18.03.15, 17:19
Dzień Dobry. Jestem na etapie wyboru miejsca na wakacje w Grecji. Czy ktoś z Was ma może jakieś doświadczenia ze Skopelos, albo wybiera się tam ? W poprzednich sezonach tego kierunku nie było w biurach, stąd mała ilość informacji. Marzy mi się spokojne, mało turystyczne miejsce, ale mimo wszystko chciałabym też coś zobaczyć.
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: Skopelos IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.03.15, 02:10
      Skiathos, Skopelos Jesli z BP polecam Skopelos . na własą rękę wszystkie 3 wyspy włącznie z Alonisos
      Dolot przez Ateny włacznie lub promem z Volos
      • Gość: Agnes Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.15, 17:33
        Też zdecydowałam się na tą wyspę. Wybierając tygodniowy odpoczynek nie planuję codziennego zwiedzania, zależy mi na odpoczynku w ładnych okolicznościach. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi- z tego co ja czytałam to Skopelos nie jest jeszcze "skażona" turystyką na masową skalę, a zdjęcia wyglądają zachęcająco. Mamma Mia przyciągnęło sporo turystów ale w tej chwili jest tam znowu spokojnie i to mnie cieszy, bo jestem już trochę zmęczona gwarnymi kurortami, które nie wyróżniają się niczym szczególnym.
        • Gość: gosc Re: Skopelos IP: *.jjs.pl 20.03.15, 18:14
          Dzię
          > kuję za wszystkie odpowiedzi- z tego co ja czytałam to Skopelos nie jest jeszcz
          > e "skażona" turystyką na masową skalę, a zdjęcia wyglądają zachęcająco.

Agnes skąd takie wnioski, przecież nie byłaś i nie możesz mieć rozeznania. Skopelos przed Mama Mia była głównie odwiedzana przez Greków, Hollywood odkryło ją dla masowej turystki. Najpierw
          przyjeżdżali na nią indywidualne pielgrzymki fanów Mama Mia, a teraz przybywają na nią coraz masowej nie tylko turyści turyści indywidualni (których liczba faktycznie zmalała) ale i turyści masowej turystki zorganizowanej czarterami. Bilans jest więc podobny jeśli nie większy niż w 2009- 2011. Oczywiście na wyspie nadal zachował się klimat prawdziwej Grecki, ale i to się powoli zmienia (plaża Kasztanowa, na której kręcono zadęcia do MM nie jest już dziką plażą z drewnianym pomostem, teraz pomost znikną, pojawiły się płatne leżaki i bar, a do kaplicy na skale trudno w sezonie dojechać bo stoi się w korku) nie jest na niej mniej turystów zagranicznych niż w pierwszych latach po emisji filmu, bo wyspa znalazła się w ofercie wielu zagranicznych BP.:)
          • Gość: Agnes Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.15, 07:46
            Zgadzam się- nie byłam, więc dziękuję za dodatkowe uwagi ;) ale jedno jest pewne- nie ma tam lotniska, myślę, że to też ma pewien wpływ na ilość turystów ani wielkich hoteli, które potrafią szpecić krajobraz.
            • Gość: gosc Re: Skopelos IP: *.jjs.pl 21.03.15, 08:17
              ...ale jedno jest pewne- nie ma tam lotniska, (...) ani wielkich hoteli, które potrafią szpecić krajobraz.

To bezsprzeczny fakt.:)
              Sąsiednia Skiathos ma lotnisko i w związku z tym turystyka masowa rozwinęła się tam na dużo większa skale mimo, że jest mniejsza od Skiathos i nie ma nic szczególnie atrakcyjnego do zaoferowania.
    • Gość: gosc Re: Skopelos IP: *.jjs.pl 20.03.15, 08:04
      Skopelos to jedna z wysp greckich gdzie jeszcze do niedawna masowa turystka nie dotarła. Zainteresowanie Skopelos wzrosło po sukcesie filmu "Mama Mia" częściowo kręconej m.in. na Skopelos (kaplica na skale Agios Ioannis Sto Kastri, Plaża Kasztanowa). Główną atrakcją wyspy jest miasto Skopelos (białe domki z czerwona dachówką, okazałe rezydencje (200 letni dom rodziny Vakratsa można zwiedzać od środka - 3 euro), ruiny zamku, obiekty skalane (z czego na pewno wart wiedzenia jest bały kościół Panagitsa of Pyrgos czy monastyr Agios Riginos) , uroczy port z tawernami i barami, a 4 km od portu urokliwa plaża Stafilos w zatoczce - leżaki płatne 6 euro, a od strony zachodniej miasta dzika, odosobniona plaża Hovolos).
      Są też małe, klimatyczne porciki rybackie z tawernami, które wystawiają stoliki na plaży jak np. w sennym porcie Agnondas, tawerny przy plaży w zatoce Glysteri czy port w Glossa (warto wybrać się do tawern w górnej cześć wsi aby z tarasów podziwiać widok na port w całej rozciągłości) z którego odchodzą promy na Skiathos. Wiele do zwiedzania na Skopelos nie ma, ale jest 60 sympatycznych plaż: Koukounaries, Lalaria, Milia, Panormos,Perivoliou, Velanio, Kastani, Limnonari, Glysteri , Velanio (dla naturystów) no i lasy.
      • dani.el76 Re: Skopelos 20.03.15, 15:42
        Również wybieramy się w tym roku na Skopelos i z niecierpliwością czekamy na pierwsze tegoroczne opinie z pobytu na tej urokliwej wyspie
        • Gość: alzbi Re: Skopelos IP: *.30.244.30.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.03.15, 21:41
          Widzę,że nie jesteśmy sami my również wybieramy się na Skopelos.Faktycznie inf. jest mało ale raczej o hotelach,natomiast o samych Sporadach można poczytać i poszukać fotek.Ponieważ jest to nowość na naszym rynku turystycznym i jak to mówią" kto pierwszy ten lepszy" jedziemy nacieszyć oczy pięknymi widokami,wypocząć na uroczych plażach i mamy nadzieję,że nasi rodacy nie zasłynęli tam jeszcze ze swoich "narodowych zwyczajów."Wybieramy się dopiero we wrześniu ,więc nie będziemy mogli podzielić się swoimi poradami i opiniami lecz nie ukrywamy ,że liczymy na wasze opinie i sugestie
          • Gość: daraswlkp Re: Skopelos IP: *.icpnet.pl 21.03.15, 14:27
            Z Poznania przez Wawę 18 lipca leci grupa 10 osób do hotelu Rigas ;) Padło na Skopelos po części przez pewien film , przez piękną przyrodę , mam nadzieję że również przez spokój , a także przez to że Korfu stało się drogą wyspą .

Pozdro
            • dani.el76 Re: Skopelos 21.03.15, 18:59
              My 11 lipca z Wawy do hotelu Dolphin
            • Gość: alzbi Re: Skopelos IP: *.181.179.124.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.03.15, 22:55
              My też wybieramy się do Rigas we wrześniu, będziemy wdzięczni za opinie i ewentualne wskazówki dotyczące pobytu ,wypożyczalni samochodów itp.pozdrawiamy życzymy udanego urlopu
    • joanna-wawa1 Re: Skopelos 22.03.15, 09:25
      ja również wybrałam Skopelos i jadę w lipcu do hotelu Blue Green Bay. Czy ktoś już orientował się w kwestii wypożyczenia samochodu i mógłby polecić jaką wypożyczalnię ? ze swojej strony podaję dla zainteresowanych linka do znalezionej przeze mnie galerii zdjęć osoby, który odwiedziła wyspę- www.flickr.com/photos/flowersandbutterflies/sets/72157630821597246/
      • larra78 Re: Skopelos 07.06.15, 12:47
        BARDZO PROSZE o relacje po....wybieram sie w przyszłym roku...
    • jabolj23 Re: Skopelos 23.03.15, 07:11
      Na pewno widoków dla wszystkich wystarczy, napiszcie (do tych co byli) o niedrogich restauracjach i knajpkach - gdzie można tanio i dobrze zjeść, dzięki.
    • 82piterek Re: Skopelos 23.03.15, 21:57
      Gratuluję wyboru fajnego kierunku, również mnie Sporady od jakiegoś czasu bardzo korcą i są wysoko w moim rankingu miejsc koniecznych do zobaczenia w Grecji.
      Nie wiem czy wiesz ale właśnie podczas rejsu po Sporadach masz szansę spotkać delfiny, a nawet przy sporym szczęściu mniszki śródziemnomorskie (foki).
      kilka linków o tej uroczej wyspie:
      podroze.onet.pl/zycie-jest-pelne-wyzwan/8f1zr
      www.kalispera.se/islands/sporades/skopelos.html
      skopelos.com/
      www.skopelosweb.gr/en/
      www.skopelos.co.uk/
      www.greeka.com/sporades/skopelos/
      www.cycladia.com/best-beaches-greece/skopelos/?srch_loc=&srch_type=0
      www.cro.pl/greckie-podroze-male-i-duze-mcr-t42196-195.html
      www.cro.pl/mamma-mia-skopelos-skiathos-alonissos-t42705.html
      • anetad69 Re: Skopelos 25.03.15, 18:02
        My również wybieramy się na Skopelos . Lecimy 30 maja do Blue Green Bay . Mam nadzieję , ze był to dobry wybór. Hotel zniknął z oferty RT w ciągu pierwszego tygodnia.
        30 maj - to chyba pierwszy termin, więc po powrocie postaram się napisać coś aktualnego. Pozdrawaiam wszystkich. Aneta
        • Gość: alzbi Re: Skopelos IP: 213.158.222.* 25.03.15, 21:42
          super :-)będziemy oczekiwali inf.z niecierpliwością
          udanego wypoczynku
        • Gość: larra Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 04.06.15, 22:13
          A skąd macie Państwo wylot? Pewnie tylko z Warszawy lata sie do Blue Green Bay. Czy można wiedzieć ile Państwo płacili i w jakich cenach oscylowały wycieczki do tego miejsca. Jestem mocno ciekawa zarówno i hotelu i samej wyspy. No ale pozostaje chyba dopiero przyszły rok ;((( Bo rozumiem że tylko RT lata w to miejsce od nas?
        • larra78 Re: Skopelos 07.06.15, 12:48
        • larra78 Re: Skopelos 07.06.15, 12:49
          I jak wrażenia??? Wybieram sie w przyszłym roku na Skopelos i pada raczej na ten sam hotel czyli BLUE GREEN BAY
    • joanna-wawa1 Re: Skopelos 27.03.15, 17:15
      też będę czekać na Pani informację ;) Jestem bardzo ciekawa Blue Green Bay, wydaje się byc hotelem innego typu niż te z reguły oferowane w katalogach. Ponadto chętnie dowiem się innych rzeczy na temat wyspy. Pozdrawiam, Joanna.
      • anetad69 Re: Skopelos 06.06.15, 20:18
        Dziś wróciliśmy. Wyspa urocza, zwłaszcza wybrzeże z Kościółkiem St Ioannis
        Aby nie było wątpliwości wyjazd bardzo udany!!
        A teraz realia : Wylot z Katowic wg planu, bezpośrednio na Skiathos. Lądujemy ok 10-tej czasu lokalnego . Pierwsza niespodzianka - prom na Skopelos mamy o 13.30 , ostatecznie ma opóźnienie odpływamy ok 14.10, płyniemy przeszło godz , potem kolejne 30 min do hotelu. Tam kolejna niespodzianka nr 2- twierdzą iż w hotelu Blue Green Bay niema ALL !!! Po kilku telefonach szefowa hotelu stwierdza ,że jednak będzie . Uf.
        Na 216 osób -jedna pani rezydent ( biuro RT zaszalało). Jak ogarnąć 6 -hoteli, zagubioną walizkę ( jedna została na Okęciu), na dodatek 2 osoby nie wysiadły na Skiathos - popłynęły na inna wyspę Allonisos - więc trzeba ich sprowadzić ( a promy chyba 3 lub 4 na dobę ).
        Co do hotelu - troszkę gorzej niż w katalogu, tuż przy drodze, ale plaża bardzo ładna , czyściutka, pełno leżaków. Pokoje dość małe. Większość z nas miała pokoje na dole. Nam trafił się tuż przy recepcji ( jeśli będziecie mieli możliwość zmieńcie go - nr 116)- od rana dzwoni telefon , słychać wszystkie rozmowy - a mówią bardzo głośno - po kilku dniach można się przyzwyczaić. Jedzenie smaczne , głównie śniadania i kolacje, obiady dość skromne, ale nigdy nie byliśmy głodni. Napoje zgodnie z ofertą, choć mają problem z herbatą ( a wieczory były chłodne).
        Inne hotele - nie mogę wypowiedzieć się obiektywnie, bo relacje były bardzo różne , wszyscy jednak mieli problem z plażą ( a właściwie jej brakiem). Przy hotelu Rigas dopiero ją tworzą !!!!! Tzn nawożą ziemię.
        Samochody do wynajęcia cena na teraz - 25-30 E /doba 50 E / 2 doby. Doba wystarczy .
        Autobus na początku 4 x na dobę , pod koniec tyg 5 x ( będzie się zmieniać w miarę potrzeb). Ceny Skopelos - Glossa 4,80 /os Skopelos - Panormos 2,5 , Panormos - Glossa 2,5 , Panormos -Kastani 1,6 E. Taxi Glossa - St Ioannis 25 E ( w obie strony, tam czeka ok 40-45 min)- można w 4 osoby.
        Samo Panormos - jeden sklep , kilka knajpek. Glossa - kilka sklepów , Skopelos - bardzo fajne, dużo sklepów, kapliczek, knajpek, super klimat.
        To tyle na dziś. Jeśli macie pytania - pytajcie.
        Podsumowywując - warto zobaczyć Skopelos, a różne niedociągnięcia zapewne znikną z biegiem czasu.
        Lot powrotny - międzylądowanie na Lemmnos- wysiadamy z samolotu na czas tankowania ( ok 40nmin).
        A w poniedziałek do pracy ...
        • jabolj23 Re: Skopelos 06.06.15, 20:43
          Hej, no to może ja zacznę - czy zauważyliście jakiś market ( mini lub super )?. Pytam bo sami będziemy przyrządzać niektóre posiłki.
          • Gość: Joanna Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.15, 20:50
            Bardzo dziękuję za relację z Blue Green Bay. Trochę zmartwiło mnie to, że hotel nie do końca udany, ale proszę w miarę możliwości o jeszcze jakieś dodatkowe informacje dot. posiłków- obawiam się trochę tych obiadów- co np serwowano ? Jak wyglądała przerwa kawowa, czy podczas kolacji była możliwość zjedzenia jakiegoś lokalnego dania ? I czy pierwszego dnia, po przyjeździe był jeszcze jakiś posiłek przed kolacją... ? Jestem też ciekawa jak wygląda basen i czy ta droga przy hotelu bardzo przeszkadza ? Czy korzystali może Państwo z jakiegoś rejsu podczas pobytu ? Pozdrawiam, Joanna.
            • anetad69 Re: Skopelos 06.06.15, 21:54
              Odp
              1. W mieście Skopelos są markety - ceny europejskie.
              2. Do Joasi :
              - po przyjeździe dostaliśmy wyłącznie napoje ( bezalkoholowe)
              -o przerwie kawowej nie widzieli : ) ciasteczka pojawiły się dnia 3-go ( po interwencji pani rezydent) , dzień w dzień te same , przy śniadaniu i w przerwie kawowej, dnia 6 -go już o nich zapomnieli : )
              - obiady - bez wyboru , np. grzanki, makaron, jeden raz kurczaki z frytkami ( nikt nie wiedział co będzie )
              -napoje , dwa pierwsze dni z puszek, a od poniedziałku z plastikowych butelek typu naszych Tesco, Aro...
              - kolacje serwowane , wybór z 2-dań, od 3-go dnia ( po interwencji pani rezydent : ) ) z 3-ch dań , w tym dwa to makarony . Były dobre, brak bufetu sałatkowego, sałatki serwowane i dodatkowe przystawki np. sery , grzyby - bardzo bardzo smaczne . Ogólnie jedzenie świeże , gorące , ładnie podane. W daniach głównych brak potraw greckich : (
              - droga zupełnie nie przeszkadza
              -basen ładny czysty
              - wycieczki : wyspę Skopelos zwiedziliśmy sami , z RT wybraliśmy się na rejs na wyspę Alonissos . Wycieczka udana, relaksująca , cena 35 E /os , w tym bezpłatne napoje bezalkoholowe na statku, dodatkowo płatny bus do miasteczka Hora 4 E /os, lunch we własnym zakresie , kilka przyjemnych knajpek.
        • julita77 Re: Skopelos 07.06.15, 22:32
          Witam serdecznie, POszukuję opinii o hotelu RIGAS. Pozdrawiam,
          • Gość: alzbi Re: Skopelos IP: *.30.49.173.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.06.15, 22:50
            witam
            również wybieramy się do Rigas i poszukujemy inf.na temat hotelu.Oto kilka linków, które znalazłam
            www.booking.com/hotel/gr/rigas.pl.html?aid=336348;sid=abba2a11b7a553ca9252ef6723934376;dcid=4;checkin=2015-09-12;checkout=2015-09-26;dist=0;group_adults=2;srfid=255c655ca45f807ee061c37a3f4a8b322a8b4355X1;type=total;ucfs=1&#tab-main
            www.rigashotel.gr/en/blog/rigashotel-awarded-tripadvisor
            pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g1187810-d492271-Reviews-Rigas_Hotel-Skopelos_Town_Skopelos_Sporades.html
            może będą przydatne
            pozdrawiam
            • sarcu Re: Skopelos 08.06.15, 12:29
              Również wybieramy się do Rigas 20 czerwca,macie Państwo już jakieś informacje? Ktoś już z tego hotelu wrócił?
              • Gość: alzbi Re: Skopelos IP: 213.158.222.* 08.06.15, 15:42
                linki które znalazłam dotyczące hotelu Rigas podałam wcześniej na forum,my lecimy we wrześniu więc będziemy oczekiwali od Was inf. o które b.proszę .Życzymy udanych wakacji
                • Gość: Joanna Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.15, 16:08
                  Aneta- jeszcze raz dziękuję za informacje i za pozytywne nastawienie podczas wakacji oraz umiejętność obiektywnej oceny :) Bardzo proszę jeszcze o odpowiedź na jedno moje pytanie- gdzie się czeka na prom po wylądowaniu na Skiathos ? To sporo czasu, zastanawiam się czy jest możliwość pochodzenia po głównym miasteczku na wyspie albo chociaż zjedzenia czegoś w jakiejś knajpce. Pozdrawiam, Asia.
                • Gość: Mat Re: Skopelos IP: *.dynamic-ww-2.vectranet.pl 09.06.15, 23:53
                  Dziwia mnie skrajne opinie Polakow o hotelu Rigas... ta z 8 czerwca na Trapidvaisorze, a ta z 9 czerwca na wakacje.pl. Rozumiem, ze byl inny standard pokoju, ale jedzenie... ??? To jakby dwa swiaty !!!
        • Gość: dar Re: Skopelos IP: *.icpnet.pl 08.06.15, 16:48
          Przy Rigasie to raczej plaży nie usypią ... Może masz na myśli jakaś plażę miejską , bo wątpię żeby Rigas zakupił kawałek ziemi przy morzu .

RT z Grecosem na spółę latają w tym kierunku , to mówisz że wszyscy pasażerowie byli z RT ? Nikt nie został na Skiathos z Grecosa ? Lecieliście jakąś nowszą maszyną Entera ( ponad 210 pasażerów ) ?

Pozdro

• Gość: Joanna Re: Skopelos IP: *.play-internet.pl 08.06.15, 17:30
            Rt i Grecos nie lataja wspólnie na Skiathos- realizuja osobne rejsy, jedynie obydwa odbywają się w sobotę.
            • anetad69 Re: Skopelos 08.06.15, 20:34
              1. Lecieliśmy małym boeingiem - samolot nie był pełny , wszyscy z RT ( Grecos leciał osobno). Rt ma wyloty z Katowic i Warszawy . RT ma hotele na Skopelos i Lemnos - dlatego lot jest z międzylądowaniem ( tak jak na stronie RT).
              2. Z lotniska do promu na Skiathos jechaliśmy ok 7 min. Potem mieliśmy czas wolny w porcie , są knajpki i sklepiki . Możesz iść gdzie chcesz, o ile ktoś przypilnuje walizek, bo niestety są pod Twoją opieką.
              3. Co do wycieczek - są opisane jako wycieczki lokalne na stronie RT , choć nie wszystkie są realizowane , zależy od ilości chętnych . My byliśmy na Alonissos ( opis wyżej).
              4. Wypożyczalnie samochodów są niemal wszędzie, ceny jw. ( w hotelu dzwonią do ulubionych wypożyczalni miejskich )
              5. Odp do dar :) oczywiście chodzi o plażę miejską, a właściwie jej brak , hotel miał wyznaczone miejsce, ale plaży nie było, teraz przywożą ziemię z lasu i usypują jej kawałek po kawałku bardzo blisko portu .
              6. Plaże warte zobaczenia i poleniuchowania : Milia , Kastani , nasza Panormos też dość fajna. Wszystkie blisko siebie ( te widziałam i polecam ) . O innych nie potrafię się wypowiedzieć - bo tam nie byliśmy.
              • anetad69 Re: Skopelos 08.06.15, 20:48
                Do Misi :
                - o samochodach jw.
                -Tawerny - jest ich bardzo dużo, na każdym kroku, w każdym miasteczku, bardzo różne, ale wszystkie z klimatem
                - ceny różne , sałatki greckie 5-8 E, ośmiornica z grilla 10 E, krewetki 10 E , musaka 7- 10 E małe piwo 3 E, duże 4,5 - 5 E, chleb doliczają sami ( nawet po 1,5 E) za 4 kromeczki, ale wszystko bardzo dobre
                - w sklepie też znaczne różnice cenowe, Rigas bardzo blisko Sklepów. Wiem ,że wożono turystów na różne plaże, na pewno byli w Panormos
                - na szczegóły musisz poczekać od kogoś kto był w tym Hotelu, bo nie chciałabym czegoś nie potwierdzonego napisać , tak jak wspomniałam opinie były skrajnie różne. Głowa do góry - będzie dobrze , Skopelos jest bardzo ładna !!!
        • Gość: Misia Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.15, 20:40
          Anetad69 czy ty lecialas z Rainbow Tour?bo ją według rozkładu lotu ląduje na skhiatos 10.45 i jezeli mam czekać do 13.30 a nawet 14 na prom to chyba się wykoncze.chętnie się dowiemy w biurze podróży co z nami zrobią przez ten czas.
          • anetad69 Re: Skopelos 08.06.15, 20:53
            Misiu - my byliśmy na Skiathos o 10.10 :) bo wylatywaliśmy o 6.45 , Warszawa przyleciała chyba ok 13 -tej, bo mieli zmienioną godz wylotu z Polski. Promem płynęliśmy już razem.
            • Gość: misia Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 08.06.15, 21:34
              Na dzien dzisiejszy wylot mamy o 7.15 oczywiscie wszystko moze sie jeszcze zmienic ale lafujemy na skhiatos 10.45 .napisalam jeszcze kilka pytan ale nie wiemczy widzialas.ja bede w hotelu Rigas moze bylas w okolicy, chcialabym tez wiedziec na ktora plaze pohechac, moze bylas w jakiejs tawernie jakie ceny? co warto przywiezc, jaka polecasz wypozyczalnie samochodow.
              • anetad69 Re: Skopelos 08.06.15, 21:50
                Misiu już Ci odpowiedziałam - ustaw drzewko np. od najstarszego , wtedy odpowiedzi nie są wymieszane . Jak chcesz to jeszcze pytaj .
    • Gość: Joanna Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.15, 22:24
      Aneta- bardzo, bardzo dziekuje za chęć odpowiedzi na moje dosyć szczegółowe pytania :) wiem, że hotel nigdy wcześniej nie oferował all inclusive, ale mimo wszystko trochę mnie to dziwi i niepokoi. Wybrałam Skopelos bo chciałam zobaczyć "cos innego" i moze odrobinę mniej zniszczonego przez turystów, sam hotel zapowiadał sie ciekawie, a widzę, że na miejscu wygląda to średnio :( cieszę sie, że mimo tych dużych niedociągnięć miała Pani udany urlop. Mam nadzieje, że może w ciągu miesiąca sytuacja pod wpływem reakcji klientów się zmieni i pani rezydentka nie będzie musiałainterweniować tak często.
      • larra78 Re: Skopelos 07.06.15, 12:56
        No mnie to rowniez MOCNO zmartwiło...widac Skopelos, jak inne male wysepki to poziom typu Bułgaria...mocno odstaja ALL od pozostalych greckich...No ale coz - Mamma Mia etc, urok dziewiczosci...cos za cos :)
      • anetad69 Re: Skopelos 07.06.15, 19:16
        Nie martwcie się o All, wysepka, nastrój , dobre towarzystwo - było naprawdę super. Myślę, że wiele rzeczy będzie się docierać . Wyspę naprawdę warto zobaczyć. Życzę wszystkim udanego urlopu.
        • larra78 Re: Skopelos 07.06.15, 21:22
          Miejmy nadzieję ;) Rok to mnóstwo czasu, może kolejny sezon będzie już lepszy.
          Tymczasem albo Fuertaventura albo Zakinthos (AZURE RESORT & SPA). Wciąż się wahamy. Nie możemy nigdzie na forum znaleźć nikogo , kto byłby w Azure. A zdjęc mało. Same poglądowe, symulacje komputerowe :( Miejmy nadzieję, będzie OK.

Wszystkim również udanego urlopu.Co by każdemu świeciło słońce na całą reszte roku. Może świat byłby lepszy ;)
        • Gość: alzbi Re: Skopelos IP: 213.158.222.* 07.06.15, 22:10
          Dzięki anetad69 za cenne inf.lecimy do Rigas we wrześniu.Mam nadzieję,że z tą plażą zdążą :-) chociaż znając zapał Greków do pracy może być różnie.
          pozdrawiam
          • bluszcz2a Re: Skopelos 08.06.15, 14:58
            Do anetad69: Co warto na wyspie zobaczyć? czy korzystaliście z jakiś wycieczek? Które plaże na wyspie są najładniejsze? Samochód można wypożyczyć w hotelu, czy trzeba szukać wypożyczalni? Jeżeli korzystaliście z jakieś wypożyczalni samochodów to mogłabyś podać namiary? Jakie drogi są wyspie?
            • Gość: Misia Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.15, 20:20
              Anetad69 ja jadedo hotelu Rigas bylas może w okolicy? Które plaże są najlepsze?czy bylas może w jakieś tawernie jakie ceny?ile kosztuje wypożyczenie auta?
          • Gość: Gosc Re: Skopelos IP: *.230.88.210.rzeszow.mm.pl 12.07.15, 16:34
            Na plaze obok Rigasa nie liczcie. Morze jest pelne ropy poniewaz do portu kursuja promy a Grecy nie znaja slowa ekologia. Polecam inne plaze dla mnie najpiekniejsza to Milia.
            • Gość: Misia Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.15, 17:33
              Niestety pokoje zezdjec na stronie RT dużo odbiegają od tego co jest w realu. Nasz pokój był czysty i nic nam w nim nie przeszkadzało więc nie reagowałam u rezydentki,ale i tak mieliśmy lepiej niż turyści na wcześniejszych turniejach.wieczór z grecka muzyka był nawet dwa razy,było też karaoke.
        • Gość: Mat Re: Skopelos IP: *.home.otenet.gr 26.06.15, 09:43
          Zagadzam sie w 100%. Warto tu przyjechac. To wspaniala wyspa ! Jestem jeszcze dzisiaj w Skopelos, ale jutro niestety wyjezdzam :-( Zapowiadany jest na jutro sztorm i ma sie zepsuc pogoda. Ciekawe czy wyplyniemy...
          • st1956 Re: Skopelos 26.06.15, 12:03
            Tydzień temu też było załamanie pogody, lało jak z cebra , przez cały dzień . Z taką ulewą nie spotkałam się nigdy w Grecji .Pogoda jak na Grecję też nie była specjalna, widocznie Skopelos ma taka urodę.
            • agnieszkalouizakis Re: Skopelos 26.06.15, 16:22
              Mieszkam na skopelos juz 10 lat i pierwszy raz pada w czerwcu .zawsze mamy ladna pogode juz od marca.niestety pogody nie da sie zamowic ,to nie zalezy od nas:)
              • Gość: misia Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 01.07.15, 10:01
                Do pani Agnieszki.Jaka ter a z pogoda na Skopelo, czy pada?
                • agnieszkalouizakis Re: Skopelos 01.07.15, 11:27
                  niestety pada:(mam nadzieje ze jutro sie wypogodzi:)wszyscy juz sa zmeczeni ta ciagla zmiana pogody,cala zime padalo i teraz pol lata:(prognozy zapowiadaja poprawe no zobaczymy:)
              • Gość: Julka Re: Skopelos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.15, 21:27
                Witam :-)

Czy ma Pani jakieś pojęcie o hotelu Dolphin? Mamy dylemat czy chcemy tam jechać. Wyspa bardzo nas kusi, jesteśmy nastawieni na zwiedzanie, ale wiadomo, że hotel też musi jakoś wyglądać ;-)
                • alzbi Re: Skopelos 09.08.15, 15:20
                  Czy był ktoś z Was na indywidualnej wycieczce wypożyczonym autem na Skiatos? jak kształtują się ceny promu?
                  • Gość: stah Re: Skopelos IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.15, 10:00
                    pytałem w wypożyczalni, powiedzieli że za prom zapłacę z 70 euro i bardziej się opłaca wynająć samochód na drugiej wyspie. Niektóre wypożyczalnie nie pozwalają opuszczać wyspy wypożyczonym samochodem - dobrze jest zapytać.
              • Gość: ewa Re: Skopelos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.16, 18:10
                witam
                właśnie zastanawiam się nad wykupieniem wczasów w lipcu 2017 do hotelu Blue Green Bay,czytałam tutaj opinie o hotelu i prawie jestem zdecydowana :),może jednak Pani jako mieszkanka Skopelos,mogłaby mi napisać jak aktualnie wygląda ten hotel,czy nadal jest taki zadbany i z tak miłą obsługą? jeśli ma Pani jakiekolwiek informacje będę wdzięczna (będziemy z dziećmi 8 i 13 lat-to może jeszcze jakieś wycieczki nam Pani poleci,jakies ciekawe miejsca?) :) dziękuję z góry za odpowiedź
                Ewa
    • Gość: Joanna Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.15, 06:55
      To szkoda, że cieżko wykorzystać przyjemnie ten czas w Skiathos kiedy ma sie ze soba walizki. A o ktorej mniej wiecej godzinie jedzie sie na lotnisko w dniu wylotu, czy dostaje sie jeszcze sniadanie ? I jeśli chodzi o wycieczkę ja Allonisos- czy to jest bardzo duży statek, czy jest mozliwosc kąpieli na "otwartym" morzu podczas rejsu ? ;)
      • anetad69 Re: Skopelos 09.06.15, 08:33
        Rano wyjechaliśmy przed 6-tą, wszyscy razem ( K-ce i Wa-wa ) na jeden prom. Na lotnisku można jeszcze zrobić zakupy, ceny win niższe niż w Skopelos , polecam wino Samos).
        Co do wycieczki- statek średni, ładny, miejsca na zew i w środku, stoliki i krzesełka . Nie ma możliwości kąpieli ma otwartym morzu, ale jest 1,5 godz odpoczynku na dość fajnej plaży ( koniecznie zabrać stroje i buty do wody ).
        • anetad69 Re: Skopelos 09.06.15, 08:34
          Pytałaś jeszcze o śniadanie przed wylotem - przygotowali nam wodę, kanapki , kawę i ciasteczka.
    • julita77 Re: Skopelos 09.06.15, 11:43
      Witam,
      Poszukuję pilnie opinii o hotelu RIGAS oraz ELIOS na Skopelos. Waham sie co zrobic, Ineteresuje mnie zwlaszacza plaza, animacje dla dzieci oraz kwestie all inclusive...Pozdrawiam,
      Julita
      • Gość: alzbi Re: Skopelos IP: *.158.219.17.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.06.15, 12:06
        witam
        opisy tych hoteli znajdziesz na str.RT w Rigas jest Figloclub.Jeżeli chodzi o all to szału nie będzie to nie Hiszpania.Poza tym to jest hotel 3* z tego co zauważyłam bywając w Grecji,Grecy mają inne standardy żywieniowe.Prawdziwej tradycyjnej kuchni zasmakujesz tylko w tawernach.Nawet hotel5*nie daje gwarancji.Ale czyż nie lecimy tam po słońce i cudne widoki to będzie dopiero uczta
        pozdrawiam
        • sarcu Re: Skopelos 09.06.15, 12:45
          nie powinno być najgorzej z jedzeniem, na Korfu było pysznie, co prawda hotel 4 gwiazdki, ale na prawdę jedzenie super. My się wybieramy do Rigas i martwi mnie tylko brak plaży, ale z tego co piszą, dowozi bus na inne plaże, więc może to jest jakieś wyjście. Pozdrawiam.
          • Gość: Misia Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 09.06.15, 18:53
            Ja tez jade do Rigas.Na stronie RT jest info ze hotel jest 350 m od plazy na ktora dowozi bus hotelowy, wiec moze nie bedzie tak zle.A przy hotelu jest przystanek autobusowy z ktorego mozna dostac sie na inne plaze, ale oczywiscie to tylko info ze strony RT.
      • ix-ia Re: Skopelos 10.06.15, 17:53
        Wróciłam ze Skopelos z hotelu Rigas- dziwicie się dlaczego opinie o nim są tak rozbieżne, bo to jest poniekąd prawda. Hotel jako całość jest bardzo fajny. Nie jestem marudą i zdaje sobie sprawę jakie są realia w Grecji. Polacy mają raczej przednią część hotelu, bardzo klimatyczna ja byłam zauroczona tą częścią jednak pokoje są bardzo malutkie - nie ma się prawie jak poruszać. Środkowa część jest przeznaczona dla Greków, Holendrów itp. Ostatni budynek ma część pokoi poniżej powierzchni ziemi. W zależności gdzie kto mieszkał taką pisze opinię. Ja nie narzekam dało się przeżyć ogólne wrażenie ok. Plaży teoretycznie brak, chociaż podobno się robi. Stoi tam kilka łóżek z parasolami, piasku nie ma raczej coś przypominającego brudną ziemię. Na przeciwko plaży jest biuro można z nimi jechać busikiem na piękne plaże (ceny 6, 7 euro w obie strony) odbierają z plaż po ok 6 godzinach. Wycieczka do kościołka na skale tego z filmu Mamma Mia 12 E - w tym 5.5 godzinny pobyt na plaży Kastani Beach. Mnie najbardziej podobała się plaża Limnonari. Przy plażach pełen serwis. Skopelos ma swój niepowtarzalny urok.
        • sarcu Re: Skopelos 10.06.15, 18:44
          witam, proszę o informację, czy orientuje się Pani czym różnią się w Rigasie pokoje standardowe od pokoi rodzinnych ,są też studia rodzinne. Które z nich znajdują się w budynku głównym, a które w budynkach w ogrodzie? Jedziemy większą grupą i mamy rezerwację na studia rodzinne i pokoje rodzinne, a nie bardzo wiemy jaka jest różnica między nimi. Mam też pytanie odnośnie basenu, czy jest wystarczająca ilość leżaków? I ostatnie, jak wygląda w tym hotelu all? dziękuję z informacje.
          • ix-ia Re: Skopelos 11.06.15, 13:03
            Nie widziałam wszystkich pokoi, ja np. miałam pok. teoretycznie 4 osobowy (były w nim tylko dwie osoby), czyli na mój gust był to pokój rodzinny. Pokój dość duży z aneksem kuchennym. Prawdopodobnie pok. standardowy jest bez aneksu. W okresie w jakim ja byłam leżaków wystarczało, ale ludzie raczej korzystali z plaż. Byłam raz nad basenem i trudno było wytrzymać, jest teoretycznie obudowany ze wszystkich stron i brak przewiewu, ale byli wytrwali którym to nie przeszkadzało. Trochę leżaków jest pod drzewkami w cieniu. Jak na taki hotel wydaje mi się że jest ich za mało, ale i miejsca przy basenie też nie za wiele.
            • Gość: Doblo Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 11.06.15, 16:52
              Na stronie Rt w opini hotelu rigas jest opinia osoby która wróciła Z pierwszego turnusu piszą ze niby tragedia czy można to zwerfikowac jakos
              • ix-ia Re: Skopelos 11.06.15, 18:03
                Ja też wróciłam z pierwszego turnusu, ponieważ był to pierwszy wyjazd organizowany na Skopelos przez RT, było trochę zamieszania. Dla jednych tragedia dla drugich hotel grecki. Jeżeli chodzi o hotel to jak pisałam wyżej zależy kto w jakim budynku dostał pokoje. Ja jedynie mogę mówić o swoich odczuciach-jedynie do czego mogę się przyczepić to do łazienki, źle wyprofilowany spad podłogowy prysznica i woda nie spływała tylko stała. Sprzątanie polegała właściwie tylko na wymianie ręczników, ale miotła była na tarasie więc sobie sama pozamiatałam i nie robiłam z tego problemu. Nie jedzie się po to żeby siedzieć w hotelu. Kilka zdjęć mam wrzuconych na blogu z hotelu Rigas można zobaczyć dotyknieba.blogspot.com
                • Gość: Mat Re: Skopelos IP: *.play-internet.pl 11.06.15, 23:54
                  Czy moglaby Pani napisac cos o jedzeniu w hotelu Rygas. Autor wypowiedzi zamieszczonej na stronie RT pisze, ze posilki byly male, a napoje rozcienczone i w plastikowych kubeczkach...

• ix-ia Re: Skopelos 12.06.15, 12:35
                    Nie mogę , bo nie korzystałam.Pozdrawiam
                    • Gość: Mat Re: Skopelos IP: *.dynamic-ww-2.vectranet.pl 13.06.15, 01:18
                      Dziekuje za poswiecony czas :-)
                • Gość: alzbi Re: Skopelos IP: 213.158.222.* 12.06.15, 12:25
                  Fajne fotki, dzięki za opinię widzę,że masz takie samo podejście do tematu jak ja.
            • julita77 Re: Skopelos 12.06.15, 11:15
              mam pytanie - czy wiecie ile może trważ transefr do Elios Holidays - waham sie mieszy tym hoetelem a Rigas. z Elios jest blizej do plaz fajnych, ale nie ma animacji....
              • Gość: nowa Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.15, 20:44
                Czytałam opinie o Rigas, boję sie, czy zdążą z plażą do lipca, basen mały, leżaków mało, a hotel rigas nagle zyskał pół gwiazdki
    • Gość: Joanna Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.15, 07:14
      Szczerze mówiąc nie mam zaufania do recenzji pełnych frustracji, określeń "brud, smród, ubóstwo" przy nie wskazaniu konkretnych problemów. Możliwe, że ktoś był rozczarowany, ale moim zdaniem tak skrajnie negatywne opinie jak ta na tripadvisorze nigdy nie są wiarygodne ;)
      • Gość: alzbi Re: Skopelos IP: *.205.192.175.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.06.15, 11:00
        Dla mnie osobiście zawsze najbardziej miarodajnymi opiniami były opinie obcokrajowców i jak do tej pory nigdy się nie zawiodłam.Wybierając hotel 3*all trzeba mieć świadomość tego,że szału nie będzie i tyle.Ja też lecę do Rigas i nie oczekuję extra luksusów.Polacy są b.roszczeniowi i mam wrażenie ,że niektórzy lecą tylko do hotelu nie na wakacje.
        • nwaldi Re: Skopelos 10.06.15, 11:07
          Witam . Poszukuje opini o hotelu delphin w skopelos był może ktoś tam. które wypożyczalnie polecacie samochód skuter. Może opinie o tawernach gdzie warto wejść
    • an.16 Re: Skopelos 10.06.15, 13:01
      My też do Rigas. Kontaktowałam się z hotelem, aby dowiedzieć się o rodzaje łóżek w pokoju i plażę, ale niestety zasłaniają się umową z RT i nic nie chcą powiedzieć. Trochę się boję, że będzie ciasno (4 os. w jednym pomieszczeniu). Ta plaża to pewno miejska plaża w Skopelos, niedaleko portu. A więc trzeba kawałek dojść i pewno niezbyt czysto. Z różnych wypowiedzi wynika, że plaże w Skopelos położone są na dole klifów, więc nawet z dowozem czekają nas marsze;) Czekam na opinie z pierwszej ręki, tj. od kogoś kto już tam był.
    • anetad69 Re: Skopelos 10.06.15, 14:59
      Nie martwcie się o plaże. Nawet jesli nie będzie busa hotelowego- cały dzień wzdłuż wybrzeża jeździ busik ,, plażowy" tzn taki , który wozi od plazy do plaży , nie wiem ile kosztuje , ale turyści z niego korzystają. Bok ma opisany nazwami kolejno połozonych plaż. Droga przy plażach jest położona bardzo blisko, nie trzeba długo maszerować. Np w Panormos niemal tuż przy przystanku. Juz teraz były tam trzy, a czwartą przygotowywali - nawozili kamyki i przygotowywali parasole. Milia i kasztanowa tez niewiele dalej. Tawerny tuż przy plaży- trzeba wejść i próbować w różnych. Jedne z taboretami inne z wygodnymi fotelami ( koszami) - co kto lubi, jedna obok drugiej.
      Pytaliście jeszcze o drogi - wąskie, kręte , jak na Morskie Oko , miejscami jeszcze bardziej, góra -dół, góra dół , mega zakręty , ala na zakrętach przepiękne widoki , aby się zmieścić i łatwiej zaparkować, dlatego większość wynajmuje małe samochody . Nie zniechęcajcie się do Skopelos.
      • Gość: alzbi Re: Skopelos IP: *.205.192.175.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.06.15, 15:23
        Do Anetad69:
        Może się orientujesz ile kosztuje wypożyczenie leżaków i parasola?Czy korzystając z tawerny przy plaży leżaki są gratis?
        • anetad69 Re: Skopelos 10.06.15, 15:52
          Leżaki kosztowały 5- 6 E / os . Kupując w tawernie choćby tylko piwo , kawę czy colę - są gratis.
          • gr-eczynka78 Re: Skopelos 10.06.15, 22:41
            czy w wypożyczalniach samochodów chcą jakąś zaliczkę , zastaw (karte kredytową lub pieniądze) przy zawieraniu umowy, która pózniej oddają ?
            • Gość: alzbi Re: Skopelos IP: *.146.72.162.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.06.15, 17:26
              Nigdy się z tym nie spotkałam .Spisują Twoje dane, nazwę hotelu w którym się zatrzymałaś,spisujesz umowę,płacisz za wypożyczenie i tyle.
              • dani.el76 Re: Skopelos 11.06.15, 20:50
                Na takich wyspach jak Rodos, Kreta czy Korfu faktycznie wynajem auta był prosty i przyjemny ale już np. na Lefkadzie chcieli zastaw pieniężny lub kartę kredytową co mi się nie podobało
              • Gość: mac Re: Skopelos IP: *.grupadbk.com 12.06.15, 10:22
                a czy mają wybór w skuterach i jakie są ceny ?
                • an.16 Re: Skopelos 12.06.15, 15:16
                  Są już opinie o hotelu Rigas na stronie Rainbow Tours. Ponoć jest tragicznie:( Z drugiej strony jak jednostronnie negatywne opinie jakoś mnie nie przekonują ...
                  • Gość: ziemba Re: Skopelos IP: *.195.c75.petrotel.pl 28.07.15, 10:47
                    Witam,

ze względu na fatalne warunki pobytu w hotelu Rigas i nie uwzględnienie mojej reklamacji przez Rainbow,wręcz stwierdzenie o wyssaniu sobie z palca moich zarzutów o syfie i grzybie w hotelu mam do Was prośbę o kontakt i przesyłanie zdjęć z tego "cudownego miejsca". Zbieram dokumentację potrzebną do pozwu zbiorowego, do którego również zapraszam jeśli również inaczej zinterpretowaliście tą ofertę. Kontakt poniżej:

m.ziembicki@wp.pl

Dziękuję i pozdrawiam
                    • sarcu Re: Skopelos 20.08.15, 16:40
                      witam, czy pozew zbiorowy jest jeszcze aktualny? chętnie dołączę...
                • gabikalinowska Re: Skopelos 25.06.15, 00:14
                  też mnie to interesuje, ale nie widzę odpowiedzi ...
                • gabikalinowska Re: Skopelos 06.09.15, 23:51
                  musisz mieć kategorię A
    • Gość: Doblo Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 12.06.15, 16:32
      Czy coś wiadomo jak działają pracują jakie mają podejście do dzieci pani animatorki z figo Clubu w hotelu rigas
      • Gość: nowa Re: Skopelos IP: 89.191.152.* 13.06.15, 20:02
        Animacje zaczynają się od 15 czerwca, więc nikt jeszcze nie wie. Mam wrażenie, że hotel Rigas wszędzie 3 gwiazdkowy, w Rainbowtours nagle zyskał pół gwiazdki. Dlaczego? Żeby przykryć niekorzystne opinie? Nie mam wielkich wymagań, ale czysta łazienka i leżak przy basenie, o plaży nie wspomnę to chyba minimum.
        • l-aur-a Re: Skopelos 13.06.15, 22:33
          Czy lot Skopelos- Warszawa jest z międzylondowaniem?
          • l-aur-a Re: Skopelos 13.06.15, 22:36
            l-aur-a napisał(a):

> Czy lot Skopelos - Warszawa jest z międzylądowaniem?

• bluszcz2a Re: Skopelos 13.06.15, 23:32
              Spójrz na www.rainbowtours.pl/rozklady
              Tylko powrót z międzylądowaniem.

l-aur-a napisał(a):

> l-aur-a napisał(a):
              >
              > > Czy lot Skopelos - Warszawa jest z międzylądowaniem?
              >
              • l-aur-a Re: Skopelos 13.06.15, 23:52
                Dziękuję za odpowiedź :)
                • Gość: jpk Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.15, 10:05
                  A czy ktoś wie jak wygląda sprawa transferu promem ze Skiathos? Według informacji o rozkładzie promów, które udało mi się znaleźć w soboty jest jeden prom Skiathos - Skopelos o 16:15. Samolot przylatuje o 10:45, więc wygląda na to, że 5,5 godziny spędzamy na oczekiwaniu na prom - o czym również wspomina Autor opinii na stronie RT.
                  • Gość: Misia Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.15, 10:34
                    Możesz podać link do strony gdzie jest rozkład promów chętnie zadzwonie do RT i dowiem sie co z nami zrobią przez 5,5 godziny.
                    • bluszcz2a Re: Skopelos 14.06.15, 12:09
                      Z tego co sprawdziłem na rokładzie promów w soboty około południa są o 13:05, 14:45, 15:20, 16:15 i 20:00
                      • anetad69 Re: Skopelos 14.06.15, 12:59
                        Napisałam odp- ale chyba nie poszła, jeśli będzie podwójnie to trudno :)
                        Przypomnę- my też przylecieliśmy po 10 ( czasu lokalnego), a w autokarze dowiedzieliśmy się iż prom będzie ok ( no właśnie około ) 13.30 , ostatecznie odpłynęliśmy po 14-tej. Co z Wami zrobią ? Nic . Macie ,,czas wolny" , walizki ,wię za daleko nie da się iść . Przynajmniej wiecie ,że tak jest , dla nas była to pierwsza niespodzianka. I jeszcze - w dniu wylotu w Polsce było zimno - wiecie jak byliśmy ubrani ? a tam gooorąco. Mam wrażenie ,że prom płynie i przypływa jak ,, Bóg da". Może w wakacje będzie ich więcej. Czego Wam życzę.
                    • Gość: jpk Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.15, 20:05
                      Proszę bardzo:
                      ww2.directferries.co.uk/ferry/secure/booking_redirect_df.aspx?stdc=DF10&grid=0&rfid=1923&psgr=2&curr=1&retn=false&rfidr=1924
                      Wypełniałem to na 12 września, od godz. 8:00, dwie dorosłe osoby bez samochodu.
                      W inne dni są faktycznie cztery promy, ale w soboty na wszystkich rozkładach, które udało mi się znaleźć jest tylko ten o 16:15
                      • Gość: Misia Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 14.06.15, 21:06
                        Ja potrzebuje na 4 lipca
                        • Gość: gość2 Re: Skopelos IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.06.15, 07:57
                          www.gtp.gr/RoutesResults.asp?SchDay=4&SchMonth=7&SchYear=2015&CompanyID=0,2&SortType=1,2&AroundDate=0&Origin=EGR4MG32,13181,6&Destination=EGR4MG33,13193,6
                      • anetad69 Re: Skopelos 14.06.15, 23:23
                        Misiu nie martw się - sprawdziłam Ci 5.VII - prom Apollon Hellas Skiathos- miasteczko Skopelos godz 13.05 , kolejny tez na wyspę Skopelos- ale miasteczko Glossa. Wasz będzie po 13 -tej. Weż więcej kanapek, napoje kupisz tuż przy porcie , np CocaCola 1 l - 2,3 E
                        • anetad69 Re: Skopelos 14.06.15, 23:27
                          Misiu oczywiście 4 lipca a nie 5-ty, wszystko sie zgadza na 4 lipca :)
                          • Gość: misia Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 15.06.15, 07:30
                            Bardzo ci dziekuje za sprawdzenie.jestem juz spokojniejsza.dzieki :)
                  • johny-1 Re: Skopelos 14.06.15, 12:02
                    Czy leci ktoś do Skopelos Hotel Rigas z Warszawy 11.07
                    • kasia_mm Re: Skopelos 28.06.15, 14:31
                      ja lecę z dziećmi:)
    • jinhosa Re: Skopelos 14.06.15, 14:21
      Witam, my rowniez wybieramy sie na Skopelos we wrzesniu. Mamy tylko dylemat czy wybrac samo Skopelos z RT, czy laczone Skiathos-Skopelos z grecos i stad moje pytanie czy ktos byl na takiej laczonej opcji i moglby sie wypowiedziec? I ktora wyspa jest ciekawsza?
      Dziekuje i pozdrawiam;)
      • agnieszkalouizakis Re: Skopelos 14.06.15, 23:59
        Witam!mam na imie Agnieszka ,od 10 lat mieszkam na Skopelos i z wielka radoscia witam wszystkich moich rodakow ktorzy chca wybrac sie na wyspe:)Jesli macie jakies pytania chetnie odpowiem i pomoge:)Naprawde warto wybrac sie na Skopelos jest to urokliwa wysepka pelna przepieknych plaz ,magicznych miejsc ktorych nieda sie zapomniec!!!!!
        • sarcu Re: Skopelos 15.06.15, 06:37
          Witaj Agnieszko, 20 czerwca będziemy grupą 7-osobową na Skopelos przez dwa tygodnie. Chcielibyśmy jak najwięcej zobaczyć, jeśli możesz, napisz czy jest możliwość wykupienia wycieczek gdzieś przy porcie lub pobliskiej agencji. i czy na przykład istnieją tzw. "taksówki wodne",które pływają między plażami.Jakie plaże koniecznie trzeba zobaczyć? Z doświadczenia wiem, że nie opłaca się wykupować wycieczek przez biuro podróży.I gdzie najlepiej wypożyczyć samochód? Z góry dziękuję za odpowiedź. Może potrzebujesz coś z Polski, chętnie zabiorę, wyspa mała, to na pewno można się znaleźć.
          • agnieszkalouizakis Re: Skopelos 15.06.15, 16:07
            Witam,napewno spedzicie mile wakacje na wyspie,tymbardziej ze pogoda dopisuje:)Itnieje mozliwosc wykupienia wycieczek na wszystkie plaze w SKOPELOS,Biuro miesci sie tuz przy porcie:)Plaze ktore napewno was zachwyca to;KASTANI,PANORMOS MILIA z bardziej spokojnych to LIMNONARI STAFILOS GLISTERI no i oczywiscie kosciolek na gorze AGIOS GIANIS .Wypozyczalni jest mnostwo jak bedziecie na miejscu wskaze wam te najlepsze.Prosze pisac na email to podam swoj numer tel ,zadzwonicie do mnie na miejscu to wszystko wam podpowiem ,agnieszkalouizakis@gazeta.pl
        • Gość: misia Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 15.06.15, 07:35
          Pani Agnieszko witam, bede na Skopelos od 4 lipca i bede mieszkala w hotelu Rigas i chodzi mi o plaze najblizej hotelu, jak to wyglada czy naprawde jest zaniedbana, czy jest tam jakis plac budowy? Gdzie warto wypozyczyc samochod, co przywiezc ze Skopelos, ktore tawerny pani poleca? I jaka jest pogoda w lipcu na Skopelos?
          • Gość: daraswlkp Re: Skopelos IP: *.icpnet.pl 15.06.15, 15:15
            W zeszłym roku jak wybierałem hotel na Skopelos w opisie Rigasa była informacja , że wszyscy klienci hotelu mają darmowe leżaki i parasole na plaży Panormos , ciekawe czy będzie to też dotyczyło klientów RT .

Pozdro
          • agnieszkalouizakis Re: Skopelos 15.06.15, 16:28
            Witam !!!!!postaram sie odpowiedziec na wszystkie pytania:) Nie ma i nigdy nie bylo zadnego placu budowy na plazy SKOPELOS,wyrownywali tylko ziemie na boisko siatkowki i to tylko 2 dni:)SA lezaki ,kafeterie przy plazy itp,koszt lezaka to tylko to co zamowicie tz kawa czy sok ok 3 euro i mozna spedzic caly dzien .wypozyczalni jest mnostwo ceny zroznicowane ,na miejscu podpowiem do ktorej warto sie udac:)w lipcu jest goraco!!!!!!i teraz tez jest goraco!!!!spoznilo nam sie lato w tym roku ale juz zaczelo sie na dobre:)co prawda nie wiemco warto przywiezc z Grecji do Polski,nie orietuje sie w cenach w Polsce(nie bylam juz 8 lat)ale napewno tu jest najlepsza oliwa z oliwek ,dobre sa wina greckie i ich lokalne smakolyki .JA pracuje w duzym markecie tu na Skopelos wiec jak przyjedziecie to napewno sie spotkamy SUPER MARKET SKOPELOS .Mam nadzieje ze troszke pomoglam .Do zobaczenia:) AGNI
            • Gość: joannajkakl Re: Skopelos IP: 78.10.95.* 16.06.15, 14:29
              Witam, czy ktoś wrócił już może z hotelu Elios w Neo Klimie? Na stronie Rainbow Tours codziennie pojawiają się nowe opinie - coraz bardziej negatywne - co sprawia że jestem coraz bardziej załamana :( Czy posiadacie może jakiekolwiek informacje odnośnie miasteczka? Czy znajdiemy w nim wypożyczalnie skuterów? Jeśli tak to jakie ceny? Pozdrawiam, Joanna,
              • Gość: Woyenka Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.15, 22:27
                Nie rozumiem negatywów. Hotel w porządku, nie jakieś 5 gwiazdek, ale czysty i schludny, a bywałam w gorszych o większej liczbie gwiazdek. Jedzenie przyzwoite, obsługa hotelowa ok. A jak komuś przeszkadzam margaryna zamiast masła i to jego problem z hotelem (autentycznie taki koment przeczytałam), to mnie to jakoś nie zniechęciło do hotelu.
            • nwaldi Re: Skopelos 16.06.15, 17:24
              Witam.może pani powiedzieć jak są otwarte markety w Skopelos i jak wygląda wypożyczenie skutera cenowo
              • agnieszkalouizakis Re: Skopelos 16.06.15, 17:30
                witam.markety sa czynne od godz,8 00 do godz 22 00.lacznie z niedziela ,w czasie ful sezonu nawet i do godz 23 00.skuter mozna wypozyczyc od 15 euro,wypozyczalni jest mnostwo,napewno znajdzie pan cos dla siebie ;)
                • nwaldi Re: Skopelos 16.06.15, 20:43
                  Dziękuję za odpowiedź my będziemy w hotelu Delphi od 8 sierpnia a jakie tawerny warto odwiedzić lub regionalne potrawy warto spróbować. Jest może strona gdzie można sprawdzić rozkład autobusów
                  • Gość: joanna Re: Skopelos IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.06.15, 23:04
                    skopelosweb.gr/en/travel/article/transport_bus_taxi_skopelos - rozkład jazdy autobusów na Skopelos. Czy orientuje się ktoś może czy w Neo Klimie jest coś do roboty wieczorem?
                  • johny-1 Re: Skopelos 17.06.15, 15:12
                    My lecimy do Rigasa 11 lipca jestem pełna obaw tego hotelu, Po powrocie zdam relacje
                    • Gość: ALZBI Re: Skopelos IP: *.30.8.207.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.06.15, 15:49
                      witaj johny-1
                      trzymam za słowo i będę wdzięczna za opinie z pobytu.My lecimy we wrześniu do Rigas
                • Gość: wydar Re: Skopelos IP: *.183.182.129.dsl.dynamic.t-mobile.pl 29.07.15, 20:01
                  witam, mam pytanie co do tego skutera... znajomy który ostatnio wrócił ze skopelos podobno "słyszał" ze na skuter trzeba mieć prawo jazdy kat A, B podobno nie wystarczy? chciałem sie upewnić pozdrawiam i licze na odpowiedz:)
                  • Gość: stah Re: Skopelos IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.15, 10:20
                    Potwierdzam, że w jednej z wypożyczalni w których brałem samochód chcieli od klienta prawo jazdy inne niż B1. Mówili, że ludzie nie potrafią jeździć i jest bardzo dużo wypadków (problem ubezpieczeń). Niemniej raz chcieli ode mnie kartę kredytową, a dwa razy nie. Widać zależy od człowieka i/lub wypożyczalni.
                  • Gość: g. Re: Skopelos IP: *.metro-networks.pl 06.09.15, 19:18
                    Niestety, trzeba mieć kategorię A!!!
                    gabi-ostatniaprosta.blogspot.com/2015/09/sporady-skiathosskopelosalonissosskiros.html?spref=fb
                    • alzbi Re: Skopelos 06.09.15, 21:32
                      Piękne zdj.Ależ tam jest klimatycznie.Lecimy w sobotę i już się nie mogę doczekać.Tavernę Gorgones odwiedzimy i nie tylko tą :-) pozdrawiam
                      • nwaldi Re: Skopelos 06.09.15, 21:55
                        Polecam tawernę Platanos nie jest przy głównej ulicy śle trochę wyżej super jedzonko
                      • gabikalinowska Re: Skopelos 07.09.15, 00:19
                        bawcie się dobrze >:)
                    • mariola05 Re: Skopelos 07.09.15, 09:04
                      Cudowne zdjęcia!!! Dziękuję :) Już nie mogę się doczekać, żeby sobie tymi uliczkami podreptać :) Już w sobotę wylot! :D
                      Pozdrawiam :)
                      • mariola05 Re: Skopelos 07.09.15, 09:06
                        Zdjęcia od Gabi ;) zajrzałam na blog :)
                      • alzbi Re: Skopelos 07.09.15, 21:20
                        witaj mariola05 teraz my:-))
                        • mariola05 Re: Skopelos 07.09.15, 22:11
                          Witaj alzbi :) nadchodzi nasza chwila ;))
                          • Gość: Jabolj24 Re: Skopelos IP: *.home.otenet.gr 08.09.15, 07:19
                            Z osami spokoj, ale z pogoda tak sobie
                    • Gość: Lilith Re: Skopelos IP: *.home.otenet.gr 07.09.15, 12:50
                      Ale piękne zdjęcia!!!
            • Gość: Marta Re: Skopelos IP: *.dynamic-ww-3.vectranet.pl 19.06.15, 18:52
              Chciałabym jeszcze zapytać - czy kojarzy Pani gdzie na wyspie najlepiej wypożyczyć auto? Będę wdzięczna za info :)
        • Gość: Marta Re: Skopelos IP: *.dynamic-ww-3.vectranet.pl 19.06.15, 18:49
          Witam Pani Agnieszko:) lecimy jutro na Skopelos na tydzień. Patrzę w prognozę pogody i widzę chmury i trochę deszczu na najbliższe dni. Jaka jest obecnie pogoda na wyspie? Czy warto wziąć coś cieplejszego/przeciwdeszczowego?
          • agnieszkalouizakis Re: Skopelos 19.06.15, 21:21
            witam:)spokojnej podrozy zycze:)dzisiaj bylo slonecznie >)wczoraj padalo bardzo ale mysle ze to byl jedniodniowy wyskok::)chociaz patrzylam na prognozy to w niedziele iponiedzialek maja byc deszcze,ale moze sie to zmienic czesto tak bywalo:)nie jest zimno ,temperatura w dzien to nawet 30 stopni.wziasc tylko jakas bluze czy sweterek :)wypozyczalni jes mnostwo :)jesli przyjezdzacie jutro podejdzcie wieczorem pod biuro michalis tours gdzie organizowane sa wycieczki na plaze oraz na kosciolek Agios Gioanis bede tam caly wieczor to podpowiem gdzie pojsc:)biuro miesci sie przy markecie na rogu blisko portu:)pytac o AGNI:)Do zobaczenia:)
            • Gość: Marta Re: Skopelos IP: *.dynamic-ww-3.vectranet.pl 19.06.15, 22:15
              Super! :) podejdziemy wieczorem pod biuro i będziemy pytali o Agni :)
              Pozdrawiam! :) Do zobaczenia! :)
              • Gość: Misia Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 20.06.15, 10:40
                Pani Marto do jakiego hotelu pani leci?może do Rigas?Proszę zdać relacje jak jest na Skopelos,jak plaza,tawerny,jaką pogoda,jak z przeprawa promowa,czy długo czekaliscie na prom,będę wdzięczna bo lece na Skopelos 4 lipca.
                • alzbi Re: Skopelos 20.06.15, 13:00
                  witaj Misia ja lecę do hotelu Rigas we wrześniu i będę czekała na twoje relacje z pobytu
                  udanych wakacji :-)
                  • Gość: misia Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 20.06.15, 15:55
                    Alzbi napewno zdam relacje bo rozne opinie sa na stronie RT.ale jade z pozytywnym nastawieniem i wierze ze bedzie ok.mam zamiar plazowac i dobrze sie bawic.
                    • alzbi Re: Skopelos 20.06.15, 19:18
                      Misia to mi się podoba i tak trzymać:-) baw się dobrze
                      • Gość: misia Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 20.06.15, 20:27
                        Dzieki :)
                        • st1956 Re: Skopelos 20.06.15, 20:46
                          Właśnie wróciłam z Rigasa, wszystkie negatywne opinie o hotelu to prawda.R.T zrobił klientów w bambuko.Zdjęcia z katalogu odbiegają od rzeczywistości.Piekna piaszczysta plaża to błotniste poletko.Niektóre pokoje hotelowe to zatęchłe nory .Śniadania z dnia na dzien coraz gorsze,kawa i herbata lura , brak masła.Symboliczne ilości owoców.Właściciel hotelu to sknera.Rezydentka nie sprawdziła się w swojej roli.Całe szczęście ,że wyspa piękna.Jakby co , to odpowiem na pytania.
                          • johny-1 Re: Skopelos 20.06.15, 21:36
                            Witaj st 1956.Lecimy do Rigasa 11 lipca i jestem bardzo przerażona opiniami o nim.Czy faktycznie jest aż tak zle.Myśle żeby po powrocie złożyc reklamacje.Mam kilka pytań :jak długo czeka się na prom na Skopelos.Jak z wycieczkami cenowo skąd lepij brać-fakultatywnymi.Ogólnie proszę troszke opisać.Dzięki z góry
                            • agnieszkalouizakis Re: Skopelos 20.06.15, 22:18
                              WITAM :)jak sie zorientowalam w cenach hotele oferuja drogie wycieczki,lepiej wybrac sie z biurem michalisturs oferuja onio wyjazdy na prawie wszystkie plaze za niewielkie pieniadze :)przykladowo wyjazd do kosciolka AGIOS GIANIS i plaze kastani hotel oferuje w cenie 30 euro z biurem michalisturs mozna pojechac za 12 euro.dzieci do lat 6 przewozone sa gratis.Biuro miesci sie blisko portu obok minimarketu na rogu.cena wyjazdu na plaze wacha sie od 3 do 5 euro,oferowana jest tez wycieczka po monastyriach(kosciolach)w cenie 7 euro.
                              • donag12 Re: Skopelos 06.01.17, 20:01
                                Mamy zamiar tegoroczne wakacje spędzić na Skopelos. Sami organizujemy wyjazd, bez biura. Szukam praktycznych wskazówek (transport, prom, zakwaterowanie, poruszanie się na miejscu - lubimy zwiedzać). Proszę o wsparcie. A czytam, że jest Pani mieszkanką wyspy. Mój email: dominika.gaszka@onet.eu. Będę wdzięczna za kontakt.
                                • alzbi Re: Skopelos 08.01.17, 14:10
                                  witam
                                  Ja nie mieszkam na Skopelos ale byliśmy tam na wczasach z biurem podróży.W 2015r. dość aktywnie śledziłam wpisy na forum bo inf.na temat wyspy były znikome,gdyż wcześniej do wyspy docierali turyści wyłącznie "na własną rękę".Nie mam wielkiej wiedzy na temat transportu na wyspę ale z tego co się orientowałam to jest prom z Aten.Wyspa niezwykle urokliwa,piękne plaże,dużo dzikich plaż. Ponad to warto zajrzeć na pobliską Alonissos i Skiatos (ekstremalne lądowania i starty:-)) .My poruszaliśmy się wynajętym samochodem.Drogi wąskie dobrze się sprawdzają małe samochody lub skutery, którymi dysponują wypożyczalnie.My mieszkaliśmy w mieście Skopelos.Nie jestem w stanie wiele Wam pomóż,gdyż wiele wypożyczalni, tawern i hoteli zostało zniszczonych podczas powodzi której i my doświadczyliśmy.Podczas pobytu miałam kontakt z polką mieszkającą na wyspie,która wskazała mi dobrą zaufaną wypożyczalnie.Myślę,że kontakt z nią pomógłby Wam w organizacji pobytu na wyspie.Przesyłam jej adres e-mail.Agnieszka jest miłą fajną osobą i sama zaoferowała swoją pomoc na forum podając swój adres .Mam nadzieję,że dalej mieszka na wyspie i adres jest aktualny.Warto spróbować.agnieszkalouizakis@gazeta.pl.W razie dod.pyt.służę pomocą.
                                  pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku.
                            • st1956 Re: Skopelos 20.06.15, 22:38
                              Na prom czeka się ok.3 godzin ,jesli nie jest opóżniony, nasza grupa czekała ok,6 godzin.Wycieczki lepiej wykupić w miejscowym biurze przy plazy ,czasami tańsze o 1/3 ceny.Byłam na turnusie 6.06.prawie wiekszość Polaków ulokowano w starej częśći budynku , z drewnianymi galeriami , zero prywatnośći ,niby tarasik był także chodnikiem, po którym odbywał się ciagły ruch.Pokoje ciemne, łazienki wczesny Gierek.
                              • alzbi Re: Skopelos 20.06.15, 22:51
                                witaj st1956 dzięki za inf.mam pyt.jakiego typu mieliście pokoje ekonomy?standard?rodzinne?jedno mnie ciekawi dlaczego są takie rozbieżności w opiniach dotyczące posiłków ,czy to kwestia upodobań ?,czy dla wszystkich gości są takie same.
                                • Gość: st1956 Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.15, 08:13
                                  Ja miałam pokój standart , w pierwszej części budynku, na górze..Ci co mieszkali na parterze mieli najgorsze warunki , ciemno ,wilgotno i zatęchle.w/g mogły to być pokoje economy ale ma umowie byo ,że standart.Obiadokolacje były obfite tylko śniadania z dnia na dzień coraz lichsze.
                                  Lepsze pokoje dostawali ci wykupili lasty.Firsty dostawali te pokoje ,októrych wspomniałam.Pytałam się też rezydentki jaką mam kategorię -odparła,że standart a pokoje economy mają być od 20 czerwca .
                                  • Gość: Doblo Re: Skopelos IP: *.static.ip.netia.com.pl 21.06.15, 09:28
                                    Mam pytanie jaka jest różnica między pokojami rodzinnymi a standard czy jak mamy w umowie rodzinny to taki dają czy jak leci rodzinne są parterze czy na 1 pietrze
                                    • alzbi Re: Skopelos 21.06.15, 11:58
                                      ja pytałam w RT i powiedzieli mi,że między tymi pokojami nie ma różnicy a cena była taka sama studia są większe i droższe jednocześnie
                                  • nwaldi Re: Skopelos 21.06.15, 09:32
                                    Jakie plaże i tawerny polecasz
                                    • dani.el76 Re: Skopelos 21.06.15, 09:43
                                      Wylatujemy na Skopelos 11 lipca, czy ktoś już był w hotelu Dolphin i może się podzielić opinią, może jakieś cenne wskazówki o samym hotelu i okolicy
                                      • alzbi Re: Skopelos 21.06.15, 12:01
                                        na str.RT widziałam jedną opinię
                                        • jola.1976 Re: Skopelos 06.07.15, 09:59
                                          końcem lipca lecę z rodziną do Elios Holiday Hotel. Był ktoś tam może?
                                      • Gość: Doblo Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 23.06.15, 18:47
                                        Na stronie Rt pojawiły się nowe opinie
                                        • Gość: Misia Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 23.06.15, 18:56
                                          O którym hotelu bo na pewno nie o Rigas te 9 opinii już jest od jakiegoś czasu a codziennie wchodze na stronę RT.
                                          • alzbi Re: Skopelos 23.06.15, 20:55
                                            witaj Misia ja lecę do Rigasa we wrześniu i bardzo liczę na twoją opinię.Ja również tak jak Ty mam zamiar zwiedzać okolice i cieszyć się urokami wyspy a te opinie są tak różne,że szkoda gadać .Wiem,że to nie Hilton5* ale inf. o pokojach "norach" mnie napawają obawami.
                                            pozdrawiam
                                            alzbi
                                            • Gość: j.waskiewicz@wp.pl Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.15, 21:32
                                              Nowe opinie i zdjęcia z Rigas są na Tripadvisor
                                            • Gość: misia Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 24.06.15, 16:41
                                              Alzbi jak wroce na prwno dodan opinie.widzialam zdjecia z tripadvisor i pokazywalam je mojej mamie ktora w tym roku byla na zakhyntos i mowila ze plaza miejska wyvladala identycznie i tosty tez robili sami.jakos mnie to nie przetaza.o pokoj bardziej sie martwie ale zobaczymy jak bedzie.ta pani ktora dodala zdjecia byla pod koniec maja wiec moze jestjuz lepiej.
                                              • alzbi Re: Skopelos 24.06.15, 22:59
                                                Misia z góry dziękuję.Ja też mam nadzieję,że będzie lepiej
                                            • Gość: Ania Re: Skopelos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.15, 14:04
                                              Witam, Byłam w h. Rigas, pok. na parterze przed recepcją, są faktycznie ciemne, troszkę może czuć stęchlizna, ale są najlepsze standardowo, piękne łazienki (jak na 3*) po remoncie, pok. z nowymi meblami, po remoncie, faktycznie mogłyby być większe, ale umówmy się, nie jedziemy tam by siedzieć w pokoju. Przy tych pok. tarasik z krzesełkami i stolikiem (może być trochę głośniej do ok. godz. 22:-23:00, bo pok. są przy wyjściu na ulicę, oddzielone murem i bramą). Wg mnie bardzo ładne pokoje. Na I-wszym pietrze pok gorsze standardowo i kiepskie łazienki (oglądałam). Miejcie na uwadze 3* i dobrze trzeba przeczytać opis wyżywienia, w którym jest wyraźnie napisane jak wygląda luch. Plaża najbliższa faktycznie nie ciekawa, dlatego warto wypożyczyć samochód czy korzystać z komunikacji miejskiej i dojeżdżać na inne plaże, które są piękne (w większości nie są piaszczyste), bo przede wszystkim w pięknych miejscach. Transfer długi, ale te 2,5-3 h czekania na prom na Skiathos, to okazja na pozwiedzanie tej właśnie wyspy, która jest również przepiękna, a całe centrum znajduje się tuż przy porcie. Mając to wszystko na uwadze, urlop uda się w 100%.
                                              • agha3 Re: Skopelos 07.07.15, 17:09
                                                Witaj,
                                                czy możesz napisać jak kształtują się ceny w knajpkach, w sklepach? Co warto zobaczyć na wyspie wg Ciebie? Dziękuję za informacje o Rigas. Będę tam od soboty. Myślę, że najważniejsze jest pozytywne nastawienie :)
                                                Pozdrawiam
                                                Aga
                                                • Gość: Ania Re: Skopelos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.15, 16:27
                                                  Ceny w knajpkach bardzo przystępne, wiadomo że jest to wszystko pod turystów, ale Skopelos nie jest jeszcze tak zepsute jak inne wyspy greckie. Do 15 Euro/os. można naprawdę porządnie zjeść i posmakować ich specjałów. Warto pojechać na druga stronę wyspy czyli na te inne plaże Kastani Beach, Elios, Panormos itd czyli całe wybrzeże zachodnie wyspy. Na Skopelos nie ma za bardzo co zwiedzać i tylko widoki są piękne. Samo miasteczko Skopelos jest bardzo ładne, warte zwiedzenia i połażenia. Warto popłynąć na wyspę Skiathos (jeśli nie zdążycie jej pozwiedzać podczas oczekiwania na prom) i na wyspę Alonnisos. Piękne miejsca po prostu trzeba nastawić się pozytywnie tak jak mówisz. I tego się trzymaj.
                                                  • agha3 Re: Skopelos 09.07.15, 17:42
                                                    Dziękuję Aniu. Na pewno będzie cudownie!
                                  • alzbi Re: Skopelos 21.06.15, 11:52
                                    Jeżeli na umowie jest standard a otrzymują economy to jest to niezgodne z umową i należy się rekompensata, ale cóż niesmak pozostaje
                          • Gość: misia Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 21.06.15, 08:49
                            Do st1956-mam kilka pytan bo lece do Rigasa 4 lipca.co podawali na sniafanie ze byly slabe leve z dzieckiem wiec dlatego pytam, czy byliscie na jakiejs wycieczce, czy byliscie w jakiejs tawernie gdzie jezdziliscie na plaze,czy hotel organizowal jakis grecki wieczor?
                            • st1956 Re: Skopelos 21.06.15, 12:13
                              jajka gotowane, omlety nie zawsze, jajka sadzone, ichniejsze wędliny , ser żółty , ogórek zielony, płatki ,mleko,jogurt ,miód,dżemy.Lunch -mini zapiekanki, zimne hot-dogi bez musztardy i keczupu, makaron z sosem.Podwieczorki herbatniki i lurowata kawa i herbata.wycieczki z tutejszego biura przy plaży za sklepem spożywczym, dużo tańsze niż u rezydentki. Jeżdzilismy autobusem miejskim na plaże Stafilos i Agnontas za 1.60 euro w jedną strone.Na Agnontas jest tawerna b.dobre jedzenie,Leżak w cenie zakupu piwa czy frape.Wieczór grecki, przy kolacji śpiewala sprzątaczka a przygrywał jej mąż na akordeonie.
                              • Gość: Doblo Re: Skopelos IP: *.static.ip.netia.com.pl 21.06.15, 12:32
                                Przed chwila dzwonilismy do Rt i powiedzieli ze wczoraj wróciła ze skopelos wizytatorka hoteli i rigas jest według niek bardzo dobrze przygotowany do przyjęcia gości z polski co przeczy wszystkim opinią
                                • Gość: Misia Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 21.06.15, 12:47
                                  Ją też w tym tygodniu rozmawiałam z RT i pani mi powiedziala że pokoje są takie jak na zdjęciach z katalogu czyli te lepsze,staraja się skrócić czas przeprawy promowej bo teraz zmienia się rozkład promów,na Skhiatos można poczekać na prom w restauracji i tam też co zjeść.płaza przy hotelu rzeczywiście jest nieciekawa dlatego trzeba korzystać z busów które są płatne.zobaczymy jak będzie.mam zamiar oddawać się do Pani Agnieszki która mieszka na Skopelos.a i jeszcze jedno jeżeli z biurem podróży wycieczka do kościołów kosztuje 12 euro a u rezydencji 30 to też warto zntego skorzystać.wiem też że animacje dla dzieci są od połowy czerwca.licze jednak że będzie fajnie.w hotelu tylko spie.a jeżeli chodzi kieszenie nie mam jakiś wygórowanych oczekiwań.jadę się dobrze bawić i wypoczywać.
                                • Gość: st1956 Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.15, 12:51
                                  Śmiech na sali , to niech ta wizytatorka zamieszka w parterowej klitce , gdzie wybija woda z kanalizacji a góry kapie z klimy.
                                  • Gość: Misia Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 21.06.15, 12:53
                                    No dobrze a co na to wszystko rezydentks która jest namiejscu?
                                    • st1956 Re: Skopelos 21.06.15, 15:03
                                      Rezydentka nic nie robiła, wpierała pewnej pani,że za jakii pokój zapłaciła to taki dostała
                                  • Gość: Doblo Re: Skopelos IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.15, 13:41
                                    Do st 1956 jak jesteś tymi pokojami rodzinne są na dole czy na 1 pietrze
                                    • st1956 Re: Skopelos 21.06.15, 15:11
                                      W budynkach zaraz za wejściem są pokoje 2+1, w dalszej części czyli w ogrodzie są studia , tam lokowani są obcokrajowcy i co niektórzy Polacy , nie wiem w/g jakiego klucza są przydzielane pokoje.Ja sugerowałam się zdjęciem w katalogu więc dlatego wybrałam ten hotel.Po przyjezdzie dostałam pokój w tych tzw.boksach, Mój pokój znajdował się nad kuchnią, w prach przygotowań posiłków waliło zapachami przez okienko w łazience od czasu do czasu zapachami z kanalizacji.
                                      • Gość: Misia Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 21.06.15, 15:35
                                        A jak wyglądają te pokoje 2+1 w budynkach zaraz za wejściem?
                                        • Gość: st1956 Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.15, 15:56
                                          Te górne są w miarę względne , klima małowydolna, na dole pokoje są ciemne , nie ciekawe.Niektóre są zawilgocone i zatęchłe,wczesną wiosną byly podopione na wskutek obfitych deszczy.Jak tam leje mielismy okazję poznać.Lało jak z cebra.
                                    • Gość: Ania Re: Skopelos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.15, 14:46
                                      Rodzinne są od strony basenu, w zupełnie innej części hotelu
                                      • alzbi Re: Skopelos 07.07.15, 14:53
                                        dzięki za info.
                                • kriti17 Re: Skopelos 21.06.15, 12:54
                                  A ja zastanawiałam się czy do Rigasa z dziećmi nie jechać bo będzie Figoklub, w końcu wybór padł na Kretę na Smartline Village &Spa. No ale sami z mężem i tak wykupiliśmy Blue Green Suites. Wiem, że wyspa piękna, hotel jakoś też przeżyję jaki by nie był, bo chcę spędzać czas na plaży i pływać, jedzenie mogę kupić :) ale o transferze z lotniska do hotelu i oczekiwaniu na prom już nikt z biura nie wspomniał, a wtedy chyba bym się mocna zastanawiała nad tą ofertą. W katalogu było opisane, że z lotniska do hotelu transfer coś koło 2 h razem z przeprawą promową.
                                • st1956 Re: Skopelos 21.06.15, 15:13
                                  Wizytatorka chodziła tylko po części budynków w ogrodzie , tam było lepiej.
                                  • Gość: Misia Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 21.06.15, 15:56
                                    Czy po dopłynięciu na Skopelos w porcie czekał jakiś bus który dowiódł was do hotelu?
                                    • Gość: st1956 Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.15, 16:13
                                      Tak, czekają autobusy.W moim przypadku było tak , najpierw czekaliśmy 6 godz.na prom, po wpłynięciu do portu na Skopelos okazało się ,że dla gości z Rigasa nie ma autobusu.W końcu jakies inne biura jadądące w tym samym kierunku uzyczyły nam transportu.W hotelu po przydziale pokoi rozpętała się wielka awantura, bo nie takie pokoje liczyliśmy.Jednym słowem wielki burdel i tyle
                                      • Gość: daraswlkp Re: Skopelos IP: *.icpnet.pl 21.06.15, 16:47
                                        Ogólnie wygląda to niestety na wielką " improwizację " . Zauważyłem , że pod negatywnymi opiniami o Rigasie na stronie RT pojawiły się odpowiedzi biura - niestety niezgodne z prawdą . Podobno biuro RT wysłało do wszystkich info o wydłużonym transferze ??? I to już dwa tygodnie temu ??? Jakoś nie dotarło to do nas ... Poproście w Waszym biurze RT o wgląd w " Skopelos - Study Tour 22.05-30.05.2015 " ( rekonesans przedsezonowy pracowników salonów , rezydentów itp. ) - z tej broszurki dowiedziałem się np.: że w Rigasie " pokoje standardowe mają około 17m2 i są zlokalizowane od strony ulicy na parterze !! " ( pisownia oryginalna ) . Szkoda tylko , że nikt nam tego nie powiedział w momencie rezerwacji ...

Pozdro
                                        • Gość: misia Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 21.06.15, 17:04
                                          Ja dowiedzialam sie o wydluzonym transferze z opini jednego z wczasowiczow na stronie RT i dlatego zadzwonilam do biura podrozy.Pani z ktora rozmawialam zapewnila mnie ze ma byc zmieniony rozklad kursowania promow i powinno byc lepiej.no zobaczymy jak bedzie.a czy przy hotelu jest przystanek autobusowy z ktorego mozna dojechac do nny plaz?
                                          • st1956 Re: Skopelos 21.06.15, 18:32
                                            Przy porcie jest przystanek , z tamtąg można dojechać do plaż :Stafilos, Agnontas, Milia , Panormos , Kastani.
                                            • Gość: Kate Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.15, 18:33
                                              Widziała moze Pani hotel blue green bay podczas pobytu na płazy w Panormos ?
                                              • Gość: st1956 Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.15, 19:32
                                                Niestety , nie miałam okazji
                                                • st1956 Re: Skopelos 21.06.15, 22:11
                                                  Ładnie śpiewała ale tylko jakieś ambitne pieśni.Wszyscy oczekiwali na lekkie i przyjemne kawałki.Fajnej greckiej muzyki mozna posłuchać w prawie każdej tawernie na mieście.
                                                  • alzbi Re: Skopelos 21.06.15, 22:20
                                                    :-)
                                              • Gość: daraswlkp Re: Skopelos IP: *.icpnet.pl 21.06.15, 21:31
                                                W " Skopelos - Study Tour " o hotelu Blue Green Bay piszą pozytywnie : " Mamy w nim 6 pokoi ( w tym 1 typu tween ) , wszystkie są na parterze z widokiem na morze . Wejście do pokoi jest od tyłu , okna balkonowe wychodzą wprost na basen . Basen duży w porównaniu do ilości gości hotelowych . Restauracja hotelowa jest niewielka z widokiem na morze . Jedzenie bardzo dobre . Dobra wiadomość : hotel zaspokoi wymagających turystów . Zła wiadomość : jest wyprzedany do końca sezonu . "
                                                Chyba możecie być spokojni o ten hotel .

Pozdro
                                        • kriti17 Re: Skopelos 21.06.15, 17:09
                                          Absolutnie nie otrzymałam z RT żadnej informacji o wydłużonym transferze.
                                          • Gość: misia Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 21.06.15, 17:23
                                            To zadzwon do RT i dowiedz sie czy tak moze byc.a czy ktos z was leci do Rigas z Wawy 4 lipca?
                                            • l-aur-a Re: Skopelos 21.06.15, 17:27
                                              Ja lecę 4 lipca do hotelu Rigas. Troszkę przerażona jestem waszymi opiniami :(
                                        • alzbi Re: Skopelos 21.06.15, 21:03
                                          mam pytanie do tych z Was którzy wróciliście, czy będziecie wnosić oficjalne skargi do RT i żądać rekompensaty za nie wywiązanie się z umowy?dajcie znać jak podchodzi do tematu RT.Z tego co opisujecie to strzelają sobie samobója
                              • alzbi Re: Skopelos 21.06.15, 20:39
                                jeżeli ładnie śpiewała to ok.
                          • Gość: Karola Rigas wybieram się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.15, 12:48
                            Witam, do tych którzy byli w Rigas
                            Czy jest aż tak źle że można zepsuć sobie urlop? Wykupiliśmy w marcu kota w worku, zachęciła nas cena i wygląd hotelu z dobrymi opiniami na tripadvisor, a tu takie opinie Polaków, że aż strach się wybierać, mało tego cena teraz jest tańsza niż w marcu !!! no ale z tym trzeba się było liczyć..., ale nie z tym że oferta jest z bajki.
                            Prośba do tych co wrócili o opinię czy brać samochód od razu na 5 dni i poruszać się samemu i do hotelu wracać na spanie, czy poruszanie się autobusami jest przyjazne i dostępne w pobliżu? jak czytam opinie to już nawet nie wiem w co wierzyć..
                            Będę wdzięczna za jakieś wskazówki ....
                            • lostrotamundos Re: Rigas wybieram się 26.06.15, 17:05
                              Hej, można wciąż auto na parę dni i sobie pojeżdzić po wyspie, na plaże, do Glossy, do kościółka z Mamma Mia. Jeśli nastawiasz się na zwiedzanie, to fajna opcja, możesz pojechać na kilka plaż, i wybrać tę ulubioną :) sporo naszych Polaków jeździlo autobusami i też nie narzekali. Jakbyś miała jakieś pytania to chętnie odpiszę, tylko pewnie raczej od niedzieli w górę, bo dziś to już ostatni dzień tutaj, a jutro dłuuugi powrót do domu :) i nie bój się RIgasa!
                              • Gość: Misia Re: Rigas wybieram się IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.15, 09:14
                                Lostrotamundos jadę do Rigasa 4 lipca i mam kilka pytań.ile trwal transfer do hotelu,czy długo czekaliscie na prom?jak pokoj?,czy byliscie na jakiejś wycieczce czy wypozyczyliscie samochód?na jakie plaży jeździł iście i czy płaza miejsca jest brzydką?czy byliscie w tawernie?jestem generalnie nastawiona pozytywnie do Skopelos,ale kilka informacji się przyda.
                                • lostrotamundos Re: Rigas wybieram się 30.06.15, 10:28
                                  Hej! Byliśmy na rejsie na Alonissos, a na jeżdżenie po wyspie wzięliśmy auto. Tawerny są super :) xszczególnei wieczorkiem, jak jest mjuzyka na żywo, warto się urwać z kolacji, na taki wieczóre w tawernie. Byliśmy w Molos (na promenadzie) i pod platanem, na takim placyku,gdzie jest kilka knajp, tylko nie pamiętam nazwy.Plaża miejska jest koło portu, hm, nie polecam za bardzo, nie warto za bardzo tam chodzić, skoro mozna pojechać na tyle piekniejszych plaż. Nam najbardziej podobała się plaża Kastani i Limnonari. Panormos też ładne. Pokój jak pokój, my w nim tylko spaliśmy. Nie mieliśmy jakichś specjalnych problemów, wszystko dzialało, nie zmienialiśmy pokoju w trakcie pobytu. Jak ktoś chciał zmienić to w większości wypadków chyba się udawało. Na prom czekaliśmy z półotrej h, trochę się spóźnił, ale były w tym czasie 2 spacery po Skiathos. I samo miasto piekne.
                                  • Gość: misia Re: Rigas wybieram się IP: *.centertel.pl 30.06.15, 11:01
                                    No wlasnie a co z bagazami jak chodziliscie po Skhiatos? Bo czytalam ze panie rezydentki nie bardzo zwracaly uwage na bagaze?
                                  • lostrotamundos Re: Rigas wybieram się 30.06.15, 11:02
                                    I koniecznie spróbujcie w tawernie DOLMADES :)
                                    • lostrotamundos Re: Rigas wybieram się 30.06.15, 11:05
                                      Bzdura. Były 2 dziewczyny, animatorki, które tylko i wyłącznie pilnowały bagazu, walizki były złożone w restauracji, więc wszytsko było "na kupie". Jedna rezydentka robiła spacer z grupą, druga rozdawała bilety na prom. Był też Grek, który pomagał rozdawać bilety. Więc generalnei 4 osoby koło bagaży. My wzielismy dokumenty i pieniadze ze soba, poszlismy na ten spacer a potem jeszcze sami polazilismy po glownej ulicy.
                                      • alzbi Re: Rigas wybieram się 30.06.15, 12:55
                                        Żadna z osób ,które wróciły ze Skopelos nie wspomniała o tym jak wygląda lądowanie na Skiatos chyba ,ze mieliście okna zasłonięte Powiem szczerze niezła jazda .Fajnie , że ktoś wrzucił filmik do netu bo mogłabym pomyśleć,że się zaraz rozbijemy polecam kontakt24.tvn24.pl/samoloty-leca-tuz-nad-glowami-trudno-utrzymac-sie-na-nogach-niesamowite-nagranie-z-grecji,172724.html
                                        • st1956 Re: Rigas wybieram się 30.06.15, 13:04
                                          Lądowanie na Skiathos to ostra jazda bez trzymanki, pilot ostro hamował , w samolocie cicho jak makiem zasiał.
                                  • gr-eczynka78 Re: Rigas wybieram się 30.06.15, 11:12
                                    Napisz coś więcej o rejsie na Alonissos jaka cena , skąd wzięliście, czy był z obiadem itp, auto w jakiej wypożyczalni i jaka cena ?
                                    • lostrotamundos Re: Rigas wybieram się 30.06.15, 11:28
                                      Rejs 30 euro, bez obiadu, ale jest przystanek w fajnej tawernie, gdzie można zjeść. Jets to w ofercie wyczieczek fakultetów. Odwiedza się 3 punkty - port Patirtiri, można stamtąd autobusem jechać do miasteckza Chora za 4 euro (pięknie!!! polecam!!!!), potem płynie się na sliczną plażę i po plazowaniu do tej tawerny (nie trzeba jeść, można pochodzić po mieście, ale wlasnie tam probowalam dolmades po raz pierwszy :) ). Auto wzięliśmy u rezydentki, w wypożyczalni na mieście była taka sama cena, pod hotel nam podstawili i kluczyki zostawialiśmy na recepcji.
                                      • gr-eczynka78 Re: Rigas wybieram się 30.06.15, 11:56
                                        dziękuje za odpowiedź , na pewno skorzystamy , jeszcze pytanie czy są jeżowce ?
                                      • Gość: misia Re: Rigas wybieram się IP: *.centertel.pl 30.06.15, 13:53
                                        A czy na Skopelos w porcie czeka bus ktory zawozi do hotelu?
                                        • st1956 Re: Rigas wybieram się 30.06.15, 14:21
                                          Tak czekają busiki ale 6 czerwca nie było.Nie dość ,że czekaliśmy do 16 na prom to jeszcze na Skopelos ktoś nas olał, nie wiem czy to nieudolność biura czy Grecy zrobili juz sobie wolne.
                                          • lostrotamundos Re: Rigas wybieram się 01.07.15, 10:29
                                            Jak my dopłynelismy to były autobusy. Podobno na calej wyspie jest tylko jedna firma autobusowa, wiec pewnie stad taki chaos. Ludzie mowili, ze jak pojechali na Mamma mia, to byli ci sami kierowcy co ich wiezli z portu hehe, na Sko swiat jest maly :D
        • Gość: Pierot Re: Skopelos IP: *.home.otenet.gr 10.08.15, 09:55
          Pani Agnieszko, jesteśmy na Skopelos na wakacjach w Panoramos. Znaleźliśmy 2 cudne pieski ( mama z synkiem) i szukamy dla nich domu na wyspie. Może ma Pani jakiś pomysł ?
          Serdecznie pozdrawiam
          Piotr
          • agnieszkalouizakis Re: Skopelos 11.08.15, 00:04
            Witam:)jak sie maja pieski?Coz moge poradzic w tej sytuacji hmmm ...w miescie Skopelos jest dwoch weterynarzy z tego co wiem zajmuja sie oni pomoca w sprawach bezdomnych pieskow i pomagaja im znalezc rodziny:)Niestety na wyspie jest duzo bezdomnych zwierzakow i nie wszystkie znajduja dom:(.Prosze tez pytac o Niki z Glosa wiem ze i ona zajmuje sie takimi przypadkami ,sama mam od niej mojego Boryska,pozdrawiam serdecznie i zyczy udanych wakacji
    • Gość: Kate Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.15, 13:32
      Czy ktoś kto wrócił z hotelu Blue green bay chciałby się może podzielić swoja opinią ? na stronie RT nie ma jeszcze żadnej, a jestem ciekawa najnowszych opinii na temat hotelu. Może osoby, które przebywały w innych hotelach słyszały coś od innych uczestników ?
      • mariola05 Re: Skopelos 17.06.15, 14:21
        Witam, przeszukaj starsze wiadomości w tym wątku, było coś o Blu Geen Bay od ludzi z pierwszego turnusu RT.
        • Gość: Kate Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.15, 14:32
          Tak, wiem, że p. Aneta napisała już bardzo dużo na jego temat, ale jestem ciekawa jak hotel sobie radzi z kolejnymi "turami" ;)
          • mariola05 Re: Skopelos 17.06.15, 15:01
            Mam nadzieję, że coraz lepiej sobie radzą i w inych hotelach również ;-) My lecimy do Rigas we wrześniu i też czekam na każdą nową opinię. Chociaż i tak się cieszę, że będę na Skopelos :-D
    • Gość: Kate Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.15, 21:47
      To dobrze, ze chociaż wyspa jest ładna... A czy słyszała moze Pani podcza pobytu jakies opinie o hotelu blue green bay w panormos ?
      • kriti17 Re: Skopelos 21.06.15, 10:42
        Ja również wybieram się do tego hotelu na koniec sierpnia. Jeżeli ktoś ma jakieś nowe informacje z kolejnego turnusu to proszę dać znać ?
    • anetad69 Re: Skopelos 21.06.15, 23:54
      Hotel Blue Green Bay- pisałam o nim na poczatku wątku, ale może jeszcze coś dodam. Byliśmy od 30.05-6.06.15 , więc pierwszy rzut. Pokoje jakie otrzymaliśmy to 4 na parterze - wejścia mają od przodu , wprost na basen ( te na piętrze mają wejścia od tyłu, a balkony od przodu). Tych na górze nie widziałam. Mieszkaliśmy tuż pzy recepcji. Pokoje małe, szafa , łóżko , mala kanapa ( która zapewne jest w razie czego dostawką, stolik i krzesła na mini tarasie. W szafie sejf i lodówka. Telewizor na scianie - wielkości laptopa, łazienka z kabiną. Jest to bez wątpienia najlepiej położony hotel z tych dostepnych w ofercie RT, tuż przy plaży, i to chyba najważniejsze. Dwa pokoje na górze otrzymała jedna rodzina - ale jak się później okazało , jedna z tych pań była pracownikiem RT :)
      Jedzenie już opisywałam - śniadania i kolacje ok ( smaczne), obiady jak w pozostałych , alkohol - wino, ouzo, piwo , pozostałe płatne, drinki ok 8 E. Można powidzieć , że spełnia 3* ( tak jak kategoria lokalna ) i myślę, że należy trzymać się tych kategorii lokalnych . Np Studia Pantelis lokalnie mają 1* ( a RT przyznalo im 3* ???? ). Być może dlatego Blue Green ma 4 , bo jest ładniej położony. Bardzo blisko do plaż Milia i Kastani, blisko do przystanku . Myślę, że Ci którzy wybrali ten hotel i tak będą najbardziej zadowoleni. Czytając wpisy turystów z innych hoteli cieszę się , że byłam w BGB. Zyczę wszystkim miłego urlopu .
      • Gość: misia Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 22.06.15, 08:56
        A jak jest z alko w Rigas?
        • Gość: st1956 Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.15, 09:05
          Od 10 rana do 22 piwo tutejsze, uzo, pseudo sok pomarańczowy ala nasze capri, lemon, woda, białe i czrwone wino ,do woli podawane w kubkach.Do kolacji podają w szkle.Wszelkie inne napitki płatne. Muszę pochwalić obiadokolacje, prawdziwa wyżerka, często owoce morza,wszelkiego rodzaju sałatki ,makarony, zapiekanki.
          • anetad69 Re: Skopelos 22.06.15, 10:34
            Dla porównania - w rzekomo ,,wysokiej klasy hotelu, który miał zaspokoić wymagających turystów- jakim miał być Blue Green " nigdy nie było owoców morza , kolacja z 2 lub 3-ch dań do wyboru, w tym dwa makarony ( ale smaczne). Natomiast All inclusive miał na pewno szef baru, który dzień w dzień siedząc przy barze popijał krwawą mery, jadł krewetki na lunch- podczas gdy nam przynieśli hamburgera :) I jeszcze podczas naszego śniadania - obsługa hotelu przychodziła i robiła sobie kanapki... Jedno co trzeba przyznać - czują się bardzo rodzinnie :)
    • Gość: Kate Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.15, 11:40
      dziękuję za odpowiedzi dot. hotelu Blue green bay. Pani Aneto, mogę prosić jeszcze o jakiś komentarz dot. śniadań. Serwowano coś na gorąco, jakieś owoce, słodkie bułeczki. I czy w ciągu dnia był problem z napojami np. kawą (podejrzewam, że nie z ekspresu ;) ? Pozdrawiam.
      • anetad69 Re: Skopelos 22.06.15, 12:06
        Kate- o śniadania się nie martwcie, pomidory,ogórki, wędlina, jajka gotowane,ser żółty, feta, grecki pyszny jogurt , sam i z brzoskwiniami z puszki, musli, płatki kukurydziane,dzem, miód, 1 raz oliwki :), pieczywo dobre, ciasteczka ( zawsze te same), babka , na zamówienie : przynoszą gorące jajka sadzone, bekon, omlet itp. . Do śniadań expres : espresso, capucino, late ... bardzo dobre. W ciągu dnia kawa niestety już zwykła filtrowana, herbata - na prośbę ( ciagle brakowało, ciągle jej gdzieś szukali. Napoje w szkle, nawet w mrożonym, tylko na plaże podawano w plastikowych - ale kuflach i dużych kieliszkach ( podobne do szkła ) , czyste. Owoce były tylko 2 razy - ale całe. Szkoda ,że mimo wszędzie obecnych cytryn - nigdy nie było ich do herbaty czy wody mineralnej. Obsługa w hotelu bardzo miła, tylko Pani Menager często z grobową miną przez telefon powtarzała : multosz problemosz z reinbosz , reszty nie rozumieliśmy :) Proszę nie martwcie się o Hotel BGB- plaża super, bliziutko, czyściutko, basen też ładny, ale to grzech siedzieć przy basenie, mając plażę krok dalej .
        • julita77 Re: Skopelos 22.06.15, 15:51
          Witam,
          A jak u Państwa wyglądał transfer, bo mi dzisiaj napisali: Transfer natomiast wygląda następujaco:
          Po przylocie na Skiatos jedzie się 5 min autokarem do portu. Tu czeka się około godzinę (zalezy czy się prom spózni czy nie może być ? godzina- do półtorej godziny)
          Można zostawić też bagaże w porcie- pilnują je nasi przedstawiciele i z rezydentem pójść na spacer po Skiatos.
          Przeprawa promowa trwa godzinę 20 min i następnie około 5 min jedzie się do Hotelu. także cała podróż zajmuje około 3 godzin z poślizgiem o ok pół godziny.
          Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedx.
          AHA i czy ktos z animacji dla dzieci korzystal?
          • johny-1 Re: Skopelos 22.06.15, 16:07
            Witaj Julita77.Kiedy lecisz na Skopelos i do jakiego hotelu.Ja lecę 11 lipca z Warszawy do Rigasa.
            • Gość: małami Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.15, 16:14
              Ja tez miałam lecieć 11lipca do Rigas, ale zrezygnowałam. Radzę tym, co będą niezadowoleni dokumentować wszystko i złożyć po powrocie reklamację. To nie jest ani All, ani hotel 3 gwiazdkowy. O bezpłatnej piaszczystej plaży zapomnijcie. Co to za All Inclusive, jeśli trzeba chodzić codziennie na lunch do tawerny? Zdjęcia przeczą temu co dostaje turysta, a biuro RT nie przygotowało właściwie tej oferty. Teraz mają kłopot z turystami i wciskają kit, tym co tam jadą, bo muszą sprzedać ofertę. Osoba , która wróciła z Rigas, mówiła, że jeśli się zapłaci za last 2tyś to warto, w innym przypadku stosunek ceny do wartości nie kalkuluje się.
              • Gość: Kate Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.15, 16:18
                Nie byłam w hotelu Rigas, ale radzę tym, którzy tam jadą aby nie uprzedzali się tak bardzo. Jechanie z nastawieniem dokumentowania każdego detalu nie wróży dobrze. Nawet jeżeli na miejscu będą miały miejsce jakieś niedociągnięcia, to myślę, że mimo wszystko warto starać się z tego wynieść coś pozytywnego- w końcu to wyczekany urlop i pamiętać o jednej istotnej rzeczy- nie jedziemy tylko do hotelu, a przede wszystkim w dane miejsce. Każdy zrobi jak uważa, ale proponuję jednak cieszyć się trochę na ten wyjazd.
                • Gość: tylkotango Re: Skopelos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.15, 17:03
                  Pewnie, trzeba sie cieszyć, tylko jesli ktoś oczekuje tego c o na zdjęciu na stronie hotelu, to się może wkurzyć. Proponuję, zeby nie być zaskoczonym - zabrać sporo gotówki. Bus płatny 2 euro od osoby, by dojechać na plaże, lunch w knajpie, żeby od śniadania wytrwać do kolacji. I nastawić się na chodzenie, bo do pokoju tylko na spanie.

• julita77 Re: Skopelos 23.06.15, 16:08
              Mysle o 27 i powrocie 11
              • Gość: gość Re: Skopelos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.15, 17:10
                każdy narzeka na jedzenie w hotelu rigas i napoje , to po co kupujecie all jest bez wyżywienia delphin tańszy . mozna wypożyczyć samochód jeździć po różnych plażach i jeść w tawernach to co się chce.
                • Gość: Misia Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 23.06.15, 18:18
                  A ją tam lubię chodzić i zwiedzac będę jeździła na plaże bo nie wyobrażał sobie być nva Skopelos i nie zobaczyć plaży gdzie były zdjęcia do Mamma mia.jadę na wakacje i wydaje mi się że gotówki zawsze trzeba mieć więcej i mam zamiar chodzić po tawernach pomimo tego że mam all.
                  • Gość: Magdzik Re: Skopelos IP: *.230.88.210.rzeszow.mm.pl 25.06.15, 14:18
                    Duzo osob wybralo Rigas ze wzgledu na animacje polską dla dzieci. I wiekszosc rodzin z dziecmi bedzie na miejscu lub na pobliskich plazach. Nie wyobrazam sobie z 4 letnim dzieckiem w upale zwiedzac caly dzien wyspe. Owszem osoby bez dzieci jak najbardziej do hotelu na spanie i tyle. Ale ten kto ma dzieci wie o czym pisze. Rainbow bardzo zawiodl swoich klientow. Mam nadzieje, ze odczuja to w przyszlym roku.
              • Gość: Madzik Re: Skopelos IP: *.230.88.210.rzeszow.mm.pl 25.06.15, 14:29
                Ja tez. Juz bym chiala zeby 12 byl. Od kilku lat jezdze z biurami na wakacje i w tym roku poerwszy raz nie wykupilam kosztow rezygnacji i mnie pokaralo.
                • Gość: ziba Re: Skopelos IP: *.via.zamek.net.pl 26.06.15, 14:56
                  My mamy zarezerwowany pobyt w Rigasie od 8 sierpnia.Wykupiliśmy ubezpieczenie od kosztów rezygnacji ,ale raczej nie zrezygnujemy.Może nie będzie tak źle.Ponadto jak dowiedzieliśmy się w BP ubezpieczenie jest ważne tylko w razie zaistnienia wypadków losowych(choroba ,strata pracy,itp.)
                  • lostrotamundos Re: Skopelos 26.06.15, 15:35
                    Ja jestem wlaśnie na Skopelos i naprawdę jmnie przeraża podejście osób, które się tak źle nastawiają przed przyjazdem... Może naprawdę lepiej zrezygnujcie, bo szkoda mieć za towarzyszy wypoczynku takich marudów?? Wyspa jest PRZEPIĘKNA. Transfer z lotniska którego tak się boicie - autokar z lotniska 5 minut, potem czeka się w mieście Skiathos na prom. W trakcie oczekiwania można pójść na spacer z pilotką po Skiathos (warto, miasteczko śliczne, polecam punkt widokowy). Czytałam wpisy osób, które pisaly o "siedzeniu na krawężniku, w upale, głodni i spragnieni". Sorry, ale w Skiathos są dziesiątki kawiarenek, restauracji, sałatkę grecką można zjeść za 4 euro (wielka porcja!), napić się czegoś zimnego, zobaczyć to piękne miasteczko, zamiast narzekać!!! Promem się płynie trochę ponad godzinę i potem autokarami do hoteli. Rejs promem to była przyjemność, można podziwiać widoki okolicznych wysp, napić się kawy, poopalać. Demonizowany przez Was Rigas to normalny 3-gwiazdkowy hotel, tylko trzeba wiedzieć, że w Grecji 3 gwiazdki to co innego niż 3 gwiazdki w Polsce! Jedzenie dobre, szczególnie bardzo różnorodne kolacje. Lunche skromne, ale u nas nikt nie chodzi głodny. Pokój jak pokój, ale kto na wakacje jeździ siedzieć w pokoju?! Plaża w mieście, to fakt, nie jest najpiękniejsza, ale można dojść na piechotkę z 3 km do Stafilos, tam jest bardzo ładna plaża, do innych jeździmy autobusami. Generalnie pobyt udany, cieszę się, że zobaczyłam wyspę, zanim się zamieniła w moloch turystyczny :)
                    • st1956 Re: Skopelos 26.06.15, 15:52

W moim przypadku było 6 -cio godzinne oczekiwanie na prom a to do przyjemności nie należało , potem juz na skopelos brak busu do hotelu- kolejny falstart.Spanie w zatęchłym pokoju to też nie przyjemność.
                      • lostrotamundos Re: Skopelos 26.06.15, 16:50
                        Oj, to faktycznie mieliście pecha... no ale z promem to jak z samolotem, nie przewidzisz opóźnienia... Ja w takiej sytuacji wolę poczekać niż potem cierpieć od fal... Był sztorm na morzu? Dziś też wieje mocno...

Ktoś wyżej pytał o animacje - ja nie korzystam, bo nie lubię, ale widziałam, że dzieci się bardzo fajnie bawiły, były tańce (przy tym to nawet ja się dobrze bawiłam, oglądając), jakieś malowanie itp. :) Dla dorosłych tez były jakieś zabawy organizowane.
                        Widzę, że ktoś pisał też o jogurcie greckim - polecam z miodem spróbować, pyszności!!!
                    • Gość: ziba Re: Skopelos IP: *.via.zamek.net.pl 26.06.15, 16:45
                      Wyspa pewnie i jest piękna ale to nie zasługa RT.Więc oni powinni wywiązywać się ze swoich obowiązków.W końcu nie wysyłają nas tam za darmo.Oferta biura została przygotowana nierzetelnie skoro turyści mają tyle zastrzeżeń do hotelu i transferu.Ponadto nie rozumiem tego narzekania na swoich rodaków,że są roszczeniowi i marudni.Uważam ,że to nie zawsze jest prawda.Gdybyśmy byli tak traktowani jak Anglicy,Niemcy czy nawet Rosjanie to pewnie też chodzilibyśmy uśmiechnięci i zadowoleni.Jakoś dla obywateli innego kraju biura potrafiły zarezerwować pokoje w lepszej części hotelu.
                      Byłem już w kilku hotelach w Grecji,Egipcie i Turcji i zauważyłem jak Anglicy czy Rosjanie potrafili wyrazić swoje niezadowolenie ,upomnieć się o swoje i dobrze na tym wychodzili.My siedzieliśmy cicho i nawet mimo niemałych napiwków zwykle byliśmy ignorowani.
                      Wiadomo,że każdą sytuację można obrócić na plus ,tak jak długie oczekiwanie na prom wykorzystując na spacer po Skiathos,ale nie o to chodzi.Wolałbym jednak sam ustalać sobie plan pobytu na wakacjach a nie być zaskakiwany przez biuro i dostosowywać się do niezgodnego z opisem rozkładu podróży.
                      Idąc tym tropem to może biuro powinno nas wysłać pieszo do Grecji,moglibyśmy po drodze zwiedzić pół europy.
                      Jestem pół optymistą jeśli chodzi o nasz pobyt w Rigasie od 8 sierpnia,ale chciałem przede wszystkim stanąć w obronie tych ,którzy mieli prawo wyrazić swoją opinię uznając pobyt w hotelu za nieudany i źle przygotowany.
                      • lostrotamundos Re: Skopelos 26.06.15, 16:58
                        Nie chcę się kłócić, ale moim zdaniem każdy po prostu dostaje taki pokój, jaki zapłacił, i nie ma to nic wspólnego z narodowością... Narzekają moim zdaniem najbardziej ci, co zapłacili za najtańsze pokoje na last minute i oczekują nie wiadomo nakich luksusów. A co do porównywania się z innymi nacjami - wybacz, ale nie znoszę tego argumentu, właśnie coś takiego dowodzi naszego polskiego zakompleksienia. Btw - na TripAdvisor tylko Polacy pisza o Rigasie negatywnie.

Nie chcę się denerwować, koniec sjesty i uciekam na basen :) pozdrawiam tych, którzy z optymizmem jada na Skopelos, na pewno wrócicie zadowoleni!!! A jak ktoś ma jechać i narzekać to polecam zostać w Turcji lub Egipcie. Ciao!
                        • Gość: Piotr Re: Skopelos IP: *.230.88.210.rzeszow.mm.pl 26.06.15, 17:31
                          Tylko jak na RT rezerwuje sie wyjazd nie ma wyboru pokoji. Neckerman ma w ofercie wkasnie pwokoje tansze ekonomiczne i drozsze standard. Mozna swiadomie wybrac i nie miec pretensji. Ale jak nie ma wyboru to z gory zakladam ze pokoj jest standardowy taki jak RT przedstawia w katalogu.
                        • Gość: ziba Re: Skopelos IP: *.via.zamek.net.pl 26.06.15, 18:22
                          Z tego co przeczytałem na forum pokoje przydzielane są według czyjegoś widzimisię a nie zgodnie z wykupionym standardem.My mamy zarezerwowany pokój rodzinny.Zobaczymy co dostaniemy na miejscu.
                          Widzę ,że bardzo Pani zależy na dobrym wizerunku Skopelos i hotelu co mnie nie dziwi skoro ma tam Pani pracę.Ja to rozumię a jak wygląda rzeczywistość przekonam się na miejscu.
                          • Gość: małami Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.15, 20:19
                            Poczytałam radosne wypowiedzi lostrotamundos i mam kilka wątpliwości. Po pierwsze wybierając hotel sugerowałam się wpisami na tripadvisor. Były to dobre oceny. Potem zrozumiałam, dlaczego. Nikt nie był dłużej niż kilka dni i wszyscy nocowali w lepszej części hotelu, bo to nie byli Polacy. RT wykupił byle jakie pokoje, a na stronie zamieścił te luksusowe. O plaży miejskiej tez nikt nie pisał, że brudna i zaniedbana. Owszem, można jak pisze ktoś, jeździć autobusem na inne plaże, iść pieszo 3km - ale ja nie za to zapłaciłam, żeby z dzieckiem zasuwać w upale nad wodę. Miałam w umowie piaszczystą plażę 400 m od hotelu? To ma być. Owszem, można nie marudzić, machnąć ręką i cieszyć sie tym co jest, ale wakacje ma się raz w roku i chciałoby się być zadowolonym a nie rozczarowanym. To że wyspa jest piękna- nie neguję. Ale biuro podróży nawaliło sprzedając ofertę niezgodną z prawdą. Czytałam wpis osób z Scopelos Holidays &spa - mają podobne opinie. Te gwiazdki hotelowe to wymysł RT. A tak przy okazji , w first minute na stronie biura nie było żadnej informacji, że sa różne standardy pokoi. Czyli co, ruletka? Ja akurat tego nie lubię.
                      • Gość: Doblo Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 26.06.15, 20:36
                        Tez lecimy 8 08 do rigasa z Katowic mamy mieć pokój rodzinny według umowy ale na naszą interwencje dla pewności pani z Rt wysłała do hotelu maila dla potwierdzenia pokoju rodzinnego zobaczymy co złego wyniknie
                        • Gość: ziba Re: Skopelos IP: *.via.zamek.net.pl 27.06.15, 04:24
                          To tak jak my ,08.08 Katowice-Skopelos-Rigas, pokój rodzinny.Jest szansa ,że"w tak pięknych okolicznościach przyrody... i niepowtarzalnej"się spotkamy :)
                          • Gość: Doblo Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 27.06.15, 13:55
                            Chyba na siebie wpadniemy 2 +2 z wroclawia
                        • nwaldi Re: Skopelos 27.06.15, 18:48
                          My też lecimy 8.08 z Katowic chociaż do hotelu Dolphin więc pewnie spotkamy się na lotnisku
                          • Gość: 987 Re: Skopelos IP: *.bs.katowice.pl 28.07.15, 14:07
                            Witam serdecznie, w Grecji nie bierze sie ofert All w hotelach 3, czy 4 gwiazdki , to oszustwo, dostaniecie na cały 14 dniowy turnus raz rybe i może 2 razy mięso, pozostałe dni to jakies makarony , czy ryż , a śniadanie czy lunch to szkoda wogóle mówić , no i napoje i alkohole , hahahahah to jest dopiero kaszana, a raczej .........wodzionka.I nie ważne czy to Skopelos , Rodos czy Kreta
                            Chcecie prawdziwe all, to hotel 5 gwiazdek , trzeba zapłacić , nic nie dają za darmo. Pozdrawiam
                            • st1956 Re: Skopelos 28.07.15, 16:54
                              do gościa 987- tu nie chodzi o wyżywienie ale o warunki pobytu jakie zaoferował hotel.Byłam tam w czerwcu , pokój miałam w miarę dobry.Inni wczasowicze nie mieli tego szczęścia.Przydzielono im pokoje nory -wilgotne ,zatęchłe i ciemne.W katalogu było wszystko na wysoki połysk a w rzeczywistości szok.
                              • alzbi Re: Skopelos 28.07.15, 19:20
                                Tak b.się cieszę na te wakacje.Lecę dopiero we wrześniu ale jestem przerażona jak czytam te opinie.Mam nadzieję,że po Waszych interwencjach coś się zmieni na lepsze.To jest smutne, że trzeba "mieć szczęście "aby dostać godziwy pokój.Cały czas zastanawiam się czy będę "miała szczęście "
                                • st1956 Re: Skopelos 28.07.15, 19:47
                                  W sumie w Rigasie nie było tak żle.Grecy rozpoczynają sezon dopiero w lipcu ta więc nie spieszyli się z przygotowaniem pokoi.Najgorsze było to ,że rezydentka nie stanęła w obronie tych poszkodowanych .Ciekawa jestem czy by ona przyjęła z euforią feralny pokój.Pokoje zaraz za wejściem do hotelu powinny być kategorii ekonomicznej a nie standardem. Całe szczęście ,że wyżywienie dobre oprócz tych nieszczęsnych lanczów.Mam nadzieję Alzbi ,że do września wszystko sie rozkręci i będzie ok.Zerkam nieraz na cennik R.T wczasy w Rigasie w sierpniu kosztują 4tys.od osoby., trzeba być idiotą by skorzystać z tej oferty.Na razie jestem wyleczona z wczasów w Grecji z R.T
                                  • alzbi Re: Skopelos 28.07.15, 22:35
                                    st1956 dzięki za słowa otuchy.Też się zastanawiam nad tą ceną chyba,że dotyczy tych pokoi z katalogu :-)
                                  • Gość: stah Re: Skopelos IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.15, 11:18
                                    w RT można kupić czarter, a lokal wynająć na miejscu. Wychodzi taniej. Wyżywienie w restauracjach (do syta i smacznie) razem z opłatami na plaży to ok. 27 euro na osobę dziennie.
                                    • st1956 Re: Skopelos 29.07.15, 12:37
                                      Już poraz kolejny śmiać mi się chce z twierdzenia , ze nie jedziemy tam by siedzieć w pokoju , zgadzam się z tym ale co ze spaniem w zatęchłym i zagrzybionym pomieszczeniu.Skoro płacimy tyle kasy to chcemy mieć odpowiednie warunki.
                                      • Gość: stah Re: Skopelos IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.15, 17:00
                                        "Tyle" kasy???
                                        To jest najtańsza oferta, jak pisałem 70 zł za nocleg.
                                        A stęchlizna jest podstawą do reklamacji - trzeba reklamować a nie narzekać. Wierzę, że zgłoszenie problemu rezydentce NATYCHMIAST po stwierdzeniu mankamentu może spowodować zmianę pokoju. Dla świętego spokoju zarówno rezydentki jak i właściciela hotelu.
                                        Stopień zawilgocenia pokojów na parterze jest różny, choć wszędzie jest podobnie (mam na myśli te "hotele" do 3 gwiazdek). Zazwyczaj cena za pokój suchy jest nieco wyższa i pewnie dlatego trafiają się one gościom z innych biur lub prywatnym...
                                • Gość: stah Re: Skopelos IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.15, 11:13
                                  Opisy nie są zatrważające. To przeciętny opis najtańszej oferty. Jeżdżę do Grecji od kilku lat i nie widzę poważnych różnic w poszczególnych miejscach. Jeżeli informacja o hotelu zawiera "świeżo po remoncie", to prawdopodobieństwo trafienia na zatęchły pokój jest mniejsze. Z reguły pokoje na parterze śmierdzą tak samo jak klimatyzacja mojego samochodu po zimie. To wynika z praw fizyki i biologii... Pomaga wietrzenie, ale wtedy są komary i jest gorąco. Ale nie jedziemy by siedzieć w pokoju! Poza tym to są najtańsze oferty, gdzie cena za pokój (nocleg na osobę) wynosi ok. 70 złotych za dobę. To poziom cen z niezbyt wyszukanych hoteli u nas, a jest to strefa Euro.
                      • kasia_mm Skopelos Holidays Hotel & Spa? 28.06.15, 14:41
                        czy ktoś był w tym hotelu? jakie wrażenia, uwagi? wykupiłam pokój rodzinny a mocno obawiam się, że dostaniemy zwykłą dwójkę z dostawką ... RT nie do końca umie się dowiedzieć albo nie chce powiedziec jakie pokoje zarezerwowali dla swoich klientów, sam hotel ma w ofercie na swoim www takie pokoje o których w RT wogóle nie słyszeli.... lecimy 11.07 z W-wy i nie dość, ze obawiam się tego co się dzieje z Grecją to opinie o hotelach na tej wyspie mnie nie pocieszają...
                    • alzbi Re: Skopelos 27.06.15, 12:40
                      witam no nareszcie jakieś pozytywne nastawienie.Dzięki za inf. życzę udanych wakacji
            • Gość: ania Re: Skopelos IP: 195.187.156.* 07.07.15, 18:17
              nasza rodzinka tez leci 11 do Rigasa
    • Gość: Kate Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.15, 07:24
      Mnie chyba i tak bardziej niepokoi pogoda. Wyjeżdżam za tydzień, a tu burze, chmury i deszcze... Jadę tam przede wszystkim aby zobaczyć wyspę ale nie spodziewałam sie w Grecji latem takiej pogody, która jednak moze skutecznie popsuć nastrój podczas tygodniowego wyjazdu. Widok z kamerki internetowej nie nastraja zbyt optymistycznie.
      • st1956 Re: Skopelos 27.06.15, 09:51
        Na Skopelos panuje dziwna pogoda jak na Grecję. Od 6- 20 czrewca były 3 dni pochmurnei zimne, swetry obowiakowo zabrać.Pod koniec turnusu cały dzię lało jak cebra, w nocy była powtórka
        • Gość: Gosia Re: Skopelos IP: *.wroclaw.mm.pl 27.06.15, 16:01
          Czy ktoś z Państwa wie cos o hotelu Elios w Neo Klimie?
          • Gość: Marta Re: Skopelos IP: *.dynamic-ww-3.vectranet.pl 30.06.15, 09:38
            Gosia - nie byłam zalogowana w tym hotelu, ale rozmawiałam z ludźmi którzy tam mieszkali. Jedzenie się ponoć okropne. Jeśli chodzi o lokalizację - dużym atutem jest to, że z Elios położony jest dosyć blisko (kilka kilometrów) od najbardziej znanych i fajnych plaż (Kastani, Milia). Ale sama najbliższa okolica hotelu raczej nie jest fajna - kilka zaniedbanych budynków, hotel położony jest przy głównej ulicy. Jeśli zależy Ci wyłącznie na plażowaniu i łatwym dostępie do tych najbardziej znanych plaż - można przemyśleć tę opcję, ale tak jak mówię - nie spodziewać się szału.
            • Gość: Marta Re: Skopelos IP: *.dynamic-ww-3.vectranet.pl 30.06.15, 09:39
              *Jedzenie jest ponoć okropne.
    • Gość: gość Re: Skopelos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.15, 08:50
      Proszę o jakieś informacje o hotelu Dolphin
      • Gość: barbarka Re: Skopelos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.15, 09:21
        Czy BP jest pewne, że w lipcu będą kursowały promy ? co w razie strajku? Ktoś pytał w biurze?
        • kasia_mm Re: Skopelos 29.06.15, 10:13
          RT twierdzi, że jechać i nie bać się ,wszystko jest ok
          ale ja się zastanawiam jakie ok? wylądujemy na lotnisku i może strajkować przewoźnik na prom, prom może też nie pracować - jeśli nie będą mieli gotówki za co kupią paliwo? mogą chcieć opłat w gotówce a czemu ja mam za to płacić skoro już zapłaciłam? niestety na te pytania RT nie wie co odpowiedzieć
          dzisiaj mam wpłacić za wycieczkę na 11 lipca i mam kwadratową głowę co robić??
          • an.16 Re: Skopelos 29.06.15, 15:00
            "Pokój rodzinny" w Rigas to dwójka z dostawioną rozkładaną kanapą.
            • Gość: małami Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.15, 19:56
              jest fotka na tripadvisor jak wygląda ten pokój w rzeczywistości a nie w katalogu biura
            • Gość: Marta Re: Skopelos IP: *.dynamic-ww-3.vectranet.pl 30.06.15, 09:43
              Zgadza się - pokój rodzinny to dwójka z dostawką w postaci kanapy. Atutem jest to, że w pokojach rodzinnych jest aneks kuchenny - przynajmniej my mając pokój rodzinny, mieliśmy w pokoju aneks (czajnik elektryczny, naczynia, mała płyta gazowa).
          • kriti17 Re: Skopelos 30.06.15, 07:59
            My po burzliwych rozmowach rezygnujemy z blue green suites. Uwielbiam Grecję ale to mają być wczasy spokój, odpoczynek a nie zastanawianie się jak wrócimy, czy będą strajki, itd
            • nextisland Re: Skopelos 01.07.15, 11:45
              Czy leci ktoś z Katowic 18.07?
              • Gość: buka Re: Skopelos IP: *.146.83.0.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.07.15, 22:21
                Tak, my też 18 lipca z Katowic.
                • nextisland Re: Skopelos 02.07.15, 07:52
                  Najpewniej w terminalu gdzieś się trafimy ;-) jeśli można wiedzieć to jakie lokum wybraliście?
                  • Gość: buka Re: Skopelos IP: *.146.84.34.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.07.15, 21:01
                    Rigas, opinie średnie, ale liczymy na to, że w lipcu będzie lepiej :)
                    • nextisland Re: Skopelos 03.07.15, 07:33
                      My do Eliosa - też fajerwerków się nie spodziewam a do ładnych plaż blisko ;-)
                    • alzbi Re: Skopelos 03.07.15, 10:12
                      Witaj buka jak wrócisz nie zapomnij podzielić się nowymi opiniami o Rigas i w pobycie ceny aut paliwa rozrywki itd.udanych wakacji
                      • Gość: Aga Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.15, 23:12
                        Witam, wybiera się ktoś od 01.08 z Katowic do Rigas?
                      • Gość: buka Re: Skopelos IP: *.31.23.6.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.07.15, 13:00
                        Jasne, postaramy się wszystko obiektywnie opisać. Do marud nie należymy. Najbardziej niepokoi mnie jednak kwestia ubezpieczenia, z którym, jak twierdziła jedna z uczestniczek, były problemy. Jedziemy z dziećmi, więc to tym bardziej ważne, ale biuro twierdzi, że ubezpieczenie działa, a najbliższa placówka medyczna gdzie jest honorowane jest 1 km dalej. Oby tak było. Trochę dziwny jest też fakt, że kiedy rezerwowaliśmy hotel Rigas nie było możliwości wyboru pokoju, a teraz dla nowo rezerwujących są już dwie opcje: pokój i studio za niewiele wyższą cenę. Na razie biuro nie odpowiada na nasze zapytanie o możliwość zmiany niestety.
                        • alzbi Re: Skopelos 05.07.15, 11:44
                          Nie wiem kiedy rezerwowaliście wczasy, ja bukowałam w marcu i była klasyfikacja pokoi.Co się tyczy ubezpieczenia to nie bardzo się zgadzam z tą wypowiedzią ,że ubezpieczenie nie działa za pomoc lekarską do 100euro płaci się samemu ,oczywiście lekarz wystawia rachunek i na jego podstawie ubezpieczyciel po powrocie wraca kasę.Poza tym jesteśmy w Europie i działa karta europejska wydawana przez NFZ więc tu coś jest nie teges z tą opinią
                          • Gość: buka Re: Skopelos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.15, 12:26
                            Alzbi i Sarcu dziękuję za informacje dotyczące ubezpieczenia. Jesteśmy w takim razie spokojniejsi. Co do pokoju, to jeśli dopłata jest aż tak duża, to faktycznie trzeba próbować na miejscu i chyba nauczka, że w przypadku Rainbowtours nie warto zbyt wcześnie rezerwować, skoro potem jest nie tylko niższa cena, ale i lepsze opcje do wyboru. O ile co do cen last minute to zrozumiałe, to ta druga polityka dziwi. Chyba powinno im zależeć na wcześniejszych rezerwacjach. Pozdrawiam :)
                            • alzbi Re: Skopelos 06.07.15, 12:41
                              Witaj buka a kiedy rezerwowałaś i jaki masz pokój?
                              • sarcu Re: Skopelos 06.07.15, 13:23
                                odnośnie pokoi - studia rodzinne weszły do oferty późną wiosną, to są w miarę nowe pokoje w ogrodzie, z aneksem kuchennym, pokoje rodzinne i standardowe to to samo, z tą różnicą że w rodzinnym są dostawione łóżka, znajdują się w budynku głównym, małe i ciasne, bez aneksu, są jeszcze 4 pokoje rodzinne za stołówką z nieco większą łazienką ale też nie odnowione (te nie są najgorsze, ale wyposażenie nie powala). Następny typ to ekonomy-schodzi się schodami w dół, z tego co się orientuję to prawie wszyscy je próbowali zamieniać, na pewno jest w nich ciemno.
                                • alzbi Re: Skopelos 06.07.15, 14:00
                                  sacru dzięki za inf.nareszcie jakiś konkret
                              • Gość: buka Re: Skopelos IP: *.146.77.15.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.07.15, 22:37
                                Rezerwowaliśmy końcem maja, jeszcze zanim weszły oferty last minute. Wtedy mieliśmy tylko tylko opcję - pokój rodzinny, o studiach nie było żadnej informacji. Na nasze mailowe zapytanie o możliwość zmiany pani oczywiście nie odpowiada, ale ostatnie opinie są znacznie bardziej pozytywne, więc mamy nadzieję, że będzie ok. W końcu w lipcu powinna być cały czas dobra pogoda i zamierzamy raczej zwiedzić całą wyspę niż siedzieć w hotelu. Dziękuję wszystkim za cenne informacje!
                                • jola.1976 Re: Skopelos 08.07.15, 12:05
                                  Witajcie!
                                  Wylatuję z rodziną 25 lipca do Elios Holiday. Będzie tam ktoś jeszcze ? byłoby miło
                            • sarcu Re: Skopelos 06.07.15, 13:12
                              Polecam odwiedzić biuro Michelis, zaraz obok portu, wycieczka do Kościółka MM plus plaża Kastani-12 Euro, u rezydentki 30! Wyjazdy na plaże Milia -5 euro, Panormos-3 Euro, Limnonari-6 Euro - w obie strony. Fajna wycieczka do monastyrów-7 Euro. Poza tym w porcie można kupić wycieczkę do Allinisos-ok 20-25 euro, w tym napoje.Przy grupie 5, 6 osobowej dzieci gratis. U rezydentki dużo drożej.
                              • kasia_mm Re: Skopelos 06.07.15, 13:19
                                są jakieś wycieczki jachtem/łodzią na pobliskie wysepki?
                                • sarcu Re: Skopelos 06.07.15, 14:01
                                  tylko Allonisos, ew. prom na Skiathos, u rezydentki też jest jakaś oferta na Skiathos, ale musi uzbierać się grupa chyba 30 chętnych więc nie wiadomo czy się odbędzie. Poza tym można wynająć jacht, który wozi po różnych plażach, ok 600 euro /10 osób.
                        • sarcu Re: Skopelos 06.07.15, 06:27
                          O ubezpieczenie proszę się nie martwieć, korzystaliśmy z tej placówki, lekarz przyjął bez problemu, nie płaciliśmy, wykupiliśmy jedynie leki.
                          Większym problemem jest zamiana pokoju, ja miałam wykupiony pokój rodzinny i kiedy zorientowaliśmy się że to standard z dodatkowym łóżkiem a weszły studia chcieliśmy zamienić. Biuro RT kazało nam dopłacić 1860 zł za 2 os. plus dziecko.Nie skorzystaliśmy. Nie wiem skąd ta kalkulacja , bo normalnie studio jest droższe o jakieś 400-500 zł. Próbujcie na miejscu, będzie taniej.
                          • lostrotamundos Re: Skopelos 06.07.15, 12:30
                            U nas jedna babeczka na turnusie też korzystała ze szpitala jak ugryzła ją pszczoła czy osa, od RIgasa to jakies 10-15 min spacerem
                            • st1956 Re: Skopelos 06.07.15, 12:43
                              Na Skopelos nie ma szpitala , jest tylko punkt medyczny.W nagłych przypadkach ,zagrażającym życiu to tylko heliktopterem na Skiathos
                            • alzbi Re: Skopelos 06.07.15, 12:48
                              No i jak się to ma do opisu forowiczki,która stwierdziła,że tam to koniec świata ,żadne ubezp.nie działają,brak opieki lekarza?Nie ma co się nakręcać
                              • st1956 Re: Skopelos 06.07.15, 16:03
                                Ponoć nie działa dodatkowe ubezpieczenie od chorób przewlekłych, Była na turnusie pani , która posiadała takie ubezpieczenie .
                                • Gość: małami Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.15, 16:31
                                  Sarcu, a jak z jedzeniem? Lunch to naprawdę pieczona kromka chleba? Ktoś napisał, że za 150 euro na tydzień jadał super żarełko w miejscowych knajpach. tylko po co ja w takim razie płaciłam prawie 7 tysięcy za All jesli mam dopłacać 300euro i do tego płacić za bus na plaże? Zauważyłam, że ze strny Rigas Rainbowtours znikają negatywne opinie. To mi sie nie podoba!!!!
                                  • st1956 Re: Skopelos 06.07.15, 17:45
                                    Na lunch podawano
                                    zapiekanki- kromka chleba+ plasterek wędliny+ plasterek sera
                                    hot-dog- pół suchej bułki + pół parówki o ketchup i musztardę nie dało się doprosić
                                    gyros pita- niezjadliwy, bez przypraw, frytki flakowate
                                    makaron z sosem pomidorowym
                                    Szału nie było.
                                  • sarcu Re: Skopelos 06.07.15, 17:53
                                    nie wiem jaki jest lunch, byłam tylko dwa razy w ciągu dwóch tygodni w tym czasie w hotelu i kurat była pizza i jakaś sałatka, ale bez obawy, śniadania i obiadokolacje są ok, na śniadania zawsze chleb, grzanki, bułeczki słodkie, jajko gotowane, sadzone, jajecznica, naleśniki, omlet, warzywa, feta, ser żółty, wędlina, zawsze jakieś owoce i sałatka owocowa. Wieczorem 3-4 dania na gorąco, makarony, sosy, dwa, trzy rodzaje mięsa, ryby,frytki, ryż, raz w tygodniu owoce morza, raz grill. kilka rodzajów sałatek, owoce, czasami ciasto. Jedzenia nie brakuje, donoszone na bieżąco. Nie będziecie głodni, do tego piwko, wino i uzo.
                        • an.16 Re: Skopelos 06.07.15, 12:40
                          Nam udało się zamienić. Przeszłam jednak całą procedurę reklamacyjną trwająca kilka tygodni i ostatecznie zmieniłam termin.
                    • Gość: Lui Re: Skopelos IP: *.home.otenet.gr 06.07.15, 17:57

Jesteśmy właśnie w Rigas i mile zaskoczeni od samego przylotu. W hotelu byliśmy ok.14 tej w sobotę, mamy ze znajomymi pokoje na piętrze, nic nie śmierdzi, pokoje sprzątane codziennie, ręczniki co drugi dzień, jedzonko smaczne, nikt nic nie wydziela w all,rezydentka miła i pomocna, animatorki również, na cały nasz turnus tylko dwóm rodzinom się nie podoba i to oni psują atmosferę.
                      • kasia_mm Re: Skopelos 06.07.15, 18:15
                        skoro w hotelu byliście o 14 to znaczy, że dość szybko z samolotu wsiedliście na prom? te 6 godzin czekania na transport na Skopelos to juz chyba nieaktualne?
                        • st1956 Re: Skopelos 06.07.15, 21:31
                          To o której wypłynęliście ze Skiathos?
                        • Gość: joanna Re: Skopelos IP: *.static.otenet.gr 06.07.15, 21:33
                          Ja rowniez jestem w tej chwili na Skopelos w Blue Green Bay. Jestem bardzo zadowolona- wyspa piekna, hotel wyjątkowo przyjemny. Potwierdzam, ze w tym tygodniu organizacyjnie wszystko wypadlo świetnie. RT postaralo sie o statek dla nas, w zw z czym juz o 12 wyplywalismy ze Skiathos- fajny rejs z muzyka z Mamma mia w tle, a w hotelu czekal na nas lunch. Po powrocie z chęcia odpowiem na pytania, ale wyjazd jest naprawde poki co bardzo udany. Pozdrawiam, Joanna.
                          • st1956 Re: Skopelos 07.07.15, 14:35
                            Jooanno z tego co piszesz ,wynika że nie czekaliście na prom ,tylko płyneliście wynajetym statkiem.Już myślałam ,że wsezonie promy pływają częściej.
                      • alzbi Re: Skopelos 06.07.15, 23:32
                        Lui jak wygląda lokalizacja pokoi standard i jaka jest sytuacja odnośnie płatności
                        • Gość: Lui Re: Skopelos IP: *.home.otenet.gr 07.07.15, 07:15
                          My mamy pokoje przy głównym wejściu ,rzeczywiście słychać te motorki i auta, ale nam to nie przeszkadza ,pokoiki małe, ale z klimatem greckim,czyste i przytulne , płatności ? Jeżeli pytasz czy na mieście można płacić kartą ,to nie wiem, ponieważ na razie mamy gotówkę ,ale widziałam 2bankomaty ,jeden nieczynny ,drugi czynny i w kolejce jedna - dwie osoby. To co mówią o kryzysie tutaj nie dotarło, nie ma powodów do niepokoju.
                          • alzbi Re: Skopelos 07.07.15, 12:50
                            Lui dzięki za odp.tak myślałam Grecy na wyspach żyją własnym życiem :-),może orientujesz się jakie są ceny wypożyczenia i jakie auta maja oraz jaka jest cena paliwa pozdrawiam i życzę udanych wakacji
                            • Gość: Lui Re: Skopelos IP: *.home.otenet.gr 07.07.15, 18:59
                              W markecie można kartą płacić, widziałam. Samochód 40 euro citroen c3, skuter 15 euro przy porcie, paliwo 1,78 euro pozdr
                              • kasia_mm Re: Skopelos 09.07.15, 10:16
                                ta cena 40 euro za Citroena c3 to za dzień?
                                • Gość: Lui Re: Skopelos IP: *.home.otenet.gr 09.07.15, 16:10
                                  Tak za dzień
      • lostrotamundos Re: Skopelos 30.06.15, 11:13
        Zaje***sta lokalizacja, samo centrum, ale więcej nie wiem :p
        • lostrotamundos Re: Skopelos 30.06.15, 11:14
          to było do osoby, które pytała o hotel Dolphin
          • gr-eczynka78 Re: Skopelos 30.06.15, 11:19
            dzięki ja też dolphin
            • Gość: Maro Re: Skopelos IP: *.230.88.210.rzeszow.mm.pl 11.07.15, 19:30
              Bylem w Rigas i jezeli chodzi o sam hotel to nie mam nic do zarzucenia. Typowe 3 greckie gwiazdki. Pokoje codziennie sprzatane, swieze reczniki, sniadania i kolacje bardzo dobre. Obsluga przemila, usmiechnieta stara sie nawet mowic proste polskie zwroty. Hotel jak na 3 gwiazdki ode mnie ma ocene 6. Tyle co do hotelu natomiast jak RT postepuje ze swoimi klientamu inna bajka. Najlepsze pokoje dostali ludzie, ktorzy za smieszne pieniadze wykupili last minute. Byly osoby, ktore wykupily wczasy juz w grudniu, styczniu w ofercie first minute za normalna cenda dostaly pokoje w piwnicach. To nie jest oczywiscie wina hotelu tylko biura podrozy. Druga rzecz wg mnie biuro powinno wyzywienie puscic jak all soft bo lunche fakt trzeba bylo w miescie jesc. Z mocniejszych alkoholi tylko uzo ktore osoby z lasta, ktore przyjechaly prawie za darmoche pily w ilosciach hurtowych.
              Wyspa przepiekna. Autobus platny dowozi wszedzie.
              • st1956 Re: Skopelos 11.07.15, 23:44
                I to jest prawda!!!!!!!!!!!!!Kupiłam wczasy w pażdzierniku 2014 , pokój miałam w pierwszej częśći budynku,tyle że na górze ale dobrze było.Ci co wykupili lasta mieszkali w ogrodzie , jak na 1i 2 piętrze to ok, jak na parterze to pokoje ze smrodem stęchlizny.
                • Gość: Misia Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.15, 11:54
                  Witajcie.Wczoraj wróciłam że Skopelos z hotelu Rigas.Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu.Na naszym turnusie-oprocz dwóch Pan-nikt na nic nie narzekał.Na Skhiatos wylądowalismy o 10.30 o 12 wyplynelismy na Skopelos.Plynelismy prywatnym statkiem nie promem ok 1,5 godziny.Rejs przyjemny.Rezydentki i animatorki cały czas były z nami.Bardzo mile dziewczyny.Na naszą rezydentke Panią Anie nie mogę powiedzieć złego słowa.Miałam mała awarie z dzieckiem i dzwoniłam do niej drugiej nocy i pomogła mi .Na Skopelos czekaly na nas autokary które rozwozily gości do hoteli.Do Rigasa jedzie się 5 minut.Była nas dużą grupa i klucze były rozdawane na stołowce co było zrozumiane bo był tłok.Mieszkalismy w głównym budynku na piętrze.było czysto codziennie było sprzątanie i wymieniane recznikini posciel.nie smierdzialo stechlizna.pokoje przy basenie czyli w głębi hotelu były na pewno lepsze ale my nie narzekalsmy.jedzenia dużo i urozmaicone.nikt z nas nie chodził głodny a mój maz jest wybredny .napoje w ciągu dnia podawane w plastikowych kubkach wiadomo że przy basenie nie podadza wszklnkach.wieczorem przy kolacji napoje były już podawane w wszklnkach i kieliszkach.płaza miejska słabą i byliśmy tylko raz.są leżaki i parasole.do najbliższej plaży Stafilos jest 3 km można pojechać autobusem za 1,60 lub taxi za 7 euro.my pojechslismy taxi i umowilismy się z taksówkarzem że po nas przyjedzie.byliśmy też na wycieczkę śladami Mamma Mia.koszt wycieczki to 82 euro za 2 osoby dorosle plus dziecko.kupilismy wycieczkę u rezydenctki co w ogóle się nie opłaca bo w lokalnym biurze to 12 euro za osobę.najpierw jechalismy do Glossy potem do kościółka św.Jana a potem na plaże Kastani.Jadąc na wycieczkę kręta droga można zobac,yc jak piękna jest Skopelos.w miasteczku duży wybór tawer,sklepików z pamiątkami.warto też iść na plaże za białym kościółkiem na końcu portu plaza dzika i kamienista warto mieć buty do kąpieli ale warto powoływać w krystalicznie czystej wodzie.byliśmy w jednej z tawernie w której pracuje Polka na kebabie pycha.Jeżeli macie pytania to chętnie odpowiem.aha z minusów to mieliśmy w TV tylko dwa kanały hahah.Skopelos jest naprawdę piękna wyspa warta zobaczenia na pewno jeszcze nie oblegana przez turystów.wczoraj w drodze powrotnej na statku trochę bujalo i bardzio wiele osób miało problemy żołądkowe.

• mariola05 Re: Skopelos 12.07.15, 12:29
                    Witaj Misia! :) cieszę się, że wyjazd miałaś udany :) Czekałam na Twoją opinię, bo wydawało mi się, że nie jesteś taka "czepialska" i Twoja opinia będzie bardziej szczera ;) . Ja jadę dopiero we wrześniu :( i jestem ciekawa każdej opinii, tym bardziej że są bardzo rozbieżne. Naczytam się, naczytam ;) i będę przygotowana na wszystko, nic mnie nie zaskoczy hahaha. Misia dziękuję za Twoją opinię i że jest optymistyczna :) ;) czyli nie ma tak źle ;). Ja i tak się już cieszę, że będę na Skopelos! :) . Pozdrawiam :)
                    • Gość: Ksia Re: Skopelos IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.07.15, 13:03
                      Jestesmy od soboty. Hotel Holidays Spa . Wszystko jest ok, do bankomatow a jest ich kilka nie widzialam ani jednej kolejki. Nasz hotel ciut na uboczu ale Rigas w samym centrum prawie, w srodku nie bylismy ale wyjscie jest wprost na ulice, ktora nie ma wogole chodnika wiec dziecmi na pewno trzeba tam uwazac bo Grecy jezdza dosc specyficznie i na pewno to nie jest ostrozna jazda.
                    • Gość: Misia Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.15, 13:28
                      Mariola05 witaj, ją też się naczytalam różnych opinii i balam się,że hotel będzie okropny tym bardziej ,że byliśmy z dzieckiem.ale było super.najważniejsze że pokój był czysty nie smierdzialo.caly dzień spedzalismy nad basenem,spacerowalismy i zwiedzalismy.Rigas to tylko trzy gwiazdki.wieczorem wiedzieliśmy nad basenem przy szklaneczce wina lub uzo.Skopelos to niezapomniane widoki,Grecy mili uprzejmie.rzeczywiście Rigas znajduje się tuż przy ulicy nie ma chodnika i trzeba bardzo uważać bo Grecy jeżdżą ją szaleni na skuterach i samochodami.myślę że jak RT zebrał tyle negatywnych opinii turystów którzy byli w maju i czerwcu musieli cos zmienić i bardziej się postarać dla turystów którzy będę w inny miesiącach.ją się nie zawiodłam a nie jeszcze często za granicę.
                      • Gość: Gosc Re: Skopelos IP: *.230.88.210.rzeszow.mm.pl 12.07.15, 15:49
                        Hotel Rigas jak najbardziej ok. Pokoje sprzatane codziennie. Przemila obsluga na czele z wysoka brunetka o imieniu Wania. Wszyscy mili i uprzejmi. Sniadania i kolacje bardzo dobre. Mozna bylo skosztowac malze, potrawke z owocow morza, codziennie jakas lokalna ryba. Raz w tygodniu hotel organizuje wieczor przy muzyce. Rano roztawiaja duzego grilla i griluja malego prosiaczka. Miesko rozplywa sie w ustach. Hotel jak na warunki greckie nie odbiega od innych hoteli o tym samym standardzie. Jedynie co mozna zarzucic to biuro Rainbow do konca nie przedstawilo uczciwie oferty i lokuje swoich turystow w tej starszej czesci hotelu gdzie pokoje sa male i ciemne. Taras przed tymi pokojami to wydzielone miejsce przed wejsciem do pokoju. A wejscie jest od dziedzinca gdzie wszyscy wchodzacy musza przejsc. Spod hotelu kursuje duzy zielony autobus i odplatnie rozwozi turystow po plazach. Plaze piekne Stafylos, Agnodas, Panormos, MiliaChovolo i plaza, ktora mnie osobiscie rozczarowala to Kastani. Kultowa plaza z Mamma Mia. Sumujac moj pobyt na Skopelos i w Rigas. Chetnie kiedys tam wroce ale jak inne biura beda oferowac wyjazd chyba, ze Rainbow zacznie szanowac swoich turystow i oferowac im pokoje zgodnie ze zdjeciami z katalogow.
                    • alzbi Re: Skopelos 12.07.15, 22:29
                      Ja również wybieram się dopiero we wrześniu.Opinia Misi i pozostałych forowiczów ,którzy od początku byli żywo zainteresowani urlopem na Skopelos w Rigas i przekazali swoje spostrzeżenia bez zżymania się i szukania dziury w całym,a skupili sie na konkretach oraz przekazaniu istotnych inf. nastrajają optymistycznie i jeszcze bardziej cieszę się na ten wyjazd. Jeszcze raz dzięki "Skopelowicze "którzy już wróciliście.:-)Takie forum ma sens.
                      • Gość: Misia Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.15, 22:55
                        Witaj alzbi.lądowanie na Skhiatos robi wrażenie bo pas jest krótki.natomiast jeżeli chodzi o powrót to na Limnos lecielismy krócej niż pół godziny.potem zabierają nas na lotnisko bo muszą zaatakować i posprzatac samolot.miało to być pół godziny było krócej niecałe 15 min.i potem w do domu.wakacje na Skopelos to był mój wyjazd za granicę od wielu lat.ale ją też starań sienie szukać dziury w całym bo chce wypocząć na cieszyć się wakacjami i pobytem z rodzina.samochód z tego co widziałam też można wypożyczyć u rezydentki ale myślę że warto wypożyczyć z lokalnej wypożyczalni.rezydentki i animatorki są naprawdę pomocne na lotnisku i w porcie kiedy czekalismy na wypłynięcie z portu.czekalismy na wypłynięcie około godzinki tylko dlatego że takie były ustalenia z portem na Skopelos.myślę że do września wszystko będzie już na tip top.na pewno będziesz zadowolenia z pobytu.
                        • Gość: Misia Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.15, 23:08
                          Alzbi jeżeli podąża mi adres naukowy to chętnie wyśle jakieś córki że Skopelos jak oczywiście masz ochotę.
                          • Gość: Misia Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.15, 23:09
                            Oczywiście adres mailowy tablet zmienia pisownię :)
                            • mariola05 Re: Skopelos 13.07.15, 08:31
                              Witaj Misia, czy Ja również mogę liczyć na fotki ze Skopelos? ;) Mój...mail to roxi65@wp.pl...Pozdrawiam :)
                            • alzbi Re: Skopelos 10.08.15, 17:30
                              witaj Misia nie wyświetlił mi się twój wpis i dopiero teraz na niego trafiłam ,oczywiście jeżeli możesz prześlij mi fotki mój adres olszowscy@gmail.com
                      • mariola05 Re: Skopelos 13.07.15, 08:53
                        Witaj alzbi, którego września lecisz na Skopelos? My dopiero 12.09., ale czas nawet ucieka ;) to ani się obejrzę i fru.... ;) Pozdrawiam.
                        • Gość: misia Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.15, 14:50
                          mariola05 wysłałam ci maila ze zdjęciami :)
                          • mariola05 Re: Skopelos 13.07.15, 14:55
                            Dzieki wielkie Misia! :) piękne! Ja już tam chcę! :)
                            • Gość: misia Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.15, 14:57
                              wcale ci się nie dziwie, ze chcesz już tam być.na stronie RT sa tez rozne opinie turystow z Rigasa i innych hoteli,dołaczaja tez zdjęcia.warto zajzec nie oczywiście żeby czytac opinie, ale ze względu na zdjęcia.
                            • Gość: Maro Re: Skopelos IP: *.230.88.210.rzeszow.mm.pl 14.07.15, 10:46
                              Wyspa jest piekna. Polecam plazowanie na wszystkich plazach po kolei. Lezaki za darmo pod warunkiem zamowienia w barze np. kawy. Wyjatkiem jest plaza Stafilos gdzie lezaki 6 euro kosztuja.
                          • Gość: iwona Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.15, 09:16
                            cześć, leci ktoś może 1.08.2015 z warszawy z RT na Skopelos?
                            • Gość: Aga Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.15, 15:38
                              Witam, ja lece 01.08 ale z Katowic. Do zobaczenia na wyspie. Pozdrawiam Aga
                        • alzbi Re: Skopelos 10.08.15, 17:26
                          witaj mariola05 jakoś pominęłam twój wpis z lipca, my lecimy również lecimy 12.09 z Katowic a Wy skąd macie wylot?to już niecały m-c hurra
                          ;-)
                          • mariola05 Re: Skopelos 13.08.15, 12:27
                            Witaj Alzbi, my też lecimy 12.09. z Katowic :) Będziemy zamykać na forum opinie na temat hotelu Rigas ;) Ale co opinia to lepiej, tak że mamy światełko w tunelu ;) Będzie fajnie! :D
                            • alzbi Re: Skopelos 13.08.15, 14:24
                              witaj mariola05 b.się cieszę i myślę,że do tego czasu co było"złe" zostało "naprawione"a dla nas zostanie tylko śmietanka jak to mówią za długie czekanie... Faktycznie były opinie na początku,w trakcie a my podsumujemy.Ci,którzy wybiorą ofertę na przyszły rok będą mieli pełny obraz bo w tym roku sami "pionierzy".:-)Myślę,że spotkamy się jeszcze na lotnisku przed wylotem.
                              pozdrawiam
                              alzbi
                  • alzbi Re: Skopelos 12.07.15, 22:06
                    witaj Misia bardzo dziękuję za wyczerpujący opis Waszego pobytu.Czekałam na Twoją relację.Teraz jestem spokojna,ja tak jak Ty nie jadę szukać dziury w całym tylko wypocząć, nacieszyć się widokami i dobrze się bawić o ile znajdziemy bratnie dusze.Lecimy we wrześniu i myślę,że do tego czasu wszystko będzie dopracowane do perfekcji a wszystkie marudy będą już po wakacjach :-)Jakie są Twoje wrażenia z lądowania na Skiathos? :-) Jak wygląda powrót i czy międzylądowanie jest kłopotliwe? pozdrawiam i dziękuję
                    alzbi
                  • Gość: daraswlkp Re: Skopelos IP: *.icpnet.pl 13.07.15, 07:34
                    Do Misi - możesz coś więcej napisać o tym " prywatnym statku " ?
                    Dzięki
                    Pozdro
                    • Gość: misia Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 13.07.15, 11:37
                      A co chcesz wiedziec o statku?Nie plynelismy promem tylko pewnie dlatego ze turysci z wczesniejszych turnusow dlugo czekali na prom RT wynajelo statek i nim dotarlismy na Skopelos.
                      • an.16 Re: Skopelos 14.07.15, 10:31
                        Misiu, czy orientujesz się jakie są ceny w wypożyczalniach rowerów? Ze względu na niedużą powierzchnię wyspy i stosunkowo duże odległości z hotelu (będziemy w Rigas) do plaż, myślę, że byłby to dobry środek transportu.
                        • Gość: Maro Re: Skopelos IP: *.230.88.210.rzeszow.mm.pl 14.07.15, 10:42
                          Rower to nie jest dobry pomysl. Do plazy Kastani sutobus jedzie ponad 30 min i pokonuje spore wysokosci. Rowerem to meczace bedzie.
                        • agnieszkalouizakis Re: Skopelos 14.07.15, 13:47
                          WITAM:)na prawie wszystkie plaze Skopelos ma trasy biuro michalisturs,biuro miesci sie przy porcie obok mini marketu.Rowerem trudno dojechac np,na kastani czy milia tymbardziej na limnonari wszedzie pod gorke i to w 40 stopniowym upale:)
                          • an.16 Re: Skopelos 14.07.15, 15:44
                            Nie wybieram się rowerem na plaże trudno dostępne, ale nawet ta najbliższa hotelu (oprócz miejskiej) czyli Stafylos oddalona jest od hotelu o kilka kilometrów. Nie uśmiecha mi się tak długi marsz w upale, a autobusy mam na co dzień w Warszawie:( Myślałam, że rower będzie miłą odmianą...
                            • Gość: Joanna Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.15, 16:08
                              Nie korzystałam z rowerów podczas mojego pobytu, ale również odradzałabym ro rozwiązanie- w upale i pełnym słońcu, z licznymi wzniesieniami- taka jazda raczej nie sprawia przyjemności. Natomiast bardzo polecam publiczną komunikację- korzystałam kilka razy, jest punktualna i komfortowa, sam autobus to tak naprawdę klimatyzowany autokar.
                          • alzbi Re: Skopelos 14.07.15, 16:18
                            witaj Agnieszko we wrześniu lecę do Rigas i chcemy wypożyczyć auto,Jakie dają ubezp?.zależy nam na pełnym bez kosztów własnych i którą wypożyczalnię byś poleciła
                            • Gość: Kasia_mm Re: Skopelos IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.07.15, 06:59
                              Co do wypozyczenia samochodu to jest to niestety na Skopelos jedna wielka pomylka. Zadaja karty kredytowej w formie zastawu gwarancyjnego lub w gotowce 500-1000 euro (w zaleznosci od salonu). Pytani czy samochod ma pelne ubezpieczenie (np na Krecie mial ale bez podwozia) mowia ze tak, ma oczywiscie. Wiec pytamy po co w takim razie mamy dawac karte lub tak duza gotowke skoro jesli cos sie stanie to zwroci im ubezpieczyciel? Zero konkretnej odpowiedzi- zaczynaja krecic nosem ze takie prawo w Grecji i koniec. My na to, ze np na Rodos w tej samej sieci Avis wypozyczany samochod byl i zadnego zastawu nikt nie chcial a tym bardziej karty! Nie u nich tak jest i koniec i zero dyskusji. Znajomi z hotelu nawet lekko sie polkocili z jednym wlascicielem wypozyczalni bo mimo, ze do wynajecia nie dosZlo to nie chcial oddac kserowki ich karty kredytowej twierdzac, ze to jego wlasnosc i moze juz z tym robic co chce... reasumujac ani oni ani ja nie wynajelismy samochodu, bo nie mam zadnej gwarancji, ze wroce do Polski i po kilku miesiacach pan nie obciazy mojej karty znajac jej nr i majac wszystkie dane.
                              Autobus ze Skopelos do Glossy kosztuje "cale" 4 euro wiec niech sie za przeprozeniem gonia z takimi warunkami:(
                              • alzbi Re: Skopelos 15.07.15, 08:35
                                do Kasi dzięki za inf.jestem zdumiona :-0 takim obrotem sprawy, zawsze wypożyczaliśmy auto na wyspach greckich również i nie było takich numerów.
                                • Gość: Kasia_mm Re: Skopelos IP: *.home.otenet.gr 15.07.15, 11:21
                                  Ja tez jestem zszokowana, od dzis do piatku planowalam wynajac auto i objechac wyspe... jestesmy aktualnie w Glossy gdzie jedzie sie poltorej godziny ze Skopelos autobusem, koszt 4,8 euro za osobe a taksowka do kosciolka z Mamma Mia kosztowala 25 euro
                              • Gość: Maro Re: Skopelos IP: *.230.88.210.rzeszow.mm.pl 15.07.15, 21:17
                                Brednie. Wypozyczalismy samochod i bez zadnych ceregieli. Zaplacilismy normalnie karta i nie bylo zadnego problemu.
                                • nwaldi Re: Skopelos 15.07.15, 21:31
                                  Gdzie wyporzyczaliście samochód i jaki koszt
                                • bluszcz2a Re: Skopelos 15.07.15, 22:10
                                  Trochę zdziwiła mnie Państwa dyskusja na temat blokowania kwot na kartach kredytowych przy wypożyczaniu samochodu. Rzeczywiście nie ma blokady na karcie jeżeli wypożyczalnia oferuje pełne ubezpiecznie. Jeżeli nie oferuje lub my nie decydujemy się na pełne ubzezpieczenie wtedy kwota udziału własnego jest blokowana na karcie kredytowej. Po oddananiu samochodu w ciągu 1-2 jest odblokowywana. Również przy pełnym ubezpieczeniu zdarzyło mi się że była robiona blokada na karcie, jeżeli samochód był zatankowany do pełna. Szczególnie stosują to wypożyczalnie, gdzie zwrot samochodu jest na lotnisku lub w recepcji hotelu. Po sprawdzeniu, że samochód jest zatankowany blokada na kwotę wartości paliwa jest zdejmowana. Niestety zdarzało mi się, że wypożyczalnia nic nie mówiła o jakiejkolwiek blokadzie, a po sprawdzeniu na koncie karty blokada wisiała.
                                  • Gość: Kasia_mm Re: Skopelos IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.07.15, 08:58
                                    Widac co wyspa to inny zwyczaj. Bylismy w 3 wypozyczalniach i wszedzie chcieli kserowac karte lub zastaw gotowkowy jesli ktos karty nie ma i wszedzie zapewniali ze auto ma pelne ubezpieczenie ale takie maja zasady. Do Maro- to, ze zaplaciles karta nie znaczy ze nie zrobili ci preautoryzacji na niej i ze nie zrobili jej kserowki ktorej potem ci nie oddali, o czym nie piszesz. Jakos tez nie wspominasz czy auto mialo pelne ubezpieczenie.
                                    • Gość: Maro Re: Skopelos IP: *.230.88.210.rzeszow.mm.pl 17.07.15, 08:35
                                      jest zasada, ktora obowiaxuje takze na wakacjach. Karty nikomu nie dajemy. Jezeli juz to musi byc widoczna caly czas. Wiec karty mi nikt nie kserowal. Za samochod placilismy 30 euro. Byl zatankowany do polowy i z takim bakiem mielismy oddac. Samochod mial standardowe ubezpieczenie.
                                      • alzbi Re: Skopelos 18.07.15, 09:27
                                        witam czy na Skopelos można się porozumieć po niemiecku?
                                        • Gość: stah Re: Skopelos IP: *.home.otenet.gr 18.07.15, 10:00
                                          ja próbowałem się porozumieć po angielsku, ale właścicielka apartamentów mówi tylko po grecku. Niemniej udało się i zarezerwowałem pokój na tydzień dla 2 osób :-)
                                          Myślę że się da, bo żyją tu z turystyki i się starają. Nie ma tu wpływów niemieckich jak na Kos, ale myślę że młodzi się w szkole uczą języków. Nasza gospodyni wołała na pomoc nieletniego syna.
                                          • kasia_mm pilne! priv z osobą która poleciała 18.07... 18.07.15, 20:34
                                            ... do Skopelos Holidays Hotel & Spa! Opiekowaliśmy się przez nasz pobyt małymi kociętami, z których jedno było chore na zapalenie spojówek - być może koci katar - zostawiliśmy w pokoju kartkę z listem do kolejnych urlopowiczów po polsku i angielsku z instrukcjami, sporo jedzenia dla kotów i krople do oczu tego chorego malucha - moje dziecko szaleje z niepokoju co się z tym kotem dzieje
                                            z góry dziękuję za pomoc:)

• Gość: Gosia Re: Skopelos IP: *.play-internet.pl 19.07.15, 11:07
                                        Zastanawiam sie jakim cudem ludzie w polsce sa wciaz tak nieświadomi..karty nikt nie musi kserowac wystarczy spisany nr i data waznosci - wtedy mozna dokonac preautoryzacji (blokady środków) albo od razu karte obciazyc. Kazdy wyzszy ranga hotel na swiecie tak funkcjonuje. Dlatego do kradzierzy nawet nie potrzeba fizycznie posiadac karty -jedynie terminal i numery.
                                      • Gość: Gosia Re: Skopelos IP: *.play-internet.pl 19.07.15, 15:23
                                        Zastanawiam sie jakim cudem ludzie w polsce sa wciaz tak nieświadomi..karty nikt nie musi kserowac wystarczy spisany nr i data waznosci - wtedy mozna dokonac preautoryzacji (blokady środków) albo od razu karte obciazyc. Kazdy wyzszy ranga hotel na swiecie tak funkcjonuje. Dlatego do kradzierzy nawet nie potrzeba fizycznie posiadac karty -jedynie terminal i numery.
                                        • agha3 Po pobycie w Rigas 19.07.15, 20:15
                                          Witam,
                                          większość opisała już Misia. Ja wróciłam po tygodniowym pobycie wczoraj. Jak dla mnie Rainbow stanęło na wysokości zadania jeśli chodzi o transfery turystów do hotelu i w drodze powrotnej. W drodze do Skiatos mieliśmy 30 min opóźniony samolot (to się po prostu zdarza, przeprosił nas za to pilot!). Ponieważ pogoda płatała psikusa i morze było wzburzone musieliśmy czekać 1,5 h na przepłynięcie na Skopelos. W tym czasie rezydentka zaproponowała nam spacer po mieście i to był strzał w 10! Doprowadziła nas do kościółka na wzgórzu, pokazała główna uliczkę i podała godzinę zbiórki. Mieliśmy czas na odpoczynek i darmową wycieczkę :) Kto chciał mógł posiedzieć w tawernie. Płynęliśmy też dłużej i inna trasą,, aby nie odczuwalne było dla nas za bardzo bujanie. Transfer do hotelu trwał kilka minut. Równie dobrze można było dojść piechotą. Powitał nas lunch (makaron), co było miłe. Kupiłam wyjazd z Last minut. Pokój economy na piętrze, zaraz przy głównym wejściu, wgłębi dziedzińca. Nie jest olbrzymich rozmiarów, ale wszystko w im było! łóżko małżeńskie i rozkładana kanapa, której nie używałam. Meble nie zniszczone, całkiem nowe. Telewizor z 2 programami (TVS i BBC), ale kto by go używał! W małym przedpokoju - pojemna szafa z szufladami (polecam wziąć kilka wieszaków). W łazience - nowa kabina prysznicowa, żel oliwkowy, suszarka, czyste ręczniki. Pościel była zmieniana podczas tygodniowego pobytu! Pierwszy raz się z tym spotykam w hotelu 3*. Ręczniki co kilka dni. Codziennie wyrzucane śmieci. Pokój faktycznie nie jest supersłoneczny (zwłaszcza nasz), ale przyjemnie było wrócić do nie nagrzanego słońcem pomieszczenia. Klimatyzacja działała bez zarzutu. Na posiłki nie dam powiedzieć złego słowa. Nie było siły by być głodnym. Polecam skosztować małych gołąbków w liściach winogron (dolmades) , oliwek, ciasta filo na ciepło z różnymi nadzieniami. Warto oczywiście wybrać się do licznych tawern chociaż na pitę z gyrosem (3 euro) lub kawę frappe(3 euro). Nie warto siedzieć cały czas przy basenie. Wybierzcie się na plażę autobusem. Możecie jechać z biura Michalis lub zielonymi autobusami przy porcie. Koszt biletów ktoś już podawał, więc nie będę powtarzać. Wycieczka do kościółka i na plażę Kastani (Mamma Mia tour) to koszt 12 euro, w rezydentów 30 euro. Warto się zastanowić , co wybrać :) Dla mnie najładniejszą plaża była Panormos. Kastani bardzo komercyjna, za głośna muzyka. Na tych plażach płacicie tylko za serwis, jeśli będziecie chcieli z niego skorzystać. Na Stafilos leżaki i parasol 6 euro za 2 osoby ( autobus nie podwozi pod samą plażę, co jest istotne dla rodzin z małymi dziećmi i starszych osób, ale do przejścia :) W Skopelos jest kilka większych sklepów. W drodze do portu Super Market i mniejszy sklep, w drugą stronę (na lewo od hotelu ) Carrefour i jeszcze dalej chyba AB się nazywał, ale nie byłam. Nie wypożyczałam środków transportu, bo to co chciałam zwiedziłam przy pomocy miejscowych autobusów. W Rigasie obsługa zawsze uśmiechnięta, pomocna. Hotel czysty, wciąż widać krzątającą się dyskretnie obsługę (sprzątaczki, pokojowe, "złotą rączkę"). Jest to hotel położony w rewelacyjnym miejscu, bo wieczorem można bez problemu gdzieś wyjść i wszystko jest na wyciągnięcie ręki. Najważniejsze co powinniście zabrać na Skopelos to aparat fotograficzny, krem z wysokim filtrem, buty do wody, dobry humor. Trzymajcie się z daleka od marudzących malkontentów. Tych dostrzeżecie już na początku wyprawy :) Cudownych wrażeń życzę! Jeśli macie jakieś pytania - nie wahajcie się : agnieszkacm@wp.pl
                                          • alzbi Re: Po pobycie w Rigas 19.07.15, 22:31
                                            agha3 dzięki za informacje.Cieszę się,że z każdym powrotem, wasze(mam na myśli pozostałych forowiczów)relacje są coraz bardziej pozytywne.Zastanawiam się czy jest to wynikiem reakcji ze strony RT na krytyczne uwagi i zachodzą w hotelu zmiany na lepsze, czy po prostu pozytywne nastawienie i zdrowy rozsądek wczasowiczów.
                                            pozdrawiam i życzę łagodnego powrotu do pracy
                                          • alzbi Re: Po pobycie w Rigas 19.07.15, 22:36
                                            agha3 czy daleko jest z portu na Skiathos do lotniska i czy istnieje możliość dotarcia tam na własną rękę podczas oczekiwania na przeprawę na Skopelos.Pytam bo chciałabym porobić fotki startujących/lądujących samolotów.
                                            • Gość: Kasia Re: Po pobycie w Rigas IP: *.229.158.110.atman.pl 20.07.15, 05:55
                                              Z lotniska na statek w Skiathos zawozi autobus, podroz trwa ok 5 minut. Na piechote do lotniska do miejsca gdZie samoloty lataja nad glowami masz jakies 10 moj piechota

Co do zmiany poscieli i recznikow co kolezanka opisala to wlasnie normalnym jest ich zmiana w 3* hotelu co dwa dni a nie raz na tydzien...
                                              • agha3 Re: Po pobycie w Rigas 20.07.15, 10:55
                                                Kasiu, ręczniki w Rigasie były wymieniane kilka razy podczas mojego tygodniowego pobytu. To normalne. Ale żeby wymieniana była pościel? Pierwszy raz się z tym spotkałam. To oczywiście na plus :) Alzbi - Kasia już resztę opisała.
                                                Pozdrawiam
                                                • Gość: alzbi Re: Po pobycie w Rigas IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.15, 12:10
                                                  dzięki dziewczyny za odp.
                                          • Gość: buka Re: Po pobycie w Rigas IP: *.146.82.184.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.08.15, 17:34
                                            Obiecałam opisać swoje wrażenia po pobycie, właśnie wróciliśmy z Rigas po 2 tygodniach. Jak najbardziej dołączam się do opinii aghi3. Jak dla mnie standard hotelu 3-gwiazdkowego był spełniony z nawiązką. Zauważyłam, że większe pokoje typu studio w nowszej części miały chyba wszystkie rodziny z dziećmi, zresztą od razu w umowie mieliśmy adnotację studio rodzinne, a nie pokój standardowy. Na stronie hotelu są zdjęcia wszystkich typów pokoi, stąd nie bardzo rozumiem zdziwienie i narzekania wielu komentujących. Co do hałasu, to jest Grecja, wszechobecne motory, także odgłosy zwierząt są tu czymś normalnym. Nam w każdym razie to nie przeszkadzało, a dzieciaki były zachwycone słysząc pianie kogutów o świcie lub zauważając kozy za ogrodzeniem. Jeżeli ktoś szuka spokoju, powinien wybrać hotel z dala od centrum miasta, bliżej plaż. W Rigas bylo bardzo czysto, nasz pokój był codziennie sprzątany i ku naszemu zdziwieniu pościel była wymieniana minimum co drugi dzień, najczęściej codziennie. Aneks kuchenny to świetna rzecz w przypadku dzieci. Basen choć głęboki, także był bardzo czysty i nawet małe dzieci w rękawkach lub kamizelkach śmiało w nim pływały. Sądzę, że narzekania czerwcowych wycieczkowiczów mogły wiązać się z pogodą, w lipcu nie padało już zupełnie, było po prostu upalnie i o żadnej wilgoci w pokoju nie było mowy, wręcz szukaliśmy wytchnienia przed nadmiarem słońca. Panie z obsługi - rewelacja! Uśmiech od rana do wieczora, 100 % tolerancji dla małych brudasów i niejadków. A co do jedzenia, to moje plany schudnięcia tutaj zakończyły się totalną klapą ;) Mnóstwo owoców, warzyw, codziennie inne dania mięsne, ryby, pyszne lody. No i ten jogurt z lokalnym miodem, dlaczego w Polsce takiego nie ma? :)Zachęcam jednak także do spróbowania baraniny lub owoców morza w lokalnych tawernach, warto też dotrzeć do kawiarni Thalassa (poniżej ruin zamku w Skopelos) - zjawiskowe widoki i pyszne jogurtowe smoothies. W ofercie RT dodatkowe wycieczki są zdecydowanie zbyt drogie, polecam ofertę Michalis, przesympatyczni ludzie, brak tłoku jak w miejskich autobusach (dla dzieci to ważne, zwł. tych z chorobą lokomocyjną) - wycieczka do monastyrów na Palouki (7 euro, dzieci do lat 6 gratis) to jak dla nas nr 1, warto ten raz poświęcić dla niej kolację i obejrzeć zachód słońca ze szczytu "świętej góry". Trzeba też pojechać do Glossy - tu chyba najlepsze i najtańsze ciasto serowe w tawernie na głównym placu, gdyby nie upał uliczkami można się błąkać godzinami (dzieci wyszukały np. niesamowitą liczbę wzorów kołatek na drzwiach;), podobnie jak w Skopelos, ale jeszcze ciszej i zupełnie niekomercyjnie. Plaża w Panormos super, najgorętsza woda w Limnonari. Obowiązkowo jednak trzeba zabrać coś na komary, my mieliśmy taki środek włączany do prądu z wymiennymi płytkami, tylko jedną noc zapomnieliśmy wymienić wkład - bolesne doświadczenie, bo komary większe niż u nas ;) Dla dzieci konieczny lek na chorobę lokomocyjną przed promem, większość czuła się kiepsko. Podsumowując, ludzie przestańcie straszyć, zarówno wyspa jak i sam hotel są świetnym miejscem i można tu spędzić wyjątkowe wakacje.
                                            • Gość: Doblo Re: Po pobycie w Rigas IP: *.centertel.pl 03.08.15, 18:40
                                              Czy warunki na plazy miejskiej się polepszyly
                                              • Gość: buka Re: Po pobycie w Rigas IP: *.146.82.184.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.08.15, 19:05
                                                Powiem tak, plaży miejskiej w ogóle nie da się porównywać z pozostałymi plażami. Przede wszystkim jest przy porcie, więc woda nie może być tak czysta jak na pozostałych. Ale to nie znaczy, że jest nie do użytku, można popływać, ale na jej skrajnej części od strony wzgórza Palouki, tam jest przyjemniejszy żwir, wcześniej może nie błoto jak przesadzają niektórzy, ale dość brudny piach. Niestety jest się raczej skazanym na dojazdy do plaży autobusem, do Stafylos i Velanio można dojechać miejskim (warto też raz przejechać całą trasę miejskim do Glosy - świetne widoki), do dalszych plaż zwł. z dziećmi polecam raczej Michalis, bo w miejskim pozostają miejsca stojące na sardynkę ;) No i Michalis jedzie krótszą trasą, do Panormos czy Limnonari ok. 20 minut a nie 40. W lipcu były straszne upały, dlatego ciężko było dojść samodzielnie gdziekolwiek, ale polecam małą, piaszczystą plażę Glyfonari, do której trzeba dotrzeć na własnych nogach (wejść na mury zamkowe i zejść po drugiej stronie w dół), to z pół godzinki, a trasa bardzo widokowa. Plaża jest piękna, mało ludzi, brak tu parasoli, trochę cienia jednak jest i sympatyczna tawerna powyżej plaży.
                                                • Gość: Doblo Re: Po pobycie w Rigas IP: *.centertel.pl 03.08.15, 21:16
                                                  Michalis odwozi z plaży i z powrotem o której jest start i powrot
                                                  • Gość: buka Re: Po pobycie w Rigas IP: *.146.82.184.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.08.15, 22:25
                                                    Autobusy odjeżdżają ze Skopelos spod biura Michalis na przeciwko plaży miejskiej. Bilety można kupić do 15 minut przed wyjazdem, nie trzeba wcześniej, nie zdarzyło się nam, żeby brakło miejsc.
                                                    Tu jest aktualny rozkład: michalistours.gr/en/routes/
                                                    Odjeżdżają bezpośrednio sprzed plaż, co jest korzystne zwłaszcza w przypadku Limnonari, od przystanku autobusu miejskiego to jeszcze 3 km drogą, na której dość karkołomnie mijają się busy, auta i motory, o pieszych tu już nie wspominając ;) Ale samą plażę bardzo polecam ze względu na wręcz gorącą wodę w zatoce, piaszczystą plażę (to dla dzieci, bo dorośli wolą chyba jednak żwirek na Panormos).
                                                  • alzbi Re: Po pobycie w Rigas 04.08.15, 11:00
                                                    W której części mogę sie spodziewać pokoju mam standard
                                                  • st1956 Re: Po pobycie w Rigas 04.08.15, 11:43
                                                    Być może w części za wejściem -parter to te pechowe pokoje, na które było dużo skarg.Na pierwszym piętrze już lepiej .Na górze trochę brak prywatności ale można wytrzymać.
                                                  • sarcu Re: Po pobycie w Rigas 04.08.15, 13:56
                                                    w standardzie to budynek główny, parter albo piętro.
                                                  • alzbi Re: Po pobycie w Rigas 04.08.15, 14:05
                                                    A pokoje z katalogu istnieją w ogóle? 😃Jaka to kategoria?
                                                  • st1956 Re: Po pobycie w Rigas 04.08.15, 16:24
                                                    Katalog RT str.34 -foto - tak wyglądają pokoje standardowe w budynku głownym -parter i piętro .
                                                    W rzeczywistości nie ma tak jasno w pokojach,zwłaszcza na parterze, fotoshop zrobił swoje.
                                                  • Gość: Doblo Re: Po pobycie w Rigas IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.15, 16:54
                                                    Czy ktoś był na lotnisku w skiatos i widział ładujace samoloty
                                                  • Gość: stah Re: Po pobycie w Rigas IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.15, 17:29
                                                    byłem w takim samolocie. Pilot nie był mistrzem, ale dał radę. Tak samo twardo lądował na Limnos i w Warszawie w drodze powrotnej, więc to nie kwestia lotniska. Uważam, że nie ma co się stresować - codziennie ląduje tam kilka samolotów i nic się nie dzieje. Pas lotniska jest krótki, ale pod górę - ułatwia hamowanie. Samolot podchodzi nad portem pomiędzy górami, więc jedynie przy silnym bocznym wietrze rzuca (ja tak miałem, ale strachu nie było).
                                                    Nawiasem mówiąc piloci z Travel Service byli lepsi niż z Enter Air, nie wiem czemu wybrano tego przewoźnika do obsługi czarterów RT...
                                                  • Gość: Kta Re: Po pobycie w Rigas IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.08.15, 17:40
                                                    No raczej kazdy kto lecial na Skopelos:) laduje sie na Skiatos zeby sie dostac na Skopelos....
                                                  • Gość: daraswlkp Re: Po pobycie w Rigas IP: *.icpnet.pl 05.08.15, 00:05
                                                    Krótkie resume po pobycie w Rigasie . Wszystko już zostało napisane , największe razy należą się osobie która przygotowywała ofertę . Na ten moment hotelowi można przyznać dwie gwiazdki , wszystkie pokoje od wejścia do recepcji powinny być opisane jako " economy " ze względu na położenie , " zapachy " , hałas , wielkość . Uwaga dla rodzin 2+2 - jeżeli macie w umowie " pokój rodzinny " i rezerwowaliście wczasy w " firście " to jest prawie pewne , że dostaniecie pokój standardowy gdzie na jednej rozkładanej sofie ma spać dwójka dzieci - znajomi męczyli się tak przez tydzień . Ciężko pojąć czym sugeruje się RT - ludzie którzy kupili lasty mieli lepsze pokoje od tych , którzy zabukowali wczasy na początku , gdzie tu sens , gdzie logika ???
                                                    Transfer w rzeczywistości trwa mniej więcej 4 godziny dla tych którzy przylecieli z Wawy - 10.45 lądowanie , 13.00 start promu , 14.45 odbiór kluczy do pokoi .
                                                    Śniadania przez dwa tygodnie w zasadzie takie same , lunche słabe , ale w stosunku do tego co było w czerwcu to można uznać że nastąpił ogromny postęp , obiadokolacje - każdy znajdzie coś dla siebie , tu już są trzy gwiazdki .
                                                    Napoje - " jedyne " narzekania jakie słyszałem to notoryczny brak lodu oraz coli do drinków .
                                                    Byliśmy na to przygotowani , nic nas w zasadzie nie zaskoczyło , no może oprócz notorycznego hałasu przejeżdżających skuterów ( często do późnych godzin nocnych ) dochodzącego z ulicy .
                                                    Przeczytajcie jak teraz wygląda opis hotelu - " złocista plaża " zniknęła , transfer się lekko wydłużył no i pokoje jakby skromniejsze - już nie komfortowe ale wygodnie urządzone ;)
                                                    Pozytywne zaskoczenia ? Na razie nie w Rigasie ... Polecam tsipouro z meze za mniej więcej 3.5e , po naszemu " wódka z zakąską " , warto spróbować w różnych tavernach bo i zakąska bywa różna ;)

Pozdro

• sarcu Re: Po pobycie w Rigas 05.08.15, 06:30
                                                    to tam lali jakieś drinki? Podczas naszego pobytu w czerwcu było tylko uzo z wysokoprocentowych napoi. W zupełności zgadzam się z opinią, że ci, którzy wykupili first-a, zdecydowanie na tym nie skorzystali, dostali najgorsze pokoje z możliwych, natomiast wykupując "lasta", często w dużo tańszej cenie, dostali studia rodzinne. Powód jest prosty, Rainbow nie miał w pierwszej wersji wykupionych pokoi typu studio, ale nic nie stało na przeszkodzie żeby w większości te pokoje umieścić w ofercie na zdjęciach. Praktyka bardzo nieuczciwa, my, jako że jechaliśmy w czerwcu i przed nami niewiele osób tam było, to z godnie z opisem spodziewaliśmy się krótkiego transferu, pięknej plaży i komfortowego pokoju. To co otrzymaliśmy w zamian zwaliło nas z nóg-dosłownie.
                                                  • st1956 Re: Po pobycie w Rigas 05.08.15, 08:20
                                                    Sarcu i daras , byłam w Rigasie w czerwcu, moje odczucia takie same jak i wasze .Zdjecia i opisy w katalogu zapierały dech w piersiach.Na miejscu wielkie rozczarowanie.Zamiast pokoju w cytrusowym ogrodzie otrzymałam boks w budunku przed recpcją.Wczasy wykupiłam w pażdzierniku.Jeden wielki przekręt biura RT
                                                  • Gość: Karola Re: Po pobycie w Rigas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.15, 12:07
                                                    Pokoje standardowe w Rigas to masakra !!!!
                                                    Lecąc w dwie osoby, radzę przed wylotem dopłacić do pokoju rodzinnego z aneksem kuchennym - tylko te pokoje są nowe i zlokalizowane w ogrodzie i posiadają standard 3*. Na miejscu w razie wolnych pokoi jest też taka możliwość 30 Euro za dobę. Reszta została już napisana, Skopelos jest piękne !
                                                  • Gość: stah Re: Po pobycie w Rigas IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.15, 13:16
                                                    Za wynajem pokoju 2os. z aneksem w sąsiednim "hotelu" płaciłem w drugiej połowie lipca 25 euro za dobę. Myślę, że dopłata w tej wysokości to próba wyłudzenia pieniędzy. Ja bym się targował powołując się na cenę podaną powyżej !!! W Skopelos jest 150 hoteli i ceny nie są wysokie.
                                                  • mariola05 Re: Po pobycie w Rigas 04.08.15, 17:26
                                                    Alzbi i tak dobrze, że stęchlizna się wywietrzyła😉 Ja nadal cieszę się na wyjazd😁, tym bardziej, że jadę na tydzień. Zanim objadę plaże na Skopelos, to trzeba bedzie walizki zamykać😉.
                                            • sarcu Re: Po pobycie w Rigas 05.08.15, 12:22
                                              To jest przeczenie samemu sobie-cytuję:"Rezerwowaliśmy końcem maja, jeszcze zanim weszły oferty last minute. Wtedy mieliśmy tylko tylko opcję - pokój rodzinny, o studiach nie było żadnej informacji. Na nasze mailowe zapytanie o możliwość zmiany pani oczywiście nie odpowiada, ale ostatnie opinie są znacznie bardziej pozytywne, więc mamy nadzieję, że będzie ok. W końcu w lipcu powinna być cały czas dobra pogoda i zamierzamy raczej zwiedzić całą wyspę niż siedzieć w hotelu. Dziękuję wszystkim za cenne informacje! "- to jaki był w końcu rodzaj pokoju? studio rodzinne czy pokój rodzinny? Ja rezerwowałam w październiku i faktycznie studia rodzinne w ofercie nie istniały, natomiast zdjęcia tychże pokoi owszem. Wykupiłam pokój rodzinny po przyjeździe dostałam zatęchłą norę z połamanymi meblami-nawet nie w budynku głównym, tylko na tyłach hotelu. Nie wiem, jak można twierdzić że odgłosy zwierząt są czymś normalnym mieszkając w hotelu 3***? Ja miałam pod oknem kurnik! I nie przeszkadzały mi tylko odgłosy ale też smród! Więc chyba moje zdziwienie nie jest jednak uzasadnione. Proszę mi wierzyć że na prawdę zdjęcia na stronie nie pokazują wszystkich typów pokoi, mało tego, podczas gdy ja rezerwowałam w sprzedaży były dwa typy: standard i pokój rodzinny. I tu jest jawne oszustwo, bo one się różniły od siebie tylko ilością łóżek. Więc wszystkie były pokojami standardowymi z dostawką a nie dwoma różnymi typami pokoi.
                                              • sarcu Re: Po pobycie w Rigas 05.08.15, 12:30
                                                to oczywiści było do buka - gdzie w dyskusji twierdz raz że nie było w ofercie studia rodzinnego kiedy rezerwował, a drugi raz że "zresztą od razu w umowie mieliśmy adnotację studio rodzinne, a nie pokój standardowy. Na stronie hotelu są zdjęcia wszystkich typów pokoi, stąd nie bardzo rozumiem zdziwienie i narzekania wielu komentujących" . Pozdrawiam!
                                              • Gość: buka Re: Po pobycie w Rigas IP: *.205.116.9.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.08.15, 22:39
                                                Rozumiem zdenerwowanie, ale atakowanie wypowiadających się tutaj jest chyba nie na miejscu, zwłaszcza że każdy ma prawo do własnych ocen, a także z uwagi na fakt, że (jak Pani pisze), pokoje jednak dość mocno się różniły. Wyjaśniam jednak nieścisłość, którą mi Pani zarzuca. Kiedy dokonywałam rezerwacji przez internet miałam do wyboru jedną opcję, właśnie pokój rodzinny i taki opis widniał też w załącznikach - warunkach. Na moje mailowe pytanie o możliwość zmiany pani z Rainbow faktycznie nie odpisała. Jednak, co zaskakujące, kiedy dotarła do nas podpisana umowa w wersji już nie elektronicznej, ale papierowej (tak jak napisałam wszystko załatwialiśmy wcześniej elektronicznie), widniała tam informacja już nie o pokoju rodzinnym, ale o studiu rodzinnym. Przykro mi, że Pani odczucia po pobycie są negatywne, ja opisałam jedynie własne, do których mam równe prawo.
                                              • Gość: ziba Re: Po pobycie w Rigas IP: *.home.otenet.gr 09.08.15, 17:42
                                                Informacja dla tych którym w hotelu Rigas przeszkadzała pobliska obecność zwierząt takich jak kozy czy kury.Otóż jesteśmy od dwóch dni w tym hotelu i wczoraj na kolację była kozina i kurczaki.Natomiast dzisiaj w okolicy nie dane mi było zobaczyć,usłyszeć czy też poczuć owych nieszczęsnych zwierząt.Wynika z tego ,że hotel rozwiązał problem w najbardziej korzystny dla siebie i gości sposób.Tylko ,że "gadziny" żal...
                                                Pozdrawiam z Rigasa
                                                • alzbi Re: Po pobycie w Rigas 09.08.15, 17:55
                                                  ot,Agro wczasy:-)
                                                • Gość: Doblo Re: Po pobycie w Rigas IP: *.home.otenet.gr 10.08.15, 07:21
                                                  Coś i kotów jest mniej a dań mięsnych kilka rodzaji
                                                • Gość: Doblo Re: Po pobycie w Rigas IP: *.home.otenet.gr 10.08.15, 07:27
                                                  Jak tam "ziba" pokój dobrze trafiony
                                                  • Gość: ziba Re: Po pobycie w Rigas IP: *.home.otenet.gr 10.08.15, 16:53
                                                    Odpowiedź na pytanie Doblo:
                                                    Pokój przydzielono nam przy froncie na piętrze,czyli osławione i szeroko już tu opisane tzw.najgorsze pokoje w hotelu.Nadmienię jeszcze ,że wykupywaliśmy w first minut w grudniu pokój rodzinny dla trzech dorosłych osób (syn ma 17 lat). Więc otwieraliśmy drzwi pełni niepokoju co też się trafiło ale kamień z serca. Pokój czyściutki,żadnej pleśni ani stęchlizny. Wyposażony w przyzwoite meble. Łóżka duże ,jedno podwójne i spory tapczan.Łazieneczka trochę ciasna ale ujdzie. Pokoik też mógłby być trochę większy bo trudno się obrócić z walizkami.Oświetlenie mogłoby być nieco lepsze bo są tylko dwa kinkiety przy łóżku. W nocy rzeczywiście pod oknem prują motocyklami i skuterami ale nam to tak bardzo nie przeszkadza.Podsumowując jednak całosć wypada raczej na plus.Co zauważyłem od dwóch dni mieliśmy już kilka wyłączeń prądu tak jak w chwili kiedy piszę ten post.Prądu nie ma już od jakieś 10 min. I właśnie straciłem internet więc kończę by wysłać...Oooo jest prąd:). Pozdrawiam z Rigasa czytających!
                                                  • bluszcz2a Re: Po pobycie w Rigas 11.08.15, 12:33
                                                    Byłem od 25 lipca do 8 sierpnia na Skopelos w hotelu Rigas, 3 osoby dorosłe.
                                                    Z wakacji jesteśmy bardzo zadowoleni bo wyspa jest bardzo ładna i zielona, dużo ładnych plaży głównie żwirowo-kamienistych, ale i żwirowo-piaszczyste też się zdarzają.
                                                    Prawie codziennie byliśmy na innej plaży. Do plaż dojedzaliśmy komunikacją autobusową, poprzez firmę turystyczną Michalis Tour oraz wypożyczonym samochodem.
                                                    Z plaży w pobliżu hotelu nie korzystaliśmy, bo wyglądała mało zachęcająco. Trudno to nazwać plażą, klepisko z brudnym piachem, a miejscami błoto i na dodatek woda jakaś mało przejrzysta. 200 m dalej jest trochę lepsza kamienista, ale woda ta sama. Najbliższa fajna plaża Stafylos to ok. 4km. Zaraz obok hotelu jest przystanek autobusu.
                                                    Pogoda była bardzo dobra, przez 1 tydzień bardzo gorąco, temperatury ok. 40 stopni, w 2 tygodniu trochę chłodniej ok.33 stopni, ale bardziej wilgotno. Zaskoczył nas ostatni dzień pobytu (piątek), do 17.00 było pochmurnie i przeszła burza z ulewą.
                                                    Z hotelu niewiele korzystaliśmy, spaliśmy i jedliśmy śniadania i obiado-kolacje.
                                                    Mieszkaliśmy w pokoju standardowym w starej części hotelu (pomiędzy wejściem, a recepcją) na 1 piętrze. Pokój rzeczywiście bardzo mały, po postawieniu walizek nie dało się ruszyć.
                                                    Jak jedna osoba chodzi pozostałe osoby muszą leżeć lub siedzieć. Jestem 6 raz w Grecji i dotąd też zawsze byłem w hotelach 3 gwiazdkowych. Nikt mnie nie przekona, że te pokoje są w standardzie 3 gwiazdkowym, jest to pokój w standardzie maksymalnie 2 gwiazdkowym.
                                                    Według mnie pokój jest na maksymalnie 2 osobowy, łazienka mała. Nie da się skorzystać z łazienki przy zamkniętych drzwiach bo po 3 minutach robi się sauna. Klimatyzacja musi chodzić na okrągło, bo pokoje na 1 piętrze bardzo się nagrzewają. W RT przy 3 osobach na 2 tygodnie różnica pomiędzy pokojem standardowym, a studio to obecnie ok.600 zł. Myślę, że warto wybrać studio. Na miejscu w hotelu chcieli przy zamianie na studio 20 euro za dzień, ale nie było takich pokoi wolnych. W ofercie first pokoje studio nie były dostępne.
                                                    Formuła All też taka trochę skromna, ale może to wynikać z tego, że hotel dla klientów z poza RT nie ma takiej formuły. Z lunchu skorzystaliśmy tylko w dniu przyjazdu, bez wyboru jedno danie. Przez tydzień nie było coli. Nigdy nie spotkałem się, aby piwo było podawane do małego kubeczka do kawy (podczas dnia, przy basenie).
                                                    Ze względu na brak blisko hotelu dobrej plaży i że znajdują się obok liczne tawerny formuła All dla tego hotelu nie ma według mnie sensu, ewentualnie oferta RT powinna być rozszerzona o HB i same śniadania.
                                                    Byliśmy w 3 osoby, więc mogliśmy tylko wynająć samochód. Żałowałem tylko, że wynająłem klasyczny samochód. Jeżeli chce się pojeździć po bardziej kameralnych plażach (np. Armenopetra) albo zwiedzić monastyry na Palouki lepiej wypożyczyć Suzuki Jimny. Niekiedy podjazdy są bardzo strome lub droga jest bardzo nierówna, duże dziury lub droga kamienista.
                                                • Gość: ziba Re: Po pobycie w Rigas IP: *.home.otenet.gr 11.08.15, 17:46
                                                  Przerwy w dostawie prądu to już "Alternatywy 4". Regularnie prąd siada na kilka minut. Z tego co słyszałem to wywala im korki bo ludzie nadmiernie korzystają z klimy choć upałów takich jak w Polsce tutaj nie ma. Cola w barze jest dostępna więc jak ktoś lubi to ma:-) . W hotelu 90% to Polacy ...i dobrze bo jesteśmy kulturalnym narodem. Żadnego wrzasku, pijaństwa,wpychania się w kolejkę itp. Pozostali goście to Grecy,Włosi,Hiszpanie i Anglicy.Oooo wyłączyli prąd:( Pozdrawiam z Fajnego hotelu Rigasa!
                                                  • Gość: ziba Re: Po pobycie w Rigas IP: *.home.otenet.gr 12.08.15, 22:45
                                                    Byłem już w 6 hotelach z serwisem all inclusive i jeśli chodzi o posiłki to ten mimo skromnej oferty dań dla nas jest najlepszy. Bez tłoku,sprawna obsługa,potrawy uzupełniane na bierząco. Po 4 dniach nie spotkaliśmy specjalnie nie zadowolonych osób. Osoby które wykupiły wczasy w Rigasie na kolejne dni- sierpnia czy września z całą odpowiedzialnością uspokajam...przeżyjecie. Nie neguję negatywnych opinii gości którzy spędzali czas w hotelu w poprzednich tygodniach. Z mojego punktu widzenia biuro oraz hotel wykonali kawał dobrej i paru osobom przydatnej roboty( by zachowali pracę) a przy okazji my Turyści mamy korzyść nie do przecenenia itd.itp.jak mawiał towarzysz G. Polacy! Jak stres to tylko w samolocie:-) potem już tylko po wodzie i z górki. Pozdrawiam z Rigasa:-)
                                                  • alzbi Re: Po pobycie w Rigas 13.08.15, 14:29
                                                    witaj ziba to b.pocieszające co piszesz bo my jeszcze przed :-) a z ta kulturą rodaków to Ty poważnie?hm coś mi w to trudno uwierzyć.Baw się dobrze pozdrawiam
                                                    alzbi
                                                  • Gość: ziba Re: Po pobycie w Rigas IP: *.home.otenet.gr 13.08.15, 16:48
                                                    Odpowiadając na pytanie alzbi to potwierdzam. W zasadzie tylko Polacy są zakwaterowani w tym hotelu w opcji all inclusive i muszę przyznać ,że wszyscy starają się być mili i uprzejmi dla siebie. Bar przy basenie rozpoczyna wydawanie alkoholu i napojów od godziny 10 rano i jak do tej pory nie widziałem osób oczekujących niecierpliwie przy barze by się napić.Tak samo przed zakończeniu pracy baru o godzinie 22.00 nie ma kolejek chętnych osób by do ostatniej chwili wykorzystać możliwość napicia się wina,piwa czy ouzo.W hotelach w których bywałem dotychczas taka sytuacja była nie do pomyślenia. Pół godziny przed zamknięciem baru tworzyły się kolejki. Nie wiem czy jest to spowodowane tym ,że Polscy turyści się zmieniają na lepsze czy hotel i wyspa wpływają na zachowania gości hotelowych,czy też mieliśmy szczęście trafić na taki turnus,ale mnie się to bardzo podoba. Jeździmy na wycieczki po Skopelos ale czasem pozostajemy w hotelu spędzając czas przy basenie i muszę powiedzieć ,że jest to czas całkiem przyjemnie spędzony.
                                                    Pozdrawiam i życzę wszystkim wybierającm się na Skpoelos udanych wakacji:-)
                                                    P.s. Jesteśmy 6 dzień w Rigasie i jeszcze kuchnia nam się nie znudziła :-) jak na razie niczego nie brakuje ,nawet lodu w barze.Mogli by jeszcze poprawić internet bo jest bardzo niestabilny i zmienić kanał telewizyjny z TV Silesia choćby na TV Polonia ,bo na okrągło "Słoneczny Patrol,Mc Gyver i Bonanza".
                                                  • alzbi Re: Po pobycie w Rigas 13.08.15, 20:09
                                                    witaj zibi no to pogratulować takich takiego kulturalnego turnusu ,bo to rzadkość gdy Polacy w większości.Pięknie dziękuję za inf.Jeżeli wracasz to szczęśliwej podróży,jeżeli zostajesz to udanego nadal urlopu.
                                                    pozdrawiam
                                                  • Gość: ziba Re: Po pobycie w Rigas IP: *.home.otenet.gr 13.08.15, 21:53
                                                    Do alzbi:
                                                    Dziękuję i z nadzieją na kolejny równie dobry tydzień zostaję:-)
                                                    Pozdrawiam z tarasu przepełnionego Grecką muzyką na żywo-ziba
                                                  • Gość: daraswlkp Re: Po pobycie w Rigas - do ziby IP: *.icpnet.pl 13.08.15, 23:07
                                                    Rozumiem pozytywne nastawienie , ale jak masz w umowie pokój rodzinny który niczym nie różni się od standardu i jeszcze w dodatku jest przy samej ulicy to mimo dwóch par różowych okularów byłbym na RT wkurzony .
                                                    Przepraszam że się czepiam , ale w każdym innym hotelu na świecie pokój rodzinny wygląda jednak inaczej ...
                                                    Dopóki będziemy pozwalać biurom podróży na takie zagrywki dopóty biura będą tak kwaterować Polaków ...

Pozdro

P.S. Nie przyjmuje tłumaczenia BP RT , że zorganizowanie pobytu i transferu na Skopelos dużo kosztuje - moja rodzina przyleciała do Rigasa z UK w tym samym terminie i np.: transfer ze Skiathos i z powrotem przy rezerwacji all incl. w Rigasie dla rodziny czteroosobowej kosztował 30 euro .
                                                  • Gość: ziba Re: Po pobycie w Rigas - do ziby IP: *.home.otenet.gr 14.08.15, 09:31
                                                    Rezerwując pokój w first minut w grudniu mieliśmy do wyboru dla 3 osób dorosłych pokój standardowy łóżko z dostawką lub pokój rodzinny. Cena była identyczna (ok. 10.000 za 3 osoby).Na zapytanie czym różnią się pokoje otrzymaliśmy odpowiedź ,że tylko wielkością trzeciego łóżka. I rzeczywiście przy wyborze pokoju rodzinnego nasze trzecie łóżko jest wystarczająco duże i nie jest to jakaś rozkładana sofa. Tak więc w tej kwestii nie mogę mieć do BP pretensji. Cena wówczas była bardzo korzystna więc uważam ,że standard jest adekwatny do uwczesnej ceny. Obecnie dwutygodniowy pobyt w pokoju rodzinnym typu studio za trzy dorosłe osoby w sierpniu kosztuje około 13 tys. I przy tej cenie można by było wymagać lepszego standardu i z tego co widzę turyści z Polski są kwaterowani również w tej lepszej lokalizacji i standardzie. Poprzednio byliśmy na Zakinthos w trzy gwiazdkowym hotelu Captain's i przy podobnej cenie standard pokojów ,basenu i restauracji był podobny a może nawet niższy i nie spotkałem się w internecie z tak wieloma negatywnymi opiniami jak te odnoszące się do Rigasa.Rzeczywiście ryk przejeżdżających motocykli w nocy ulicą pod hotelem jest denerwujący. Można znaleźć też wiele drobnych niedociągnięć które biuro i hotel powinny poprawić i myślę,że w kolejnych sezonach to zrobią. Trzeba też podkreślić ,że jest to pierwszy sezon kiedy kierunek Skopelos został włączony do oferty RT i jak mi się wydaje biuro wzięło pod uwagę początkową niedoskonałość oferty i w związku z tym ustaliło ceny na dosyć niskim poziomie biorąc pod uwagę ogólny przekrój cen wycieczek biura. Choć muszę też przyznać ,że pierwsze opisy oferty hotelu na stronie RT rzeczywiście odbiegały od rzeczywistości. Może po powrocie do kraju na chłodno będę mógł przeanalizować wszystkie za i przeciw i może wówczas moje podsumowanie nie będzie tak całkiem pozytywne ale jak na razie chcę się cieszyć każdym dniem i każdą godziną spędzoną tutaj. Może też z tego powodu wynika mój entuzjazm.
                                                    Kończę bo niedługo mamy autobus na plażę Limnonari:-) ,zpozdrowieniami ziba
                                                  • Gość: Jacek Pytanie o plaże IP: 193.27.6.* 17.08.15, 12:38
                                                    Wybieram się w sobotę na Skopelos.
                                                    Wyczytałem w poprzednich opisach, że poza plażą stafylos, na pozostałych leżaki i parasole są gratis tylko trzeba coś zamówić.
                                                    Czy na takich plażach trzeba być wcześniej aby załapać się na leżaki i parasole, czy nie ma problemu z wolnymi?
                                                  • Gość: Doblo Re: Pytanie o plaże IP: *.home.otenet.gr 17.08.15, 14:37
                                                    Żeby mieć leżaki trzeba być rano jechaliśmy rano przez plaże panormos 9:30 połowę zajęta kastani 10 prawie wszystko zajęte plaża milla 11 30 załapałem się na ostatnie wolne leżaki stafilos 10 :45 zero leżaków czyli kto rano wstaje temu pan Bóg daje
                                                  • bluszcz2a Re: Pytanie o plaże 17.08.15, 14:50
                                                    Jak byłem na przełomie lipca i sierpnia to jeszcze na plaży Limnonari też żądali dodatkowej opłaty 6 euro, mimo zamówienia na napoje.
                                                    Gdy wyruszaliśmy autobusem o 10 lub 10.30 ze Skopelos to udawało nam się znaleźć wolne leżaki, później to już zawsze wszystkie były zajęte. Na Kastani to chyba trzeba być przed 9.00 aby znaleźć wolne.
                                                  • Gość: stah Re: Pytanie o plaże IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.15, 16:29
                                                    zależy od dnia i godziny. Osobiście polecam plażowanie w godzinach 8-10, to można nawet na płatnych nie zapłacić. W południe trudniej znaleźć wolne parasole a bez nich można się zgrilować.
                                                    Po 17ej też nie biorą za parasol. Z tym płaceniem też do końca nie wiadomo, w jednym miejscu nie skasowali jak zamówiłem piwo, a trzy dni później kazali płacić i tak. Lepiej najpierw zapytać.
                                                    A na plaży Stafylos pewnego dnia o 11ej nie znalazłem miejsca, czekałem pół godziny na uboczu aż ktoś sobie pójdzie...
                                                  • Gość: ziba Re: Pytanie o plaże IP: *.home.otenet.gr 17.08.15, 17:26
                                                    Warto zaraz po przyjeździe zakupić sobie mały parasol w którymś ze sklepików w Skopelos cena od 10 euro. Do tego jakaś mata i ręczniki. W przypadku gdy na plaży nie ma już wolnych leżaków a niestety w sierpniu po 10 godz. to norma, mamy choć niewielkie ale jakieś zabezpieczenie. Innaczej można się jak to już inni dowcipnie napisali nieźle zgrilować. Niestety większość plaż to twarde kamienie ale np. Na Panormos drobny żwir i na macie można wyleżeć.
                                                    Pozdrawiam z Rigasa
                                                  • Gość: ziba Re: Pytanie o plaże IP: *.home.otenet.gr 19.08.15, 09:22
                                                    Dla wybierających się w sobotę na Skopelos małe ostrzeżenie. Szczególnie na plażach lata bardzo dużo os i są dosyć natrętne. My podczas pobytu w tawernie przy plaży Panormos,musieliśmy się ewakuować razem z posiłkiem do innego stolika gdy osy w liczbie kilkunastu przypuściły atak na nas i nasz obiad. Na plażach byłem świadkiem ukąszeń kilku osób w szczególności dzieci. Sam również zostałem ukąszony ale ja znoszę to dobrze i na kilkuminutowum szczypaniu się skończyło. Jeśli jednak ktoś gorzej znosi ukąszenie osy to powinien zabrać ze sobą jakiś specyfik uśmierzający ból. Grecy mieli coś takiego w sztyfcie ,po zastosowaniu dzieci szybko przestawały płakać. Komarów nie stwierdziłem. Pozdrawiam z Rigasa
                                                  • alzbi Re: Pytanie o plaże 20.08.15, 21:28
                                                    witam Osoby, które były w Rigasie piszą ,że pokoje standard to syf i tylko pokoje rodzinne z aneksem są przyzwoite i w lepszej lokalizacji.Mam pytanie: czy to są pokoje rodzinne z aneksami czy studia rodzinne.Kiedy pytałam w RT to uzyskałam inf.że standard i rodzinne to te same pok.różnica tylko w wielkości dostawki.Natomiast studia rodzinne są z aneksami ale są droższe. pozdrawiam
                                                  • bluszcz2a Re: Pytanie o plaże 20.08.15, 21:34
                                                    Pokoje standardowe i rodzinne to to samo.
                                                    Studia rodzinne to te lepsze pokoje z aneksem kuchennym.
                                                  • Gość: Malina Re: Pytanie o plaże IP: *.home.otenet.gr 21.08.15, 22:18
                                                    A ja nie do końca rozumiem jak RT rozdziela pokoje, w umowie mam rodzinny a mieszkam w dużym pokoju z aneksem kuchennym.
                                                  • alzbi Re: Pytanie o plaże 21.08.15, 22:45
                                                    To masz farta
                                                  • mariola05 Re: Pytanie o plaże 22.08.15, 09:18
                                                    Z tymi pokojami to widać wielka loteria 😉 z moim "szczęściem"😕 to już wiem gdzie dostanę pokój...motorki nocą moje 😉haha.
                                                  • alzbi Re: Pytanie o plaże 22.08.15, 10:42
                                                    nie jesteś sama :-))
                                                  • mariola05 Re: Pytanie o plaże 22.08.15, 11:00
                                                    Alzbi, to bedziemy sie pocieszac 😉 moze nocne spacery 😉hahaha 😁😁😁
                        • Gość: misia Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 14.07.15, 16:51
                          An.16 niestety nie orjetuje sie jakie ceny za wypozyczenie roweru.ja tez mieszkalam w Rigasie i do plazy Stafilos jest ok 3km piechota to 40 min.spacerkiem.ale na inne plaze tez odradzam jechac rowerem no chyba ze jestes wytrawnym rowerzysta.lepiej pojechac busem lub taxi.
                          • Gość: Sonia Re: Skopelos IP: *.home.otenet.gr 14.07.15, 21:00
                            Rower 12 euro, ale zrezygnowaliśmy, bo za dużo gorek.
                            • Gość: stah Re: Skopelos IP: *.home.otenet.gr 16.07.15, 10:59
                              My skorzystaliśmy z oferty auta pani rezydentki. Była korzystna cenowo. Moto Center - zielony szyld. Cena za Suzuki Jimny to 45 za dzień, 125 za 3 dni, 240 za 6 dni. Oczywiście nie chodzi o dojazd na plażę, bo autobus jest jakby tańszy :-)
                              Żadnych cudowań z kartą czy kaucją. Ubezpieczenie nie obejmuje podwozia z prostej przyczyny, tym autem jedziemy w najbardziej malowniczą trasę - ze Skopelos przez Kalogiros do Agios Ioannis. Niższą drogą; aby nawigować potrzebna mapa 1:37500 albo automapa. Chodzi o trafienie w drogę przy Kalogiros. Średnia prędkość to 7 km/h. Między Kalogiros a celem podróży potrzebne dobre umiejętności kierowcy - odcinki bardziej kamieniste, w jednym miejscu leży niewielki głaz, który z trudem we dwójkę przesunęliśmy o 10cm... I życzymy by nie trafił się rodak jadący w kierunku przeciwnym ;-)
                              Po takiej cudownej wycieczce, jakiej nie może zaproponować biuro podróży, rozumiemy dlaczego kwestia ubezpieczenia tak wygląda. Ale warto zaryzykować!
                              Droga górna bliżej grani Delfi (północne zbocze) też jest ładna, ale widoków mniej, bo góry gęsto porośnięte lasem (też ładnym). Trasa Pano Karia - Klima.
                              Nieprawdą jest jakoby nie dało się wjechać w wąskie uliczki Glossy. Technicznie można, tylko miejscowi gonią. Gdyby nie ekipa remontowa zjechalibyśmy z góry na dół - sport ekstremalny... Automapa nie wie że jest aż tak ciasno. Ale nawet udało się nam zawrócić.
                              Mój opis umieściłem jedynie w celach edukacyjnych, każdy sam podejmuje odpowiedzialność za swoje czyny - to nie spacer po bulwarze :-)
    • Gość: stah Re: Skopelos IP: *.home.otenet.gr 16.07.15, 19:52
      tej ankiety nie da się wypełnić. Wybieram porośnięte lasem góry schodzące do samego morza. Takiej opcji nie ma w ankiecie...
    • leo76 Re: Skopelos 20.08.15, 13:00
      witam, a ja chciałbym się dowiedzieć czy można za pomocą lokalnego biura lub na własną rękę zorganizować sobie wycieczkę do Narodowego Parku Morskiego, czy tylko za pośrednictwem RT ?
      • Gość: stah Re: Skopelos IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.15, 13:24
        można. Szczegółów nie podam, bo nie korzystałem, ale wszystko co proponuje RT to załatwia w lokalnych biurach :-)
        W porcie stoją liczne łodzie czekające na chętnych, wszyscy tam żyją z tego, co zarobią na turystach w czasie sezonu.
      • st1956 Re: Skopelos 20.08.15, 13:25
        Tak można , w porcie.Cena jest oczywiście niższa.Tym samym statkiem płynie też RT
        • Gość: Iza Re: Skopelos IP: *.home.otenet.gr 20.08.15, 14:52
          Nieprawda, jest taka sama cena z RT z rezydentka dokładnie. 25 euro za osobę. My byliśmy i polecamy, super wyjazd.
          • leo76 Re: Skopelos 20.08.15, 15:30
            na stronie RT ta wycieczka kosztuje 49 euro więc nie jest to taka sama cena,
            • Gość: Iza Re: Skopelos IP: *.home.otenet.gr 20.08.15, 15:41
              Ale u rezydentki cena połowę niższa :)
              • leo76 Re: Skopelos 20.08.15, 15:50
                o to ciekawa informacja :)
        • Gość: Iza Re: Skopelos IP: *.home.otenet.gr 20.08.15, 14:55
          Byliśmy wczoraj i jedyne czego żałujemy to ze delfinów nie udało się zobaczyć. A co do Rigasa to jaki turnus takie wrażenia, u nas teraz grupa dość miła wiec i wrażenia pozytywne.
      • Gość: Ksia Re: Skopelos IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.08.15, 15:25
        My wynajelismy jacht w porcie, jeden z kilku jakie tam cumuja. Calodzienny rejs z wyzywieniem (sniadanie, obiad, napoje, wino) od osoby 60 euro, dwie osoby zalogi i max 7 osob brali na wycieczke. Widzielismy delfiny, nurkowalismy w przepieknych zatoczkach przy bezludnych malych wysepkach. Duzo kasy za 3 osoby ale przezycie bezcenne i polecam!
    • jabolj23 Re: Skopelos 21.08.15, 20:40
      Witam, czy ktoś wybiera się na wyspę od początku września? My jedziemy z 12 letnią córką, będziemy na prywatnej kwaterze.
      • Gość: ziba Re: Skopelos IP: *.via.zamek.net.pl 22.08.15, 18:41
        Skopelos pożegnało nas nocną ulewą i silnym wiatrem.Od wczoraj czyli od piątku pogoda była niezaciekawa ,pochmurno z lekkim deszczem. Mam nadzieję ,że to chwilowe i dobra pogoda powróci czego życzę obecnym i przyszłym turystom odwiedzającym wyspę.
        Po raz ostatni pozdrawia tym razem już z Polski,ziba :-)
        • Gość: Margo Re: Skopelos IP: *.rzeszow.mm.pl 01.09.15, 22:40
          My poczatkiem lipca tez mielismy 1 dzien deszczu:-)
    • leo76 Re: Skopelos 02.09.15, 12:02
      czy ktoś się orientuje jakich temperatur nocnych można się spodziewać we wrześniu?
      • Gość: Lilith Re: Skopelos IP: *.home.otenet.gr 02.09.15, 12:44
        My jesteśmy teraz na Skopelos. Na noc warto mieć jakiś sweterek czy coś innego do narzucenia :)
        • st1956 Re: Skopelos 02.09.15, 12:56
          Mnie osobiście rozczrowała pogoda na Skopelos . Byłam tam na początku czerwca i na dwa tygodnie pobytu przypadły trzy dni chodne i pochmurne i jeden dzień z okropną , całodzienną ulewą.Jak na grecki klimat to dziwna pogoda.
          • Gość: Lilith Re: Skopelos IP: *.home.otenet.gr 03.09.15, 15:35
            Czytam wypowiedzi osoby o nicku st1956 i mam wrażenie, że Pan(i) chce koniecznie zepsuć nastroje wszystkim, którzy na Skopelos się wybierają. Przeczytalam przed wyjazdem całą dyskusje i po prostu na wszystko jest jakiś pana /pani zrzedliwy komentarz. Rozumiem, że pana /pani wakacje były nieudane, ale to nie powód, żeby psuć nastroje wszystkim, którzy tu dopiero pojadą albo którzy już byli i im się podobało. Ja jestem teraz na wyspie i pogodę mamy po prostu super, ani razu od soboty nie padało, pogoda w dzień typowo plażowa :-)
            • st1956 Re: Skopelos 03.09.15, 18:04
              Witam ,do Lilith , nie chcę nikomu psuć wakacji , po prostu opisuję fakty. Proszę mnie nie posądzać o złośliwości i specjalne obrzydzanie .Po to jest to forum ,żeby się wypowiadać i jak coś mi sie nie podoba to mam prawo o tym napisać.
            • alzbi Re: Skopelos 03.09.15, 23:15
              witaj Lilith czy orientujesz się może jakie są ceny w wypożyczalniach samochodów i czy jest trochę luźniej na wyspie -mam na myśli turystów :-) ja dopiero się wybieram
              • Gość: Lilith Re: Skopelos IP: *.home.otenet.gr 04.09.15, 10:54
                Najtańsze auto kosztowało 45 euro za dzień u rezydentki, a jeep 55, ale my w końcu nie skorzystaliśmy bo jeździmy autobusem :-) nie wiem czy jest luzniej niż wcześniej bo przyleciałam w sobotę i nie wiem jak było w szczycie sezonu ale tłumów dzikich nie ma, na plażach są wolne leżaki, na Alonissos na plazy pilotka mówiła ze jest pusto w porównaniu z tym co było jeszcze dwa tyg wcześniej. Życzę wam udanych wakacji :-)
              • julka2707 Re: Skopelos 04.09.15, 13:56
                Skuter na wyspie kosztuje w okolicach 25 euro. My wypożyczyliśmy i naprawdę dużo zwiedziliśmy.
                • alzbi Re: Skopelos 04.09.15, 21:06
                  dziękuję za inf.bawcie się dobrze
      • alzbi Re: Skopelos 02.09.15, 13:22
        witam
        wejdź na google, skopelos pogoda znajdziesz prognozę na wrzesień dzień/noc
        • Gość: jabolj24 Re: Skopelos IP: *.home.otenet.gr 07.09.15, 08:29
          Witam, jestem na Skopelos od 6 dni dziś pierwszy raz słońce za chmurami-odpoczynek od opalania:), a auto Suzuki jakieś tam wyporzyczylem za 35 euro za jedną dobę . Jeden wiekszy market w samym centrum, drugi carefur za stadionem na uboczu. Pozdrawia.
          • alzbi Re: Skopelos 07.09.15, 15:32
            Witam mam nadzieję ,że i dla nas słońca nie braknie lecimy 12.09.
            • Gość: ziba Re: Skopelos IP: *.via.zamek.net.pl 09.09.15, 03:40
              Po lekturze całej dyskusji na tym forum widzę ,że alzbi od początku jest bardzo aktywna,zadaje wiele pytań na które otrzymuje odpowiedzi i dobrze bo dzięki takim ludziom dyskusja jest podtrzymywana.Widzę też ,że jest bardzo zdeterminowana ,śledząc wpisy i poszukując pozytywów ,które pozwolą jej cieszyć się zawczasu na pobyt na wyspie i w hotelu. Alzbi życzę Ci wspaniałej pogody,super pokoju i udanego turnusu! O resztę się nie martw :) .A po moim niedawnym pobycie w hotelu Rigas uważam, że te życzenia są do spełnienia tak pewne jak awans Polaków na Euro we Francji :)czyli 50/50. Ale wymyśliłem ...sam się sobie dziwię :) Pozdrawiam,ziba
              • alzbi Re: Skopelos 09.09.15, 20:19
                witaj ziba
                b.dziękuję za ciepłe słowa i życzenia .Wybraliśmy tą wyspę bo jest to nowy kierunek na naszym rynku turystycznym.Śledziłam z ciekawością opinie tych ,którzy tam byli a lecę w ostatnim turnusie dwu-tygodniowym,więc trochę zeszło.Ponieważ "ostatni gaszą światło":-) po powrocie podzielę się swoimi opiniami i powstanie przegląd całego sezonu,który będzie dobrą lekturą dla chętnych na następne sezony.Wszyscy na tym forum byliśmy pionierami:-)
                pozdrawiam
          • alzbi Re: Skopelos 07.09.15, 15:34
            czy osy nadal szaleją na Skopelos?:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka