Gość: osa IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 13.07.09, 16:03 szkoda bo to dobry wóz, tylko ludzie jak zawsze wolą przereklamowane pancerwageny i toyoty Link Zgłoś Obserwuj wątek
pitland.pl Re: FR-V zjeżdża ze sceny 13.07.09, 16:31 wydaje mi się, że rynek podzieli się na duże kombi takie jak fiat croma i dużo większe od Hondy Vany. Nie ma sensu nic pośredniego. Tak jak zazwyczaj nie ma sensu komputer między notebookiem a netbookiem pitland.pl udostępnił darmowe formularze NIP PIT PCC CIT VAT Link Zgłoś
Gość: Maczores Re: FR-V zjeżdża ze sceny IP: 87.192.160.* 13.07.09, 19:20 Przeczy temu wielki sukces takiego Opla Zafiry niewielkiego miniwana zbudowanego na plycie Astry Link Zgłoś
Gość: ludek Re: FR-V zjeżdża ze sceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 19:35 nikt normalny nie kupi ałta z kierofnicą po prawej stonje. Dlatego sie słapo sprzedajie. Pozdrawiam was wszystkich - ja, typowy gość kolorowych portali Link Zgłoś
Gość: fred flinston Re: FR-V zjeżdża ze sceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 19:54 układ 3+3 był porażką IMO. rochę przerażała mnie kierownica zaraz przy szybie, przeczyło to trochę wizerunkowi Hondy, jako dynamicznej marki. Układ 2+3 (+2 mini, rozkładane) byłby wiele lepszy i myślę, że przyciągnąłby więcej klientów. Szkoda. Link Zgłoś
Gość: Gość: Wlad Re: FR-V zjeżdża ze sceny IP: *.net.telkonet.pl 13.07.09, 21:56 Takie Cudo nikomu się nie udo. Link Zgłoś
Gość: xyx Re: FR-V zjeżdża ze sceny IP: 132.170.58.* 13.07.09, 22:14 Z tego co wiem to w USA ten model Hondy nigdy nie byl sprzedawany... Link Zgłoś
milewidziany Re: FR-V zjeżdża ze sceny 13.07.09, 22:17 Jak to pierwszy raz zobaczyłem, wiedziałem , że będzie klapa. Żaden normalny kierowca nie będzie się katował w takiej ciasnocie. W sumie auto zarżnięto na samym początku, bo w układzie 2 + 3 byłoby warte uwagi. Link Zgłoś
najlepszeblogi Re: FR-V zjeżdża ze sceny 13.07.09, 23:09 A co ma Jazz wspólnego z FR-V? Czy naprawdę Honda tłumaczy się w ten sposób czy też autor artykułu coś pomylił? tanisamochod.blox.pl Link Zgłoś
Gość: chomikus Re: FR-V zjeżdża ze sceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 23:13 Totalny rzęch Link Zgłoś
Gość: Gość Re: FR-V zjeżdża ze sceny IP: *.chello.pl 14.07.09, 01:00 a ty chomiku pewnie Polonezem się turlasz? Link Zgłoś
ukropp Re: FR-V zjeżdża ze sceny 14.07.09, 01:12 a ja mam... przejechałem ponad 120 000. Była to chyba 2ga sprzedana w Polsce. Genialny wóz jak na mnie (185), żonę i dwójkę dzieci. Małe auto z zew. i superpojemne w środku. Fantastycznie się prowadzi, przewidywalne zawieszenie i neutralnie w zakrętach, nie psuje (nic do tej pory - absolutnie nic ), jak nie mieliśmy dzieciaków to spaliśmy z żoną w środku na wyprawach np. do Chorwacji, bo idealnie mieści się po złożeniu tylnych foteli dmuchany materac 180x200. Wszystko się łatwiutko składa i rozkłada, dwulitrowy, kulturalny silnik pali w trasie 8,5-9,5l/100km (przy 130-140km/h), bardzo przyjemnie ciągnie pod obciążeniem. Gdybym mógł, kupiłbym bym znowu. Szkoda będzie się tego pozbyć kiedyś... Link Zgłoś
bruner Re: FR-V zjeżdża ze sceny 14.07.09, 02:12 Witam Ja rowniez posiadam FR-V i uwazam ze jest to auto spelniajace wszystkie potrzeby rodziny 2+2. Przeprowadzalem tym samochodem sie do nowego mieszkania wozac meble itp. zaladowane po sufit. (IKEA :) - wiekszosc). dla mnie pomysl bomba bo z tego 3 fotela z przodu korzysta sie wowczas jak masz przejechac ze znajomymi do knajpy albo kawalek dalej, oczywistym jest ze nie pojade w 6 doroslych osob do chorwacji. szkoda ze nie bedzie juz nowych FR-V bo chcialem juz zamienic na nową. Link Zgłoś
Gość: Julek Re: FR-V zjeżdża ze sceny IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.07.09, 06:27 Durny jakis ten Sobolewski. Takie teksty jak "wiertarki", "nie wytrzymali konkurencji" to dobre sa dla pryszczatego malolata pod trzepakiem, ktory ma siano we lbie, a nie nawet slabo wyksztalconego i niezbyt inteligentnego pretendenta do maloambitnego dziennikarstwa. Link Zgłoś
Gość: Bejbe Re: FR-V zjeżdża ze sceny IP: *.chello.pl 14.07.09, 07:32 To nie mogło się udać, a wystarczyło tylko zmienić układ foteli na klasyczny. Żaden kierowca w europie nie będzie siedział przyciśnięty do drzwi z powodu jednego fotela więcej zwłaszcza, że najczęściej jedzie sam ;-) Zresztą w EU ta klasa pojazdów jest opanowana przez rodzime konstrukcje np. Picasso, Scenic czy VW Touran Link Zgłoś
ukropp Re: FR-V zjeżdża ze sceny 14.07.09, 08:11 "...Picasso, Scenic czy VW Touran" :) niestety tak jest. Niestety dla użytkowników, bo żaden z tych samochodów, może poza Touranem (strasznie drogim) nie wytrzymuje konkurencji na polu np. jakości wykonania (Touran tylko wnętrze, bo reszta dość słaba). Po pięciu latach użytkowania w najwyższej opcji (ciekawe gdzie sprzedawali poza Japonią siedzenia w skórze) auta za 80 tyś zł (za tyle realnie kupione w salonie), nic nie trzeszszczy, skrzypi czy odpada. Na większość przyjaciół i znajomych jeżdżących Pica'ssa'mi czy Scenicami mogę popatrzeć tylko z politowaniem... Ostatnio jechałem Scenikiem o podobnym przebiegu ponad 200 km mazurskim drogami i miałem wrażenie, że to auto jest skręcone sznurkiem. Kto to montował? Podobne wrażenia miałem z Citroena, który miał 80tyś. Ciężko było na przeciętnej polskiej drodze muzyki słuchać. Honda to inna kategoria. 120 tyś i nic... "Sorki". Jeszcz raz szkoda, że nie będzie nowego modelu, bo FR-V prezentował bardzo dobry stosunek ceny do jakości. A co do miejsca za kierownicą, to faktycznie mogłoby być więcej, ale reszta zalet tego auta, włącznie z możliwością wożenia malucha na środkowym fotelu rekompensuje tą niewielką niedogodność. Link Zgłoś
Gość: smerfi Re: FR-V zjeżdża ze sceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 08:17 Z zewnątrz bardzo ładne, ale rzeczywiście nie wiem, jak męskie ego znosi trzy miejsca z przodu :) Ma być kierowca-facet, a obok jego kobieta. I to wszystko :))) Aranżacja wnętrz Bydgoszcz Link Zgłoś
Gość: Autor artykułu Re: FR-V zjeżdża ze sceny IP: *.samar.pl 14.07.09, 09:29 Drogi redaktorze! Może warto byłoby się powołać na źródło artykułu? W tym przypadku artykuł został przeklejony ze stony IBRM Samar, o czym możnaby wspomnieć w nagłówku lub stopce? Zwłaszcza że w artykule umieszczono dane sprzedażowe pochodzące z baz Samaru. Generalnie nie mamy nic przeciwko powielaniu naszych publikacji, ale proszę o powoływanie się na źródło. Pozdrawiam, TM. www.samar.pl/__/__la/pl/__ac/sec,4/new/53431/__Honda-FR-V-%E2%80%93-zako%C5%84czenie-produkcji-w-sierpniu.html Link Zgłoś
Gość: MS/Globy Re: FR-V zjeżdża ze sceny IP: 193.42.230.* 14.07.09, 10:24 Dziękuję bardzo za Wasze komentarze i przepraszam za przeoczenie, już dodaję link do Państwa strony i obiecuję tego pilnować. Link Zgłoś
Gość: Niesmak Re: FR-V zjeżdża ze sceny IP: 212.160.234.* 14.07.09, 10:57 Wiem dlaczego się źle sprzedawał.. miał kierownice po niewłaściwej stronie;) Link Zgłoś
Gość: jacek Re: FR-V zjeżdża ze sceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.09, 12:42 Przymierzałem się kiedyś do FR-V, ale układ foteli z przodu nie zachęcał do dalszych rozważań. W środku z przodu miejsce było na chudą Japonkę o wzroście 125cm, kierowca i pasażer nienaturalnie (przyzwyczajenia!) odsunięci na zewnątrz. Duża zaleta - szerokość wnętrza - genialna rzecz, szczególnie jeśli z tyłu przypinamy trójkę maluchów w fotelikach. Jednak na miejscu kierowcy siedzi się zawsze, a szerokość przydaje się tylko czasami. To był niszowy samochód, moim zdaniew większe szanse miałby w układzie 2+3. Link Zgłoś
Gość: ja Re: FR-V zjeżdża ze sceny IP: *.sta.asta-net.com.pl 14.07.09, 14:01 a czemu nie dadza normalnego zdjecia tylko jakis wymysl z kierownica bo bezesensownej stronie? Link Zgłoś
Gość: bashy Re: FR-V zjeżdża ze sceny IP: *.cable.ubr05.perr.blueyonder.co.uk 14.07.09, 14:57 Mają gotowe zdjęcia skądś z Anglii i nikomu się nie chce szukać takiej Hondy i robić sesji a poza tym jest kryzys i trzeba oszczędzać. Link Zgłoś
Gość: Ore Re: FR-V zjeżdża ze sceny IP: 79.110.195.* 15.07.09, 08:35 Zakładam, ze wiekszosc opiniodawców nawet nie siedziała w tym samochodzie.. bo przy moich parametrach, to kompletnie nie miałęm problemu z wygodnym usadowieniem sie za kierownica. Jak sie żłopie zbyt wiele piwa i zagryza to kopą ziemniaków, co skutkuje potężnym airbagiem na wysokości pasa, to nic dziwnego, ze niemieckim, patriotycznym zwyczajem wybiera sie klasycznego 2+3 (a w niektorych przypadkach pewnie i 1+3 byłby poszukiwany) Tourana. Jest idealny na takie okazje.. :-) Natomiast nie wybrazam sobie jaki FRV jest wygodny dla rodziców, kiedy na srodkowym fotelu jest zamocowany fotelik i mamy wygodny, bezproblemowy dostep do niego z obydwu stron. Jedna jedyna rzecz jaka mi sie w tym autku nie podoba, to troche słabe hamulce. Link Zgłoś
ukropp Re: FR-V zjeżdża ze sceny 15.07.09, 14:59 @Ore - nie narzekam. FRuVau ma przyzwoite hamulce... chyba, że masz słabe gumy. oryginalnie miałem micheliny i były koszmarem - głośne i śliskie. teraz są bridgestone'y i jest tak jak powinno być od początku. Link Zgłoś