Dodaj do ulubionych

Chorwacja - male spokojne miasteczko

IP: *.ip.netia.com.pl 06.06.14, 08:02
na pobyt z malymi dziecmi. nie zalezy mi na tym zeby byl to kurort dla mlodziezy typu "Łeba, Mielno" z dyskotekami itp. Uwielbiam male miesciny, bez wiekszych atrakcji, no i nieszczegolnie oblegane przesz Polakow (bez urazy). W ubielgym roku bylam w Pirovac, w tym chcialabym poznac jakies nowe miejsce, czy mozecie cos ciekawego polecic?
Obserwuj wątek
    • bah77 Re: Chorwacja - male spokojne miasteczko... 06.06.14, 08:07
      Może Vinjerac?
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,97614212,97853438.html i następne

bah77
    • mama.globtroterka Re: Chorwacja - male spokojne miasteczko 06.06.14, 10:27
      Może Marina - 30 km od Trogiru, cicho, spokojnie, fajna plaża dla dzieci
      Albo dalej na południe - Podaca - mała mieścinka, żeby nie powiedzieć że dziura zabita dechami ;) Ale fajna baza wypadowa do zwiedzania.
      • ron5 Re: Chorwacja - male spokojne miasteczko 06.06.14, 18:29
        Mandre na wyspie Pag
    • aseretka Re: Chorwacja - male spokojne miasteczko 06.06.14, 21:26
      Może jakaś miejscowość na wyspie Uglian
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,125894268,127006035.html
      lub jeszcze spokojniejszej wyspie Pasman:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,125894268,126955863.html
      • Gość: nanka5 Re: Chorwacja - male spokojne miasteczko IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.06.14, 22:22
        czy mozecie opisac cos na temat pobytu w wymienianych przez siebie miejscowosciach? knajpki? jakies atrakcje? np w pirovacu codziennie byl inny program dla turystow na ryneczku, koncerty, potancowki, inscenizacje miejskie itp, wieczorem dla dzieci roziwjaly sie dwa dmuchance, gokardy, lody itp. miasteczko bylo jak dla mnie idealne, malutenkie, ale cos sie dzialo, kilka kanjpek, piekarenek, dwa markety. szukam czegos podobnego
        • ron5 Re: Chorwacja - male spokojne miasteczko 07.06.14, 07:20
          Mandre na Pagu nie ma takiej starówki jak Pirovac ale za to ma dużo ładniejsze plaże,jest rozciągniete na ok 4,5 km wzdłuż morza ma nadmorską wyasfaltowaną promenadę idealna na spacery,rolki rower itp.W centrum 2 sklepy,stoiska z owocami i kilka ,ale nie za wiele sklepów z art plażowymi.Oprócz tego 4-5 kawiarni i tyle samo restauracji,kościół,bankomat.Dla dzieci placyk zabaw i wieczorne miejsce spotkań-trampolina do skakania.Dużo apartamentów na wynajem,turyści z Chorwacji,Słowenii,Czech,Słowacji,Wegier,Polski i trochę Austrii i Włoch.Jeżdżę tam od 7 lat,miłe miejsce,kupiłem mieszkanie,nie znudziło mi się,a wręcz coraz bardziej lubię.
          • Gość: nanka5 Re: Chorwacja - male spokojne miasteczko IP: *.ip.netia.com.pl 09.06.14, 07:45
            Ron, zacheciles mnie swoim opisem, wrzucilam miejscowosc w google, i zapowiada się pikenie. Czy masz namiary na jakies kwatery blisko morza?
            • Gość: nanka5 Re: Chorwacja - male spokojne miasteczko IP: *.ip.netia.com.pl 09.06.14, 08:18
              Gdybym mogla jeszcze prosic o podanie informacji na temat cen kwater: w jakim przedziale i czy mozna jechac w ciemno czy lepiej cos rezerwowac. osobiscie wole w ciemno moge przynajmniej zobaczyc na wlasne oczy co biore i jak to jest faktycznie z tymi reklamowanymi "100 metrami" do plazy :).
              • ron5 Re: Chorwacja - male spokojne miasteczko 09.06.14, 10:01
                www.otok-pag.hr/smjestaj-na-otoku-pagu.php?destination=9
                i fajne miejsce na skraju Mandre:
                www.mandrice.com/en/croatia/about-us-mandrice-pag-tauzer-s60.htm
                jest dużo stron z ofertami na Mandre,jak również wiele apartamentów ma swoje strony.
                Mandre jest przy morzu ale na niewielkim wzniesieniu ,oznacza to,ze jeśli apartament ma w opisie 300 m od plaży,może to oznaczać 300 m pod niewielka ale jednak górkę.Oczywiście najlepiej jest poszukać pierwszy,drugi trzeci rząd od morza,są takie domy na całej długości Mandre.Jak chodzi o ceny to za 3-4 osoby będzie to 40 do 80 euro w lipcu a w sierpniu drożej.W ciemno nie pojechałbym w sierpniu ,w lipcu myślę,że można coś znaleźć ale te lepsze są w lipcu też często juz zajęte.Proponuję poszukaj takiego jak Ci odpowiada,ja podpowiem czy lokalizacja jest prawdziwie opisana,czy "naciagana",pzdr
                • Gość: darek.59.pl Re: Chorwacja - male spokojne miasteczko IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.14, 11:01
                  Oprócz Mandre wspomniał bym jeszcze o Śimuni. leżącym blisko Mandre w głębokiej zatoczce. Na terenie Śimuni jest kemping o tej samej nazwie (szczegółów nie podam bo nie korzystam z kempingów), ale plaża jest tam świetna, szczególnie dla dzieciaków - doskonałe wejście do wody, a plaża jest żwirkowo-piaskowa.
                  Wpisz w google: privatni smjestaj Śimuni lub privatni apartamani Śimuni i może coś jeszcze będzie. Od połowy lipca do 20 sierpnia jest szczyt wakacyjny, więc szukanie wolnych lokali na miejscu może być trudne.
                  • Gość: nanka5 Re: Chorwacja - male spokojne miasteczko IP: *.ip.netia.com.pl 09.06.14, 12:57
                    w ubieglym roku bylam w Pirovacy wlasnie w sierpniu i udalo nam sie znalezc kwatere w 40 minut, na starowce, przy samym porcie. nie bylo wiec tak tragicznie.
                • Gość: nanka5 Re: Chorwacja - male spokojne miasteczko IP: *.ip.netia.com.pl 11.06.14, 08:25
                  Ronie :)

jak narazie sukcesow wielkich w poszukiwaniu apartamentu nie ma, odezwala sie do mnie jedna kobieta ktora ma wolne ap w terminie dogodnym dla mnie:
                  www.chorwacja-wczasy.com.pl/apartamenty-horvatek-mandre.aspx
                  czy znasz to miejsce? jak oceniasz odległość od plazy tak w realu?
                  i jeszcze jedno czy most z zadaru na pag jest płatny?
                  • ron5 Re: Chorwacja - male spokojne miasteczko 11.06.14, 19:19
                    To miejsce jest wg mnie ok,od plaży nie 50 jak w opisie ale myślę ca 100m ale tam nie ma stromo pod górę.Na dole przy plaży jest tam fajna kawiarnia Dani z bilardem,lodami i wifi.
                    Jak chodzi o ładny widok na morze z balkonu to jest szansa,że zdjęcie jest nieaktualne bo takie działki w tym miejscu są dosyć szybko zabudowywane.
                    Wnetrze to standart w HR,bez ekstrwagancji.
                    Jak dla mnie ok,zależy tez ile sobie zyczą kasy.
                    Most na Pag jest bezpłatny,można tez płynąc promem z Prizny do Żigljen,czasowo i finansowo wychodzi na jedno ale jest mniej jazdy autem.
                    Przy okazji-odradzam jazdę w sobotę.
                    W razie dalszych pytań-jestem do dyspozycji,pzdr
                    • Gość: nanka5 Re: Chorwacja - male spokojne miasteczko IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 11.06.14, 20:47
                      Roni

Bardzo dziekuje za odpowiedz, i pomoc :)
                      kasa w tym ap to 65e za os. ale znalazlam cos jeszcze :Apartment no. 4, for 4+1 people
                      Street: Ulica Bana Josipa Jelačića, Mandre. nie mam linka, Pani sama sie do mnie odezwala dostala informacje od sasiaa, ze szukam kwatery (mile, ale w ubieglym toku znalazlam app podobnie, chorwatka u ktorej pytalam ozwonilawszystkich znajomych w pirovacu i znalazl sie jeen kt mial wolne lokum - piekne bo na starowce - ach ten pirovac zawrocil mi w glowie) cena taka sama, ale metraz wiekszy a jade z mezem dziciakami i mama wiec miejsca dla nas sporo potrzeba.
                      jeszcze gdybys mogl napisac czy w miasteczku sa jakies rozrywki dla dzieci: plac zabaw zlokalizowalam na street view, ale moz jakies dmuchance wieczrem, czy basen z kulkami, moze jakies male quady czy cos podobnego :) bede wdzieczna za pomoc :) pozdrawiam
                      • ron5 Re: Chorwacja - male spokojne miasteczko 11.06.14, 21:37
                        Ul.Bana jelacica jest po drugiej stronie "centrum" Mandre i koniecznie dowiedz się gdzie jest apartament bo jak daleko od morza,to tam jest wzniesienie.
                        W mieście Pag jest biuro Perla ,właścicielką jest Polka,może się z nią skontaktuj,ma Mandre w ofercie.
                        Jak chodzi o rozrywki dla dzieci to jest trampolina do skakania,w porciku są tak zwane beczki -bistro z pizzą,i przekąskami,jest placyk zabaw (po stronie B.jelacica,mini plac zabaw w kawiarni Marinero.Plus sklepy z "badziewiem"
                        Obok Mandre ,w Simuni (5 min autem) jest kemping i tam jest więcej atrakcji,animacji itp.W mieście Pag (18 km) jest juz mnóstwo rozrywek a w Novalji (15 km) jest totalmna komercja.
                        Pirovac znam,fajne miejsce,pamiętam piekarnię obok kościoła z pysznymi burkami.Jakie duże są dzieci?
                        pzdr
                        • Gość: nanka5 Re: Chorwacja - male spokojne miasteczko IP: *.ip.netia.com.pl 12.06.14, 07:12
                          dzieciaki sa w wieku niespelna 6 i 7. dostalam mapke "odreczna" i na niej zaznaczony jest app, wydaje sie byc niedaleko morza, ale kto to wie jak jest rzeczywiscie. szukal biura perla :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka