18.03.15, 17:19
Dzień Dobry. Jestem na etapie wyboru miejsca na wakacje w Grecji. Czy ktoś z Was ma może jakieś doświadczenia ze Skopelos, albo wybiera się tam ? W poprzednich sezonach tego kierunku nie było w biurach, stąd mała ilość informacji. Marzy mi się spokojne, mało turystyczne miejsce, ale mimo wszystko chciałabym też coś zobaczyć.
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: Skopelos IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.03.15, 02:10
      Skiathos, Skopelos Jesli z BP polecam Skopelos . na własą rękę wszystkie 3 wyspy włącznie z Alonisos
      Dolot przez Ateny włacznie lub promem z Volos
      • Gość: Agnes Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.15, 17:33
        Też zdecydowałam się na tą wyspę. Wybierając tygodniowy odpoczynek nie planuję codziennego zwiedzania, zależy mi na odpoczynku w ładnych okolicznościach. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi- z tego co ja czytałam to Skopelos nie jest jeszcze "skażona" turystyką na masową skalę, a zdjęcia wyglądają zachęcająco. Mamma Mia przyciągnęło sporo turystów ale w tej chwili jest tam znowu spokojnie i to mnie cieszy, bo jestem już trochę zmęczona gwarnymi kurortami, które nie wyróżniają się niczym szczególnym.
        • Gość: gosc Re: Skopelos IP: *.jjs.pl 20.03.15, 18:14
          Dzię
          > kuję za wszystkie odpowiedzi- z tego co ja czytałam to Skopelos nie jest jeszcz
          > e "skażona" turystyką na masową skalę, a zdjęcia wyglądają zachęcająco.

Agnes skąd takie wnioski, przecież nie byłaś i nie możesz mieć rozeznania. Skopelos przed Mama Mia była głównie odwiedzana przez Greków, Hollywood odkryło ją dla masowej turystki. Najpierw
          przyjeżdżali na nią indywidualne pielgrzymki fanów Mama Mia, a teraz przybywają na nią coraz masowej nie tylko turyści turyści indywidualni (których liczba faktycznie zmalała) ale i turyści masowej turystki zorganizowanej czarterami. Bilans jest więc podobny jeśli nie większy niż w 2009- 2011. Oczywiście na wyspie nadal zachował się klimat prawdziwej Grecki, ale i to się powoli zmienia (plaża Kasztanowa, na której kręcono zadęcia do MM nie jest już dziką plażą z drewnianym pomostem, teraz pomost znikną, pojawiły się płatne leżaki i bar, a do kaplicy na skale trudno w sezonie dojechać bo stoi się w korku) nie jest na niej mniej turystów zagranicznych niż w pierwszych latach po emisji filmu, bo wyspa znalazła się w ofercie wielu zagranicznych BP.:)
          • Gość: Agnes Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.15, 07:46
            Zgadzam się- nie byłam, więc dziękuję za dodatkowe uwagi ;) ale jedno jest pewne- nie ma tam lotniska, myślę, że to też ma pewien wpływ na ilość turystów ani wielkich hoteli, które potrafią szpecić krajobraz.
            • Gość: gosc Re: Skopelos IP: *.jjs.pl 21.03.15, 08:17
              ...ale jedno jest pewne- nie ma tam lotniska, (...) ani wielkich hoteli, które potrafią szpecić krajobraz.

To bezsprzeczny fakt.:)
              Sąsiednia Skiathos ma lotnisko i w związku z tym turystyka masowa rozwinęła się tam na dużo większa skale mimo, że jest mniejsza od Skiathos i nie ma nic szczególnie atrakcyjnego do zaoferowania.
    • Gość: gosc Re: Skopelos IP: *.jjs.pl 20.03.15, 08:04
      Skopelos to jedna z wysp greckich gdzie jeszcze do niedawna masowa turystka nie dotarła. Zainteresowanie Skopelos wzrosło po sukcesie filmu "Mama Mia" częściowo kręconej m.in. na Skopelos (kaplica na skale Agios Ioannis Sto Kastri, Plaża Kasztanowa). Główną atrakcją wyspy jest miasto Skopelos (białe domki z czerwona dachówką, okazałe rezydencje (200 letni dom rodziny Vakratsa można zwiedzać od środka - 3 euro), ruiny zamku, obiekty skalane (z czego na pewno wart wiedzenia jest bały kościół Panagitsa of Pyrgos czy monastyr Agios Riginos) , uroczy port z tawernami i barami, a 4 km od portu urokliwa plaża Stafilos w zatoczce - leżaki płatne 6 euro, a od strony zachodniej miasta dzika, odosobniona plaża Hovolos).
      Są też małe, klimatyczne porciki rybackie z tawernami, które wystawiają stoliki na plaży jak np. w sennym porcie Agnondas, tawerny przy plaży w zatoce Glysteri czy port w Glossa (warto wybrać się do tawern w górnej cześć wsi aby z tarasów podziwiać widok na port w całej rozciągłości) z którego odchodzą promy na Skiathos. Wiele do zwiedzania na Skopelos nie ma, ale jest 60 sympatycznych plaż: Koukounaries, Lalaria, Milia, Panormos,Perivoliou, Velanio, Kastani, Limnonari, Glysteri , Velanio (dla naturystów) no i lasy.
      • dani.el76 Re: Skopelos 20.03.15, 15:42
        Również wybieramy się w tym roku na Skopelos i z niecierpliwością czekamy na pierwsze tegoroczne opinie z pobytu na tej urokliwej wyspie
        • Gość: alzbi Re: Skopelos IP: *.30.244.30.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.03.15, 21:41
          Widzę,że nie jesteśmy sami my również wybieramy się na Skopelos.Faktycznie inf. jest mało ale raczej o hotelach,natomiast o samych Sporadach można poczytać i poszukać fotek.Ponieważ jest to nowość na naszym rynku turystycznym i jak to mówią" kto pierwszy ten lepszy" jedziemy nacieszyć oczy pięknymi widokami,wypocząć na uroczych plażach i mamy nadzieję,że nasi rodacy nie zasłynęli tam jeszcze ze swoich "narodowych zwyczajów."Wybieramy się dopiero we wrześniu ,więc nie będziemy mogli podzielić się swoimi poradami i opiniami lecz nie ukrywamy ,że liczymy na wasze opinie i sugestie
          • Gość: daraswlkp Re: Skopelos IP: *.icpnet.pl 21.03.15, 14:27
            Z Poznania przez Wawę 18 lipca leci grupa 10 osób do hotelu Rigas ;) Padło na Skopelos po części przez pewien film , przez piękną przyrodę , mam nadzieję że również przez spokój , a także przez to że Korfu stało się drogą wyspą .

Pozdro
            • dani.el76 Re: Skopelos 21.03.15, 18:59
              My 11 lipca z Wawy do hotelu Dolphin
            • Gość: alzbi Re: Skopelos IP: *.181.179.124.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.03.15, 22:55
              My też wybieramy się do Rigas we wrześniu, będziemy wdzięczni za opinie i ewentualne wskazówki dotyczące pobytu ,wypożyczalni samochodów itp.pozdrawiamy życzymy udanego urlopu
    • joanna-wawa1 Re: Skopelos 22.03.15, 09:25
      ja również wybrałam Skopelos i jadę w lipcu do hotelu Blue Green Bay. Czy ktoś już orientował się w kwestii wypożyczenia samochodu i mógłby polecić jaką wypożyczalnię ? ze swojej strony podaję dla zainteresowanych linka do znalezionej przeze mnie galerii zdjęć osoby, który odwiedziła wyspę- www.flickr.com/photos/flowersandbutterflies/sets/72157630821597246/
      • larra78 Re: Skopelos 07.06.15, 12:47
        BARDZO PROSZE o relacje po....wybieram sie w przyszłym roku...
    • jabolj23 Re: Skopelos 23.03.15, 07:11
      Na pewno widoków dla wszystkich wystarczy, napiszcie (do tych co byli) o niedrogich restauracjach i knajpkach - gdzie można tanio i dobrze zjeść, dzięki.
    • 82piterek Re: Skopelos 23.03.15, 21:57
      Gratuluję wyboru fajnego kierunku, również mnie Sporady od jakiegoś czasu bardzo korcą i są wysoko w moim rankingu miejsc koniecznych do zobaczenia w Grecji.
      Nie wiem czy wiesz ale właśnie podczas rejsu po Sporadach masz szansę spotkać delfiny, a nawet przy sporym szczęściu mniszki śródziemnomorskie (foki).
      kilka linków o tej uroczej wyspie:
      podroze.onet.pl/zycie-jest-pelne-wyzwan/8f1zr
      www.kalispera.se/islands/sporades/skopelos.html
      skopelos.com/
      www.skopelosweb.gr/en/
      www.skopelos.co.uk/
      www.greeka.com/sporades/skopelos/
      www.cycladia.com/best-beaches-greece/skopelos/?srch_loc=&srch_type=0
      www.cro.pl/greckie-podroze-male-i-duze-mcr-t42196-195.html
      www.cro.pl/mamma-mia-skopelos-skiathos-alonissos-t42705.html
      • anetad69 Re: Skopelos 25.03.15, 18:02
        My również wybieramy się na Skopelos . Lecimy 30 maja do Blue Green Bay . Mam nadzieję , ze był to dobry wybór. Hotel zniknął z oferty RT w ciągu pierwszego tygodnia.
        30 maj - to chyba pierwszy termin, więc po powrocie postaram się napisać coś aktualnego. Pozdrawaiam wszystkich. Aneta
        • Gość: alzbi Re: Skopelos IP: 213.158.222.* 25.03.15, 21:42
          super :-)będziemy oczekiwali inf.z niecierpliwością
          udanego wypoczynku
        • Gość: larra Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 04.06.15, 22:13
          A skąd macie Państwo wylot? Pewnie tylko z Warszawy lata sie do Blue Green Bay. Czy można wiedzieć ile Państwo płacili i w jakich cenach oscylowały wycieczki do tego miejsca. Jestem mocno ciekawa zarówno i hotelu i samej wyspy. No ale pozostaje chyba dopiero przyszły rok ;((( Bo rozumiem że tylko RT lata w to miejsce od nas?
        • larra78 Re: Skopelos 07.06.15, 12:48
        • larra78 Re: Skopelos 07.06.15, 12:49
          I jak wrażenia??? Wybieram sie w przyszłym roku na Skopelos i pada raczej na ten sam hotel czyli BLUE GREEN BAY
    • joanna-wawa1 Re: Skopelos 27.03.15, 17:15
      też będę czekać na Pani informację ;) Jestem bardzo ciekawa Blue Green Bay, wydaje się byc hotelem innego typu niż te z reguły oferowane w katalogach. Ponadto chętnie dowiem się innych rzeczy na temat wyspy. Pozdrawiam, Joanna.
      • anetad69 Re: Skopelos 06.06.15, 20:18
        Dziś wróciliśmy. Wyspa urocza, zwłaszcza wybrzeże z Kościółkiem St Ioannis
        Aby nie było wątpliwości wyjazd bardzo udany!!
        A teraz realia : Wylot z Katowic wg planu, bezpośrednio na Skiathos. Lądujemy ok 10-tej czasu lokalnego . Pierwsza niespodzianka - prom na Skopelos mamy o 13.30 , ostatecznie ma opóźnienie odpływamy ok 14.10, płyniemy przeszło godz , potem kolejne 30 min do hotelu. Tam kolejna niespodzianka nr 2- twierdzą iż w hotelu Blue Green Bay niema ALL !!! Po kilku telefonach szefowa hotelu stwierdza ,że jednak będzie . Uf.
        Na 216 osób -jedna pani rezydent ( biuro RT zaszalało). Jak ogarnąć 6 -hoteli, zagubioną walizkę ( jedna została na Okęciu), na dodatek 2 osoby nie wysiadły na Skiathos - popłynęły na inna wyspę Allonisos - więc trzeba ich sprowadzić ( a promy chyba 3 lub 4 na dobę ).
        Co do hotelu - troszkę gorzej niż w katalogu, tuż przy drodze, ale plaża bardzo ładna , czyściutka, pełno leżaków. Pokoje dość małe. Większość z nas miała pokoje na dole. Nam trafił się tuż przy recepcji ( jeśli będziecie mieli możliwość zmieńcie go - nr 116)- od rana dzwoni telefon , słychać wszystkie rozmowy - a mówią bardzo głośno - po kilku dniach można się przyzwyczaić. Jedzenie smaczne , głównie śniadania i kolacje, obiady dość skromne, ale nigdy nie byliśmy głodni. Napoje zgodnie z ofertą, choć mają problem z herbatą ( a wieczory były chłodne).
        Inne hotele - nie mogę wypowiedzieć się obiektywnie, bo relacje były bardzo różne , wszyscy jednak mieli problem z plażą ( a właściwie jej brakiem). Przy hotelu Rigas dopiero ją tworzą !!!!! Tzn nawożą ziemię.
        Samochody do wynajęcia cena na teraz - 25-30 E /doba 50 E / 2 doby. Doba wystarczy .
        Autobus na początku 4 x na dobę , pod koniec tyg 5 x ( będzie się zmieniać w miarę potrzeb). Ceny Skopelos - Glossa 4,80 /os Skopelos - Panormos 2,5 , Panormos - Glossa 2,5 , Panormos -Kastani 1,6 E. Taxi Glossa - St Ioannis 25 E ( w obie strony, tam czeka ok 40-45 min)- można w 4 osoby.
        Samo Panormos - jeden sklep , kilka knajpek. Glossa - kilka sklepów , Skopelos - bardzo fajne, dużo sklepów, kapliczek, knajpek, super klimat.
        To tyle na dziś. Jeśli macie pytania - pytajcie.
        Podsumowywując - warto zobaczyć Skopelos, a różne niedociągnięcia zapewne znikną z biegiem czasu.
        Lot powrotny - międzylądowanie na Lemmnos- wysiadamy z samolotu na czas tankowania ( ok 40nmin).
        A w poniedziałek do pracy ...
        • jabolj23 Re: Skopelos 06.06.15, 20:43
          Hej, no to może ja zacznę - czy zauważyliście jakiś market ( mini lub super )?. Pytam bo sami będziemy przyrządzać niektóre posiłki.
          • Gość: Joanna Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.15, 20:50
            Bardzo dziękuję za relację z Blue Green Bay. Trochę zmartwiło mnie to, że hotel nie do końca udany, ale proszę w miarę możliwości o jeszcze jakieś dodatkowe informacje dot. posiłków- obawiam się trochę tych obiadów- co np serwowano ? Jak wyglądała przerwa kawowa, czy podczas kolacji była możliwość zjedzenia jakiegoś lokalnego dania ? I czy pierwszego dnia, po przyjeździe był jeszcze jakiś posiłek przed kolacją... ? Jestem też ciekawa jak wygląda basen i czy ta droga przy hotelu bardzo przeszkadza ? Czy korzystali może Państwo z jakiegoś rejsu podczas pobytu ? Pozdrawiam, Joanna.
            • anetad69 Re: Skopelos 06.06.15, 21:54
              Odp
              1. W mieście Skopelos są markety - ceny europejskie.
              2. Do Joasi :
              - po przyjeździe dostaliśmy wyłącznie napoje ( bezalkoholowe)
              -o przerwie kawowej nie widzieli : ) ciasteczka pojawiły się dnia 3-go ( po interwencji pani rezydent) , dzień w dzień te same , przy śniadaniu i w przerwie kawowej, dnia 6 -go już o nich zapomnieli : )
              - obiady - bez wyboru , np. grzanki, makaron, jeden raz kurczaki z frytkami ( nikt nie wiedział co będzie )
              -napoje , dwa pierwsze dni z puszek, a od poniedziałku z plastikowych butelek typu naszych Tesco, Aro...
              - kolacje serwowane , wybór z 2-dań, od 3-go dnia ( po interwencji pani rezydent : ) ) z 3-ch dań , w tym dwa to makarony . Były dobre, brak bufetu sałatkowego, sałatki serwowane i dodatkowe przystawki np. sery , grzyby - bardzo bardzo smaczne . Ogólnie jedzenie świeże , gorące , ładnie podane. W daniach głównych brak potraw greckich : (
              - droga zupełnie nie przeszkadza
              -basen ładny czysty
              - wycieczki : wyspę Skopelos zwiedziliśmy sami , z RT wybraliśmy się na rejs na wyspę Alonissos . Wycieczka udana, relaksująca , cena 35 E /os , w tym bezpłatne napoje bezalkoholowe na statku, dodatkowo płatny bus do miasteczka Hora 4 E /os, lunch we własnym zakresie , kilka przyjemnych knajpek.
        • julita77 Re: Skopelos 07.06.15, 22:32
          Witam serdecznie, POszukuję opinii o hotelu RIGAS. Pozdrawiam,
          • Gość: alzbi Re: Skopelos IP: *.30.49.173.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.06.15, 22:50
            witam
            również wybieramy się do Rigas i poszukujemy inf.na temat hotelu.Oto kilka linków, które znalazłam
            www.booking.com/hotel/gr/rigas.pl.html?aid=336348;sid=abba2a11b7a553ca9252ef6723934376;dcid=4;checkin=2015-09-12;checkout=2015-09-26;dist=0;group_adults=2;srfid=255c655ca45f807ee061c37a3f4a8b322a8b4355X1;type=total;ucfs=1&#tab-main
            www.rigashotel.gr/en/blog/rigashotel-awarded-tripadvisor
            pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g1187810-d492271-Reviews-Rigas_Hotel-Skopelos_Town_Skopelos_Sporades.html
            może będą przydatne
            pozdrawiam
            • sarcu Re: Skopelos 08.06.15, 12:29
              Również wybieramy się do Rigas 20 czerwca,macie Państwo już jakieś informacje? Ktoś już z tego hotelu wrócił?
              • Gość: alzbi Re: Skopelos IP: 213.158.222.* 08.06.15, 15:42
                linki które znalazłam dotyczące hotelu Rigas podałam wcześniej na forum,my lecimy we wrześniu więc będziemy oczekiwali od Was inf. o które b.proszę .Życzymy udanych wakacji
                • Gość: Joanna Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.15, 16:08
                  Aneta- jeszcze raz dziękuję za informacje i za pozytywne nastawienie podczas wakacji oraz umiejętność obiektywnej oceny :) Bardzo proszę jeszcze o odpowiedź na jedno moje pytanie- gdzie się czeka na prom po wylądowaniu na Skiathos ? To sporo czasu, zastanawiam się czy jest możliwość pochodzenia po głównym miasteczku na wyspie albo chociaż zjedzenia czegoś w jakiejś knajpce. Pozdrawiam, Asia.
                • Gość: Mat Re: Skopelos IP: *.dynamic-ww-2.vectranet.pl 09.06.15, 23:53
                  Dziwia mnie skrajne opinie Polakow o hotelu Rigas... ta z 8 czerwca na Trapidvaisorze, a ta z 9 czerwca na wakacje.pl. Rozumiem, ze byl inny standard pokoju, ale jedzenie... ??? To jakby dwa swiaty !!!
        • Gość: dar Re: Skopelos IP: *.icpnet.pl 08.06.15, 16:48
          Przy Rigasie to raczej plaży nie usypią ... Może masz na myśli jakaś plażę miejską , bo wątpię żeby Rigas zakupił kawałek ziemi przy morzu .

RT z Grecosem na spółę latają w tym kierunku , to mówisz że wszyscy pasażerowie byli z RT ? Nikt nie został na Skiathos z Grecosa ? Lecieliście jakąś nowszą maszyną Entera ( ponad 210 pasażerów ) ?

Pozdro

• Gość: Joanna Re: Skopelos IP: *.play-internet.pl 08.06.15, 17:30
            Rt i Grecos nie lataja wspólnie na Skiathos- realizuja osobne rejsy, jedynie obydwa odbywają się w sobotę.
            • anetad69 Re: Skopelos 08.06.15, 20:34
              1. Lecieliśmy małym boeingiem - samolot nie był pełny , wszyscy z RT ( Grecos leciał osobno). Rt ma wyloty z Katowic i Warszawy . RT ma hotele na Skopelos i Lemnos - dlatego lot jest z międzylądowaniem ( tak jak na stronie RT).
              2. Z lotniska do promu na Skiathos jechaliśmy ok 7 min. Potem mieliśmy czas wolny w porcie , są knajpki i sklepiki . Możesz iść gdzie chcesz, o ile ktoś przypilnuje walizek, bo niestety są pod Twoją opieką.
              3. Co do wycieczek - są opisane jako wycieczki lokalne na stronie RT , choć nie wszystkie są realizowane , zależy od ilości chętnych . My byliśmy na Alonissos ( opis wyżej).
              4. Wypożyczalnie samochodów są niemal wszędzie, ceny jw. ( w hotelu dzwonią do ulubionych wypożyczalni miejskich )
              5. Odp do dar :) oczywiście chodzi o plażę miejską, a właściwie jej brak , hotel miał wyznaczone miejsce, ale plaży nie było, teraz przywożą ziemię z lasu i usypują jej kawałek po kawałku bardzo blisko portu .
              6. Plaże warte zobaczenia i poleniuchowania : Milia , Kastani , nasza Panormos też dość fajna. Wszystkie blisko siebie ( te widziałam i polecam ) . O innych nie potrafię się wypowiedzieć - bo tam nie byliśmy.
              • anetad69 Re: Skopelos 08.06.15, 20:48
                Do Misi :
                - o samochodach jw.
                -Tawerny - jest ich bardzo dużo, na każdym kroku, w każdym miasteczku, bardzo różne, ale wszystkie z klimatem
                - ceny różne , sałatki greckie 5-8 E, ośmiornica z grilla 10 E, krewetki 10 E , musaka 7- 10 E małe piwo 3 E, duże 4,5 - 5 E, chleb doliczają sami ( nawet po 1,5 E) za 4 kromeczki, ale wszystko bardzo dobre
                - w sklepie też znaczne różnice cenowe, Rigas bardzo blisko Sklepów. Wiem ,że wożono turystów na różne plaże, na pewno byli w Panormos
                - na szczegóły musisz poczekać od kogoś kto był w tym Hotelu, bo nie chciałabym czegoś nie potwierdzonego napisać , tak jak wspomniałam opinie były skrajnie różne. Głowa do góry - będzie dobrze , Skopelos jest bardzo ładna !!!
        • Gość: Misia Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.15, 20:40
          Anetad69 czy ty lecialas z Rainbow Tour?bo ją według rozkładu lotu ląduje na skhiatos 10.45 i jezeli mam czekać do 13.30 a nawet 14 na prom to chyba się wykoncze.chętnie się dowiemy w biurze podróży co z nami zrobią przez ten czas.
          • anetad69 Re: Skopelos 08.06.15, 20:53
            Misiu - my byliśmy na Skiathos o 10.10 :) bo wylatywaliśmy o 6.45 , Warszawa przyleciała chyba ok 13 -tej, bo mieli zmienioną godz wylotu z Polski. Promem płynęliśmy już razem.
            • Gość: misia Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 08.06.15, 21:34
              Na dzien dzisiejszy wylot mamy o 7.15 oczywiscie wszystko moze sie jeszcze zmienic ale lafujemy na skhiatos 10.45 .napisalam jeszcze kilka pytan ale nie wiemczy widzialas.ja bede w hotelu Rigas moze bylas w okolicy, chcialabym tez wiedziec na ktora plaze pohechac, moze bylas w jakiejs tawernie jakie ceny? co warto przywiezc, jaka polecasz wypozyczalnie samochodow.
              • anetad69 Re: Skopelos 08.06.15, 21:50
                Misiu już Ci odpowiedziałam - ustaw drzewko np. od najstarszego , wtedy odpowiedzi nie są wymieszane . Jak chcesz to jeszcze pytaj .
    • Gość: Joanna Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.15, 22:24
      Aneta- bardzo, bardzo dziekuje za chęć odpowiedzi na moje dosyć szczegółowe pytania :) wiem, że hotel nigdy wcześniej nie oferował all inclusive, ale mimo wszystko trochę mnie to dziwi i niepokoi. Wybrałam Skopelos bo chciałam zobaczyć "cos innego" i moze odrobinę mniej zniszczonego przez turystów, sam hotel zapowiadał sie ciekawie, a widzę, że na miejscu wygląda to średnio :( cieszę sie, że mimo tych dużych niedociągnięć miała Pani udany urlop. Mam nadzieje, że może w ciągu miesiąca sytuacja pod wpływem reakcji klientów się zmieni i pani rezydentka nie będzie musiałainterweniować tak często.
      • larra78 Re: Skopelos 07.06.15, 12:56
        No mnie to rowniez MOCNO zmartwiło...widac Skopelos, jak inne male wysepki to poziom typu Bułgaria...mocno odstaja ALL od pozostalych greckich...No ale coz - Mamma Mia etc, urok dziewiczosci...cos za cos :)
      • anetad69 Re: Skopelos 07.06.15, 19:16
        Nie martwcie się o All, wysepka, nastrój , dobre towarzystwo - było naprawdę super. Myślę, że wiele rzeczy będzie się docierać . Wyspę naprawdę warto zobaczyć. Życzę wszystkim udanego urlopu.
        • larra78 Re: Skopelos 07.06.15, 21:22
          Miejmy nadzieję ;) Rok to mnóstwo czasu, może kolejny sezon będzie już lepszy.
          Tymczasem albo Fuertaventura albo Zakinthos (AZURE RESORT & SPA). Wciąż się wahamy. Nie możemy nigdzie na forum znaleźć nikogo , kto byłby w Azure. A zdjęc mało. Same poglądowe, symulacje komputerowe :( Miejmy nadzieję, będzie OK.

Wszystkim również udanego urlopu.Co by każdemu świeciło słońce na całą reszte roku. Może świat byłby lepszy ;)
        • Gość: alzbi Re: Skopelos IP: 213.158.222.* 07.06.15, 22:10
          Dzięki anetad69 za cenne inf.lecimy do Rigas we wrześniu.Mam nadzieję,że z tą plażą zdążą :-) chociaż znając zapał Greków do pracy może być różnie.
          pozdrawiam
          • bluszcz2a Re: Skopelos 08.06.15, 14:58
            Do anetad69: Co warto na wyspie zobaczyć? czy korzystaliście z jakiś wycieczek? Które plaże na wyspie są najładniejsze? Samochód można wypożyczyć w hotelu, czy trzeba szukać wypożyczalni? Jeżeli korzystaliście z jakieś wypożyczalni samochodów to mogłabyś podać namiary? Jakie drogi są wyspie?
            • Gość: Misia Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.15, 20:20
              Anetad69 ja jadedo hotelu Rigas bylas może w okolicy? Które plaże są najlepsze?czy bylas może w jakieś tawernie jakie ceny?ile kosztuje wypożyczenie auta?
          • Gość: Gosc Re: Skopelos IP: *.230.88.210.rzeszow.mm.pl 12.07.15, 16:34
            Na plaze obok Rigasa nie liczcie. Morze jest pelne ropy poniewaz do portu kursuja promy a Grecy nie znaja slowa ekologia. Polecam inne plaze dla mnie najpiekniejsza to Milia.
            • Gość: Misia Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.15, 17:33
              Niestety pokoje zezdjec na stronie RT dużo odbiegają od tego co jest w realu. Nasz pokój był czysty i nic nam w nim nie przeszkadzało więc nie reagowałam u rezydentki,ale i tak mieliśmy lepiej niż turyści na wcześniejszych turniejach.wieczór z grecka muzyka był nawet dwa razy,było też karaoke.
        • Gość: Mat Re: Skopelos IP: *.home.otenet.gr 26.06.15, 09:43
          Zagadzam sie w 100%. Warto tu przyjechac. To wspaniala wyspa ! Jestem jeszcze dzisiaj w Skopelos, ale jutro niestety wyjezdzam :-( Zapowiadany jest na jutro sztorm i ma sie zepsuc pogoda. Ciekawe czy wyplyniemy...
          • st1956 Re: Skopelos 26.06.15, 12:03
            Tydzień temu też było załamanie pogody, lało jak z cebra , przez cały dzień . Z taką ulewą nie spotkałam się nigdy w Grecji .Pogoda jak na Grecję też nie była specjalna, widocznie Skopelos ma taka urodę.
            • agnieszkalouizakis Re: Skopelos 26.06.15, 16:22
              Mieszkam na skopelos juz 10 lat i pierwszy raz pada w czerwcu .zawsze mamy ladna pogode juz od marca.niestety pogody nie da sie zamowic ,to nie zalezy od nas:)
              • Gość: misia Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 01.07.15, 10:01
                Do pani Agnieszki.Jaka ter a z pogoda na Skopelo, czy pada?
                • agnieszkalouizakis Re: Skopelos 01.07.15, 11:27
                  niestety pada:(mam nadzieje ze jutro sie wypogodzi:)wszyscy juz sa zmeczeni ta ciagla zmiana pogody,cala zime padalo i teraz pol lata:(prognozy zapowiadaja poprawe no zobaczymy:)
              • Gość: Julka Re: Skopelos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.15, 21:27
                Witam :-)

Czy ma Pani jakieś pojęcie o hotelu Dolphin? Mamy dylemat czy chcemy tam jechać. Wyspa bardzo nas kusi, jesteśmy nastawieni na zwiedzanie, ale wiadomo, że hotel też musi jakoś wyglądać ;-)
                • alzbi Re: Skopelos 09.08.15, 15:20
                  Czy był ktoś z Was na indywidualnej wycieczce wypożyczonym autem na Skiatos? jak kształtują się ceny promu?
                  • Gość: stah Re: Skopelos IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.15, 10:00
                    pytałem w wypożyczalni, powiedzieli że za prom zapłacę z 70 euro i bardziej się opłaca wynająć samochód na drugiej wyspie. Niektóre wypożyczalnie nie pozwalają opuszczać wyspy wypożyczonym samochodem - dobrze jest zapytać.
              • Gość: ewa Re: Skopelos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.16, 18:10
                witam
                właśnie zastanawiam się nad wykupieniem wczasów w lipcu 2017 do hotelu Blue Green Bay,czytałam tutaj opinie o hotelu i prawie jestem zdecydowana :),może jednak Pani jako mieszkanka Skopelos,mogłaby mi napisać jak aktualnie wygląda ten hotel,czy nadal jest taki zadbany i z tak miłą obsługą? jeśli ma Pani jakiekolwiek informacje będę wdzięczna (będziemy z dziećmi 8 i 13 lat-to może jeszcze jakieś wycieczki nam Pani poleci,jakies ciekawe miejsca?) :) dziękuję z góry za odpowiedź
                Ewa
    • Gość: Joanna Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.15, 06:55
      To szkoda, że cieżko wykorzystać przyjemnie ten czas w Skiathos kiedy ma sie ze soba walizki. A o ktorej mniej wiecej godzinie jedzie sie na lotnisko w dniu wylotu, czy dostaje sie jeszcze sniadanie ? I jeśli chodzi o wycieczkę ja Allonisos- czy to jest bardzo duży statek, czy jest mozliwosc kąpieli na "otwartym" morzu podczas rejsu ? ;)
      • anetad69 Re: Skopelos 09.06.15, 08:33
        Rano wyjechaliśmy przed 6-tą, wszyscy razem ( K-ce i Wa-wa ) na jeden prom. Na lotnisku można jeszcze zrobić zakupy, ceny win niższe niż w Skopelos , polecam wino Samos).
        Co do wycieczki- statek średni, ładny, miejsca na zew i w środku, stoliki i krzesełka . Nie ma możliwości kąpieli ma otwartym morzu, ale jest 1,5 godz odpoczynku na dość fajnej plaży ( koniecznie zabrać stroje i buty do wody ).
        • anetad69 Re: Skopelos 09.06.15, 08:34
          Pytałaś jeszcze o śniadanie przed wylotem - przygotowali nam wodę, kanapki , kawę i ciasteczka.
    • julita77 Re: Skopelos 09.06.15, 11:43
      Witam,
      Poszukuję pilnie opinii o hotelu RIGAS oraz ELIOS na Skopelos. Waham sie co zrobic, Ineteresuje mnie zwlaszacza plaza, animacje dla dzieci oraz kwestie all inclusive...Pozdrawiam,
      Julita
      • Gość: alzbi Re: Skopelos IP: *.158.219.17.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.06.15, 12:06
        witam
        opisy tych hoteli znajdziesz na str.RT w Rigas jest Figloclub.Jeżeli chodzi o all to szału nie będzie to nie Hiszpania.Poza tym to jest hotel 3* z tego co zauważyłam bywając w Grecji,Grecy mają inne standardy żywieniowe.Prawdziwej tradycyjnej kuchni zasmakujesz tylko w tawernach.Nawet hotel5*nie daje gwarancji.Ale czyż nie lecimy tam po słońce i cudne widoki to będzie dopiero uczta
        pozdrawiam
        • sarcu Re: Skopelos 09.06.15, 12:45
          nie powinno być najgorzej z jedzeniem, na Korfu było pysznie, co prawda hotel 4 gwiazdki, ale na prawdę jedzenie super. My się wybieramy do Rigas i martwi mnie tylko brak plaży, ale z tego co piszą, dowozi bus na inne plaże, więc może to jest jakieś wyjście. Pozdrawiam.
          • Gość: Misia Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 09.06.15, 18:53
            Ja tez jade do Rigas.Na stronie RT jest info ze hotel jest 350 m od plazy na ktora dowozi bus hotelowy, wiec moze nie bedzie tak zle.A przy hotelu jest przystanek autobusowy z ktorego mozna dostac sie na inne plaze, ale oczywiscie to tylko info ze strony RT.
      • ix-ia Re: Skopelos 10.06.15, 17:53
        Wróciłam ze Skopelos z hotelu Rigas- dziwicie się dlaczego opinie o nim są tak rozbieżne, bo to jest poniekąd prawda. Hotel jako całość jest bardzo fajny. Nie jestem marudą i zdaje sobie sprawę jakie są realia w Grecji. Polacy mają raczej przednią część hotelu, bardzo klimatyczna ja byłam zauroczona tą częścią jednak pokoje są bardzo malutkie - nie ma się prawie jak poruszać. Środkowa część jest przeznaczona dla Greków, Holendrów itp. Ostatni budynek ma część pokoi poniżej powierzchni ziemi. W zależności gdzie kto mieszkał taką pisze opinię. Ja nie narzekam dało się przeżyć ogólne wrażenie ok. Plaży teoretycznie brak, chociaż podobno się robi. Stoi tam kilka łóżek z parasolami, piasku nie ma raczej coś przypominającego brudną ziemię. Na przeciwko plaży jest biuro można z nimi jechać busikiem na piękne plaże (ceny 6, 7 euro w obie strony) odbierają z plaż po ok 6 godzinach. Wycieczka do kościołka na skale tego z filmu Mamma Mia 12 E - w tym 5.5 godzinny pobyt na plaży Kastani Beach. Mnie najbardziej podobała się plaża Limnonari. Przy plażach pełen serwis. Skopelos ma swój niepowtarzalny urok.
        • sarcu Re: Skopelos 10.06.15, 18:44
          witam, proszę o informację, czy orientuje się Pani czym różnią się w Rigasie pokoje standardowe od pokoi rodzinnych ,są też studia rodzinne. Które z nich znajdują się w budynku głównym, a które w budynkach w ogrodzie? Jedziemy większą grupą i mamy rezerwację na studia rodzinne i pokoje rodzinne, a nie bardzo wiemy jaka jest różnica między nimi. Mam też pytanie odnośnie basenu, czy jest wystarczająca ilość leżaków? I ostatnie, jak wygląda w tym hotelu all? dziękuję z informacje.
          • ix-ia Re: Skopelos 11.06.15, 13:03
            Nie widziałam wszystkich pokoi, ja np. miałam pok. teoretycznie 4 osobowy (były w nim tylko dwie osoby), czyli na mój gust był to pokój rodzinny. Pokój dość duży z aneksem kuchennym. Prawdopodobnie pok. standardowy jest bez aneksu. W okresie w jakim ja byłam leżaków wystarczało, ale ludzie raczej korzystali z plaż. Byłam raz nad basenem i trudno było wytrzymać, jest teoretycznie obudowany ze wszystkich stron i brak przewiewu, ale byli wytrwali którym to nie przeszkadzało. Trochę leżaków jest pod drzewkami w cieniu. Jak na taki hotel wydaje mi się że jest ich za mało, ale i miejsca przy basenie też nie za wiele.
            • Gość: Doblo Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 11.06.15, 16:52
              Na stronie Rt w opini hotelu rigas jest opinia osoby która wróciła Z pierwszego turnusu piszą ze niby tragedia czy można to zwerfikowac jakos
              • ix-ia Re: Skopelos 11.06.15, 18:03
                Ja też wróciłam z pierwszego turnusu, ponieważ był to pierwszy wyjazd organizowany na Skopelos przez RT, było trochę zamieszania. Dla jednych tragedia dla drugich hotel grecki. Jeżeli chodzi o hotel to jak pisałam wyżej zależy kto w jakim budynku dostał pokoje. Ja jedynie mogę mówić o swoich odczuciach-jedynie do czego mogę się przyczepić to do łazienki, źle wyprofilowany spad podłogowy prysznica i woda nie spływała tylko stała. Sprzątanie polegała właściwie tylko na wymianie ręczników, ale miotła była na tarasie więc sobie sama pozamiatałam i nie robiłam z tego problemu. Nie jedzie się po to żeby siedzieć w hotelu. Kilka zdjęć mam wrzuconych na blogu z hotelu Rigas można zobaczyć dotyknieba.blogspot.com
                • Gość: Mat Re: Skopelos IP: *.play-internet.pl 11.06.15, 23:54
                  Czy moglaby Pani napisac cos o jedzeniu w hotelu Rygas. Autor wypowiedzi zamieszczonej na stronie RT pisze, ze posilki byly male, a napoje rozcienczone i w plastikowych kubeczkach...

• ix-ia Re: Skopelos 12.06.15, 12:35
                    Nie mogę , bo nie korzystałam.Pozdrawiam
                    • Gość: Mat Re: Skopelos IP: *.dynamic-ww-2.vectranet.pl 13.06.15, 01:18
                      Dziekuje za poswiecony czas :-)
                • Gość: alzbi Re: Skopelos IP: 213.158.222.* 12.06.15, 12:25
                  Fajne fotki, dzięki za opinię widzę,że masz takie samo podejście do tematu jak ja.
            • julita77 Re: Skopelos 12.06.15, 11:15
              mam pytanie - czy wiecie ile może trważ transefr do Elios Holidays - waham sie mieszy tym hoetelem a Rigas. z Elios jest blizej do plaz fajnych, ale nie ma animacji....
              • Gość: nowa Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.15, 20:44
                Czytałam opinie o Rigas, boję sie, czy zdążą z plażą do lipca, basen mały, leżaków mało, a hotel rigas nagle zyskał pół gwiazdki
    • Gość: Joanna Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.15, 07:14
      Szczerze mówiąc nie mam zaufania do recenzji pełnych frustracji, określeń "brud, smród, ubóstwo" przy nie wskazaniu konkretnych problemów. Możliwe, że ktoś był rozczarowany, ale moim zdaniem tak skrajnie negatywne opinie jak ta na tripadvisorze nigdy nie są wiarygodne ;)
      • Gość: alzbi Re: Skopelos IP: *.205.192.175.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.06.15, 11:00
        Dla mnie osobiście zawsze najbardziej miarodajnymi opiniami były opinie obcokrajowców i jak do tej pory nigdy się nie zawiodłam.Wybierając hotel 3*all trzeba mieć świadomość tego,że szału nie będzie i tyle.Ja też lecę do Rigas i nie oczekuję extra luksusów.Polacy są b.roszczeniowi i mam wrażenie ,że niektórzy lecą tylko do hotelu nie na wakacje.
        • nwaldi Re: Skopelos 10.06.15, 11:07
          Witam . Poszukuje opini o hotelu delphin w skopelos był może ktoś tam. które wypożyczalnie polecacie samochód skuter. Może opinie o tawernach gdzie warto wejść
    • an.16 Re: Skopelos 10.06.15, 13:01
      My też do Rigas. Kontaktowałam się z hotelem, aby dowiedzieć się o rodzaje łóżek w pokoju i plażę, ale niestety zasłaniają się umową z RT i nic nie chcą powiedzieć. Trochę się boję, że będzie ciasno (4 os. w jednym pomieszczeniu). Ta plaża to pewno miejska plaża w Skopelos, niedaleko portu. A więc trzeba kawałek dojść i pewno niezbyt czysto. Z różnych wypowiedzi wynika, że plaże w Skopelos położone są na dole klifów, więc nawet z dowozem czekają nas marsze;) Czekam na opinie z pierwszej ręki, tj. od kogoś kto już tam był.
    • anetad69 Re: Skopelos 10.06.15, 14:59
      Nie martwcie się o plaże. Nawet jesli nie będzie busa hotelowego- cały dzień wzdłuż wybrzeża jeździ busik ,, plażowy" tzn taki , który wozi od plazy do plaży , nie wiem ile kosztuje , ale turyści z niego korzystają. Bok ma opisany nazwami kolejno połozonych plaż. Droga przy plażach jest położona bardzo blisko, nie trzeba długo maszerować. Np w Panormos niemal tuż przy przystanku. Juz teraz były tam trzy, a czwartą przygotowywali - nawozili kamyki i przygotowywali parasole. Milia i kasztanowa tez niewiele dalej. Tawerny tuż przy plaży- trzeba wejść i próbować w różnych. Jedne z taboretami inne z wygodnymi fotelami ( koszami) - co kto lubi, jedna obok drugiej.
      Pytaliście jeszcze o drogi - wąskie, kręte , jak na Morskie Oko , miejscami jeszcze bardziej, góra -dół, góra dół , mega zakręty , ala na zakrętach przepiękne widoki , aby się zmieścić i łatwiej zaparkować, dlatego większość wynajmuje małe samochody . Nie zniechęcajcie się do Skopelos.
      • Gość: alzbi Re: Skopelos IP: *.205.192.175.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.06.15, 15:23
        Do Anetad69:
        Może się orientujesz ile kosztuje wypożyczenie leżaków i parasola?Czy korzystając z tawerny przy plaży leżaki są gratis?
        • anetad69 Re: Skopelos 10.06.15, 15:52
          Leżaki kosztowały 5- 6 E / os . Kupując w tawernie choćby tylko piwo , kawę czy colę - są gratis.
          • gr-eczynka78 Re: Skopelos 10.06.15, 22:41
            czy w wypożyczalniach samochodów chcą jakąś zaliczkę , zastaw (karte kredytową lub pieniądze) przy zawieraniu umowy, która pózniej oddają ?
            • Gość: alzbi Re: Skopelos IP: *.146.72.162.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.06.15, 17:26
              Nigdy się z tym nie spotkałam .Spisują Twoje dane, nazwę hotelu w którym się zatrzymałaś,spisujesz umowę,płacisz za wypożyczenie i tyle.
              • dani.el76 Re: Skopelos 11.06.15, 20:50
                Na takich wyspach jak Rodos, Kreta czy Korfu faktycznie wynajem auta był prosty i przyjemny ale już np. na Lefkadzie chcieli zastaw pieniężny lub kartę kredytową co mi się nie podobało
              • Gość: mac Re: Skopelos IP: *.grupadbk.com 12.06.15, 10:22
                a czy mają wybór w skuterach i jakie są ceny ?
                • an.16 Re: Skopelos 12.06.15, 15:16
                  Są już opinie o hotelu Rigas na stronie Rainbow Tours. Ponoć jest tragicznie:( Z drugiej strony jak jednostronnie negatywne opinie jakoś mnie nie przekonują ...
                  • Gość: ziemba Re: Skopelos IP: *.195.c75.petrotel.pl 28.07.15, 10:47
                    Witam,

ze względu na fatalne warunki pobytu w hotelu Rigas i nie uwzględnienie mojej reklamacji przez Rainbow,wręcz stwierdzenie o wyssaniu sobie z palca moich zarzutów o syfie i grzybie w hotelu mam do Was prośbę o kontakt i przesyłanie zdjęć z tego "cudownego miejsca". Zbieram dokumentację potrzebną do pozwu zbiorowego, do którego również zapraszam jeśli również inaczej zinterpretowaliście tą ofertę. Kontakt poniżej:

m.ziembicki@wp.pl

Dziękuję i pozdrawiam
                    • sarcu Re: Skopelos 20.08.15, 16:40
                      witam, czy pozew zbiorowy jest jeszcze aktualny? chętnie dołączę...
                • gabikalinowska Re: Skopelos 25.06.15, 00:14
                  też mnie to interesuje, ale nie widzę odpowiedzi ...
                • gabikalinowska Re: Skopelos 06.09.15, 23:51
                  musisz mieć kategorię A
    • Gość: Doblo Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 12.06.15, 16:32
      Czy coś wiadomo jak działają pracują jakie mają podejście do dzieci pani animatorki z figo Clubu w hotelu rigas
      • Gość: nowa Re: Skopelos IP: 89.191.152.* 13.06.15, 20:02
        Animacje zaczynają się od 15 czerwca, więc nikt jeszcze nie wie. Mam wrażenie, że hotel Rigas wszędzie 3 gwiazdkowy, w Rainbowtours nagle zyskał pół gwiazdki. Dlaczego? Żeby przykryć niekorzystne opinie? Nie mam wielkich wymagań, ale czysta łazienka i leżak przy basenie, o plaży nie wspomnę to chyba minimum.
        • l-aur-a Re: Skopelos 13.06.15, 22:33
          Czy lot Skopelos- Warszawa jest z międzylondowaniem?
          • l-aur-a Re: Skopelos 13.06.15, 22:36
            l-aur-a napisał(a):

> Czy lot Skopelos - Warszawa jest z międzylądowaniem?

• bluszcz2a Re: Skopelos 13.06.15, 23:32
              Spójrz na www.rainbowtours.pl/rozklady
              Tylko powrót z międzylądowaniem.

l-aur-a napisał(a):

> l-aur-a napisał(a):
              >
              > > Czy lot Skopelos - Warszawa jest z międzylądowaniem?
              >
              • l-aur-a Re: Skopelos 13.06.15, 23:52
                Dziękuję za odpowiedź :)
                • Gość: jpk Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.15, 10:05
                  A czy ktoś wie jak wygląda sprawa transferu promem ze Skiathos? Według informacji o rozkładzie promów, które udało mi się znaleźć w soboty jest jeden prom Skiathos - Skopelos o 16:15. Samolot przylatuje o 10:45, więc wygląda na to, że 5,5 godziny spędzamy na oczekiwaniu na prom - o czym również wspomina Autor opinii na stronie RT.
                  • Gość: Misia Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.15, 10:34
                    Możesz podać link do strony gdzie jest rozkład promów chętnie zadzwonie do RT i dowiem sie co z nami zrobią przez 5,5 godziny.
                    • bluszcz2a Re: Skopelos 14.06.15, 12:09
                      Z tego co sprawdziłem na rokładzie promów w soboty około południa są o 13:05, 14:45, 15:20, 16:15 i 20:00
                      • anetad69 Re: Skopelos 14.06.15, 12:59
                        Napisałam odp- ale chyba nie poszła, jeśli będzie podwójnie to trudno :)
                        Przypomnę- my też przylecieliśmy po 10 ( czasu lokalnego), a w autokarze dowiedzieliśmy się iż prom będzie ok ( no właśnie około ) 13.30 , ostatecznie odpłynęliśmy po 14-tej. Co z Wami zrobią ? Nic . Macie ,,czas wolny" , walizki ,wię za daleko nie da się iść . Przynajmniej wiecie ,że tak jest , dla nas była to pierwsza niespodzianka. I jeszcze - w dniu wylotu w Polsce było zimno - wiecie jak byliśmy ubrani ? a tam gooorąco. Mam wrażenie ,że prom płynie i przypływa jak ,, Bóg da". Może w wakacje będzie ich więcej. Czego Wam życzę.
                    • Gość: jpk Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.15, 20:05
                      Proszę bardzo:
                      ww2.directferries.co.uk/ferry/secure/booking_redirect_df.aspx?stdc=DF10&grid=0&rfid=1923&psgr=2&curr=1&retn=false&rfidr=1924
                      Wypełniałem to na 12 września, od godz. 8:00, dwie dorosłe osoby bez samochodu.
                      W inne dni są faktycznie cztery promy, ale w soboty na wszystkich rozkładach, które udało mi się znaleźć jest tylko ten o 16:15
                      • Gość: Misia Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 14.06.15, 21:06
                        Ja potrzebuje na 4 lipca
                        • Gość: gość2 Re: Skopelos IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.06.15, 07:57
                          www.gtp.gr/RoutesResults.asp?SchDay=4&SchMonth=7&SchYear=2015&CompanyID=0,2&SortType=1,2&AroundDate=0&Origin=EGR4MG32,13181,6&Destination=EGR4MG33,13193,6
                      • anetad69 Re: Skopelos 14.06.15, 23:23
                        Misiu nie martw się - sprawdziłam Ci 5.VII - prom Apollon Hellas Skiathos- miasteczko Skopelos godz 13.05 , kolejny tez na wyspę Skopelos- ale miasteczko Glossa. Wasz będzie po 13 -tej. Weż więcej kanapek, napoje kupisz tuż przy porcie , np CocaCola 1 l - 2,3 E
                        • anetad69 Re: Skopelos 14.06.15, 23:27
                          Misiu oczywiście 4 lipca a nie 5-ty, wszystko sie zgadza na 4 lipca :)
                          • Gość: misia Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 15.06.15, 07:30
                            Bardzo ci dziekuje za sprawdzenie.jestem juz spokojniejsza.dzieki :)
                  • johny-1 Re: Skopelos 14.06.15, 12:02
                    Czy leci ktoś do Skopelos Hotel Rigas z Warszawy 11.07
                    • kasia_mm Re: Skopelos 28.06.15, 14:31
                      ja lecę z dziećmi:)
    • jinhosa Re: Skopelos 14.06.15, 14:21
      Witam, my rowniez wybieramy sie na Skopelos we wrzesniu. Mamy tylko dylemat czy wybrac samo Skopelos z RT, czy laczone Skiathos-Skopelos z grecos i stad moje pytanie czy ktos byl na takiej laczonej opcji i moglby sie wypowiedziec? I ktora wyspa jest ciekawsza?
      Dziekuje i pozdrawiam;)
      • agnieszkalouizakis Re: Skopelos 14.06.15, 23:59
        Witam!mam na imie Agnieszka ,od 10 lat mieszkam na Skopelos i z wielka radoscia witam wszystkich moich rodakow ktorzy chca wybrac sie na wyspe:)Jesli macie jakies pytania chetnie odpowiem i pomoge:)Naprawde warto wybrac sie na Skopelos jest to urokliwa wysepka pelna przepieknych plaz ,magicznych miejsc ktorych nieda sie zapomniec!!!!!
        • sarcu Re: Skopelos 15.06.15, 06:37
          Witaj Agnieszko, 20 czerwca będziemy grupą 7-osobową na Skopelos przez dwa tygodnie. Chcielibyśmy jak najwięcej zobaczyć, jeśli możesz, napisz czy jest możliwość wykupienia wycieczek gdzieś przy porcie lub pobliskiej agencji. i czy na przykład istnieją tzw. "taksówki wodne",które pływają między plażami.Jakie plaże koniecznie trzeba zobaczyć? Z doświadczenia wiem, że nie opłaca się wykupować wycieczek przez biuro podróży.I gdzie najlepiej wypożyczyć samochód? Z góry dziękuję za odpowiedź. Może potrzebujesz coś z Polski, chętnie zabiorę, wyspa mała, to na pewno można się znaleźć.
          • agnieszkalouizakis Re: Skopelos 15.06.15, 16:07
            Witam,napewno spedzicie mile wakacje na wyspie,tymbardziej ze pogoda dopisuje:)Itnieje mozliwosc wykupienia wycieczek na wszystkie plaze w SKOPELOS,Biuro miesci sie tuz przy porcie:)Plaze ktore napewno was zachwyca to;KASTANI,PANORMOS MILIA z bardziej spokojnych to LIMNONARI STAFILOS GLISTERI no i oczywiscie kosciolek na gorze AGIOS GIANIS .Wypozyczalni jest mnostwo jak bedziecie na miejscu wskaze wam te najlepsze.Prosze pisac na email to podam swoj numer tel ,zadzwonicie do mnie na miejscu to wszystko wam podpowiem ,agnieszkalouizakis@gazeta.pl
        • Gość: misia Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 15.06.15, 07:35
          Pani Agnieszko witam, bede na Skopelos od 4 lipca i bede mieszkala w hotelu Rigas i chodzi mi o plaze najblizej hotelu, jak to wyglada czy naprawde jest zaniedbana, czy jest tam jakis plac budowy? Gdzie warto wypozyczyc samochod, co przywiezc ze Skopelos, ktore tawerny pani poleca? I jaka jest pogoda w lipcu na Skopelos?
          • Gość: daraswlkp Re: Skopelos IP: *.icpnet.pl 15.06.15, 15:15
            W zeszłym roku jak wybierałem hotel na Skopelos w opisie Rigasa była informacja , że wszyscy klienci hotelu mają darmowe leżaki i parasole na plaży Panormos , ciekawe czy będzie to też dotyczyło klientów RT .

Pozdro
          • agnieszkalouizakis Re: Skopelos 15.06.15, 16:28
            Witam !!!!!postaram sie odpowiedziec na wszystkie pytania:) Nie ma i nigdy nie bylo zadnego placu budowy na plazy SKOPELOS,wyrownywali tylko ziemie na boisko siatkowki i to tylko 2 dni:)SA lezaki ,kafeterie przy plazy itp,koszt lezaka to tylko to co zamowicie tz kawa czy sok ok 3 euro i mozna spedzic caly dzien .wypozyczalni jest mnostwo ceny zroznicowane ,na miejscu podpowiem do ktorej warto sie udac:)w lipcu jest goraco!!!!!!i teraz tez jest goraco!!!!spoznilo nam sie lato w tym roku ale juz zaczelo sie na dobre:)co prawda nie wiemco warto przywiezc z Grecji do Polski,nie orietuje sie w cenach w Polsce(nie bylam juz 8 lat)ale napewno tu jest najlepsza oliwa z oliwek ,dobre sa wina greckie i ich lokalne smakolyki .JA pracuje w duzym markecie tu na Skopelos wiec jak przyjedziecie to napewno sie spotkamy SUPER MARKET SKOPELOS .Mam nadzieje ze troszke pomoglam .Do zobaczenia:) AGNI
            • Gość: joannajkakl Re: Skopelos IP: 78.10.95.* 16.06.15, 14:29
              Witam, czy ktoś wrócił już może z hotelu Elios w Neo Klimie? Na stronie Rainbow Tours codziennie pojawiają się nowe opinie - coraz bardziej negatywne - co sprawia że jestem coraz bardziej załamana :( Czy posiadacie może jakiekolwiek informacje odnośnie miasteczka? Czy znajdiemy w nim wypożyczalnie skuterów? Jeśli tak to jakie ceny? Pozdrawiam, Joanna,
              • Gość: Woyenka Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.15, 22:27
                Nie rozumiem negatywów. Hotel w porządku, nie jakieś 5 gwiazdek, ale czysty i schludny, a bywałam w gorszych o większej liczbie gwiazdek. Jedzenie przyzwoite, obsługa hotelowa ok. A jak komuś przeszkadzam margaryna zamiast masła i to jego problem z hotelem (autentycznie taki koment przeczytałam), to mnie to jakoś nie zniechęciło do hotelu.
            • nwaldi Re: Skopelos 16.06.15, 17:24
              Witam.może pani powiedzieć jak są otwarte markety w Skopelos i jak wygląda wypożyczenie skutera cenowo
              • agnieszkalouizakis Re: Skopelos 16.06.15, 17:30
                witam.markety sa czynne od godz,8 00 do godz 22 00.lacznie z niedziela ,w czasie ful sezonu nawet i do godz 23 00.skuter mozna wypozyczyc od 15 euro,wypozyczalni jest mnostwo,napewno znajdzie pan cos dla siebie ;)
                • nwaldi Re: Skopelos 16.06.15, 20:43
                  Dziękuję za odpowiedź my będziemy w hotelu Delphi od 8 sierpnia a jakie tawerny warto odwiedzić lub regionalne potrawy warto spróbować. Jest może strona gdzie można sprawdzić rozkład autobusów
                  • Gość: joanna Re: Skopelos IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.06.15, 23:04
                    skopelosweb.gr/en/travel/article/transport_bus_taxi_skopelos - rozkład jazdy autobusów na Skopelos. Czy orientuje się ktoś może czy w Neo Klimie jest coś do roboty wieczorem?
                  • johny-1 Re: Skopelos 17.06.15, 15:12
                    My lecimy do Rigasa 11 lipca jestem pełna obaw tego hotelu, Po powrocie zdam relacje
                    • Gość: ALZBI Re: Skopelos IP: *.30.8.207.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.06.15, 15:49
                      witaj johny-1
                      trzymam za słowo i będę wdzięczna za opinie z pobytu.My lecimy we wrześniu do Rigas
                • Gość: wydar Re: Skopelos IP: *.183.182.129.dsl.dynamic.t-mobile.pl 29.07.15, 20:01
                  witam, mam pytanie co do tego skutera... znajomy który ostatnio wrócił ze skopelos podobno "słyszał" ze na skuter trzeba mieć prawo jazdy kat A, B podobno nie wystarczy? chciałem sie upewnić pozdrawiam i licze na odpowiedz:)
                  • Gość: stah Re: Skopelos IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.15, 10:20
                    Potwierdzam, że w jednej z wypożyczalni w których brałem samochód chcieli od klienta prawo jazdy inne niż B1. Mówili, że ludzie nie potrafią jeździć i jest bardzo dużo wypadków (problem ubezpieczeń). Niemniej raz chcieli ode mnie kartę kredytową, a dwa razy nie. Widać zależy od człowieka i/lub wypożyczalni.
                  • Gość: g. Re: Skopelos IP: *.metro-networks.pl 06.09.15, 19:18
                    Niestety, trzeba mieć kategorię A!!!
                    gabi-ostatniaprosta.blogspot.com/2015/09/sporady-skiathosskopelosalonissosskiros.html?spref=fb
                    • alzbi Re: Skopelos 06.09.15, 21:32
                      Piękne zdj.Ależ tam jest klimatycznie.Lecimy w sobotę i już się nie mogę doczekać.Tavernę Gorgones odwiedzimy i nie tylko tą :-) pozdrawiam
                      • nwaldi Re: Skopelos 06.09.15, 21:55
                        Polecam tawernę Platanos nie jest przy głównej ulicy śle trochę wyżej super jedzonko
                      • gabikalinowska Re: Skopelos 07.09.15, 00:19
                        bawcie się dobrze >:)
                    • mariola05 Re: Skopelos 07.09.15, 09:04
                      Cudowne zdjęcia!!! Dziękuję :) Już nie mogę się doczekać, żeby sobie tymi uliczkami podreptać :) Już w sobotę wylot! :D
                      Pozdrawiam :)
                      • mariola05 Re: Skopelos 07.09.15, 09:06
                        Zdjęcia od Gabi ;) zajrzałam na blog :)
                      • alzbi Re: Skopelos 07.09.15, 21:20
                        witaj mariola05 teraz my:-))
                        • mariola05 Re: Skopelos 07.09.15, 22:11
                          Witaj alzbi :) nadchodzi nasza chwila ;))
                          • Gość: Jabolj24 Re: Skopelos IP: *.home.otenet.gr 08.09.15, 07:19
                            Z osami spokoj, ale z pogoda tak sobie
                    • Gość: Lilith Re: Skopelos IP: *.home.otenet.gr 07.09.15, 12:50
                      Ale piękne zdjęcia!!!
            • Gość: Marta Re: Skopelos IP: *.dynamic-ww-3.vectranet.pl 19.06.15, 18:52
              Chciałabym jeszcze zapytać - czy kojarzy Pani gdzie na wyspie najlepiej wypożyczyć auto? Będę wdzięczna za info :)
        • Gość: Marta Re: Skopelos IP: *.dynamic-ww-3.vectranet.pl 19.06.15, 18:49
          Witam Pani Agnieszko:) lecimy jutro na Skopelos na tydzień. Patrzę w prognozę pogody i widzę chmury i trochę deszczu na najbliższe dni. Jaka jest obecnie pogoda na wyspie? Czy warto wziąć coś cieplejszego/przeciwdeszczowego?
          • agnieszkalouizakis Re: Skopelos 19.06.15, 21:21
            witam:)spokojnej podrozy zycze:)dzisiaj bylo slonecznie >)wczoraj padalo bardzo ale mysle ze to byl jedniodniowy wyskok::)chociaz patrzylam na prognozy to w niedziele iponiedzialek maja byc deszcze,ale moze sie to zmienic czesto tak bywalo:)nie jest zimno ,temperatura w dzien to nawet 30 stopni.wziasc tylko jakas bluze czy sweterek :)wypozyczalni jes mnostwo :)jesli przyjezdzacie jutro podejdzcie wieczorem pod biuro michalis tours gdzie organizowane sa wycieczki na plaze oraz na kosciolek Agios Gioanis bede tam caly wieczor to podpowiem gdzie pojsc:)biuro miesci sie przy markecie na rogu blisko portu:)pytac o AGNI:)Do zobaczenia:)
            • Gość: Marta Re: Skopelos IP: *.dynamic-ww-3.vectranet.pl 19.06.15, 22:15
              Super! :) podejdziemy wieczorem pod biuro i będziemy pytali o Agni :)
              Pozdrawiam! :) Do zobaczenia! :)
              • Gość: Misia Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 20.06.15, 10:40
                Pani Marto do jakiego hotelu pani leci?może do Rigas?Proszę zdać relacje jak jest na Skopelos,jak plaza,tawerny,jaką pogoda,jak z przeprawa promowa,czy długo czekaliscie na prom,będę wdzięczna bo lece na Skopelos 4 lipca.
                • alzbi Re: Skopelos 20.06.15, 13:00
                  witaj Misia ja lecę do hotelu Rigas we wrześniu i będę czekała na twoje relacje z pobytu
                  udanych wakacji :-)