz wiec
        wytlumacz mi gdzie Ty ta granice widzisz , kto i w jaki sposob ma egzekwowac
        jej nieprzekraczanie ?

Czekam na szczegolowe kontynuowanie mysli tak rewolucyjnej i beztroskiej.

Pozdrawiam
        • Gość: karburatorek Re: MANDATY ZA ZŁE PARKOWANIE OD STRAŻY MIEJSKIEJ IP: 213.77.91.* 11.12.03, 11:26
          mr.elwood napisał:

Moze
          > zaczniemy wszyscy stawac w poprzek jezdni, na przejsciach dla pieszych,
          > bedziemy jezdzic po chodnikach ? Gdzie wg Ciebie jest granica ?

Nigdzie nie napisałem że będę stawał na przejściu lub chodniku, po prostu
          wqrwia mnie, że ktoś każe mi płacić za korzystanie z drogi za które to
          korzystanie już zapłaciłem w cenie paliwa, pomijając że ten ktoś utrudnia mi
          dostęp do mojego własnego domu. Co byś zrobił, jak byś mieszkał w domu za
          miastem i ktoś przed twoją własną bramą postawiłby szlaban i pobierał od ciebie
          opłatę za każdy wjazd? Czy to nie jest analogia? Pomijam fakt, że karanie
          następuje na podstawie znaku INFORMACYJNEGO "strefa płatnego parkowania" ! Kto
          mi wskaże przepis, że jest to zgodne z prawem? Nie walczę ze znakiem "zakaz
          zatrzymywania" bo najczęściej są słuszne i ich nieprzestrzeganie prowadzi
          często do sytuacji kolizyjnych, a z żalem obserwuję, że niestety, ci co stają
          na środku skrzyżowania lub w poprzek przejścia karani nie są, dużo prościej
          jest wsadzić kartkę za wycieraczkę samochodu postawionego prawidłowo....
          • mejson.e5 Prawidłowo? 11.12.03, 11:35
            Gość portalu: karburatorek napisał(a):

"z żalem obserwuję, że niestety, ci co stają na środku skrzyżowania lub w
            poprzek przejścia karani nie są, dużo prościej jest wsadzić kartkę za
            wycieraczkę samochodu postawionego prawidłowo...."

Jesli stoisz prawidłowo, to nie przejmuj się karteczką włożoną za szybę.
            To autor będzie się tłumaczył z głupoty.

Kiedyś wyjechałem na tydzień, zostawiłem żonie samochód na ulicy, w dozwolonym
            miejscu. W ciągu tygodnia przemalowano znaki na jezdni, które zakazały
            parkowania tam, gdzie stał mój wózek. Żona próbowała przestawić go, ale padł
            akumulator. Pojawił się mandat, ale w siedzibie straży miejskiej ludzie pękali
            ze śmiechu, po usłyszeniu tej historii.
            Mandat anulowano.

To nie są idioci, tylko normalni ludzie.

Pozdrawiam,
            Mejson
            • Gość: karburatorek Re: Prawidłowo? IP: 213.77.91.* 11.12.03, 11:39
              Przykro mi że nie odróżniasz parkowania nieprawidłowego od parkowania
              nieopłaconego
              Pzdr
              • mejson.e5 Odróżnianie 11.12.03, 11:45
                Gość portalu: karburatorek napisał(a):

> Przykro mi że nie odróżniasz parkowania nieprawidłowego od parkowania
                > nieopłaconego
                > Pzdr

Z Twojego postu nie wynikało, że chodzi o nieopłacone parkowanie.
                Autor wątku miał na myśli jednak ZŁE parkowanie:

"WŁOŻYŁI MI MANDAT ZA ZŁE PARKOWANIE ZA WYCIERZCZKE"

Jeśli się nie zrozumieliśmy, to sorry. ;-)
                Nie wypowiadałem się na temat opłat za parkowanie.

Pozdrawiam,
                Mejson
                • Gość: karburatorek Re: Odróżnianie IP: 213.77.91.* 11.12.03, 11:52
                  Q, masz rację, może to faktycznie chodzi o złe parkowanie?! Czytam
                  nieuważnie.... 8-(
    • mejson.e5 ZAPŁACIĆ! 11.12.03, 10:58
      I PARKOWAĆ W PRZYSZŁOŚCI PRAWIDŁOWO.

Nie ma na to rady, ajkieś reguły muszą być, bo się pozabijamy :-(
      Mejson
      • Gość: Kin9i MAŁE WYJAŚNIENIE CO DO MOJEGO PYTANIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 16:39
        POSTAWIŁEM NA PARKINGU PRZED UCZELNIĄ, STAWIAM TAM ZAWSZE ZNAKI JAK ZAWSZE
        TAKIE SAME, JEST ZNAK ZAKAZU ZATRZYMYWANIA SIĘ ALE JEST CHODNIK, DWA KOŁA STAŁY
        NA JEZDNI I DWA NA CHODNIKU, WIĘC LUZ, STOI TAM MASE SAMOCHODÓW Z 30-40
        SAMOCHDÓW I JAK DOTĄT NIKT NIE ROBIŁ PROBLEMÓW, A OD WCZORAJ CHODZI TAM STRAŻ
        MIEJSKA I NA WSZYSTKICH SAMOCHODACH JEST MANDAT, LUDZIE SIĘ WKURWIĄ, O CO
        CHODZI DOTĄD NIKT NIR ROBIŁ PROBLEMU A TERAZ??? CO JEST ŚWIĘTA SIĘ ZBLIŻAJĄ I
        SZUKAJĄ FRAJERA? CO DO PARKOWANIA I ZNAKU TO CHYBA MOŻNA POSTAWIĆ TAK SAMOCHOD,
        DWA KOŁA NA JEZDNI I DWA NA CHODNIKU, JEST ZAKAZ ZATRZYMYWANIA ALE NA CHODNIKU
        MOŻNA??? CO MYŚLICIE
        • Gość: Policyjka Re: MAŁE WYJAŚNIENIE CO DO MOJEGO PYTANIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 17:00
          To może tak - za chodnik nie ma mandatu, a za jezdnię jest. To tak, żebyś
          zrozumiał. MATOLE - JAK JEST ZAKAZ TO NIE MOżESZ PARKOWAć NAWET JAK 30 - 40
          INNYCH MATOŁóW TEż TAK ROBI. WSZYSTKIM NALEżą SIę MANDATY !!!
          • mejson.e5 Chodnik 11.12.03, 19:12
            Gość portalu: Policyjka napisał(a):

> To może tak - za chodnik nie ma mandatu, a za jezdnię jest.

Jeśli pod znakiem zakazu nie ma tabliczki, że nie dotyczy chodnika, to dotyczy.
            Wtedy mandat się należy.
            A strażnicy pewnie dopiero teraz zrozumieli ten paragraf i poszukali nowych
            terenów łowieckich.

Mejson
    • bocian4 ..mam nadzieję ze z Ciebei sciągną... 11.12.03, 12:21
      Wk... mnie koszmarnie jak widzę gości parkujacych na trawniakch - to jest
      zwykął dewastacja i powinni byc ścigani za wandalizm - niszczenie cudzego
      mienia! Od kiedy w warszawie się nei płaci za parkowanie ludzie dostali
      jakiegos obłedu i parkuja wszędzie. MAm nadziej eż epąłcenie wracajac ukróci
      ten proceder.
      Co do karburatorka - stary, troszkę kiepski argument dałeś - płacenie za
      parkowanie pod domem w centrum to nei to samo co pąłcenie za wjazd na własna
      posesję - płącisz za parkowanie na gruncie do ciebie nie należącym! Jak
      zapąlcisz za cześc ulicy na ktorej chcesz parkować wtedy ten argument bedzi
      emial racje bytu. A po drugie zamelduj sie tam gdzie mieszkasz i problem
      placenia zniknie.
      PZdr
      • Gość: karburatorek do bociana IP: 213.77.91.* 11.12.03, 14:22
        Twój kontrargument wyjaśnia pewne aspekty przedmiotowej sprawy, dalej mnie
        jednak śmieszy, że odśnieżać przed swoją posesją muszę, parkowanie natomiast mi
        się nie należy 8-( No cóż, takie mamy prawo... Te swoje podchody do straży
        miejskiej traktuję bardziej w kategoriach donkiszoterii, wyrzutów sumienia
        wielkich nie mam, bo widzę że te pieniądze idą albo na limuzyny dla prezesów,
        albo są marnowane w inny sposób, a trochę nieszkodliwej rozrywki mi się od
        życia czasami należy. Co do ostatniej części: niestety, w moim mieście
        przysługuje mieszkańcowi tylko jedna godzina bezpłatnego postoju dziennie.

Pzdr ;)
        • Gość: bocian Re: do bociana IP: 213.76.133.* 11.12.03, 14:27
          Jeśłi mieszkasz w centrum, jesteś tam zameldowany i musisz płacic za
          parkowanie to jest to ewidentny skandal. Tu sie z Toba zgodzę. Co do
          odśnieżania - to faktycznie jakaś shiza - musisz odśnieżac przed walsnym
          domkiem, ale nie wolno Ci tam bezpłatnie parkować? Chyab ze ejstes dozorcą,
          a to co innego (ale tu miały by zastosowanie kwestie zameldowania)
          pozdrawiam.
          • Gość: Kin9i MAŁE WYJAŚNIENIE CO DO MOJEGO PYTANIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 16:40
            POSTAWIŁEM NA PARKINGU PRZED UCZELNIĄ, STAWIAM TAM ZAWSZE ZNAKI JAK ZAWSZE
            TAKIE SAME, JEST ZNAK ZAKAZU ZATRZYMYWANIA SIĘ ALE JEST CHODNIK, DWA KOŁA STAŁY
            NA JEZDNI I DWA NA CHODNIKU, WIĘC LUZ, STOI TAM MASE SAMOCHODÓW Z 30-40
            SAMOCHDÓW I JAK DOTĄT NIKT NIE ROBIŁ PROBLEMÓW, A OD WCZORAJ CHODZI TAM STRAŻ
            MIEJSKA I NA WSZYSTKICH SAMOCHODACH JEST MANDAT, LUDZIE SIĘ WKURWIĄ, O CO
            CHODZI DOTĄD NIKT NIR ROBIŁ PROBLEMU A TERAZ??? CO JEST ŚWIĘTA SIĘ ZBLIŻAJĄ I
            SZUKAJĄ FRAJERA? CO DO PARKOWANIA I ZNAKU TO CHYBA MOŻNA POSTAWIĆ TAK SAMOCHOD,
            DWA KOŁA NA JEZDNI I DWA NA CHODNIKU, JEST ZAKAZ ZATRZYMYWANIA ALE NA CHODNIKU
            MOŻNA??? CO MYŚLICIE
            • Gość: Oktob Re: MAŁE WYJAŚNIENIE CO DO MOJEGO PYTANIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 17:03
              Myślę, że mandat należy się Tobie i tym 40 pozostałym. Mam nadzieję, że straż
              miejska będzie konsekwentna i puści Was wszystkich z torbami.
              • Gość: karburatorek Małe podsumowanie do MAŁEGO WYJAŚNIENIA IP: 213.77.91.* 11.12.03, 17:35
                No i sprawa jasna, a ja się pastwię nad niewinnymi (przynajmniej w tym
                przypadku) strażnikami miejskimi.
                Pzdr. dla parkujących prawidłowo /płacących i niepłacących/ ;-)
            • Gość: bocian Re: MAŁE WYJAŚNIENIE CO DO MOJEGO PYTANIA IP: 213.76.133.* 11.12.03, 17:28
              Co mysłe to mało ważne - wiem ze gościu w ten sposób wystający spowodował
              kiedys taki wypadek po domem moich rodzicieli ze splonely 2 autka, a 5
              innych było rozwalonych. Tez tak niewinnie wystawał. Niestety nei było tam
              zakazu o którym mówisz i winnym zgodnei z przepisami byl facet ktory tam
              zapieprzal za szybko.
              • Gość: Niknejm Re: MAŁE WYJAŚNIENIE CO DO MOJEGO PYTANIA IP: 5.5R1D* / *.pg.com 11.12.03, 18:00
                Kochana inicjatorko wątku.
                Nigdy, pod żadnym pozorem, nie wolno parkować na zakazie zatrzymywania (na
                chodniku za zakazem zresztą TEŻ). Jest mnóstwo 'myślących inaczej', parkujących
                w ten sposób. Efekty? Blokowanie wyjazdów z posesji, brak możliwości dojazdu
                karetki do chorego, wypadki, korki, zasłanianie widoku na srzyżowaniach (nie
                widzimy, czy pod coś się nie pakujemy) itp.
                Precz z 'myślącymi inaczej'!

Tyle 'w tym temacie'.

Pzdr
                Niknejm
                • Gość: KIN9 NO NIE WIEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 00:32
                  JAKBYŚCIE ZOBACZYLI ULICE I PEŁNO SAMOCHODÓW PARKUJĄCYCH W TYM MIEJSCUI ZNAK
                  KTÓRY JEST W PIZDU DALEKO I TYLKO JEDEN ZA KOŃCU ULICY KTÓRA JEST BARDZO DŁUGA,
                  TO DAJE 1000000MLN ZŁOTYCH ŻE BYŚCIE POSTAWILI SAMOCHÓD, OD BARDZO DAWNA LUDZIE
                  TAM STAWIAJĄ I NIE BYŁO PROBLMÓW, JAKAŚ DZIWKA MUSIAŁA ZAKABLOWAĆ STRAŻNIKOM,
                  BO ONI TEŻ PEWNIE MYŚLELI ŻE MOŻNA PARKOWAĆ! WIEĆ SIĘ NIE MĄDRZYJ
                  • Gość: KIN9 I DAJE STÓWE NA TO, ŻE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 00:37
                    CWELE POSTAWILI ZNAK OD NIEDAWNA I TO W TAKIM WŁAŚNIE MIEJSCU ŻEBY GO NIE BYŁO
                    WIDAĆ I KLEPIĄ SKUR.... Z 50 MANTATÓW DZIENNIE TYLKO Z TEL ULICY, JAK NIE WIĘCEJ
                  • Gość: KIN9 OCZYWIŚCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 00:41
                    CENIE BEZBIECZEŃSTWO, ALE TO JEST TROCHE INNA SPRAWA. SPRAWA SKUR.... Z ICH
                    STRONY BO U CIEBIE KOŁO CHATY NIE STOJI 50 SAMOCHODÓW Z MANDATEM KAŻDEGO DNIA,
                    BO JEST JEDEN ZNAK NA CAŁĄ DŁUGĄ ULICĘ I NIKT GO NIE WIDZI I SUGERUJE SIĘ TYM,
                    ŻE INNI STOJĄ TO MOŻNA, A STOJI FULL SAMOCHODÓW, BO TO POLITECHNIKA GDAŃSKA A
                    NIE JAKAŚ INNA SZKÓLKA
                    • mejson.e5 Nie krzycz KIN! 12.12.03, 00:45
                      Oczy bolą od tego krzyku, nawet bez wykrzykników.
                      Caps lock Ci się zaciął, czy co?

Nie wiesz, że to nieładnie?

I weź relanium, bo nie zaśniesz.

Mejson

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka