Dodaj do ulubionych

Barcelona na własną rękę

24.06.15, 13:22
Witam, marzy nam się wycieczka do Barcelony w związku z tym mam pytanie do doświadczonych w tym temacie ;)
Jest lot z Poznania (mamy najbliżej) do El Prat (wizz - bo reszta lata do Girony, a z tego wiem, do centrum Barcy jest daleko) za ok. 1200 zł/2os. w obie strony. Czy jest to wysoka cena? Czy można liczyć na jakieś promocje? Wylot we wrześniu więc nie wiem czy rezerwować już, czy może poczekać.
Możecie też polecić jakieś noclegi blisko centrum? Na booking.com najtańsze hostele zaczynają się od ok. 800 zł (ze śniadaniem, na dwie osoby i na 4 nocki), ale z odległością od centrum bywa różnie. Zależy nam na samym zwiedzaniu, więc odległość od Sagrady będzie miała dla nas duże znaczenie. Ile orientacyjnie brać ze sobą pieniędzy? Nie wiem jakie są ceny m. in. posiłków. Chcielibyśmy zwiedzić m.in. Sagradę i Camp nou.
Będziemy wdzięczni za jakiekolwiek wskazówki :)

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • anuusia_80 Re: Barcelona na własną rękę 25.06.15, 14:35
      poszukaj jeszcze mieszkań na wimdu, albo only-apartments itp, my mieszkaliśmy blisko Marketu st Antoni, jedzenie to zależy co cię interesuje, można wydać 20 i można wydać 50 euro, na normalny obiad nic wystawnego. My byliśmy z dzieckiem, więc raczej fast foody nie wchodziły w grę.. zresztą nie stołujemy się tam nawet i bez dzieci :)
      • biegaczka7 Re: Barcelona na własną rękę 17.02.16, 14:55
        anuusia, mogę prosię plan zwiedzania na ultrabiega(at)gmail.com
        • biegaczka7 Re: Barcelona na własną rękę 17.02.16, 14:56
          *prosić :)
    • betko5 Re: Barcelona na własną rękę 26.06.15, 09:01
      mogę polecić knajpkę z kurczakami z rożna, gdzie jest zawsze świeże i pyszne. No i ćwiartka kurczaka z frytkami kosztuje 4,50 E (cena z lipca 2014).
      Knajpka znajduje się w bocznej uliczce od Rambli
      Pollo Rico
      Carrer de Sant Pau, 31
      08001 Barcelona
      Może z zewnątrz nie wygląda ciekawe, ale pachnie kurczakiem i w środku siedzą prawie sami tubylcy. Na dole można usiąść przy barze, a a górze przy stoliku.
      Jeśli chodzi o zwiedzanie Sagrady to trzeba sie tam zjawić rano. My byliśmy ok 8:30 pod Sagradą i staliśmy w kolejce prawie na prostej do kasy. Jak wychodziliśmy to kolejka zawijała wkoło Sagrady. Kasy zaczynają sprzedaż o 9:00 a wejściówki dostaliśmy na godz. 10 z minutami.
      • mysimpleworld Re: Barcelona na własną rękę 26.06.15, 14:02
        Super, dzięki za wskazówki :)
        coś już pomału wiemy ;)
        a powiedzcie, co z biletami lotniczymi? Zamawiać już, czy poczekać jeszcze? Ile orientacyjnie płaciliście za bilety? Chociaż z Warszawy pewnie są tańsze loty więc nie ma co porównywać :/
        • anuusia_80 Re: Barcelona na własną rękę 27.06.15, 14:54
          byliśmy w maju, bilety kupione w marcu i cena podobna do tej Twojej.. ja bym kupowała, poźniej będą tylko droższe... lecielismy dwoma liniami, bo tak bylo taniej ;) wizz i norwegian, i godziny też byly OK, biorąc pod uwagę przelot z malym dzieckiem...
          My w Sagradzie bylismy po południu, kolejka krótka, ale na wejscie trzeba bylo czekać 2 godziny, w sam raz, żeby zjeść obiad i córka wybawiła się na pobliskim placu zabaw
    • Gość: halszka Re: Barcelona na własną rękę IP: *.215.136.195.arkusnet.pl 28.06.15, 18:18
      Ja mieszkałam w Melon District Marina - pokój 2-osobowy, dość mały, ale na piętrze jest kuchnia do dyspozycji gości z naczyniami, piekarnikiem itp. lodówka ma coś na kształt metalowych szafeczek, nawet możesz swoją zamknąć na kłódkę, jeśli ją posiadasz. Dla mnie ważna była lokalizacja - blisko metra. Bilety do Sagrada Familia warto zakupić przez internet i tylko odebrać w kasie. Polecam też, choć drogo, Casa Batllo.
      Udanego pobytu
      • mysimpleworld Re: Barcelona na własną rękę 29.06.15, 21:59
        Hej, piszę co udało mi się ustalić.
        Wizz ma taką opcję na swojej stronie, że można rezerwować lot + hotel - wtedy niby wychodzi taniej. Najkorzystniejsza wg mnie opcja to: lot w obie strony + hotel ok. 3 km od camp nou (co też jest naszym celem) za niecałe 1800 zł. Co o tym sądzicie? Hotel ma całkiem niezłe opinie (biorąc pod uwagę że to najtańsza opcja - no i będziemy w nim tylko nocować). Wiadomo, że z bagażem podręcznym. Myślicie że 250 euro nam starczy na wstępy i coś na ząb? ;)
        • Gość: ajrisz Re: Barcelona na własną rękę IP: *.play-internet.pl 04.07.15, 18:37
          Hejka. Ja właśnie wracam z Hiszpanii i byłam na zwiedzaniu Barcelony w zeszłym tygodniu. Jak chcecie zobaczyć wszystko co ciekawe proponuję kupić bilety na bus objazdowa Barcelona tour lub inny. Bilet za os dorosła na 2 dni to 38 Eu i można w 1 dzień zwiedzić wszystkie zabytki z zielonej trasy a w 2 z pomarańczowej i cała Barcelonę można zaliczyć w 2 dni bez szukania. Autobus podjeżdża wszędzie, można wysiada i się przesiadki jak się chce. Polecam
          • mysimpleworld Re: Barcelona na własną rękę 07.07.15, 08:04
            A gdzie można kupić te bilety?
            Planowaliśmy zwiedzanie na własną rękę, żeby jak najlepiej poznać miasto. I kupić bilet T-10 bo czytaliśmy, że przesiadać się można nawet w ciągu 75 min (i jest to traktowane jako jeden przejazd).
            Pokój mamy przy samej sagradzie więc ten obiekt i ew. park guell zaliczymy "na piechotkę" :)
            • inna_64 Re: Barcelona na własną rękę 16.07.15, 18:47
              Czy już kupiliście te bilety? Czy już macie hotel? Czy temat już jest nieaktualny? Byliśmy w Barcelonie na własną rękę, chętnie coś podpowiemy.
              • mysimpleworld Re: Barcelona na własną rękę 17.07.15, 08:11
                Temat dalej aktualny :)
                bilety już kupione, a hotelu nie braliśmy, bo zarezerwowaliśmy pokój u Hiszpana przez portal Wimdu.
                Jak długo byliście, co zwiedzaliście i ile euro orientacyjnie wydaliście?
                • anuusia_80 Re: Barcelona na własną rękę 17.07.15, 09:33
                  najwięcej kasy idzie na wejściówki i jedzenie, możesz popatrzeć ile kosztują miejsca które chcecie odwiedzić i zaplanować. Bilety najbardziej opłaca się kupić t-10 kasujesz 2 razy jak jedziecie we dwojkę, jak się przesiadasz w ramach 75 minut kasujesz, ale nie ściąga ci z biletu przejazdu ;) Tak chyba najtaniej się przemieszczać. A wimdu jest fajne, sami mieliśmy wynajęte mieszkanie z tego portalu...
                  • mysimpleworld Re: Barcelona na własną rękę 17.07.15, 10:56
                    A byliście w tym oceanarium? (albo ktoś inny był ;)) opłaca się? Bo bilety koło 15-20 eur/os. - podobno. Wstępnie planowaliśmy sagradę, camp nou, park guell i casa battlo (z płatnych) a reszta to na pewno plażing ;) park de la ciutadella, barri gotic.
                    • anuusia_80 Re: Barcelona na własną rękę 17.07.15, 11:07
                      my byliśmy, ale mamy dziecko... sama nie wiem czy bym poszła ;)
                      • mysimpleworld Re: Barcelona na własną rękę 17.07.15, 11:50
                        Hehe ;) my jesteśmy trochę jak dzieci, więc obawiam się, że może nam się spodobać. Przynajmniej zdjęcia na necie robią wrażenie.
                        a ile kosztują bilety i ile trwa "zwiedzanie"?
                        macie jeszcze jakieś miejscówki o których nie rozpisują się przewodniki, a jest coś wartego obejrzenia?
                        a gdzie iść lepiej do basa battlo czy casa mila?
                        • anuusia_80 Re: Barcelona na własną rękę 17.07.15, 13:39
                          widziałam duzo fajniejsze oceanaria, ale jeśli nie widzieliście, to pewnie, warto zobaczyć wejście dla dorosłych 20 euro aquariumbcn.oledeals.es/?___store=aquarium_barna_es

Warto przejechać się kolejkami, podaj jakis namiar to podeslę ci plan zwiedzania na tydzień :)
                          byliśmy w casa mila, bo nie bylo tam kolejki ;)
                          • anuusia_80 Re: Barcelona na własną rękę 17.07.15, 13:43
                            z lotniska do centrum miasta www.aerobusbcn.com/en/buy-tickets
                            co warto zobaczyć barcalena.pl/barcelona-zwiedzanie/magiczne-fontanny/
                            wojaz.pl/barcelona/magiczna-fontanna.html

z oceanarium na pieszo do elef?ric del Port 9? (powr. 12.50?). Uwaga! Aktualnie jedna z wież, Torre Sant Sebastiá jest wyłączona z użytku. Ceny przejazdu między Torre Jaume I i Montjuic to odp. 7? i 9?) do: wojaz.pl/barcelona/wzgorze-montjuic.html
                            tamże punkty widokowe, widok z klifu, widok na port, widok na miasto

a koło fontanny: Poble Espanyol
                            Czy można zwiedzić całą Hiszpanię będąc jedynie w Barcelonie? W pewnym sensie tak. Wystarczy nam do tego wizyta w Poble Espanyol na wzgórzu Montjuic (niedaleko magicznej fontanny). To 45.000 metrów kwadratowych, na których Barcelona zmienia się w całą Hiszpanię. "Przeniesiono" tam 117 budynków, placów oraz ulic z różnych hiszpańskich miast (w oryginalnych rozmiarach).

barcalena.pl/barcelona-zwiedzanie/mercat-de-la-boqueria/
                            parc de ciutadella / zoo
                            www.google.pl/search?q=parc+de+ciutadella&espv=2&biw=1366&bih=643&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=c5IrVb_EIozsaIe3gfgH&ved=0CC0QsAQ

w zoo pokazy delfinów i lwów morskich
                            wojaz.pl/barcelona/zoo-park-ciutadella.html

• anuusia_80 Re: Barcelona na własną rękę 17.07.15, 13:47
                              barcalena.pl/barcelona-nieznana/montserrat/
                              Na Montserrat można dostać się pociągiem z Placa Espanya
                            • anuusia_80 Re: Barcelona na własną rękę 17.07.15, 13:48
                              fajne mapy bcnshop.barcelonaturisme.com/Trans-Montserrat/_vf-SMlY1yItM-U_l9RgLJoJPG-BcW4K5Nh9zolHzbfFxm6vX6FqSWCYfWlmYokmRaev8dkWuJnu3d5DoVQGqDKQ2Sy9KLv6Cr3VJ41j33nRkaoOg2ywhhg
                              • anuusia_80 Re: Barcelona na własną rękę 17.07.15, 13:49
                                mapy: www.mapaplan.com/travel-map/barcelona-top-tourist-attractions-printable-city-street-map/barcelona-top-tourist-attractions-map.htm
                                • Gość: wnieznany Re: Barcelona na własną rękę IP: *.jmdi.pl 18.07.15, 22:48
                                  Zacznę od początku, co do ceny za lot to 600 zł jest nawet w porządku. My lecieliśmy np. za 500 zł jakiś czas temu i to w październiku. Oczywiście mowa o podróży z bagażem rejestrowanym.
                                  Co do samej Barcelony, to jest cała masa świetnych miejsc i bez względu na to czy lubisz muzea, architekturę, malarstwo, imprezy, piłkę nożną czy zakupy, to znajdziesz tu coś dla siebie. Zdecydowanie!
                                  W Barcelonie byłem dwukrotnie. I mówiąc szczerze przydałby się jeszcze co najmniej jeden wyjazd...
                                  Aha, jeśli jesteście trochę jak dzieci, to polecam wzgórze Tibidabo. Podróż niebieskim tramwajem jest dodatkową atrakcją samą w sobie.
                                  Masa zdjęć, wrażenia, porady i co warto zobaczyć wrzuciłem na: www.wnieznane.pl/barcelona,26
                                  • mysimpleworld Re: Barcelona na własną rękę 20.07.15, 15:11
                                    No właśnie nie mamy bagażu rejestrowanego, bo kosztował ok. 300 zł. Może się jeszcze zdecydujemy na dokupienie...
                                    Z Twojej strony (uwielbiam ją) korzystam regularnie, (między innymi przed podróżą na Rodos i Korfu) i w ogólnie super, że komuś chce się tworzyć takie stronki (zdjęcia też robią wrażenie). Mi pozostaje jedynie jeszcze trochę pozazdrościć odwiedzonych już przez Was miejsc :) może za jakieś parę (paręnaście nawet) lat.. ;)
                                    A co do Tibidabo zostawimy chyba na następny raz. Bardziej chcielibyśmy pójść na Barri Gotic i stamtąd do Park de la Ciutadella.
                                • mysimpleworld Re: Barcelona na własną rękę 20.07.15, 14:53
                                  hej, bardzo dziękuję za wskazówki i linki :)))))
    • jagasz Re: Barcelona na własną rękę 27.08.15, 12:13
      A czy sa jakies znizki dla dzieci na pociag do Monserrat?
      Widze, ze bilety mona zakupic on line, jak dlugo sa wazne?
      Czy mozna on line kupic takze bilety do wejsc w Monserrat?

pozdrawiam
      • alitzja Re: Barcelona na własną rękę 03.09.15, 20:33
        Pociągiem nie jechałam, ale zastanawiam się, jakie wejścia chcesz kupować na Montserrat - poza muzeum wszystko jest darmowe.
    • matheuz Re: Barcelona na własną rękę 31.08.15, 00:15
      Nie żebym sobie robił reklamę, ale myślę, że mój wpis może Wam pomóc w planowaniu wyjazdu :)
      www.podrozemm.pl/2014/11/barcelona.html
      Za bilety WizzAir zapłaciliśmy 250 zł/os w dwie strony. W Barcelonie spędziliśmy 3 dni, a nocowaliśmy w tanim, przytulnym hostelu 10 min spacerem od Sagrada Familia:
      www.podrozemm.pl/2014/12/barcelona-mediterranean-youth-hostel.html

Jeśli masz jakieś pytania, pisz w komentarzu lub na maila, chętnie pomogę :)
      • Gość: Nikola Re: Barcelona na własną rękę IP: *.finemedia.pl 03.09.15, 20:16
        Witam,
        Ile zabrac ze soba euro na 3dni (troche zwiedzania jedzenie oraz przejazdy )? Orientacyjnie chcielibysmy ze znajomymi poznac najnizsza kwota za jaka mozna tam przezyc . Z gory dziekuje
        • alitzja Re: Barcelona na własną rękę 03.09.15, 20:32
          Bardzo trudno odpowiedzieć na tak zadane pytanie, bo zwiedzać można część rzeczy za darmo, ale to, co naprawdę wartościowe, kosztuje (Casa Mila - ok. 20 euro, Casa Battlo - podobnie, Palau Guell -12 euro).
          Przejazdy najtaniej wyjdą dzięki biletowi T-10 (10 przejazdów za niespełna 10 euro, kasuje się tyle razy, ile osób wchodzi przez bramki, można się przesiadać przez 75 minut).
          Jedzenie najtańsze, ale sycące, to menu dnia - od ok. 10 euro wzwyż za posiłek składający się z przystawki, dania głównego, deseru i picia. Ważne, że menu dnia obowiązuje zwykle od 14 do 16, potem już nie.
          • magda0 Re: Barcelona na własną rękę 08.09.15, 18:22
            Mam pytanie czy muzea są zamknięte 1 listopada i jak ten dzień jest świętowania w Hiszpanii /Barcelonie? Planuje wyjazd w tym terminie.
            • Gość: wnieznany Re: Barcelona na własną rękę IP: *.static.ip.netia.com.pl 11.09.15, 09:28
              1 listopada to święto również w Hiszpanii, więc osobiście nie nastawiałbym się, że wszystko będzie czynne.

Więcej: www.wnieznane.pl/barcelona,26
            • mysimpleworld Re: Barcelona na własną rękę 14.09.15, 12:43
              Właśnie wróciliśmy :) więc w razie pytań służę pomocą.
              W dzień Święta Katalonii też większość sklepów i obiektów była pozamykana (nie licząc sklepów z pamiątkami).
              • Gość: Zibid Re: Barcelona na własną rękę IP: *.olsztyn.mm.pl 20.09.15, 14:16
                Witam
                Organizuje wyjazd na urlop do Katalonii na wlaną rękę - bilety lotnicze już mam.
                Lecimy z małym dzieckiem - 2,5 roku.
                Czy ktoś może polecić samodzielny apartament w rozsądnych pieniądzach. Planujemy tydzień w Barcelonie i drugi tydzień w jakieś uroczej nadmorskiej miejscowości w okolicach Barcelony.
                Z góry dziękuję.
                • anuusia_80 Re: Barcelona na własną rękę 20.09.15, 17:12
                  z wimdu, poszukaj mieszkania Oscara ;) my mieliśmy kawalerkę obok Marketu st Antoni, obok plac zabaw :)
                  • mateuszp86 Re: Barcelona na własną rękę 22.09.15, 17:13
                    Witaj anuusia_80, czy mogłabyś przesłać ów plan zwiedzania?
                    Podrawaim serdecznie
                    m.m.paluch [at] gmail.com
                    • anuusia_80 Re: Barcelona na własną rękę 24.09.15, 13:17
                      poszło
                  • Gość: zibid Re: Barcelona na własną rękę IP: *.olsztyn.mm.pl 24.09.15, 21:13
                    masz może linka ......
                    ów plan zwiedzania też by mi się przydał......
                    azduccy [at] wp.pl
                    z góry dzięki
              • madameblanka Re: Barcelona na własną rękę 24.09.15, 12:03
                Hej,

Jak sprawa stoi z cenami? Chodzi mi - nie ukrywam - o jedzenie, takie rzeczy jak bilety sa na oficjalnych stronkach więc sobie zajrze. Tak ogólnie "ceny na mieście", wiadomo że nie codziennie stołujemy się w knajpach...chociaż przykład posiłku w restauracji/barze byłby mile widziany:)

Tak swoją drogą, ciekawe czy u nich są rzeczy na kształt "barów mlecznych'; tanie, dobre domowe żarcie? Jak w Zakopcu na rogu koło Krupówek, heh, zawsze sie tam stołujemy.

Uprawialiście może plażing:)? Plaża OK, morze ciepłe?

Sa jakies minusy czy coś Cię rozczarowało?

pozdr
                • anuusia_80 Re: Barcelona na własną rękę 24.09.15, 13:14
                  Byliśmy na plaży, ale to był maj, więc morze zimne, trochę wiało. Plaża nie wiem jak to nazwać, z uskokiem, czyli morze niżej, taka niska skarpa.
                  Bylismy tutaj jedzenie smaczne, taki bar, ceny jedne z mniejszych www.facebook.com/lachirusabar
                  możesz jeszcze spojrzeć na to www.facebook.com/elduendeborrell#_=_ choć mi osobiście jedzenie tam nie smakowało ;)
                  • mkmka19 Re: Barcelona na własną rękę 24.11.15, 15:09
                    anuusia_80 również poproszę o plan zwiedzania mkmka_19@wp.pl, jedziemy 28 maj-2 czerwiec szukam kwatery, co polecacie??? Nam udało się kupić bilety za niecałe 700 zł w dwie strony Ryanair :)
                • mysimpleworld Re: Barcelona na własną rękę 25.09.15, 08:43
                  Hej, a kiedy jedziecie?
                  Ceny... Hmm... Barcelona jest baaardzo droga :) począwszy od biletów wstępu, a skończywszy na jedzeniu. Ceny w barach jeśli chodzi o obiad zaczynają się od 8-15 euro/osobę. Jak na nasze polskie warunki to dość sporo. W piekarniach często można dostać coś na ciepło, jakieś pizzerki, bułki z dodatkami itp. i ceny kształtują się od ok 1,5-5 euro. Do tego kawka i można maszerować dalej ;)
                  co do plażowania - woda miała ok. 24-25 st. ale my byliśmy na początku września. Plaża dość brudna (Barceloneta), sporo ludzi, przy plaży są knajpy, więc można wypić jakiegoś drinka lub piwko ;)

W Barcelonie nie rozczarowało nas nic. Jest pięknie...
                  • madameblanka Re: Barcelona na własną rękę 25.09.15, 11:30
                    planujemy czerwiec albo wrzesień, zobaczymy. Wiem że jeszcze daleko ale sprawdzam czy w ogóle warto sie zainteresować tym kierunkiem. Słyszałam, że baaardzo drogo jest w Chorwacji przy której Hiszpania wypada atrakcyjniej cenowo, więc sobie pomyślałam czemu nie?
                    patrzyłam teraz, bilety sa w okolicy 500zł LOTem lub Vouleing, a Ryanerem i Wizzem drogo.

Widze że z tą plażą nie za bardzo, tak myslałam że taką miejską plaże trudno utrzymać w czystości, mimo że wszędzie czytam że jet czysta, duża i wcale niezaludniona, hehe

Faktycznie ceny biletów do bazyliki czy na Camp Nou, rozkładają budżet na łopatki. Jedziemy w trójkę i wychodzi że wejsciówki tylko do tych dwóch atrakcji to ok 170E. To samo z Casa Battlo czy Casa Mila... Zostaje patrzenie od zewnątrz:) Chyba, że na stadion uda się wejść nie wykupując całego programu zwiedzania stadionu...zresztą mnie to nie interesuje, tylko męża żal:)

Czy widziałeś Font Magika, magiczną fontannę? Warto? Bo z tego co widze na YT na kolana nie powala....

Dalej, czy łatwo mozna dostać się do atrakcji? Czy trzeba kluczyć z przesiadkami, jeździć z jednego konca miasta na drugi?

dzięki i pozdr
                    • mysimpleworld Re: Barcelona na własną rękę 25.09.15, 18:08
                      Powiem Ci szczerze, że Barcelony na "wypoczynek" to chyba bym nie polecała... Prędzej okolice, zapewne jest spokojniej. My jechaliśmy stricte na zwiedzanie i wykorzystanie czasu na full :) ale zgodnie stwierdziliśmy że wypocząć tam się nie da. Miasto jest głośne, jest bardzo dużo turystów, a plaża jakoś specjalnie nie zachwyca (szkoda czasu na plażowanie w tak pięknym mieście!) Chyba że macie 2 tyg. i kupę kasy ;) Naszym marzeniem było właśnie zwiedzanie i "wtopienie" w klimat :) i chyba się udało...
                      Co do zwiedzania: sagrada powaliła nas na kolana... zdjęcia absolutnie nie oddają klimatu tam panującego! ...i ci ludzie spacerujący z rozdziawionymi szczękami :D widok obłędny (po pierwsze sama bazylika robi wrażenie, a po drugie stropy są bardzo wysokie hehe). Casa battlo - chyba spodziewaliśmy się czegoś bardziej "łał" ale i tak warto. Byliśmy też w oceanarium - na nas zrobiło wrażenie (ale nigdy nie byliśmy w podobnym miejscu, więc widok rekina w odległości 1m jest przeżyciem). Na fontanny nie starczyło czasu (i sił, bo większość trasy pokonywaliśmy pieszo). Miasto, jak już na pewno się orientowaliście, jest świetnie skomunikowane i wystarczy google maps aby opracować trasy (łącznie z metrem i kierunkami). Po jednej przejażdżce metrem już wiedzieliśmy "o co chodzi" i komunikacja nie sprawiła nam absolutnie żadnego problemu (a metro odjeżdża co ok. 4 min).
                      Camp nou - ja też nie jestem fanką piłki nożnej, ale mi się podobało :) stadion wprawdzie wymaga już remontu i co rusz naciągają na jakieś zdjęcia itp. ale wycieczka fajna - poza tym stadion znajduje się zupełnie w innej części miasta niż większość atrakcji (typu budynki Gaudiego), więc miło było zobaczyć spokojniejszą część Barcy.

W Chorwacji nie byliśmy - więc w tej dziedzinie nie pomogę ;)
                      • Gość: zibid Re: Barcelona na własną rękę IP: *.olsztyn.mm.pl 04.10.15, 21:48
                        @anuusia_80 - możesz podrzucić linka do apartamentu Oscara - nie mogę znaleźć
                        azduccy [at] wp.pl
                        z góry dzięki
      • arniks Re: Barcelona na własną rękę 06.10.15, 15:12
        Na jaki termin były takie tanie bilety ?

z jakim wyprzedzeniem je kupowałeś ?
        • mysimpleworld Re: Barcelona na własną rękę 07.10.15, 08:16
          My kupowaliśmy bilety ok. 2 m-ce wcześniej (początek lipca) na wrzesień. Cena 1100 zł/2 os./2 str.
    • 1kkk Re: Barcelona na własną rękę 08.02.16, 15:48
      Z jakiej strony korzystaliście przy zakupie biletów do Sagrada Familia?
      • mysimpleworld Re: Barcelona na własną rękę 09.02.16, 19:45
        Z oficjalnej strony Sagrady - www.sagradafamilia.org/en/tickets/

tak szczerze to nie do końca wierzę w różnych pośredników itp. Po zapłaceniu bilety są wysyłane na maila i formie pdf :)
        • 1kkk Re: Barcelona na własną rękę 10.02.16, 07:50
          Dzięki.
    • aid.al Re: Barcelona na własną rękę 12.02.16, 09:25
      na booking są czasem super oferty!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka