Gość: ehehehehe IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.09, 16:12 ale piękne autko! jeśli w takiej wersji wejdzie do produkcji to kupuję od razu!!! ale znając świat będzie toto wyglądać nudno, zniszczą to pewnie tak jak suzuki zniszczyło KIZASHI Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Ludek Re: Koncepcyjny pikap od Fiata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 17:10 Ja bym kupił z takimi parametrami... Ostatnio w TG pokazywali coś podobnego, taki nisko zawieszony australijski wynalazek - Miodzio. Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Koncepcyjny pikap od Fiata IP: *.chello.pl 20.08.09, 17:24 bardzo, bardzo fajny wózek Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Koncepcyjny pikap od Fiata IP: 151.193.120.* 20.08.09, 18:49 Mi bardzo odpowiadalby taki - spory ale dwuosobowy, z szerokimi drzwiami. Silnik nie musialby byc potworny. Czekam z niecierpliwoscia! :) (jesli o proporcje chodzi, to to auto wydaje sie byc sporo wieksze od kompakta - krotkie drzwi, male szyby i lusterka) Link Zgłoś
Gość: juventino Re: Koncepcyjny pikap od Fiata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 18:53 do Słoneczego patrolu w sam raz ;) Link Zgłoś
Gość: jaxa Re: Koncepcyjny pikap od Fiata IP: *.acn.waw.pl 20.08.09, 20:11 Dwa skutery z tyłu? Ciekawe, jak się je zdejmie albo wsadzi. Skuter waży ok. 100 kg. W zestawie będzie rampa i pasy napinające? Link Zgłoś
adamo333333 Re: Koncepcyjny pikap od Fiata 20.08.09, 20:25 Widac ze mezalians z Chryslerem wychodzi FIAT-owi na dobre. Na bazie Dodgea RAM kroi sie calkiem ciekawe autko. Mam nadzieje ze amerykanskich czesci znajdzie sie tam jak najmniej. Link Zgłoś
Gość: br Re: Koncepcyjny pikap od Fiata IP: *.clubnet.pl 20.08.09, 21:31 kiedys byly takie piekne czasy kiedy samochody byly KANCIASTE.. zostal Landrover Defender.. przykro mi, ale to ni cholery mi sie nie podoba.. Link Zgłoś
Gość: p Re: Koncepcyjny pikap od Fiata IP: 195.205.186.* 20.08.09, 21:54 oho... jak ma byc tak bezawaryjny jak fiaty to ja dziękuje, gdyby nie Panda która rzeczywiście była udana i sedici robione do spółki z Suzuki to fiat by już nie istniał Link Zgłoś
Gość: Szkot Re: Koncepcyjny pikap od Fiata IP: *.cable.ubr18.sgyl.blueyonder.co.uk 20.08.09, 22:29 "No, Fiat's marriage with the Chrysler Group has not spawned its first offspring. What you see pictured here is the work of Dragos Prodan, a 2009 industrial design graduate of George Enescu University in Iasi, Romania." Za autora podam link wiec do oryginalnego tekstu: carscoop.blogspot.com/2009/08/fiat-sentiero-concept-study-for-compact.html Jaki FIAT ??????????????? Nigdzie to nie jest jasno napisane - czy p. Prodan pracuje dla Fiata? Wyglada mi na to, ze to nie zaden projekt samochodu, ale po prostu kilka PRYWATNYCH OBRAZKOW. A ze zamiescil na nich logo Fiata, nie czyni z tego PROJEKTU NOWEGO AUTA. Link Zgłoś
Gość: Szkot Re: Koncepcyjny pikap od Fiata IP: *.cable.ubr18.sgyl.blueyonder.co.uk 20.08.09, 22:33 Dokladnie: "The Fiat Sentiero, which was created as part of Prodan's final year project, is a conceptual proposal for a compact-sized pickup truck for the European market." Niewatpliwie lepsza ta rumunska praca niz polska katapulta z listewek i mopa jako magisterka, o ktorej pisala GW, ALE ALE to nie zaden koncept nowego fiata. Koledzy z gazeta.pl robia sobie jaja. Link Zgłoś
Gość: ...... Re: Koncepcyjny pikap od Fiata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 22:34 Czy nikt nie umie tutaj czytać ze zrozumieniem ? To jest projekt studenta (w sumie już absolwenta), który nie ma nic wspólnego z Fiatem. Wygląda faktycznie bardzo interesująco ale tak jest ze wszystkimi konceptami. Link Zgłoś
Gość: Giuseppe. Re: Koncepcyjny pikap od Fiata IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.08.09, 22:37 Widze adamo333333, ze masz nature masohisty i lubisz atmosfere warsztatow naprawczych, skoro marzysz o wloskich czesciach. Obsluga wloska tez ci sie podoba? Vieni domani, oppure dopodomani e?. hehehehe No prosze tak im sie w europce amerykany nie podobaly, a po cichu rzna od nich wszystko co sie da, robiac przy tym glupia mine My??? nie, alez skadze, skadze. A i tak wyjdzie z tego cos na ksztalt Azteka, tyle ze jeszcze gorszy. Link Zgłoś
Gość: Giuseppe Re: Koncepcyjny pikap od Fiata IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.08.09, 22:45 Jak to redachtor pisze? w srodku lozko (zaloze sie ze obrotowe z wodnym materacem), na pace trachtor (pewnie do orania), na dachu zagiel (coby jechalo), a z przodu dyszel- zeby latwiej zaprzac konia, gdyby jednak jechac nie chcialo?..."To kompaktowy pikap, przeznaczony do sprzedaży w Europie"... Link Zgłoś
Gość: MS (Globy) Re: Koncepcyjny pikap od Fiata IP: *.aster.pl 20.08.09, 22:52 Szkot, nie napisałem, że to projekt firmowany przez Fiata. Należy do zbioru prac owego studenta i to on założył, że auto mogłoby być produkowane w Europie, mogłoby mieć 3-litrowego diesla pod maską itd. Pisząc tę informację korzystałem też z innych źródeł niż Carscoop. Podobne prace - niezależne wariacje na temat BMW i Lamborghini - przedstawiał rumuński designer Iulian Bumbu => moto.pl/MotoPL/1,88389,6845269,Nowa__szostka__z_Rumunii_.html Dzięki za komentarze. Link Zgłoś
Gość: Szkot Re: Koncepcyjny pikap od Fiata IP: *.cable.ubr18.sgyl.blueyonder.co.uk 20.08.09, 23:10 MS (Globy), napisales "Jednym z jego projektów jest właśnie Fiat Sentiero" Co czyni z tych obrazkow Fiata (przez duze F)? Czy to, ze zamiescil tam logo bez zapewne wiedzy Fiata? Sorry, ale wydzwiek tekstu jest taki, jakby to byl projekt koncepcyjny Fiata. A to sa komputerowe rysunki rumunskiego studenta, nie zaden jeszcze projekt samochodu, ktory zamiescil tam logo Fiata. Rownie dobrze mozna zamiescic loga innych firm i nazwiesz to Pierwszym Wspolnym Modelem Wszystkich Firm Samochodowych Swiata. Tytul: "Koncepcyjny pikap od Fiata" dobra MS (Globy), to sie nazywa celowe wprowadzanie ludzi w blad. W koncu ponizej piszesz do mnie "Szkot, nie napisałem, że to projekt firmowany przez Fiata" To w koncu od Fiata czy nie? Link Zgłoś
Gość: xxxl Re: Koncepcyjny pikap od Fiata IP: *.gdynia.mm.pl 20.08.09, 23:19 to na dachu to zaklucacz Radia Wolny Tybet? Chcą go do Chin sprzedawac? Link Zgłoś
Gość: FiAt Re: Koncepcyjny pikap od Fiata IP: *.lublin.mm.pl 21.08.09, 00:24 Powabny jest... Link Zgłoś
Gość: MS (Globy) Re: Koncepcyjny pikap od Fiata IP: *.aster.pl 21.08.09, 07:22 Zaraz po tytule napisałem, że "nie, po mariażu Fiata z Chryslerem Włosi nie przejęli szuflady z projektami samochodów użytkowych". Jeśli było to niejasne, to przepraszam i następnym razem jasno zaznaczę, że ktoś sobie po prostu narysował samochód i przyczepił znaczek :-) Link Zgłoś
Gość: Szkot Re: Koncepcyjny pikap od Fiata IP: *.cable.ubr18.sgyl.blueyonder.co.uk 21.08.09, 11:34 "Szkot, nie napisałem, że to projekt firmowany przez Fiata" Napisales, juz w tytule: "Koncepcyjny pikap od Fiata" Link Zgłoś
Gość: piciu Re: Koncepcyjny pikap od Fiata IP: 213.156.120.* 22.08.09, 23:26 Autko super się prezentuje ciekawe jaką cenę Fiat zawoła za to cacko???? Link Zgłoś