kazis 11.08.09, 21:45 witam planuję kupić nówkę za 40-50 tys jaki rabat można wynegocjować u dealera na takie auto? Link Zgłoś Obserwuj wątek
swan_ganz Re: nówka negocjacje 12.08.09, 06:30 > jaki rabat można wynegocjować u dealera na takie auto? mało uzywany zapaszek do auta...zestaw naprawczy do opony... Na wiele więcej bym nie liczył :-) Link Zgłoś
obydopiatku Re: nówka negocjacje 12.08.09, 09:47 na wielki rabat to nie licz. negocjuj dodatkowe gadżety (autoalarm, lepsze radio, drugi komplet opon) pzdr Link Zgłoś
josner Re: nówka negocjacje 12.08.09, 10:24 Mi proponowano w różnych salonach: - dywaniki, - nakładki na nadproża, - esp lub - kierownicę skórzaną, lub - auto casco Nie udało się wyciągnąć lepszych opon lub składanych lusterek, bo co oni zrobią z tymi starymi. Dodatkowo straszono, że auta na bank podrożeją więc oni nie muszą schodzić z ceny - to citroen i kia. Link Zgłoś
falszywy_klamca Re: nówka negocjacje 12.08.09, 10:32 > Nie udało się wyciągnąć lepszych opon lub składanych lusterek, bo co > oni zrobią z tymi starymi. A co zrobią ze zwykła kierownicą jak ci dali skórzaną? Głupia odpowiedź dealera. Link Zgłoś
obii Re: nówka negocjacje 13.08.09, 17:15 Różnie, zależy np. od marki. Jeśli możesz, zaczekaj do października - w wielu wypadkach będziesz mógł liczyć na znacznie większy rabat. Ja w listopadzie 2007 dostałem 7000 rabatu w Seacie (45000, cennikowo 52000) plus przysłowiowe dywaniki :) Chociaż - i to przeczy mojej tezie o pażdzierniku - była żona latem 2008 kupiła Forda Fusion z rabatem ok. 5000 plus mnóstwem dodatków (m. in. radio, czujniki parkowania, ale także ubezpieczenie i gwarancja na dodatkowe 2 lata, za którą normalnie się dopłaca). Zapłaciła ok. 45000, a gdyby za wszystko płaciła wg cennika (w tym za ubezpieczenie i gwarancję), wyszłoby 55000. Ale fakt, że negocjowała twardo, a samochód był "z placu" i w mało chodliwym kolorze (fiolet, który akurat jej się podobał). Pozdr Link Zgłoś