Dodaj do ulubionych

Wakacje w Montenegro

IP: *.toya.net.pl 23.06.12, 17:39
Od 01-14.09.2012 mamy zarezerwowane miejsce w Hotelu De Lara w miejscowości Utjeha niedaleko Baru . Czy ktoś jedzie w tym terminie bo było by miło jechać w grupie w dwa lub więcej aut. Jeżeli ktoś ma opinie na temat tego Hotelu i miejscowości proszę o kontakt.

www.booking.com/hotel/me/de-lara.pl.html?sid=ec2b1bbd3553a04c3072f0876536ae24;dcid=1
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbyszek Re: Wakacje w Montenegro IP: *.sileman.net.pl 24.06.12, 00:41
      Szkoda że wrzesień ,ja start 18.08 są już trzy auta.
    • Gość: luk Re: Wakacje w Montenegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.13, 18:02
      witam mam prośbę. napiszcie jak tam było w w tym Hotelu De Lara ponieważ mam zamiar zarezerwować pokoje na 2014 r, Ciekawa jestem jak wyglądała plaża, woda, czy w obiekcie było cicho (jakieś dyskoteki itp.)
      dzięki LUK
      • Gość: agatha Re: Wakacje w Montenegro IP: *.204.97.171.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.12.13, 23:51
        tez jade 18 sierpnia -ulcinj i budva. 3 raz. nie ma sie co obawiac drogi.jezdzimy w jedno auto i jest super.
    • Gość: eRTL Re: Wakacje w Montenegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.13, 08:55
      Poza tym wasze pytanie jest bez sensu. Na booking.com macie 54 opinie, 85% pozytywnych.
      Czego jeszcze chcecie ? Tej 55, negatywnej, żeby się zamartwiać ?
      Ktoś wam tu napisze, że hotel jest beznadziejny i co ? Będziecie odwoływać rezerwację ?
      Jazda w grupie aut z nieznajomymi to kolejny bezsens. Każdy kierowca ma swój styl jazdy i wcale nie jedzie się miło. Zresztą wystarczy, że w drugim aucie będą robić postoje co chwila i nerwy zszargane. Trasa jest długa, więc bez noclegu się nie obejdzie. I znów będzie powód do kłótni: gdzie spać i jak.
      Poza tym opinie o miejscowości, gdzie się jedzie zbiera się przed rezerwacją, a nie po.
      • Gość: agatha Re: Wakacje w Montenegro IP: *.205.92.79.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.12.13, 18:02
        popieram w pelni przedmowce,najlepiej samemu wlasnym tempem, to nie jest dziki kraj, naprawde bez obaw, do bulgarii sama samochodem bym sie nie wybrala, tu jade juz 3 raz.
    • milandjukic Re: Wakacje w Montenegro 27.12.13, 22:46
      Poza wieloma wadami jazdy w grupie z łapanki to tak na marginesie dodam, że booking to dość drogi pośrednik (w tej ofercie 1 bedroom za 88€/doba to szok). Jeśli ktoś szuka noclegów bezpośrednio to polecam noclegi np w Herceg Novi (igalo.nocowanie.pl/), kontakt po polsku.
      • Gość: akus Re: Wakacje w Montenegro IP: *.54.125.218.polineo.pl 05.01.14, 13:20
        A ja polecam autokuszetkę z Serbii.
        Koszt dojazdu z Wisły tam i z powrotem jakieś 1100 zł.
        Nie ma problemu gdzie nocować bo śpi się w pociągu całą noc a o 11 jest się w Barze wypoczęty i spokojnie można samemu poszukać kwatery miejsca nawet w szczycie sezonu jest dosyć!!
        Jednocześnie to co można rano zobaczyć z pociągu zapiera dech w piersiach.
        • Gość: beata Re: Wakacje w Montenegro IP: *.147.131.168.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.02.14, 20:45
          Akus - może podpowiesz w jaki sposób i gdzie rezerwuje się czy wykupuje bilety z Serbii do Baru? Planujemy wyjazd w sierpniu ? Pozdrawiam. Beata
          • Gość: akus Re: Wakacje w Montenegro IP: *.54.125.218.polineo.pl 18.02.14, 18:40
            Niestety w tym roku nie ma możliwości zakupienia wcześniej biletów przez internet.
            Pozostaje zakup przed wyjazdem na miejscu.
            Nie wiem jednak kiedy jedziecie bo początkiem sierpnia, w szczycie sezonu może być różnie.
            W ubiegłym roku jechaliśmy ostatnie dni sierpnia-też w ciemno i dodatkowo po raz pierwszy w ten sposób-ale miejsca było full.
            W tym roku jedziemy w połowie czerwca żeby zobaczyć Czarnogórę kiedy rozkwita i też jedziemy w ciemno, nie powinno być problemów!!!

Jednak bardzo polecam taką drogę bo jest niesamowita pod względem widoków i wrażeń.
            Ryzyko jest jednak nie wielkie jeśli jedzie się przez Serbię bo odskoczyć w Novym Sadzie na stację to około 5 km (od autostrady) a może się uda!!!
            • Gość: aga Re: Wakacje w Montenegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.14, 21:15
              Ostatnio natrafiłam na inf., że pociąg z autokuszetkami od czerwca będzie jechał już z Suboticy ale nie wiem na ile jest to inf. wiarygodna.
              • Gość: akus Re: Wakacje w Montenegro IP: *.54.125.218.polineo.pl 22.02.14, 18:09
                Nie ma takiej możliwości bo w Subotnicy nie ma możliwości załadunku brak tam najazdu na platformę.
                • Gość: aga Re: Wakacje w Montenegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.14, 18:24
                  Taką inf. znalazłam tutaj kolej.darlex.pl/czarnogora. Bliżej wakacji można spróbować skontaktować się z kolejami serbskimi i sprawdzić. Ja też poza tą stroną nie natrafiłam aby ktoś jechał z Subotnicy.
                  • trypel Re: Wakacje w Montenegro 04.03.14, 16:36
                    Bardzo łamanym angielskim ale dostałem informację że faktycznie w wakacje pociąg bedzie jezdził z Suboticy.
                    zapytałem czy to prawda że linia dla samochodów bedzie przedłużona do Suboticy i to jest odpowiedź:

"In the Summer the Serbian railways will be have to train No 1137, to relation Subotica - Novi Sad - Bar, with wagon for transport cars to relation Novi Sad - Bar.

The best wishes!"
                    • Gość: akus Re: Wakacje w Montenegro IP: *.54.125.218.polineo.pl 04.03.14, 20:35
                      Czyli prawdopodobnie jednak dopiero w Novym Sadzie można ładować się na autokuszetkę.
                  • Gość: akus Re: Wakacje w Montenegro IP: *.54.125.218.polineo.pl 04.03.14, 20:33
                    Ale podobno w tym roku faktycznie można spakować się samochodem już w Subotnicy.
                    Najpewniejsza informacja będzie w połowie kwietnia kiedy będzie już można dokonać rezerwacji na serbskiej stronie kolei!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka