Gość: Marcin_ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.12.03, 15:21 Hej, Ciekaw jestem kto ma w aucie coś dodatkowo poza wyposażeniem seryjnym, jakieś bajerki: świece sportowe, tłumiki itd. itp. Taka mała ankieta.... Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Michal Re: Zmiany w aucie - kto ma??(lekki tuning) IP: *.telia.com 12.12.03, 16:36 Zapewnie sie zdziwisz tak mam jakie; Dokonany w fabryce w japoni na zmowienie.Zosttal zalozony inny choip do sterowania silnika zamiast seryjnych 137KM ma 147KM w Toyocie Camry 2.2 1992.ten tuning byl wykonany od nowosci.jest roznica w przyspieszaniu momencie obrotowym no i zuzyciu paliwa.jest bardzo ekonomiczny.Uwazac trzeba na mokrej nawierzchni i nie wciskac za mocno gazu powoduje zerwanie przyczepnosci i dosc szybkie zuzycie opon pzrednich.oduczylem sie tego i pozostaly same plusy.na zywotnosci nie stwierdzilem zadnych ubytkow.Chodzi jak dobry zegarek. Pzdr.Michal Link Zgłoś
styro Re: Zmiany w aucie - kto ma??(lekki tuning) 13.12.03, 04:20 No mam lekki tuning - zalozona choinka zapachowa, nie zauwazylem zadnych zmian w przyspieszeniu.... Link Zgłoś
devote Re: Zmiany w aucie - kto ma??(lekki tuning) 16.12.03, 02:47 Gość portalu: Michal napisał(a): > silnika zamiast seryjnych 137KM ma 147KM w Toyocie Camry 2.2 > powoduje zerwanie przyczepnosci i dosc > szybkie zuzycie opon pzrednich a co ja mam powiedziec? V6 i 174km pozrywamy przyczepnosc razem? :) Link Zgłoś
audax ja m a m 16.12.03, 02:29 w moim Peugeocie 407 na grilu zamontowałem sobie białą opaskę winylową (taka samozaciskową) - mam więc na czarnym tle gria 3-4 cm bialy pasek - co i to dało? - Przy przekraczaniu wyższych prędkości przestały pojawiać się smugi kondensacyjne, - Grzmot przy przekraczaniu 1 Macha jest wewnątrz samochodu mniej słyszalny. >> jutro szykuję się do przekraczania I kosmicznej! Link Zgłoś
Gość: Polonus Re: ja mam pieska IP: *.dyn.optonline.net 16.12.03, 04:00 Pamietacie maskotki???ja mam pieska na desce rozdzielczej i zawsze jak jade to kiwa z aprobata jak prowadze samochod...aaa zapomnialem zielony listek na szybie.Wszyscy uciekaja na boki jak widza moj SUv z zielonym listkiem hehehe Link Zgłoś
x-darekk-x Re: Zmiany w aucie - kto ma??(lekki tuning) 16.12.03, 10:05 ja skupilem sie na prawdziwym tuningu, czyli ograniczaniu masy pojazdu. zaczalem z grubej rury: zdemontowalem ramke tablicy rejestracyjnej, wywiercilem w tablicy dziury i przykrecilem wprost do zderzaka. w ten sposob zaoszczedzilem mase ramki (+/- 100g) i mase "dziur" (+/- 5g). roznice czuc w kazdym przedziale predkosci. rakieta! Link Zgłoś
remo29 Re: Zmiany w aucie - kto ma??(lekki tuning) 16.12.03, 10:13 Ja mam termos, hulajnogę syna, w reklamówce urwane chlapacze tylne i, na dnie bagażnika, matę antypoślizgową, po ktorej nic sie nie ślizga - to fakt - ale sama mata ślizga się po wykładzinie bagażnika. Mam jeszcze nowy dizajn kołpaków, bo tamte mi ukradli. Link Zgłoś
audax Jeszcze jedna ważna sprawa!! 17.12.03, 00:41 koniecznie trzeba mieć łyse opony - brak bieżnika powoduje, że zwiększa się powierzchnia styku opony z szosą - ewidentnie poprawia osiągi! _______________________________________________ pierwszej kosmicznej nie udało mi się osiągnąć - cały czas świeciła się kontrolka przeciągnięcia (też tak macie? - poradźcie jak temu zaradzić....) Link Zgłoś
undercover_brother Re: Zmiany w aucie - kto ma??(lekki tuning) 17.12.03, 01:31 Z braku miejsca na kasety do odtwarzacza w moim Escorcie '81 zamontowalem przy dzwigni zmiany biegow poleczke (jak to nazwac?) od rownie starej Mazdy. Ladnie pasuje :). Poniewaz dziura na zapas byla przykrywana jedynie grubym filcem, dorobilem pokrywe z plyty pilsniowej 5mm. Zalozylem wieksza chlodnice, bo na starej prawie sie zagotowal kilka razy. Cale auto jest czerwone, ale maska zloty metalik - lansuje nowa mode :D. Z niestandardowego wyposazenia posiadam jeszcze sporo szpachli na tylnich blotnikach, ale to juz inwencja poprzedniego wlasciciela. Link Zgłoś
undercover_brother Re: Zmiany w aucie - kto ma??(lekki tuning) 17.12.03, 01:46 Zapomnialem jeszcze dodac, ze mam felgi pomalowane na czarno, co dalo mi dodatkowych 15 koni, a zloty lakier maski ma tak niski wspolczynnik oporu powietrza, ze spalanie zmniejszylo sie o 8l/100km, co w istocie sprawia, ze z kazda setka przejechanych kilometrow na trasie mam dodatkowy litr paliwa w baku. Link Zgłoś
audax to troche nie na temat, ale... 21.12.03, 00:42 ....dziś jechałem tak szybko,że we wstecznym lusterku widziełem przód swojego samochodu (poznałem po numerze rejestracyjnym, a za kierownicą też siedzialem ja - dodaję by rozwiać wątpliwości n/t kradzieży, czy tego , że kotś za mną jechał...) Link Zgłoś
audax Re: Zmiany w aucie - kto ma??(lekki tuning) 23.12.03, 02:20 Dziś zawiesiłem na lustreku wstecznym bałwanka - czy to podpada pod Tjunin'? Link Zgłoś
Gość: Marcin_ Re: Zmiany w aucie - kto ma??(lekki tuning) IP: *.ols.vectranet.pl 23.12.03, 22:29 Głupoty pieprzycie, yule wam powiem. Wesołych Świąt Link Zgłoś
Gość: Marcin_ Re: Zmiany w aucie - kto ma??(lekki tuning) IP: *.ols.vectranet.pl 23.12.03, 22:30 Głupoty pieprzycie, tyle wam powiem. Wesołych Świąt Link Zgłoś
audax Re: Zmiany w aucie - kto ma??(lekki tuning) 24.12.03, 00:36 sorry, ale pieprzenie głupot to nie tjunink Link Zgłoś
Gość: miś Re: Zmiany w aucie - kto ma??(lekki tuning) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 01:59 dziś zmodyfikowałem moją Sienę...mam nową świecącą choinkę na desce rozdzielczej, oprócz gorszej widoczności nie zanotowałem żadnych zmian w zachowaniu miojego bolidu... Link Zgłoś
qrenblack Re: Zmiany w aucie - kto ma??(lekki tuning) 24.12.03, 02:06 Grini ma nad deskom cd-ki depeche mode i naklejke na wlewie,hehe Link Zgłoś