mela82 27.03.14, 14:21 Mam prosbe,czy moze mi ktos podpowiedziec jak oprawic haft w plastikowa podstawke pod kubek.Robie to pierwszy raz i chcialabym zrobic to dobrze. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inna57 Re: Podstawki pod kubek 27.03.14, 15:13 Tu jest specjalna oprawka dla takiego haftu www.epasmanteria.pl/pl/56-plastikowe Odpowiedz Link
mela82 Re: Podstawki pod kubek 27.03.14, 16:05 Oprawke taka wlasnie kupilam,ale jak tam haft umiescic? Odpowiedz Link
piegucha Re: Podstawki pod kubek 28.03.14, 15:04 Podkladek jeszcze nie robilam, ale magnesy i breloczki tak. Zwykle w takim plastiku byla kartka wiec wycinalam haft wg niej. A jesli nie masz takiej kartki z srodka, to proponuje przylozyc plastik na haft, wyposrodkowac go i odrysowac znikajacym mazakiem brzeg podkladki a pozniej wyciac nozyczkami. Jak bedzie za duzo to nieco mniejszyc srednice. A na koniec, zeby to wszystko ladnie wygladalo, zeby nie bylo widac tylu pracy, pod haft dac cienka kartke w kolorze kanwy. Powodzenia! Odpowiedz Link
elzbietaprzyjemska Re: Podstawki pod kubek 29.03.14, 17:50 Bardzo dziekuje za podpowiedz.Zrobilam dokladnie tak jak napisalas.Wyszlo ok.Jestem stala czytelniczka Twojego bloga,tym bardziej jestem zadowolona ze to wlasnie Ty mi pomoglas.Dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link
piegucha Re: Podstawki pod kubek 29.03.14, 21:24 Ciesze sie, ze moglam pomoc A moze pochwalisz sie i wrzucisz zdjecie na forum? Jestem bardzo ciekawa jak Ci wyszlo Odpowiedz Link
elzbietaprzyjemska Re: Podstawki pod kubek 30.03.14, 19:12 Niestety podstawka juz jest oddana(ok300km). Odpowiedz Link