aga415 26.07.11, 22:18 Jak w temacie macie jakieś sprawdzone jedzenie na trasie do Krakowa? chcemy zjeść coś na obiad w okolicach Krakowa, może jakiś zajazd na stacji benzynowej, a może jakieś atrakcje dla dzieci czołg?zwierzęta? Znacie coś takiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hepik1 Matko Przenajświetsza! 26.07.11, 23:01 To jedzenie jeszcze moga zrozumieć ale po co dzieciom CZOŁG? ;) Może jeszcze jakas wyspa?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga415 Re: Matko Przenajświetsza! IP: *.108.152.205.wlantech.pl 27.07.11, 09:13 no właśnie, dla tych dzieci robi się wszystko, obecnie syn jest pasjonatem wojska z tą ten czołg. wiesz drogę z wawy do Olsztyna znam dobrze i tam właśnie po drodze jest stacja benzynowa na której stoi czołg i dzieci mają atrakcję. inną atrakcją tej drogi jest restauracja w samolocie. Znam też restaurację przy drodze gdzie jest zagroda dla zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Matko Przenajświetsza! 27.07.11, 11:27 Namawiam do pacyfistycznego wychowania dzieci.Na służbe wojskową i tak marne szanse. Precz z czołgami i chińskimi ,plastikowymi karabinami maszynowymi ze straganów. ;) Ja nie miałem wyjścia i Czterech Pancernych musiałem ogladać(byl tylko wtedy jeden program w TV) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lesio5 Re: Matko Przenajświetsza! 27.07.11, 10:12 Czołgów na trasie Warszawa - Kraków nie ma, ale zawsze można się poczołgać w kierunku karczmy. Ogólnie nie ma zbyt dobrego jedzenia na trasie. Przed Miechowem jest dość przyzwoita karczma. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Matko Przenajświetsza! 27.07.11, 11:36 zupelnie przypadkiem tam ostatnio trafiłem :) naprawde niezła kuchnia aczkolwiek mało kumata kelnerka (moze pecha miałem) wifi jest ale nie działa :) dobre ciasta - akurat trafiłem na drożdzowe z rabarbarem :) PS ale jak jak sie w końcu nie skończy ta moda na karczmatość, wiejskość i przaśność to zaczne z kanapkami jezdzić :D Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Matko Przenajświetsza! 27.07.11, 12:37 > PS ale jak jak sie w końcu nie skończy ta moda na karczmatość, wiejskość i prza > śność to zaczne z kanapkami jezdzić :D z obowiazkowymi jajami na twardo w reklamówce z tesko ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxer Re: Dobre jedzenie na trasie Wawa- Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 11:50 co ma wspólnego czołg z Chorwacją ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga415 Re: Dobre jedzenie na trasie Wawa- Kraków IP: *.108.152.205.wlantech.pl 27.07.11, 12:04 widzę że was rozbawiłam tym czołgiem. no cóż, czasem tak bywa. Dzięki za namiary na knajpę. sprawdziłam w necie można tam nawet spać jakby co. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Dobre jedzenie na trasie Wawa- Kraków 27.07.11, 12:18 Jak przez CRO pojedziesz przez interior albo ,nie daj boże BiH,to sie dzieciakowi może spodobać .Można napotkac tereny z tabliczkami "Uwaga miny";) "Do 997 kilometrów kwadratowych zredukowano w ciągu dziewięciu lat obszar pokryty minami przeciwpiechotnymi w Chorwacji - poinformowały w środę oficjalne źródła w Zagrzebiu. W 1998 roku, kiedy zaczęto rozminowywać kraj, obszar ten obejmował ok. 13 tys. kilometrów kwadratowych. Od 1991 roku, gdy rozpoczęła się wojna w byłej Jugosławii, do 2007 roku blisko 1.900 osób padło ofiarą min przeciwpiechotnych: 474 osoby zginęły, a 1.085 zostało poważnie rannych. Już po zakończeniu wojny w 1995 roku od min zginęło lub zostało rannych ok. 530 osób. Według chorwackiego centrum ds. rozminowywania (HCR) obszar, który pozostał jeszcze do rozminowania stanowi 1,76 proc. powierzchni kraju. Rządowe plany przewidują, że do 2009 roku zostaną rozminowane główne "strefy wysokiego ryzyka". Jednak żeby całkowicie wyczyścić teren ze wszystkich min potrzeba około 30 lat. Chorwacja potrzebuje na to około 1,3 mld euro; w 2006 roku HCR otrzymało 35 milionów euro. " Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Dobre jedzenie na trasie Wawa- Kraków 27.07.11, 12:36 > Jak przez CRO pojedziesz przez interior albo ,nie daj boże BiH ...to się nie daj boże naoglądasz przepięknych widoków w tej nieszczęsnej Bośni i Hercegovinie.... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel przypomniało mi się 27.07.11, 12:50 jakbyś jechała nie przez Kraków ale Rzeszów i Barwinek to masz zaraz za granicą na Słowacji 2 czolgi. Ten radziecki gniecie faszystowskiego najezdzcę :) Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: przypomniało mi się 27.07.11, 13:24 A gdyby tak gierkówką zboczyć to mamy szlak Czterech Pancernych w Tomaszowie Maz. Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś