11.06.13, 06:54
witajcie forumowiczesmile
mam pytanie nie wiem czy pasuje do tego działu ale zbliża się dzień wykupienia oc najtaniej proponują je axa ale nie wiem czy firma ta jest warta polecenia różnica między następną firmą to ponad 250zł ,czy zatem polecacie tą firmę czy lepiej dopłacić i wykupić oc w innej ?
Obserwuj wątek
    • lisia312 Re: OC 11.06.13, 07:25
      OC kupuje się tam, gdzie najtaniej. Warunki są wszędzie takie same, a Ty nie korzystasz z odszkodowania. Axa to światowa firma, więc OK, a ludzie w każdej firmie są różni.
      • kasik.813 Re: OC 11.06.13, 08:39
        A czy warto wykupić dodatkowe assistance czy w razie wypadku odholowanie samochodu idzie z ubezpieczenia sprawcy
        • insurancemarketpl Re: OC 11.06.13, 10:02
          Zerknij sobie na OWU do tego Assistance - najczęściej do OC dają produkt ("za darmo") który zapewnia holowanie ale dla poszkodowanego przez Ciebie (czyli to samo co daje twoje OC)
        • gat_t_a Re: OC 11.06.13, 13:52
          W razie wypadku samochód poszkodowanego jest holowany z OC sprawcy, samochód sprawcy na koszt sprawcy (ew. ze sprawcy AC lub assisstance w zależności od warunków tych umów).
          • bxaxsxtxa Re: OC 11.06.13, 14:22
            Są również OC gdzie i sprawca ma zapewnione holowanie, czasem także auto zastępcze. To oczywiście gratis do OC.
            • iberia.pl Re: OC 11.06.13, 23:30
              bxaxsxtxa napisała:

> Są również OC gdzie i sprawca ma zapewnione holowanie, czasem także auto zastęp
              > cze. To oczywiście gratis do OC.

Auto zastepcze z OC sprawcy nalezy sie jak psu micha, poszukaj sobie orzeczenia NSA.
              • bxaxsxtxa Re: OC 12.06.13, 15:21
                Auto dla SPRAWCY- czytaj ze zrozumieniem.
              • ewma Re: OC 12.06.13, 19:54
                Byłam kilka lat w Axa,a teraz jestem w Liberty,bo bardzo niska składka mi tam wyszła smile
                • kasik.813 Re: OC 12.06.13, 20:01
                  dziękuję wszystkim za odpowiedzi w końcu wybrałam wartę bo też mieli najniższą składkę
              • mama_dorota Re: OC 13.06.13, 09:01
                > Auto zastepcze z OC sprawcy nalezy sie jak psu micha, poszukaj sobie orzeczenia
                > NSA.

Niezupełnie. Jeśli nie masz z pracodawcą umowy o udostępnienie samochodu dla celów służbowych i nie masz działalności gospodarczej, do której ten samochód jest ci potrzebny, to możesz to egzekwować dopiero w sądzie. Ja miałam szkodę z OC w październiku i nawet mimo umowy z pracodawca INTERRISK odmówiło warsztatowi zapłaty za auto zastępcze. Dobrze, że po stłuczce pojechałam do solidnego warsztatu, który po kilku miesiącach zmagań z nimi zdecydować się wejść na drogę sądową. Ja tylko podpisałam cesję, ale gdzie indziej nie wiem czym by się to skończyło. Przez opieszałość INTERRISK trzeba było czekać z naprawą i samochodem zastępczym jeździłam miesiąc, czyli mogłam być obciążona kosztami 3000 zł.
                • iberia.pl Re: OC 13.06.13, 18:04
                  mama_dorota napisała:

> > Auto zastepcze z OC sprawcy nalezy sie jak psu micha, poszukaj sobie orze
                  > czenia
                  > > NSA.
                  >
                  > Niezupełnie. Jeśli nie masz z pracodawcą umowy o udostępnienie samochodu dla ce
                  > lów służbowych i nie masz działalności gospodarczej, do której ten samochód jes
                  > t ci potrzebny, to możesz to egzekwować dopiero w sądzie. Ja miałam szkodę z OC

Zalezy od TU, widocznie Interrisk ma w nosie swoich klientow-dobrze wiedziec a tym samym omijac z daleka.

Skoro mam samochod i jezdze nim prywatnie ca.20tys. km rocznie, to widocznie jest mi potrzebny ale niektore TU w Polsce nadal uwazaja samochod za luksus.
              • adam19727 Re: OC 19.11.14, 21:40
                Trzeba szukać firmy z branży jak wypożyczalnia samochodów i wtedy otrzymuje się bezgotówkowo samochód zastępczy z OC sprawcy. Ważne jest, aby wypożyczalnia samochodów zajęła się tym profesjonalnie i aby mieli pojęcie co robią.
                • aankaa Re: OC 19.11.14, 22:20
                  półtora roku czekałeś żeby się zareklamować ?
                  nie macie klientów ?

ot, skutki braku archiwizacji postów...
                • katarzynka791 Proszę moderatora o usunięcie adama 20.11.14, 15:04
                  Sugerujesz, że jak nie skorzysta się z tego, co podałeś, to nie dostanie się auta zastępczego z oc sprawcy???? 😂
                  Proszę moderatora o usunięcie adama
                  • adam19727 Re: Proszę moderatora o usunięcie adama 20.11.14, 21:54
                    Oczywiście, że gdzie indziej także dostanie. Ale przestrzegam przed nieuczciwymi firmami, które niby oferują samochód zastępczy bezgotówkowo, a w praktyce w momencie kiedy nie radzą sobie z wyegzekwowaniem należności od ubezpieczyciela, wysyłają nakaz zapłaty do klienta. Pozdrawiam smile
                    • katarzynka791 Re: Proszę moderatora o usunięcie adama 20.11.14, 22:27
                      Wątek jest o OC a przemycanie linków do swojej wypożyczalni nie wnosi nic do tematu i powinno zostać usunięte.
                      Wybór przez nas oferty na ubezpieczenie OC nie ma nic wspólnego z otrzymaniem przez nas auta zastępczego, jeśli jesteśmy pokrzywdzonymi. Jest z OC sprawcy.
    • iberia.pl Re: OC 11.06.13, 23:29
      kasik.813 napisał(a):

> witajcie forumowiczesmile
      > mam pytanie nie wiem czy pasuje do tego działu ale zbliża się dzień wykupienia
      > oc najtaniej proponują je axa ale nie wiem czy firma ta jest warta polecenia ró
      > żnica między następną firmą to ponad 250zł ,czy zatem polecacie tą firmę czy le
      > piej dopłacić i wykupić oc w innej ?

OC nie jest dla Ciebie, wiec kupuj tam gdzie jest najtaniej.
      • mojemieszkanie24 Re: OC 13.06.13, 08:19
        w MTU jest najtaniej jak dla mojego samochodu. Axa nie polecam. Nie mozna się z nimi normalnie skontaktować i z kimś porozmawiać..Wszystko drogą mailową a i tez nie odpisują.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka