ktat 01.09.10, 12:35 jak to wygląda w Chorwacji ?? czy da radę na nfz czy trzeba coś wykupić ?? jeśli tak to coś polecacie ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomolesrow Re: Ubezpieczenie 01.09.10, 13:37 Po pierwsze Chorwacja nie jest w Uni więc europejska karta z NFZ, czy jak się to zwie tam nie działa - do SŁowenii jedynie, a jeśli szukasz ubezpieczenia w czerwcu na 4 osobowa rodzinę (2 +2) dzieci wykupowałem w mbanku - chyba z Generali to było i na 16 dni jakoś płaciłem za wsio ze 120 zetów na oko (z ubezpieczeniem bagażu, koszty leczenia, NW itp)- ceny mieli tam dużo tańsze niż np w Avivie czy paru innych ubezpieczalniach w jakich szukałem. Ubezpieczenie było bodaj na 80 tys . zł ale nie jestem na 100 % pewny. Odpowiedz Link Zgłoś
1kiero1 Re: Ubezpieczenie 01.09.10, 14:23 zobacz tu: dobre-ubezpieczenie.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
jot.be Re: Ubezpieczenie 01.09.10, 14:42 karta EKUZ jest bezwartościowa. Polska ma umowę z Chorwacją o świadczeniach medycznych, ale świadczenia są tylko w państwowych placówkach, a często w miejscowościach turystycznych są tylko prywatne gabinety... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ktat Re: Ubezpieczenie 01.09.10, 15:05 kupione za 88 zł dla 2 osób dorosłych i 4 latki w PZU na 25tys euro Odpowiedz Link Zgłoś
ubezpieczenia_oc Re: Ubezpieczenie 01.09.10, 16:09 Wystarczy podejść do brokera ubezpieczeniowego który wyliczy ci składkę w kilku towarzystwach ,sam zdecydujesz co jest najlepsze . Odpowiedz Link Zgłoś
wujekspeed Re: Ubezpieczenie 05.09.10, 18:39 Jadąc do Dubrovnika jedziecie prze Bosnię i Harcegowinęa tam obowiązuje Zielona Karta. Warto się zaopatrzyć dla świętego spokoju. Na blogu troche zdjęć z Dubrovnika Odpowiedz Link Zgłoś