Dodaj do ulubionych

Jak sprowadzić auto?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 11:49
Niestety nie mogę nigdzie znaleźć informacji dot. sprowadzania auta.
Chcialbym się dowiedzieć jakie roczniki wiążą się z jakimi opłatami, akcyzą,
cłem itd. Jak jest z tą normą Euro2. Chciałbym sobie sprowadzić Megane Coupe
2,0 16v z 96-98 roku. Z góry dzięki. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: kuba www.goc.guv.pl IP: *.sed.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.04, 13:54
      nie licz na nickie oplaty w tym roczniku. I od razu znajdz sobie kogos, kto za
      Ciebie sprowadzi. W moich okolicach biora 2tys+koszty typu lapowki. Ale: nie
      ponosisz kosztow wyjazdu (kolo 800zl), szukania samochodu, mniej placisz akcyzy
      (oni maja sposoby), szybciej zalatwiasz odprawe (j.w.)- w sumie sie oplaca, bo
      jest taniej
    • Gość: Joasia Re: Jak sprowadzić auto? IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.04, 14:40
      unfallwagen.net/przepisy.php
      • Gość: Lukash ! Re: Jak sprowadzić auto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.04, 18:26
        Po pierwsze cena i rok, na podstawie wartości w eurotaxie naliczają akcyzę i
        vat. Około 7700zł wyjdzie. Można 0odliczyć do 24% za nadprzebieg i do 10% za
        blachy. Ogólnie nie więcej niz 20%. 70E- pepiuery zagraniczne, 200zł przegląd,
        60zł Agencja celna, 200zł Rezeczoznawca, 100Euro ubezpieczenie wyjazdowe z
        niemiec, Benzyna ropa 700zł. A ja mam kolega co robio to za 2,2 tys, a z
        francji 3 tys. On sprowadzal Peugota z francji 96 pełny wypas 1.8 16V za 17 tys
        zł, cena rynkowa to 22tys. Ma teraz Lagune 96 pełny wypas automat 2.0 za 17 tys
        na gotowo, mniałby i Mehgana ale z francji coupe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka