mysz1978 01.06.15, 21:15 No to zaczynamy... Poplynelam w ubieglym meisiacu, wakacje za pasem... MUSZE przyoszczedzic... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucy-luka Re: Czerwiec 2015 01.06.15, 22:26 my za tydzień jedziemy na wczasy, wolę nie myśleć o tym, jak będzie na koniec miesiąca z większych wydatków jeszcze urodziny. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Czerwiec 2015 02.06.15, 07:49 Nie tylko Ty popłynelas.... W czerwcu Dzien Dziecka jakos tak .. oszczednie minal, ale to z tego powodu, ze najwiekszy wydatek z tym zwiazany byl w ... kwietniu Czeka nas jeszcze jeden prezent na sam koniec miesiaca i moje imieniny w drugiej polowie. Do tego jeszcze moja zadeklarowana kwota na wakacje dla chrzesniaczka. Reszta wydatkow w sumie nie jakas zastraszajaco wielka, ale wlasnie chce jezeli nie wyjsc na plus w stosunku do tego polrocza to przynajmniej na zero. No nie - chce wyjsc na plus, chociaz malutki. Z ciuchow - potrzebuje klapek, klasycznych plazowych klapek, wystarcza takie za 9,99 Chemia gospodarcza, kosmetyki, zakupione, musze tylko dokupic ok polowy miesiaca w sumie tonik i krem Ziaji No i zuzywac zapasy, tylko jak zuzywac skoro rodzinka co rusz z triumfem przynosi COS pt "a to sie zamrozi" - owszem, zanrozi, jak nastepnym razem przyniosa druga zamrazarke wrrrr Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Czerwiec 2015 03.06.15, 07:46 Odbyłam dziś długasna rozmowe z pania z BOA w wyniku ktorej stwierdzila spora nadplate za prad i nastepny rachunek bedzie platny w lipcu. Ciekawe ile? Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Czerwiec 2015 02.07.15, 12:07 Rachunku pradowego nie ma jeszcze, ale czerwiec ogolnie na plus A lipiec??? Odpowiedz Link
linn_linn Re: Czerwiec 2015 02.07.15, 12:16 Ja nareszcie jestem na plusie: wyrownalam zakupy ekstra, naprawy itp. w pierwszej polowie roku. Odpowiedz Link
j_rutka Re: Czerwiec 2015 03.07.15, 12:55 U nas mimo ślubu u znajomych , sporych wydatków do domu i ogrodu oraz pewnych opłat zaliczkowych na przyszły rok szkolny wyszliśmy na duży plus , co mnie cieszy A teraz 2 miesiące bez szkoły i zajęć dodatkowych na dziecia, wiec tą kasę wydamy na ostateczne wykończenie domu Odpowiedz Link
j_rutka Re: Czerwiec 2015 02.06.15, 09:44 U nas maj w końcu wyszliśmy na prostą. Teraz rośliny do ogrodu, który właśnie zakładamy- ale udało mi się zgromadzić na to gotówkę, jako prezent imieninowy, więc nie pójdzie z moich. Ostatni miesiąc wydatków szkolnych, ale niestety mamy rozliczenie półroczne w mieszkaniu do opłacenia niedopłata za gaz- a mieszkanie niestety jakoś się nie chce sprzedać - poczekamy z 3 miesiące jeszcze i wynajmujemy. Ale generalnie nie będę narzekać- trzeba tylko kosmetyków i chemii trochę kupić. Ale za to truskawki są w obfitości nie takie strasznie drogie, no i kolejne warzywa się pojawiają... Będzie dobrze Odpowiedz Link
goodlokacja Re: Czerwiec 2015 02.06.15, 11:06 W zeszłym miesiącu udało mi się odłożyć prawie połowę na malowanie mieszkania na początku lipca. Może w tym się uda chociaż 1/4. Jutro kilkudniowy wyjazd i może być ciężko z oszczędzaniem. No ale spróbuję chociaż troszkę. Pewnie w lipcu wyjazd wakacyjny to już trzeba będzie z oszczędności. Cały czas kombinuję jakby tego jednak uniknąć albo chociaż zminimalizować. Odpowiedz Link
katarzynka791 Re: Czerwiec 2015 02.06.15, 12:29 W czerwcu mam zamiar wydać mniej niż w maju. Co prawda dzień dziecka (a tu zawsze się wyda, gdy dzieci trójka), dzień taty, imieniny teściowej, wyjazd na weekend z mężem... Planować, wydawać z głową i nie puszczać męża na zakupy. To nie będzie źle. Odpowiedz Link
marcelina4 Re: Czerwiec 2015 02.06.15, 14:49 ja zaczęłam słabo, od wczoraj poszło ponad 200 zł w aptece i to raczej nie koniec, w dodatku na sam koniec maja dopłata do wyjazdu wakacyjnego i z powodu aktualnej choroby córki przepadła nam zaliczka na weekend czerwcowy, bo nigdzie nie wyjedziemy, a za hotel zapłaciliśmy zaliczkę i mieliśmy kupione bilety lotnicze ( co prawda z dużą zniżką ) kiepsko zacząliśmy miesiąc, ale najbardziej martwi mnie choroba córki, a nie pieniądze Odpowiedz Link
roseanne Re: Czerwiec 2015 02.06.15, 15:34 czeka mnie wyposazenie mieszkania dla dziecka, wiec mocne zacisniecie pasa od razu z gory dodam, ze nie, dziecie nie moze samo sobie dorobic, takie zycie ale dla komfortu psychicznego rodziny chcemu mu dac szanse na samodzielnosc Odpowiedz Link
peggy1 Re: Czerwiec 2015 02.06.15, 21:28 U nas tez się słabo zaczęło. Po maju z dobrymi dochodami przyszedł cienki czerwiec i od razu zaczął się od Dnia Dziecka i moich urodzin na które już trochę kasy poszło. Dzis pouzupełniałam garderobę moich dzieci - czeka mnie jeszcze uzupełnienie mojej. No i nadal "wisi" nade mną zapłata za jeden obóz. Az się boję.... Odpowiedz Link