Gość: Pendragon IP: 81.210.25.* 21.12.03, 21:22 Czekam na Wasze opinie na temat tej marki oczywiście proszę o uzasadnienie swoich wypowiedzi. Moją opinię wyrażę w momencie jak rozkręci się temat. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Milos Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: *.vir.pl 21.12.03, 21:54 Bardzo kiepskie samochody dla szpanerów i... tak tak, gejów :-O. Jedyna marka aut której szczerze nienawidzę. Co prawda jechałem taką do ślubu (własną), ale to może między innymi dlatego ;-) Ps. Nie jestem gejem, nie wychodziłem wtedy za faceta, kupno tego auta to była głupota wynikająca z młodości, niedoświadczenia i marnego pojęcia na temat aut. Także krzykliwe, tandetne auta, ktore nic sobą nie reprezentują. Kiepsko wykonane, awaryjne i w złym guście. Ot, taka padaka dla bubków w rodzaju Bogusia Lindy ;-))) Pzdr Link Zgłoś
rafal.gtv Re: Alfa Romeo - Wasze opinie 22.12.03, 22:39 Gość portalu: Milos napisał(a): > Bardzo kiepskie samochody dla szpanerów i... tak tak, gejów :-O. Jedyna marka > aut której szczerze nienawidzę. Co prawda jechałem taką do ślubu (własną), ale > to może między innymi dlatego ;-) > > Ps. Nie jestem gejem, Oooo , Baaaaaaardzo dobrze , że o tym wspomniałeś,,, A co - kompleksy jakieś , czy może urazy z dzieciństwa ??? > nie wychodziłem wtedy za faceta, kupno tego auta to była > głupota wynikająca z młodości, niedoświadczenia i marnego pojęcia na temat aut. Zdaje się , że żadna z przyczyn nie ustapiła - na dodatek teraz masz jeszcze jeden problem - chamstwo i prymitywizm.... > > Także krzykliwe, tandetne auta, ktore nic sobą nie reprezentują. Kiepsko > wykonane, awaryjne i w złym guście. Ot, taka padaka dla bubków w rodzaju > Bogusia Lindy ;-))) Zazdrościsz - to przestań jęczeć, a weź się do pracy . Jeżeli twoje talenty w części odpowiadają talentom Pana Lindy , to nie masz powodów do narzekań i Alfę wymieniasz , kiedy ci się znudzi ( lub zepsuje ) , a nie wypisujesz brednie na forum publicznym...... Link Zgłoś
Gość: Milos Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.03, 22:48 > Zdaje się , że żadna z przyczyn nie ustapiła - na dodatek teraz masz jeszcze > jeden problem - chamstwo i prymitywizm.... Napisałem coś na twój temat, buraku ? Za bardzo się utożsamiasz ze swoim padłem. Szczerze współczuję... Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 22:17 podobno awaryjny strasznie co do wygladu to stworzono wokol tej marki "mit piekna" - chociaz naprawde jest to stylistyka "jednosezonowa" - alfy szybko sie starzeja na wyglad (a niekotrym np. mi wogle sie nie podobaja:) z wlasnych doswiadczen to kolega mnie wiozl pare razy swoja 166 1999 - z 2 litrowym silnikiem - jak na samochod tej klasy strasznie dziadoskie wnetrze (nawet kierownica z jakigos ch..ego plastiku), kiepsko chodzila chociaz kumpel zachwalal silnik :)))) Link Zgłoś
qrenblack Re: Alfa Romeo - Wasze opinie 21.12.03, 22:22 Gość portalu: Szymi napisał(a): > podobno awaryjny strasznie > > co do wygladu to stworzono wokol tej marki "mit piekna" - chociaz naprawde jest > > to stylistyka "jednosezonowa" - alfy szybko sie starzeja na wyglad (a niekotrym > > np. mi wogle sie nie podobaja:) > > z wlasnych doswiadczen to kolega mnie wiozl pare razy swoja 166 1999 - z 2 > litrowym silnikiem - jak na samochod tej klasy strasznie dziadoskie wnetrze > (nawet kierownica z jakigos ch..ego plastiku), kiepsko chodzila chociaz kumpel > zachwalal silnik :)))) A ty kutasie znowu belkoczesz,nie masz palancie zielonego pojecia to nie wpierdalaj swoich 3 groszy. Link Zgłoś
Gość: Alen Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: *.i-one.at 21.12.03, 23:53 Kiepskiej jakości blacha , kiepskiej jakości elektronika . Szybko się starzejący silnik , przy myciu silnika trzeba bardzo uważać . Alen. Link Zgłoś
Gość: M wyglada na to,ze nic nie wiecie o Alfie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.03, 00:48 Link Zgłoś
Gość: . Re: wyglada na to,ze nic nie wiecie o Alfie IP: *.dyn.optonline.net 22.12.03, 03:15 beznadziejne samochody i strasznie awaryjne w szokujacym opakowaniu.slaba jakosc we wnetrzu ze slabej jakosci plastikami.jednym slowem tandeta.tak jak ktos juz tu napisal ze powstal mit ze alfa to piekno i takie tam inne bla bla bla. gdyby alfa nie byla wloska to nikt by nie zwrocil uwagi na te samochody Link Zgłoś
Gość: Aragorn Re: wyglada na to,ze nic nie wiecie o Alfie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.12.03, 10:24 Chyba nie musze mówić z czym zamieniłeś się na głowy..... Link Zgłoś
Gość: Aragorn Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 23.12.03, 15:15 następny debil....fabrykę kretynów otworzyli, czy jak? Blacha ocynkowana od poczatku lat 90-tych, elektronika w 100% pochodzi od Boscha, silnik przy wlaściwej obsłudze jest praktycznie niezniszczalny...stary, skąd ty się urwałeś? Pierdolisz jak potłuczony na tematy, o których nie masz bladego pojęcia. Link Zgłoś
Gość: mr x Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: *.p.lodz.pl 29.12.03, 14:01 Nie tak do konca z ta elektronika prawda, ale sporo od boscha jest to fakt. Niestety czesc elektryki jest od MM. A co do reszty to sie zgodze. Pokupowali sobie skody z promocji albo jezdza komunikachja miejska i znawcow marki udaja... Najlepszy jest ten od 166 co niby jego znajomy ma i badziew bo tandeta a sam siedzi teraz pewnie u kumpla w necie i po wszystkim wroci do swojej wypicowaneuj felicji albo favoritki i zadowolony ze dokopał "szpanerom" powróci do domu do krzyczacej bandy dzieciakow i grubej zony co ma handre bo w promocji garnki kupila w markecie a okazalo sie ze w drugi,m kmogla je kupic za 1PLN taniej! Daj spokoj takim glabom, ten typ tak ma Link Zgłoś
Gość: mr x Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: *.p.lodz.pl 29.12.03, 14:08 Skoro stylistyka alfy jest jednosezonowa to czemu mozna zauwazyc w stylistyce trend do nawiazywania do linii alfy romeo. Zobacz jak wygladaja seaty (plagiat 147 i 46), jak wyglada nowy accord kombi (wypisz wymaluj 156 sportwagon) nowa mazda i wiele innych aut. Roznica jest taka ze to alfa z ta linia byla pierwsza i wyprzedzila konkurencje o kilka lat do przodu. Jak chcesz wiedziec jak beda wygladac auta za 10 lat (wyglad) to sobie zobacz studyjne modele alf! Jednosezonowa stylistyke to maja francuzy, szokuja ale szybko sie nudza. Alfa jest piekna o czym swiadcza fakty, ze inni ja kopiuja! No a co do twojego kolegi to moze siedzial w tej alfie w salonie a o plastikach to ty w autoswiecie czytales ha ha ha! Wracaj do swojej favoritki i grubej żony co ma handre bo przeplacila za garsonke w hipermarkecie a nie bzdury piszesz... Link Zgłoś
Gość: Darkman Dzieki mr x , ze bronisz dobrej marki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 23:10 mi juz brakuje sil by odpisywac takim palantom. Link Zgłoś
Gość: Tommi Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.03, 14:05 Alfę można kochać lub nienawidzieć!! I o to chodzi!! Nie ma nic gorszego niż posiadanie auta nie budzącego żadnych emocji. Nie słuchaj opinii bubków którzy widzieli alfę we wstecznym lusterku (parę sekund) a później obserwowali jej zgrabny tyłeczek (niezależnie od modelu:)), kiedy się oddalała. Może i Alfa jest trochę kapryśna ale jak się o nią dba to.... Link Zgłoś
ak_1 Re: Alfa Romeo - Wasze opinie 22.12.03, 14:50 Gość portalu: Tommi napisał(a): > Alfę można kochać lub nienawidzieć!! I o to chodzi!! Nie ma nic gorszego niż > posiadanie auta nie budzącego żadnych emocji. Nie słuchaj opinii bubków którzy > widzieli alfę we wstecznym lusterku (parę sekund) a później obserwowali jej > zgrabny tyłeczek (niezależnie od modelu:)), kiedy się oddalała. > Może i Alfa jest trochę kapryśna ale jak się o nią dba to.... Nic dodac, nic ujac. Pozdrawiam AdamK. forum uzytkownikow Alfy Romeo forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14687 Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.03, 16:27 > Alfę można kochać lub nienawidzieć!! I o to chodzi!! Nie ma nic gorszego niż > posiadanie auta nie budzącego żadnych emocji. ja ani alfy nie nienawidze ani nie kocham. zwykly samochod tylko troche awaryjny. jakby mu przypiac logo daewoo albo kia to by sie nikt nie dziwil > Nie słuchaj opinii bubków którzy > widzieli alfę we wstecznym lusterku (parę sekund) a później obserwowali jej > zgrabny tyłeczek (niezależnie od modelu:)), kiedy się oddalała tak, tak strasznie szybkie te wszystkie alfy szczegolnie takie najzwyklejsze 1.6 1.8 i 2.0:))))))))) dopiero 2.5 V6 i GTA sa w miare szybkie - ale takie modele (tak samo szybkie) ma w ofercie duzo producentow mp. zwykly Ford powiem tak jak chesz szybki samochod to kup sobie Supre albo 3000GT a jak chcesz piekny to mercedesa albo BMW - alfa nie jest ani piekna ani szybka - jednym sie podoba innym nie, niekotroe modele (wszystkie poza GTA) maja najzwyklejsze osiagi a inne takie jak GTA sa szybkie - laczy je awaryjnosc > Może i Alfa jest trochę kapryśna ale jak się o nią dba to.... jak bedziesz sbal o np M3 to bedziesz nim jezdzil 25 lat:) Link Zgłoś
Gość: Milos Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.03, 19:23 > tak, tak strasznie szybkie te wszystkie alfy szczegolnie takie najzwyklejsze > 1.6 1.8 i 2.0:))))))))) To Ty nie wiesz że najszybsze są samochody czerwone, a zaraz potem Alfy ??? Pzdr Link Zgłoś
krzew Re: Alfa Romeo - Wasze opinie 22.12.03, 23:34 > > dopiero 2.5 V6 i GTA sa w miare szybkie - GTA ma silnik 3.2 V6.... widac ze znasz sie na rzeczy.... Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.03, 23:37 > > > dopiero 2.5 V6 i GTA sa w miare szybkie - > > GTA ma silnik 3.2 V6.... widac ze znasz sie na rzeczy.... a gdzie napisalem ze ma inny? Link Zgłoś
krzew Re: Alfa Romeo - Wasze opinie 22.12.03, 23:41 Napisz po polsku bo cie nie rozumiem... ;) p.s. przeczytaj to cale od poczatku i zastanow sie jaki ma sens to co przed chwila napisales Link Zgłoś
kris_kelvin Re: Alfa Romeo - Wasze opinie 22.12.03, 23:49 krzew napisał: > Napisz po polsku bo cie nie rozumiem... ;) > p.s. przeczytaj to cale od poczatku i zastanow sie jaki ma sens to co przed > chwila napisales Kolego Krzew tak jak generalnie nie zgadzam sie z Szymim to musze mu przyznac racje. Jemu chodzilo o dwie wersje Alfy z silnikami 2,5 v6 i GTA (w domysle 3,2 v6) Inna sprawa czy sama merytoryczna czesc wypowiedzi byla prawdziwa bo ja uwazam ze silnik 2,0 TS tez jest dynamiczny. Link Zgłoś
krzew Re: Alfa Romeo - Wasze opinie 22.12.03, 23:51 2.0 TS jest dynamiczny... a jezdziles 2.0 JTS? to jest dopiero dynamiczny silnik, oczywiscie jak na "dwu-litorowke" Link Zgłoś
kris_kelvin Re: Alfa Romeo - Wasze opinie 22.12.03, 23:59 krzew napisał: > 2.0 TS jest dynamiczny... a jezdziles 2.0 JTS? to jest dopiero dynamiczny > silnik, oczywiscie jak na "dwu-litorowke" oj nie jezdzilem ale bym pojezdzil. Lubie Alfy choc jezdzilem tylko pozyczonym autkiem i krotko. Kolega mial Audi A6 a zaraz potem Alfe 166 wiec moglem sobie porownac oba wozy tej samej klasy. Alfa zrobila na mnie znakomite wrazenie (super sie prowadzi, swietnwe hamulce i silnik ale mala w srodku)w przeciwienstwie do A6 (glosne zawieszenie, przygnebiajace wnetrze) Link Zgłoś
krzew Re: Alfa Romeo - Wasze opinie 23.12.03, 00:04 166 nie mialem okazji jezdzic. A 156 z silnikiem 2.0 JTS jest rewelacyjna nie ma tzw. dola na niskich obrotach tak jak miala 2.0 TS. Co do samej Alfy to powiem tak... kiedys nie lubilem tej marki... nie miala nic ciekawego w ofercie..., awaryjnosc ( podobno bardzo duza), wszystko to az do momentu kiedy moj ojciec nie kupil 156 wlasnie z silnikiem 2.0 JTS. Obiektywnie musze powiedziec ze auto jest BEZAWARYJNE!!!! tak tak niedowiarki to prawda!! A moze poprostu ojciec trafil na idealny egzemplarz.... :) Pozdrawiam Link Zgłoś
devote Re: Alfa Romeo - Wasze opinie 23.12.03, 01:38 Gość portalu: Szymi napisał(a): > > > > > dopiero 2.5 V6 i GTA sa w miare szybkie - > > > > GTA ma silnik 3.2 V6.... widac ze znasz sie na rzeczy.... > > a gdzie napisalem ze ma inny? dobre :) ale ten KRZEW to BURAK :) Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: *.2015.com 22.12.03, 23:52 > ma w ofercie duzo producentow mp. zwykly Ford Fordowi akurat jakis respekt sie nalezy juz nawet nie za to ze jest prekursorem produkcji masowaej ale za na przyklad Forda GT i Mustang SVT Cobra. Nie zapominajmy ze Ford to nie tylko focus i mondeo. Jeszcze apropos Focusa w stanach powstal prototyp Focusa z napedem na tylna os i silnikiem Cammer (V8 - 400 koni) ma to byc podobno dostepne jako zestaw do samodzielnego montazu) Link Zgłoś
Gość: cOlo Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: *.proxy.lucent.com 23.12.03, 09:37 Gosc mnie rozwala! Awaryjne i awaryjne a w zyciu pewnie nie jechal zadna Alfa nawet 500m buhaha Mi jesli sie juz nie podoba jakis samochod i nie darze go sympatia to bynajmniej nie wymyslam bredni o awaryjnosci danego auta. Po prostu mowie ze mi sie nie podoba i go nie kupie. Link Zgłoś
devote Re: Alfa Romeo - Wasze opinie 23.12.03, 01:36 Gość portalu: Tommi napisał(a): >> widzieli alfę we wstecznym lusterku (parę sekund) a później obserwowali jej > zgrabny tyłeczek (niezależnie od modelu:)), kiedy się oddalała. ale sie usmialem tak jakby nie bylo szybszych samochodow :) Link Zgłoś
Gość: Odin Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: *.telia.com 22.12.03, 14:13 Aktywna jazda,dobre fotele,w ogole OK,ale tylko w Europie Centralnej i Poludniowej,-na polnocy rdzewieja. ________________________________________________________________________________ Link Zgłoś
Gość: Yatoja Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: *.dami / 213.76.164.* 22.12.03, 14:46 AR to jeden z tych modeli, których kupno podpowiada serce a nie rozum... Miałem kiedyś przyjemność prowadzić 156 1.8- jak dla mnie rewelacja, jazda tym przynosi kupe frajdy, jak pasażer w 156 2.5 też dostawałem spazmów...ale tak jak już napisałem: przed wyborem AR serce i rozum mówią co innego... pzdr Link Zgłoś
Gość: Rob Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: *.um.poznan.pl 22.12.03, 15:19 Jak zwykle na tym forum. Zero konkretów, zero faktycznej wiedzy. Powielane, oklepane, zasłyszane opinie osób które nie posiadają danego auta (typu: mój kolega miał, mojemu wujowi nawaliło itp). Szkoda czasu ............. (zadowolony właściciel kolejnej 156) Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: 217.8.186.* 22.12.03, 15:23 Plusy: - Rewelacyjne hamulce i fantastycznie trzymające się drogi zawieszenie. Minusy: - zawieszenie jest za delikatne na nasze dziurawe drogi Usterkowość: - została znacznie zmniejszona w nowszych modelach, szczególnie w 156 Silniki: - jeżdziłem tylko 1,9 JTD (115 KM) i nie wyróżniał się on niczym szczególnym w porównaniu do TDi (110 KM), czy HDi (110 KM). Desing: - ja tam jestem zakochany w tym wizerunku, który aktualnie Da Silva "importuje" do nowszych modeli Seat'a, które dzięki temu zyskują w moich oczach. Pozdr Link Zgłoś
Gość: Milos Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.03, 19:33 > Usterkowość: > - została znacznie zmniejszona w nowszych modelach, szczególnie w 156 A skąd to wiesz ? Bo AutoSzmata napisała ? Fiat zawsze tak mówi wprowadzając na rynek kolejne generacje swoich modeli : już się uporali z problemami, podnieśli jakość itp. bzdury. Mówili tak i przy Bravie i przy Punto. Na początku lat 90- tych jeszcze im wierzyłem, ale zawsze po kilku latach wychodzą problemy. Tak będzie i teraz. Ile można ludzi oszukiwać ? Dlatego im tak sprzedaż spadła. To już taka gówniana firma i po prostu inaczej nie potrafią... Pzdr Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: 217.8.186.* 23.12.03, 09:50 Gość portalu: Milos napisał(a): > A skąd to wiesz ? Dobry kumpel pracował na 1-sierpnia w serwisie. Link Zgłoś
Gość: Milos Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 12:06 > Dobry kumpel pracował na 1-sierpnia w serwisie. A, jak tak to co innego ;-) A poważnie, to z nowymi autami zwykle nie ma problemów, wychodzą one po jakimś czasie. Jestem dziwnie pewien że tak będzie i teraz. Pzdr Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: 217.17.46.* 23.12.03, 12:20 Oczywiście jego opinia była na zasadzie porównania do wcześniejszych modeli AR. A propos nowych aut - wyznaję zasadę jeżdżenia autem do wygaśnięcia gwarancji (frabrycznej lub przedłużonej), a tym konkretnym przypadku koncern Fiata daje już chyba "na wejściu" dwa lata. Mi AR 156 bardzo się podobała, ale ostatecznie wygrała Xantia Break. Też (ponoć) awaryjne auto. Pozdr świątecznie Link Zgłoś
Gość: Milos Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 18:00 > Mi AR 156 bardzo się podobała, ale ostatecznie wygrała Xantia Break. Też > (ponoć) awaryjne auto. Kolega ma Xsarę Break diesel i póki co nie ma żadnych problemów. > > Pozdr świątecznie I wzajemnie ! Link Zgłoś
pietrekj Re: Alfa Romeo - Wasze opinie 22.12.03, 16:01 Goniący za szpanem gej (może jeszcze z nażelowaną fryzurą) to wypisz wymaluj moja teściowa he he he... Zapalona alfistka. Kiedyś myślałem jak wyżej wypowiedzeni krytycy Alfy. Było minęło. Mam głebokie przekonanie że innego samochodu nie kupię (dziś AR 145 1,4 TS) bo: nikt inny nie oferuje tyle urody i ekstrawagancji, wyważonych w odpowiednich proporcjach. Do tego wspaniale jeździ. Nie zdażyło się póki co bym musiał wzywać serwis do zatrzymanego auta. Może jestem przewrażliwiony i wymieniam co nie co "na zapas" ale to skutek tego żem myślał kiedyś że Alfa to... W każdym bądź razie na serwis nie zbankrutowałem, choć jeżdżę do autoryzowanej stacji. Link Zgłoś
Gość: Odin Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: *.telia.com 22.12.03, 16:31 pietrekj = Henio ??? = expert nad expertami. Link Zgłoś
pietrekj Re: Alfa Romeo - Wasze opinie 23.12.03, 15:57 Gość portalu: Odin napisał(a): > pietrekj = Henio ??? = expert nad expertami. Jedyne co mnie łączy z Heniem to Twoja opinia. Alfę mam i jestem z niej zadowolony, jeżeli w to nie wierzysz to Twój problem. Ba! Uważam nawet że to było najlepsze 1,4 w roku 1998. Można sobie podywagować o większych silnikach i samochodach, mnie wtedy na tyle było stać. Ale nie zamierzam ci imputować skretynienia jeżeli myślisz inaczej. Wesołych Świąt Bożego Narodzenia! Link Zgłoś
Gość: Milos Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.03, 19:21 > Nie zdażyło się póki co bym musiał wzywać serwis do zatrzymanego auta. Może > jestem przewrażliwiony i wymieniam co nie co "na zapas" ale to skutek tego żem > myślał kiedyś że Alfa to... W każdym bądź razie na serwis nie zbankrutowałem, > choć jeżdżę do autoryzowanej stacji. I co, też Ci dają Poloneza jako samochód zastępczy ? Czy jesteś na tyle wartościowym klientem (czyt. VIP), że zasługujesz na Palio ? :-))) Ps. starego Poldka dostała moja sąsiadka (też 145), o Palio pisał ktoś tutaj. To jest marka !!! Pzdr Link Zgłoś
pietrekj Re: Alfa Romeo - Wasze opinie 23.12.03, 16:00 Gość portalu: Milos napisał(a): > I co, też Ci dają Poloneza jako samochód zastępczy ? Czy jesteś na tyle > wartościowym klientem (czyt. VIP), że zasługujesz na Palio ? :-))) > Ps. starego Poldka dostała moja sąsiadka (też 145), o Palio pisał ktoś tutaj. > To jest marka !!! > > Pzdr Nie było okazji żeby się przekonać. To jest marka! Wesołych Świąt Bożego Narodzenia! Link Zgłoś
Gość: Milos Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 18:14 > Nie było okazji żeby się przekonać. To jest marka! No to dobrze! My niestety jeżdżąc ponad 2 lata 146 1.6 Twin Spark nie mieliśmy takiego szczęścia :-( > Wesołych Świąt Bożego Narodzenia! Wzajemnie! I Szczęśliwego Przyszłego Roku !!! Pzdr Miłosz Link Zgłoś
Gość: Milos Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.03, 19:34 Aha, pisałem już że to samochody pseudosportowe ? :-))) Pzdr Link Zgłoś
Gość: t Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: *.rox.us 22.12.03, 20:02 Gość portalu: Pendragon napisał(a): > Czekam na Wasze opinie na temat tej marki oczywiście proszę o uzasadnienie > swoich wypowiedzi. > Moją opinię wyrażę w momencie jak rozkręci się temat. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ZAPOMNIAŁEŚ NAPISAĆ - posiadacze "aut dla ludu " umierających setkami z zimna prosze ! piszcie sobie tam gdzie Wasze miejsce . TU pisać można o Alfie - a to poezja dla wtajemniczonych ! I po opluwaniu! Link Zgłoś
letalin Re: Alfa Romeo - Wasze opinie 22.12.03, 23:02 A ja za alfę 1750 GTV gotów byłbym się przyznać do wszystkiego...Nie musi być czerwona. Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: *.konin.tvknet.pl / 80.51.40.* 23.12.03, 01:57 AR nie jest samochodem dla każdego... Zdecydowana większość jest zapatrzona wmercedesy, beemy, Audi itp itd, generalnie w samochody niemieckie... jeździłem AR 156 2.0 przez 2 miesiące jako kierowca. Zawsze byłem zafascynowany Alfa i nie zmieniłem zdania, alfa jest jak kobieta, trzeba na nia uważać, ale jeśli o nia dbamy, odwdzięczy się. Wady ?! Tpowo fiatkowskie, ciut zbyt miękka, choć trzyma się droki jak na szynach prowadzona, podobne uczucie miałem w skodzie octavii, ale juz nie w passacie (przereklamowane auto za gigantyczną kase). Silnik OK, dynamika wystarczająca, zwłaszcza na polskie warunki, gdzie bezpiecznie dla własnego zdrowia i dla samochodu można jechac więcej niż 140 ?! Poza oczywiście płatnymi odcinkami A 2 i A 4 ? Skrzynia biegów OK, hamulce :) to mi sie spodobało, ustawienia pedałów sprzęgła, gazu i hamulca OK, tego się zawsze czepiam w VW... ale to zawsze rzecz gustu. Stylistyka... cóż, Alfę albo sie kocha, albo nienawidzi... jak kocham Alfę, stylistyka jest OK, to własnie to coś, co ją wyróżnia, jeśli ktoś ma wątpliwości to odsyłam do Seata, który chce być konkurencja dla Alfy, proszę popatrzeć choćby na sylwetkę nowej Cordoby :))) Charakterystyczny pomruk silnika tylko w wersji 2.4, model 2.0 tego nie daje. osiągi... dynamika OK, przyspieszenie właściwe, czuje się moc samochodu. Nie ścigałem sie, ale wiele niemieckich i francuskich aut zostawiałem za soba w momencie gazowania na autostradzie. Parkowanie... nieszczególnie, to nie auto do jeżdżenia po polskich, zatłoczonych ulicach... generalnie, byłoby mieć toto tylko dla siebie, to marzenie dla mnie na przyszłość. Link Zgłoś
lew13 Re: Alfa Romeo - Wasze opinie 23.12.03, 10:18 Zlom jakiego gorszego nie ma...dwa lata pracowalem w servisie w niemczech ..potem szef to oddal bo malo kto kupowal a tak sie to g...psuje ze zaplakac sie chcialo..jak moze auto majac przebieg 5 000 km ....rozwalic sie silnik??urwane korbowody i zepsute sjrzynie biegow byly na porzadku dziennym ..po zatym skrzypiace w kazdym kacie plastyki.a dynamika??..wystarczy porownac z fordami o volkswagenach nie wspominam..audi i bmw a takze mercedesa w ogole nie wciagam w dyskusje ...tego nikt nie kupowal oprocz wlochow mieszkajacych a niemczech i paru idiotow ktorzy mieli po miesiacu dosyc. Link Zgłoś
Gość: RafałGTV Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: *.int.warszawa.sint.pl 23.12.03, 11:26 lew13 napisał: > Zlom jakiego gorszego nie ma...dwa lata pracowalem w servisie w > niemczech ..potem szef to oddal bo malo kto kupowal a tak sie to g...psuje > ze zaplakac sie chcialo..jak moze auto majac przebieg 5 000 km ....rozwalic > sie silnik??urwane korbowody i zepsute sjrzynie biegow byly na porzadku > dziennym ..po zatym skrzypiace w kazdym kacie plastyki.a > dynamika??..wystarczy porownac z fordami o volkswagenach nie wspominam..audi > i bmw a takze mercedesa w ogole nie wciagam w dyskusje ...tego nikt nie > kupowal oprocz wlochow mieszkajacych a niemczech i paru idiotow ktorzy mieli > po miesiacu dosyc. Jeżeli naprawiałeś te samochody na poziomie porównywalnym ze swoją gramatyką i ortografią , to rzeczywiście - musiały się psuć.... A jak ci szło czytanie książki serwisowej po niemiecku ??? Link Zgłoś
Gość: Tomek F. Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: 195.116.99.* 23.12.03, 11:42 lew13 napisał: > Zlom jakiego gorszego nie ma...dwa lata pracowalem w servisie w > niemczech ..potem szef to oddal bo malo kto kupowal a tak sie to g...psuje > ze zaplakac sie chcialo..jak moze auto majac przebieg 5 000 km ....rozwalic > sie silnik??urwane korbowody i zepsute sjrzynie biegow byly na porzadku > dziennym ..po zatym skrzypiace w kazdym kacie plastyki.a > dynamika??..wystarczy porownac z fordami o volkswagenach nie wspominam..audi > i bmw a takze mercedesa w ogole nie wciagam w dyskusje ...tego nikt nie > kupowal oprocz wlochow mieszkajacych a niemczech i paru idiotow ktorzy mieli > po miesiacu dosyc. kurcze podoba mi sie takie zmyslanie :))) pozwol ze ja tez sprobuje: "VW to syf jakiego nie ma na swiecie, 50 lat pracowalem na czarno w manufakturze w Wolfsburgu. Ferdynand Piech ktory mnie zatrudnil w koncu powiedzial ze nie bedzie prezesowal takiemu syfowi i z zarzadu przeszdl do rady nadzorczej bo tam jezdza BMW. jak moze sie psuc auto majace 5 km przebiegu... dach sie urwal a kazde kolo odjechalo w swoja strone .... pekajace karoserie byly na porzadku dziennym... wystarczy porownac z Hondami czy Toyotami nie wspominajac o Lexusie.... tego VW nikt nie kupował poza chlopcami z hitlerjugend i bylymi czlonkami NSDAP, inni po 30 sekundach mieli dosyc" i jak mi wyszlo? Link Zgłoś
devote Re: Alfa Romeo - Wasze opinie 24.12.03, 03:05 Gość portalu: Tomek F. napisał(a): > i jak mi wyszlo? fajnie :) a mozesz teraz cos na japonskie :) Link Zgłoś
Gość: Aragorn Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.12.03, 19:30 lew13 napisał: > Zlom jakiego gorszego nie ma...dwa lata pracowalem w servisie w > niemczech .. hmmm...w jakim serwisie? Alfy? Wątpię. W innym topiku piszesz, ze 11 czy 12 lat pracowałes przy BMW...a jak się pokaże topik o RR to się okaże, ze w serwisie Rollsa i Bentleya też pracowałeś. Porównujesz dynamikę alfy z Fordem? Tyś chyba stary z byka spadł. Z VW? Zupełnie cię pojebało. Nie masz pojęcia o czym mówisz, to po prostu nie mów. Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 18:28 troche zbyt emocjonalnie podchodza fani Alfy - powtarzaja ze alfe " sie kocha albo nienawidzi" (co jest nieprawda) pisza jakies farmazony ze alfa jest szybka (gdzie logika tej wypowiedzi? jaka alfa? chyba nalezaloby zaznaczyc jaki model?) pisza cos o "zgrabym tyleczku" ogolnie odnosze wrazenie ze dla niekotrych alfa jest czyms w rodzaju "ferrari dla ubogich" Wedlug mnie nalezy Alfe Traktowac tak jak kazda inna marke np. BMW ktroe tez rewelacyjnie sie prowadzi i swietnie sie trzyma drogi. Dorabaianie na sile ideologii ukazuje tylko efektywnosc dzialania pracownikow dzialu marketingu Alfa Romeo ktrozy byli w stanie stworzy mit a wiele osob go lyknelo. (np kazda alfa jest sportowym autem - 1.4, 1.6 i 2.0 ;)))) aha tekst "jak sie o alfe zadba to sie odwdziczy tak jak kobieta" powtarzalo tutaj tyle osob ze - tutaj znowu poklony dla dzialu marketingu :)) ps jakbym mial miec samochod tak kaprysny jak "kobieta" to bym wolal jezdzic na deskorolce Link Zgłoś
Gość: Tommi Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.03, 18:54 Każdy właściliel podchodzi do swojego auta emocjonalnie niezależnie czy jest to Alfa, BMW, Golf czy Fabia. Każdy ma inne kryteria wyboru auta, "rozumowe" i "sercowe". I właśnie u posiadaczy Alfy to serce ma duże znaczenie i poniekąd jest to związane z marketingiem ale nie zapominaj o całej historii marki. Cały ten wątek dowodzi że Alfa budzi emocje i nie możesz temu zaprzeczyć. Co do porównania Alfy z Kobietą to wolę mieć Kobietę kapryśną ale z harakterem niż niezawodną gospodynię domową. Pozdr Link Zgłoś
devote Re: Alfa Romeo - Wasze opinie 24.12.03, 03:08 Gość portalu: Szymi napisał(a): > > ps jakbym mial miec samochod tak kaprysny jak "kobieta" to bym wolal jezdzic na hahahaha czyli przynajmniej raz w miesiacu nie nadaje sie do jazdy :P Link Zgłoś
Gość: Mr x Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: *.p.lodz.pl 29.12.03, 14:23 To ty masz wogóle kobiete? Bo jezeli wolisz deskorolke od samochodu to moze tez wolisz platne strony WWW i agencje od kobiety? Link Zgłoś
lew_ Re: Alfa Romeo - Wasze opinie 23.12.03, 20:00 Tomciu i Rafalku wyszlo wam poprostu jak malym gnojkom od komunistycznej propagandy bieruta z pelnymi spodniami:)) ..opinia dwoch zazdrosnikow ktorych (o ile w ogole cos maja )nie przejmuje sie .Niestety niemieckich aut Niemcy nie produkuja dla podobnych nacjonalistycznych ,biegajacych boso dupkow:))O tym to soebie mozecie tylko ppomarzyc a kupic blyszczace prospekty:) Link Zgłoś
kris_kelvin Re: Alfa Romeo - Wasze opinie 23.12.03, 21:11 lew_ napisał: > Tomciu i Rafalku wyszlo wam poprostu jak malym gnojkom od komunistycznej > propagandy bieruta z pelnymi spodniami:)) > ..opinia dwoch zazdrosnikow ktorych (o ile w ogole cos maja )nie przejmuje > sie .Niestety niemieckich aut Niemcy nie produkuja dla podobnych > nacjonalistycznych ,biegajacych boso dupkow:))O tym to soebie mozecie tylko > ppomarzyc a kupic blyszczace prospekty:) kolego Lwie nie tylko zmyslasz ale jescze brakuje Ci kultury gdy ktos zwroci Ci uwage na twoje bajki. Bajdurzyc to trzeba umiec a klamstwa w stylu plastikowe blotniki w S klasie czy wydumana awaryjnosc alfy to slabiutkie klamstewka. Troche kultury Link Zgłoś
lew13 Re: Alfa Romeo - Wasze opinie 24.12.03, 12:14 nastepny madrala ktore swe wiadomosci czerpie z rozmow w barze piwnym.A odpowiedzialem dokladnie w takim stylu w jakim mi odpowiedziano!! Link Zgłoś
lew13 Re: Alfa Romeo - Wasze opinie 24.12.03, 12:16 sie popytaj tych mechanikow co u alfy pracuja to ci powiedza co to za zlom...ale moge zrozumiec ze w polsce wszystko co nie nosi marki malucha jest doskonale ..wcale mnie to nie dziwi zreszta w kraju w ktorym samochodem rodzinnym byl polonez albo maluch Link Zgłoś
Gość: crazy_banana Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 24.12.03, 19:10 ładne auto, a jakość ? to trzeba już samemu sprawdzić (ja nie miałem okazji) Link Zgłoś
Gość: strzala Re: Alfa Romeo - Wasze opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 00:15 Tak jalowej i chamskiej wymiany "zdan" to juz dawno nie widzialem. Zdaje sie ze na tym forum przesiaduja sami frustraci, ktorych jedynym zajeciem jest wrzucanie innym przez internet. Kiedys bylo tu inaczej, teraz sa tylko intrygi, podszywanie sie pod inne osoby, przerzucanie sie chamskimi odzywkami. Tyle tytulem wstepu (zaraz mi sie chyba oberwie za moralizatorstwo, co panowie?) O alfie (156, 147): - wyjatkowy design - awaryjnosc to mit (w 156 SW mam przejechane 120 tys. - ponad standardowe serwisowanie wymiana przednich wahaczy - w 147 40 tys. - zadnych napraw ponad normalny serwis) - dobry silnik (w obydwu 2.0 TS) - inne 2-litrowe zostaja w tyle, sprawdzalem, jezdzilem (moze nie wszystkimi, ale wiekszoscia bezposrednich konkurentow - passatem 1.8t, laguna, mondeo) - rewelacyjne zawieszenie i uklad kierowniczy - jw. - zaden z konkurentow nie daje tak dobrego prowadzenia, szybkiego pokonywania zakretow itd. Podobno bmw 3 jest porownywalne, ale nie mialem okazji jezdzic, poza tym jest duzo drozsze i m.in. dlatego nie bralem pod uwage. - jak idzie na przeglad, to serwis podstawia samochod zastepczy pod dom (minimum 147), zabiera moj, a potem odwrotnie to co wyzej mowie jako uzytkownik alfy od lat trzech, wlasciwie po tylko, aby zdementowac wyssane z palca opowiesci o awaryjnosci i nedznym serwisie. Wady: - malo miejsca jak na te klase (156) - po pewnym czasie rzeczywiscie trzeszcza plastiki - ale serwis to naprawia - kiepskie audio seryjne - utrata wartosci pozdrawiam nielicznych tu normalnych Link Zgłoś