kasia07l 12.06.09, 22:46 Mam pytanie odnośnie w/w auta z 93roku- chodzi mi o ewentualną awaryjność tego modelu i opinie posiadaczy takiego samochodu. Pytam bo zastanawwiam się nad kupnem. Pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
kasia07l Re: Pontiac Trans Sport 12.06.09, 22:58 w sumie to znalazłam jakieś archiwalne wypowiedzi ale jeżeli ktoś by chciał coś więcej napisac to będę wdzięczna:) Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Pontiac Trans Sport 12.06.09, 23:37 po co ci tak nietypowy samochód? Za atrakcyjną ceną mogą się kryć duże kłopoty, m.in. z kupnem części. 16lat to sporo, jak i za ile naprawisz np. automatyczną skrzynię biegów? Może to dobre auto, ale raczej dla gościa, który siedzi w amerykańskich klimatach tzn wie jak to się obsługuje i naprawia Link Zgłoś
steefaan2 Re: Pontiac Trans Sport 13.06.09, 00:55 To nie sa najgorsze auto, problem jest ze skrzynia, co ok 60 k mil trzeba ja wymienic. W to auto radze sie bawiec w 2 przypadkach. Latwo przyszlo latwo poszlo jak przyjdzie do powazniejszej naprawy, lub w przypadku dysponowania spora gotowkach na naprawy. Moim zdaniem lepiej poszukac cos z lat 80 tych europejskiego np vw lt 2.1d, czy osobowego transita. Link Zgłoś
canx Re: Pontiac Trans Sport 14.06.09, 03:19 no ja nie wiem gdzie tak z ta skrzynia, mielismy to auto w domu i akurat skrzynia byla w porzadku, a auto dobilo do 350 tys przebiegu bez klopotu z nią. Co nie znaczy, ze reszta byla ok. odpadajace klamki, ukrecajace sie zamki, łamały sie dzwigienki... masa bzdur, ktore niby na jazde nie wplywaja, ale doprowadzaja do szewskiej pasji. bo jak i czym wytlumaczyc, ze pewnego dnia zostaje ci w reku klamka ?!? albo nagle "parcieja" uchwyty od tylnej wycieraczki, i wycieraczka odpada? samochod jest komfortowy, tego mu sie nie da odebrac. w wersji 3.1 SE nawet w miare ekonomiczny. ale co sie bedziemy rozwodzic... wtedy jak go mielismy byl rzadki, teraz jest rownie rzadki albo jeszcze rzadszy. Glownym problemem nie bylo to, ze sie psul, tylko to, ze jak sie juz popsul to nikt nie potrafil go naprawic, bo nikt nie mial programu do diagnostyki, wiec oddawalo sie auto do serwisu. Po dwoch tygodniach mechanik dzwonil ze w koncu sie udalo odnalezc przyczyne, a po kolejnych trzech, ze w koncu przyszla czesc ze stanow. po ponad miesiacu mozna bylo odebrac samochod z naprawy:) niby teraz jest ebay, allegro i w ogole, ale nei wiem czy to sie tak zmeinilo. ale fakt, auto bardzo wygodne, dosc zwawe, lekkie bo z tworzywa sztucznego wiec nie koroduje, nadzwyczaj komfortowe, zwlaszcza w dlugich trasach to byla bajka. auto z duszą, i bez watpienia jedno z najfajniejszych jakimi jezdzilem- nie ze wzgledu na wlasciwosci jezdne, ale na "osobowosc", niespotykalnosc i komfort:))) Link Zgłoś
galtom Re: Pontiac Trans Sport 14.06.09, 12:14 1. O ile sie orientuje do najmniej awaryjnych raczej nie nalezy. 2. Z tego co wiem (warsztat w ktorym serwisuje swoje specjalizuje sie w naprawach aut amerykanskich) ceny czesci (czasem za pie...) potrafia byc bardzo wysokie. 3. Osobiscie proponuje Ci Toyote Previe I generacji, dlaczego: - legendarna bezawaryjnosc - byla sprzedawana w Europie wiec i z orginalnymi czesciamii z zamiennikami nie ma problemu - olbrzymia ilosc miejsca w srodku mimi nie najwiekszych wymiarow zewn. (to dzieki silnikowi za przednia osia a nie pod maska) - 3 rzad siedzen sklada sie latwo i masz go zawsze przy sobie a jednoczesnie zawsze tez dyzponujesz olbrzymim bagaznikiem - duzy bagaznik za 3 rzedem siedzen, kolejne 510l wiec nawet przy komplecie pasazerow jest miejsce na bagaz - np. uszczelka tylnego mostu (orginalna Toyoty) to koszt 98zl z Vatem (sprawdz ile to samo kosztuje w Trans Sporcie). Jesli chcesz dowiedziec sie wiecej o tym aucie zapraszam na www.previa.pl Link Zgłoś
steefaan2 Re: Pontiac Trans Sport 15.06.09, 19:23 W amerykanskich autach kosztuje to tyle ile zaplacisz, czesci do amerykanow nie sa takie drogie w usa, ale w polsce kazdy ja sprowadzajac chce zarobic. Sporo tych aut poszlo na czesci, a nie sa pierwszej mlodosci, za czesci do amerykanow nie raz mozna zaplacic i wiecej niz za auto, a nie raz w cenie europejskich, dla zwyklego polaka previa bedzie napewno latwiejsza. Link Zgłoś
gieroy_asfalta Re: Pontiac Trans Sport 15.06.09, 20:23 nie pachaj się w stare i rzadkie auto jezeli nie masz podstawowych kwalifikacji mechanika i cierpliowości w oczekiwaniu np. na sprowadzenie części. Link Zgłoś
soulshunter Re: Pontiac Trans Sport 15.06.09, 22:14 bedac jeszcze w USA widzialem gdzies w czasopismie crash testy tego czegos. Zgniata sie jak puszka po piwie. Link Zgłoś
soulshunter Re: Pontiac Trans Sport 15.06.09, 22:22 Znalazlem, tutaj jest: www.youtube.com/watch?v=XP82TYoqLd8 Link Zgłoś
galtom Re: Pontiac Trans Sport 16.06.09, 07:27 Dla porownania: www.youtube.com/watch?v=Bnt5DHnp31I Link Zgłoś
canx to nie ten rocznik crash testu 17.06.09, 22:36 trans sport z rocznika ktory interesuje pytajaca, mysle ze jak na auto z plastiku to poradzil sobie wiecej niz dobrze: www.youtube.com/watch?v=hIjPxS_EALg a tu zderzenie previi i trans sporta:) www.youtube.com/watch?v=2d1ulayOrCU&feature=related www.youtube.com/watch?v=H91bKkGNw1c&feature=related Link Zgłoś