Dodaj do ulubionych

Peugeot Partner Tepee - test

IP: *.chello.pl 08.06.09, 17:47
"Przy obecnych wysokich cenach oleju napędowego można rozważyć zakup wersji z silnikiem benzynowym..." - z tego, co pamiętam po mojej ostatniej wizycie na stacji olej napędowy jest tańszy o 80-90 gr od benzyny, więc o co chodzi?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jakuba Re: Peugeot Partner Tepee - test IP: *.chello.pl 08.06.09, 19:40
      Panowie Redaktorzy,
      Czy Wy w ogóle jeździcie testowanymi przez siebie samochodami czy dostajecie je na zień dwa i na tej podstawie piszeci artykuły? Ten ja kto nazwaliście test jest tym co można znaleźć na każdej stronie i nie jest niczym oryginalnym. Prosimy - popatrzcie na testy Jacka Balkana - może nie są one super ale przynajmniej robione z pomysłem i z jajem a to że raz lepiej raz gorzej to już inna sprawa. U Was ciągle to samo, gaz, hamulec i porcja danych a nic ciekawego:(
    • Gość: HDI Re: Peugeot Partner Tepee - test IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 08.06.09, 23:31
      Silnik jest do bani, żre jak smok, filtr cząstek stałych w końcu dobije właściciela nie tylko finansowo ale pewnie psychicznie, koło dwumasowe i tak padnie z czasem, a wtryskiwacze w tym 1.6 lubią wyciągnąć kopyta. Ja bym z miejsca brał 1.6HDI 90 KM. On nie ma filtra ani dwumasy a Masters czy inny dobry chip-tuner zrobi z niego coś zbliżonego osiągami do wersji 110 bez nadwyrężania. Taki układ ma sens. Podobno pod Poznaniem można wywalić filtr z HDI ale taniej jest czipować słabszy.
    • Gość: Albo Re: Peugeot Partner Tepee - test IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 09.06.09, 00:06
      Jakuba to tak jak na Autokracie, auta oglądają pod salonem a potem piszą test.
    • Gość: dokładnie tak Re: Peugeot Partner Tepee - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 10:55
      Zgadzam się z przedmówcami,

taki "test" to mógłbym napisać z głowy nie patrząc nawet na zdjęcie tego samochodu, same ogólniki i "coś tam coś tam"... Powinni was wywalić z roboty, no bo kto za to płaci? Pan płaci, Pani płaci, wszyscy płacą. Już lepiej dajcie cały dział moto w ręce Jacka Balkana! On to ma pomysły i nigdy nie słyszę (czytam) tego co wszędzie naokoło.

A tak merytorycznie - wy chyba naprawdę nie jeździliście tym autem, dla zmyły napisaliście trzy słowa o podsterowności. A okropne podskakiwanie na nierównościach jak nie jest zapakowany? Tym autem trzeba jeździć w 5 osób i bagażnikiem zapakowanym po dach bo inaczej w zakręcie każda napotkana dziura może podbić tył i bez problemu lecimy zwiedzać zagajnik;/ To jest samochód dostawczy! I tak właśnie trzeba go traktować, a to że ma 5, czy nawet 7 siedzeń oznacza tylko, że oprócz worków z cementem możemy też przewieźć paru pracowników na budowę.
    • Gość: Tomek Re: Peugeot Partner Tepee - test IP: 213.17.183.* 17.06.09, 13:49
      Jestem szcześliwym posiadaczem tego samochodu, samochód prowadzi sie swietnie zarówno w miescie jak i na trasie, pali 5,2 litra w trasie z klima i 6 litrów w miescie. Pozycja za kierownica bardzo wygodna, po dlugiej trasie zero zmeczenia. Bardzo duzo miejsca z przodu jak i z tylu. 5 dorosłych osob na pokładzie i wszyscy czuli sie komfortowo. Co do nawiewu to napisaliscie jakies bzdury, działa bardzo cicho i jest niezwykle wydajny, nawet bez klimy. Serdecznie polecam.
    • Gość: ato Re: Peugeot Partner Tepee - test IP: 62.233.165.* 30.06.09, 01:57
      Jestem posiadaczem wersji VTC 1,6 hdi 90KM, czyli tej słabszej bez FAP. Samochód kupiony za rozsądne pieniądze bo akurat trafiłem na promocje -20% czyli wyszło trochę ponad 62 000 zł za duży wygodny i oszczędny pojazd, w trasie 5,5 ON (ok20zł/100km) w mieście 6 litrów, choć zdarzyło się i 8,8 ale wtedy go bardzo cisnąłem. Wyposażony dodatkowo w tej cenie w pakiet parkowania i inne pierdy stał się ulubionym moim pojazdem bo to mimo przerośniętej sylwetki zwrotne i wygodne i ekonomiczne, a za razem nie korci do głupiej jazdy. Co do testu, mam kilka uwag. Po pierwsze, po co obniżać fotel kierowcy jak w samochodzie osobowym skoro siedzenie wysoko to zaleta a nie wada, bo czy w SUV-achy i terenówkach też autor testu obniża fotele? Po co trzeć tyłkiem po asfalcie jeśli to nie samochód sportowy i znacznie lepiej wszystko widać ponad dachami innych aut gdy siedzi się wysoko, bezpieczniej tak i czasem nawet przyjemniej jeśli można popatrzeć z góry na ładne nogi sąsiadki w korku ;)
      Konsola środkowa, kwestia gustu, dla mnie nie wydziwiona i pasuje do charakteru auta.
      Co do miejsca z tyłu to już autor delikatnie przesadził, bo jak w samochodzie tej wielkości może brakować miejsca nad głową? Naprawdę trzeba mieć chyba 250cm wzrostu, ponadto jeśli autor musiał się schylać wchodząc przez tylnie drzwi to też mnie zadziwia bo niewiele jest aut do których wsiada się wyprostowanym ;) chyba tylko autobusy ;)
      Reasumując, autor chciałby siedzieć w tym samochodzie nisko i wchodzić do niego wyprostowany.
      Nawiewy chodzą głośno, ale tylko jeśli są w trybie maksymalnego nadmuchu, wystarczy zejść na poziom np. 2 i już nie słychać go zupełnie, przynajmniej w moim tak jest.
      Kończąc, samochodów jest w cenie Oktawii lub podobnych osobówek a oferuje znacznie więcej miejsca w środku i sposób przemieszczania się jest znacznie przyjemniejszy. Znany już 1,6 hdi nie jest łapczywy na paliwo, można go łatwo podciągnąć do 110KM i podobno jest wtedy nawet ekonomiczniejszy jak przy standardowych 90KM.
      Oczywiście nie wszystko w tym samochodzie jest na plus, wykończenie pozostawia do życzenia, w zakręty lepiej nie wchodzić na granicy uślizgu opon bo tył lubi się przemieścić na nierównościach, rezonans silnika na niskich obrotach co wskazuje że jednak jest za mały do tego samochodu.
      Ogólnie jestem zadowolony z tego zakupu.

• Gość: Legiunia Re: Peugeot Partner Tepee - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 19:05
      Witajcie - ja stoję przed wyborem TEN Partner lub coś innego skoda Oktavia lub...?
      Dzięki za wasze opinie. Moje obawy się trochę rozwiały.
      Mam jedno pytanie do znawców tego konkretnego auta.
      Chodzi o nieszczęsną regulację wysokości fotela.
      Do (ato) - wysokość, jak deska i inne - rzecz gustu... ja na przykład lubię siedzieć nisko mam 2m wzrostu. Skoro producent daje taką możliwość - to dla mnie super!
      A pytanie? - Czy fotel pasażera też posiada regulację wysokości?
    • Gość: art Re: Peugeot Partner Tepee - test IP: *.pool85-50-104.dynamic.orange.es 12.09.10, 22:32
      Partner Teepe Outdoor 1.6 110KM FAP prawie full wpas, brakuje skladanych lusterek. Wiekszosc stwierdzen w tym artykule lekko mija sie z prawda. Mam 180cm i z tylu siadam bez problemu, z wyjatkiem gdy mam zapalenie korzonkow i nie moge wejsc nawet do autobusu. Przejechac 1000 km tym samochodem to jak zjesc poaczka przy porannej kawie. Zaden problem, zwlaszcza jesli ma sie do dyspozycji tempomat swietny wynalazek, swietnie spisujacy sie na autostradach, ktorch to istnienia, historii i przyszlosci w Polsce nie bede komentowal. Moj Teepe ma juz 2 lata i 67000 km w tym wiele po bezdrozach i gorach i jak na razie swietnie sie trzyma. spalanie:
      6.3 litra, jesli sie trzymasz sredniej 100km/h, ok 7.3, jesli pomykasz 130-140km/h. jedyne co przy wielkim wybrzydzaniu mozna by mu zarzucic, to brak szostki. Na autostradach (zachodniej Eujropy) moglo by sie przydac i zredukowac obroty silnika przy 130km/h z 3.3tys do moze 2.5tys co tym samym jeszcze zredukowaloby i tak male zuzycie paliwa. Polecam wszystkim ta niezwykle luksusowa maszne, a na dodatek powiem, ze gdybym mial jeszcze raz wybierac, i tak kupilbym Teepe. :)
    • Gość: arta lula Re: Peugeot Partner Tepee - test IP: *.pool85-50-104.dynamic.orange.es 12.09.10, 22:55
      RACJA TEEPE IS THE BEST! JEZDZE DUZO I DUZO ZABIERAM ZE SOBA W PODROZ! JEST WYGODNIE I DUZO MIEJSCA. I POSILECZEK NA STOLICZKU Z TYLU MOZNA ZJESC W DRODZE ;-)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: jony Re: Peugeot Partner Tepee - test IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.10, 13:28
      Witam czy ktos jezdził taką wersją i silnikiem Peugeot Partner 1,6 dCi z 2008roku?
      jak tak to proszę o opinię.
    • Gość: Marcin Peugeot Partner Tepee - test | Za kierownicą IP: 195.117.74.* 11.05.13, 19:12
      Co myślicie o PEUGEOT PARTNER z 1999r z silnikiem 1.6 benzyna z gazem chodzi mi o sam silnik ile ma koni i czy nie jest wadliwy.Proszę o szybkie odpowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka