Dodaj do ulubionych

hotel punta igrane opinie

08.02.11, 13:39
Witam,
proszę o opinie na temat hotelu Punta, czy rodzice z dziećmi 5 i 7 moga liczyć na miły odpoczynek?? jak z jedzeniem, pokojami miejscem parkingowym??

z góry dziękuje za wszelkie informacje.

Pozdrawiam
Piotras_28
Obserwuj wątek
    • Gość: Eia Re: hotel punta igrane opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 21:54
      Podłączę się pod ten wątek, bo sama jestem ciekawa...
      Akurat wczoraj wpadłam na pomysł, żeby moją wykupioną objazdówkę przedłużyć o tygodniowy wypoczynek i po wstępnej selekcji hoteli rozważam właśnie ten obiekt (biorąc pod uwagę możliwości finansowe).

Zatem Piotrze - czekamy oboje na odpowiedź ;)
      • heca7 Re: hotel punta igrane opinie 27.02.11, 08:38
        W samym hotelu nie byłam. Ale wydaje mi się , że jest dość przyzwoity. Leży nad samym morzem , ma własny basen. Miejsce do parkowania jest. I dość dużo Polaków tam przyjeżdża. Któregoś dnia przyjechały chyba dwa autokary gości hotelowych , z Polski i odbył się chyba wieczór zapoznawczy .My mieszkaliśmy wysoko, u Vedrany ale zapoznaliśmy się z tymi Polakami wszyscy jak zresztą całe Igrane:D Prowadzący darł się tak, ze rozumieliśmy prawie każde słowo;)
        Samo Igrane polecam, plaża jak w każdym kurorcie, drobne kamyczki, jest też plaża "dzika" mniej zadeptana.
      • Gość: franki Re: hotel punta igrane opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.11, 13:13
        Witam
        Ja równiez dolaczam sie do pytania o ten hotel gdyz znalazłam dość interesujacą ofertę all inclusive - czy ktoś już tam był?
        • Gość: Maciej 38 Re: hotel punta igrane opinie IP: *.serv-net.pl 21.07.11, 22:58
          Nie wiem czy nie za późno na odpowiedź , ale może przyda się innym..
          Sam hotel ok. trochę trąci poprzednim ustrojem... All inclusive hmm... Piwa , wina i gazowanek z automatu , do 23 full. Natomiast mocniejsze trunki tylko w trakcie kolacji a niekiedy w czasie jej trwania taki bardzo nieprzyjemny starszy pan (coś w rodzaju kierownika) jeśli uznał że za dużo poszło to przychodził i zabierał to co powinno być dla gości w ofercie all... O gdz. 23.03 mimo nie dopitych drinków kazał opuszczać teren basenu w trybie pilnym. Śniadania co dzień takie same i tam też ten starszy pan brrrr...
          Przy wyjeździe trzeba zapłacić za parking który jest podobno dla gości hotelowych.
          A reszta to same plusy; Położenie , pyszne obiady i kolacje , miła obsługa(za wyjątkiem tego wstrętnego dziada) sami uśmiechnięci i pogodni ludzie. .
          W sumie polecam...
          • Gość: gość 2012 Re: hotel punta igrane opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.12, 13:31
            Proszę o kolejne opinie. rozważamy ten hotel na wyjazd rodzinny. Cena jest zadowalająca, więc nie spodziewamy się luksusów. Proszę napisać, czy było czysto i może coś o samej miejscowości
            • Gość: Maciej 38 Re: hotel punta igrane opinie IP: *.serv-net.pl 07.01.12, 20:40
              Sama miejscowość bardzo fajna, ciekawie położona , a co do hotelu to przeczytaj moją wcześniejszą wypowiedź na tym forum.. Pozdr.
              • heca7 Re: hotel punta igrane opinie 09.01.12, 13:55
                Sama miejscowość jest niewielka, wszędzie pod górkę albo ostro z górki;) Z hotelu blisko do miejskiej plaży- jest też plaża "dzika". Trochę knajpek jest ale wybór niewielki. Igrane ma swoją własną stronę www.igrane.com/
            • Gość: cro Re: hotel punta igrane opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 09:07
              fakt za taką cenę nie należy spodziewać się luksusów , ale pokoje ogólnie czyste regularnie sprzątane , obsługa wporządku (oprócz tego wąsatego dziada o którym ktoś wspomniał wcześniej) co do parkingu to jest to lekka porażka - bardzo mały trzeba pilnować miejsca i do tego 3euro za dobę , ogólnie czym więcej ludzi tym gorzej byłem na przełomie czerwca-lipca i na początku kiedy hotel nie miał jeszcze większej obsady było dużo lepiej , trochę za mała plaża ale są alternatywne - ogólnie miejscowość nadrabia wszystkie niedogodności
              • Gość: abdulowicz Re: hotel punta igrane opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 09:03
                wybieram się do hotelu Punta druga połowa czerwca czy jest aż tak źle ? może troszkę więcej informacji mogę jeszcze zrezygnować proszę o pomoc
    • Gość: Steff Re: hotel punta igrane opinie IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.12, 22:32
      Też się tam chce wybrać - cena kusi, ale czy warto? Chcę czyste pokoje i spokój.
      • Gość: Ona Re: hotel punta igrane opinie IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.13, 21:49
        Podciągam wątek...
        Jadę z rodziną w lipcu, jadą znajomi...
        Hotel wybrałam ze wzgl. na wyżywienie, bliskość morza i cenę:-)
        Ktoś jeszcze spędzi tam urocze wakacje?:-)
        • Gość: Turystka Re: hotel punta igrane opinie IP: *.ip.jarsat.pl 11.06.13, 23:42
          Byłam i nie polecam .
          Blisko morza, super (chociaż ciężko o miejsce niedaleko hotelu na plaży i dalej , bo o miejscu nad basenem można zapomnieć,jak ktoś ma ochotę pospać na urlopie np do 9:00 :). Można się gdzieś ubić na śledzia, ale ..to ma być przyjemność ? Wątpliwa! All inclusive bardzo wątpliwy, nie można się napić kawy czy herbaty o każdej porze o wodzie nie wspomnę, czy sokach (oczywiście w godzinach zapodanych przez biuro), a alkohol tylko podczas posiłków w resteuracji, bez żadnego wyboru zresztą.Alkohol przy basenie jest tak rozwodniony, że brak słów ! Tylko wino i piwo, a jeszcze cola, tonic, sprait, wody nie pamiętam ...
          Z tego co rezydent opowiadał taki jest standard w Chorwacji All inclusive, ale to nie prawda ! Bo obok w hotelu (ok 2 km i te same opaski ;) mieli kawę cały czas i alkohol , no już nie wspomnę o standardzie pokoi ( ten sam właściciel )
          Ale to nie jest standard! Proszę spytać o standard All inclusive? I wybrać odpowiednią opcję.
          Generalnie miejscowość mała, taka wioska rybacka ale bardzo sympatyczna i wszędzie blisko.
          Hotel czysty, obsługa bardzo sympatyczna, wiec cena nie wygórowana , ale gdybym wiedziała jak wygląda All inclusive i przeczytała taką opinię wybrałabym inny hotel :)
          W każdym razie życzę udanego wypoczynku , Wszystkim którzy zdecydują się na ten hotel :)

• zegarek42 Re: hotel punta igrane opinie 16.07.13, 17:43
            no to jestem nie pocieszona, wykupiłam ten hotel na 16 sierpnia 2013 ,myślałam że wioska to będzie mało ludzi, jade z sumadą
            • heca7 Re: hotel punta igrane opinie 16.07.13, 18:17
              To nie jest wioska ;) Ale bez przesady. Makarska lub Władysławowo w sezonie to to nie jest :) Hotel Punta leży zaraz obok głównej plaży miejskiej ale dość szybko można się przemieścić na plażę dziką. Zejście trochę skaliste ale dzieci dawały radę. Syna 3,5 latka trochę mąż niósł ale już 5-latek dreptał sprawnie sam. Samo Igrane ma swój urok, jest niewielkie i ma małą promenadę czy też port z paroma restauracjami. Pojedźcie sobie do Draśnice zaraz obok Igrane tam jest spokojniej.
              • Gość: Anna Re: hotel punta igrane opinie IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.13, 22:44
                Byłam, wróciłam i ...polecam.
                Moja rodzina to 2+2, więc cena za 2 tyg. pobyt była porównywalna do nadbałtyckiego wyjazdu w ośrodku prorodzinnym średniej klasy...
                Hotel całkiem ok, pokoje schludne, nawet spore (różne, niektóre większe, balkony również płytsze/głębsze...loteria w dniu przyjazdu). Przydział pokoju ok. 13-14 - jak do 14tej... zakładamy opaskę i na lunch można podejść:-) Sprzątanie - codziennie odświeżana łazienka, 4x zmieniane ręczniki/pościel (pewnie można częściej) + odkurzanie (wykładziny).
                Plaża pod hotelem... najfajniejsza w Igrane pod wzgl. dzieci i bardzo zatłoczona (niestety przed śniadaniem spora część wczasowiczów bookowała miejsce na plaży, a niektóre karimaty leżały na stałe).
                Basen ok - ale nie ma brodzika (tu minus). Na basenie wodopój - niby nie można wynosić na plażę, ale... 80% wynosiło. W ramach wodopoju niby-cola, napoje słodzone (fe!), tonik i woda!!!!! (tu kolejny minus za napoje). Z alkoholi piwo. W restauracji wody brak!!!!! Wyżywienie ok - minus za brak warzyw na śniadanie...(i to mój trzeci/ostatni minus:-)) + za sandwiger w ramach urozmaicenia (ileż można jeść jajecznicy, parówki mnie nie przekonały). Wynosić nic nie wolno, ale... Polak potrafi (Czech, Słowak również.... bo ich tam najwięcej)... Na śniadanie prawie zawsze są rogaliki półfrancuskie i drożdżowe - masa osób wynosi dla dzieci. Owoce w ramach deserów również większość brała ze sobą. Tam też alkohole - wina, gruszkówka, piwo. Generalnie - można kuny nie wydać na spożywkę poza hotelem, bo w sumie wszystko jest (+ lody).
                Jedzenie nam odpowiadało, bo zawsze ryba, którą kochamy, sporo spaghetti (dzieci), zupy przecierowe (pewnie z resztek warzyw:-)), ale syn wchłaniał bezproblemowo. Duszone mięsa często twardawe. Sporo marchewki, brokułów, kalafiora, ichniejszych kapuścianych i fasolowych potraw na ciepło - dobre, ale... espumisan warto zabrać:-)
                Animacje - po czesko, słowacki, słoweńsku????? Codziennie zabawy 10-11, popołudniami i wieczorem. Przy restauracji i w recepcji wisi plan. Dla maluchów bardzo ok. Co tydzień wieczór chorwacki z pierdołką kulinarną+alkohol, muzyka.
                Rezydenta polskiego nie widziałam. Była miła starsza Pani z chrypką jako pełnomocnik Kompasu (z tego biura jechałam). Pomoże, podpowie... Dyżuruje popołudniami.
                Wycieczki - byłam na Paljesacu+Hvar za 160kun/osoba, dziecko 50%, małe gratis. Średnio polecam. Męcząco nieco, ciasnawo, ale... dla dziecka można być to pewna odmiana/frajda. W Makaraskiej jest batyskaf - wtopiłam, bo nie skorzystałam.
                Zwiedziliśmy Dubrownik - zielona karta wymagana, ale nie sprawdzali. Polecam, choć męcząca wyprawa (2,5godz. jazdy w jedną stronę).... Wracając przed bodajże Drvenikiem stoiska warzywno-owocowe... tam najtaniej... + alkohol. Zaraz za nimi dobrze zaopatrzony Studenac (w pawilonie parterowym). Ten w Igrane malutki, taka sobie oferta.
                Ceny wysokie. Lody... może i efektowne, ale niesmaczne.... nijak się mają np. do Grycana. Ale zależy co kto lubi:-) Owoce/warzywa w warzywniaku drogie. Sklepy pamiątkarskie bardzo słabiutkie (najładniejsze były kubki SOHO w kantorze:-) w ramach prezentu czy pamiątki). W Makarskiej bazar - sporo więcej, ale głównie kicz.... Cudne rzeczy w Trogirze (zwiedziliśmy w drodze powrotnej do PL).
                Plaża - na prawo od hotelu, za restauracją dzika, masa cienia, ciekawa, ale wąska + masa ludzi z apartamentów... ale w ramach odmiany OK. Na drugim końcu Igrane, za parkingiem kolejna fajna plaża z cieniem. Sporo szersza, nie tak zaludniona, ale kamień to skaliste odłamki. Samo miasteczko... przeurocze! Idealne na wakacyjny wypoczynek dla rodzin z dziećmi. Nie duże, jeden deptak, miła atmosfera. Muzyka płynąca z knajpek.
                Pobyt bardzo udany. Doszukując się wad... 3 minusy (napoje, brodzik, warzywa na śniadanie). Dalej nie ma się co czepiać, bo w końcu każdy chce mieć fajną plażę, pierwszą linię brzegową z majdanem plażowym. Sporo osób też chce szybko zjeść - np. o 19tej:-) (kolejka). Osobiście polecam - wczasy adekwatne do ceny, jedzenia wystarczająco dużo, basen w ramach urozmaicenia pobytu (uwaga na Bożydara - Chorwat ostro pilnujący zasad korzystania z basenu ... skoki), miasteczko urocze, super baza wypadowa, śliczne widoki.
                Czas dojazdu z płd. PL - 14 godzin. Powrót podobnie - w korku stałam przed tunelem/bramkami/granicą CRO/SLO.
                • Gość: zegarek42 Re: hotel punta igrane opinie IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.13, 08:40
                  DZIĘKUJE za ten wpis, mam pytanko czy oprucz kawy,leżaka, wody brać parasol? przywiozłam z bułgari z zeszłego roku tam był potrzebny
                  • krasulas Re: hotel punta igrane opinie 25.07.13, 15:49
                    brać....
                    wprawdzie ciężkawo "wchodzi" w kamienie, ale...
                    są dodatkowe uchwyty do parasoli - mocowane w miejscu wbijania i one mają gwarantować stabilność mocowania (niektórzy mieli, w naszych marketach też widziałam)
                    zdarzyło mi się gonić parasol po plaży:-/ plaża pod hotelem jest dosyć otwarta w stos. do miejskiej i popołudniami były mocne powiewy i fale
                    leżak też miałam...
                    wypożyczalnia jest - cen nie znam (pewnie drogo)
                    bywały też namioty plażowe:-)
                    parawanów brak:-D

• Gość: gość Re: hotel punta igrane opinie IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.14, 22:21
                      Chciałam zapytać czy są ekspresy do kawy ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka