IP: *.play-internet.pl 29.06.14, 07:07
Właśnie wróciłam stamtąd. Vacansoleil obiecuje zakwaterowanie od 16.00-20.00. My przyjechaliśmy o 13.00 i mimo, że w recepcji przydzielono nam domek, to pracownik Vacansoleil nie chciał nam wcześniej wydać klucza. Poszliśmy więc do tego domku i siedzieliśmy na werandzie. Przypadkiem pracownica Vacansoleil sprzątała domek obok i była tak miła, że otworzyła nam nasz (jak się chce to się da). Dlatego lepiej na camping przyjechać tak jak napisałam po 16.00 bo inaczej trzeba będzie czekać. Kamping olbrzymi, oferuje fajne animacja dla dzieci w 3 kategoriach wiekowych i dla dorosłych. Ceny bardzo wysokie. Domki Fiji lekko podniszczone, a przy wyjeździe pracownik Vacansoleil nawet do nich nie zagląda żeby sprawdzić stan domku w jakim się go zostawia (przeciwieństwo innych campingów gdzie nawet liczą talerze i szklanki). Warto mieć swój numer konta bankowego, bo nie pobieraja kaucji tylko właśnie chcą ten numer.
Obserwuj wątek
    • Gość: desperado Re: Park Umag IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.14, 21:26
      Witam, My mamy zamiar wybrać się na ten kemping z rodziną w przyszłym roku w czerwcu, właśnie z Vacansoleil do domku Thaiti. Mam pytanie czy daleko jest od domków do morza lub basenów, czy są jakieś ciekawe plaże w pobliżu, aby nastoletni synowie mogli sobie ponurkować. Czy w pobliżu są jakieś przyzwoite markety. Z góry dziękuję za wszelkie informacje dotyczące tego kempingu.
      • Gość: Meggy Re: Park Umag IP: *.play-internet.pl 23.07.14, 06:25
        Cały camping jest olbrzymi, jeśli traficie do domków w tej części co my, to bliżej jest do plaży (2 minuty), a do basenów może 5-7 minut. Przy czym jeśli chodzi o plażę to mam na myśli wybetonowany brzeg, na którym rośnie trawa, a potem kamieniste krótkie zejście do morza. Są 2 markety na terenie campingu z zabójczo wysokimi cenami. Są z 2-3 piekarenki, sklep z pamiątkami i butami do wody, ale my jeździliśmy po zakupy w stronę Umagu do Plodine. NIe nurkujemy, więc trudno mi coś napisać, ale widziałam że inni na camp[ingu nurkowali.
        • Gość: desperado Re: Park Umag IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.14, 19:56
          Dziękuję za odpowiedź. Szkoda że w Vacansoleil nie ma możliwości wyboru miejsca i nie ma się pojęcia gdzie stoją dane domki jak w innych firmach. Mam nadzieję że dobrze trafimy. Czy wieczorem są jakieś ciekawe animacje , czy w pobliżu są jakieś fajne trasy rowerowe, co ciekawego mozna zobaczyć w okolicy...
          • Gość: opal Re: Park Umag IP: *.telpol.net.pl 16.08.14, 16:04
            Akurat jesli chodiz o Vacac..... w Umag to domki ma w jednym miejscu w 3 rzedach lecących do morza w góre tak więc zależy jak sie trafi ale maks to 5 minut do plazy prawie z każdego domku jest widok na morze
            Wybór domku jest ale na zasadzie życzenia za któe sie płaci chyba 100 zl jak dobrze pamioętam ale bez gwarancji spełnienia. Ja osobiście skorzystalem z tej opcji i dostąłem domek w 1 szeregu przy morzu ale rezerwowalemw srtyczniu więc szansa była
            Ogólnie jeden z lepszych ośrodków według mnie a bylem juz na kilku w CRO.
            Jedynie fakt że z domków VAC... dosyć daleko do sklepu i piekarni tak że jechałem samochodem na nogach około 10-15m. Ogólnie na zakupy wrto jeżdzić do novigradu market MERKOR czy jakoś podobnie zaraz na początku miasteczka
            • Gość: desperado Re: Park Umag IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.14, 12:31
              Mam pytanie w jakim domku Pan był i jak z wyposazeniem domków.
              • Gość: Meggy Re: Park Umag IP: *.play-internet.pl 19.08.14, 13:20
                Lodówka, kuchenka gazowa, garnki, małe i duże, patelnia, sitko, talerze, sztućce. Czajnik - zwykły (w Słowenii na Terme Catez był też elektryczny), generalnie wszysztko to co niezbędne. Ja niczego nie brałam z domu, nawet korkociąg był na wyposażeniu.
                • Gość: Sławek Re: Park Umag IP: *.limes.com.pl 26.03.15, 11:48
                  Mam pytanie, które miejsce polecacie Umag czy Terme w Słoweni?
                  • Gość: meggy Re: Park Umag IP: *.play-internet.pl 26.03.15, 13:32
                    zależy dla kogo: moim dzieciom 2 i 6 lat bardziej podobało się Terme Catez, bo woda ciepła i dużo atrakcji; w Umagu tylko 1 basen dla dzieci, woda zimna, plaży brak - tylko kamienie i w wodzie też niebezpiecznie, łatwo się poślizgnąć
                    • Gość: Sławek Re: Park Umag IP: *.limes.com.pl 26.03.15, 15:58
                      dziękuję za info, tak myślałem. Jedziemy do Umag i mamy nadzieje, że będzie fajnie bo jedziemy w doborowym towarzystwie.Pozdrawiam
                      • Gość: meggy Re: Park Umag IP: *.play-internet.pl 26.03.15, 17:53
                        warto zabrać hulajnogi albo rowery, na piechotę to nawet po pieczywo daleko, taki ten camping duży :-)
                        • Gość: en Re: Park Umag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.15, 22:20
                          Na Umagu nie byłam, będę w tym roku.
                          Moim zdaniem Terme Catez nie nadaje się na dłuższy np. 2-tygodniowy urlop. Wiem, że jest sporo osób zachwyconych tym kempingiem. My byliśmy tam w ubiegłym roku w drodze powrotnej z Włoch. Po 3 dniach miałam dość: głośno, bez klimatu (a raczej atmosfera nadmorskiej Łeby w szczycie sezonu, czyli "załapać frajera, niech zapłaci"), patelnia. Uważam, że TC to miejsce na weekend lub na przystanek w dłuższej drodze.
                          • 6mamusia Re: Park Umag 21.04.15, 17:11
                            Czy ktoś wybiera się może do Parku Umag w drugiej połowie czerwca? My wybieramy się od 11 czerwca z trójką synów w wieku 12, 15 i 17 lat. Jedziemy do domku z firmą Vacansoleil.
                        • Gość: IzaKa Re: Park Umag IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.15, 14:50
                          Czy Meggy w temacie o Balatonie to Ty? Pytam bo też w 2013 tam byłam, a w 2014 w Park Umag. Trochę mnie rozśmieszył ten zbieg okoliczności;)
                          • po-raz-trzeci Re: Park Umag 05.05.15, 10:02
                            My jedziemy początkiem czerwca do Parku Umag. Mam nadzieję, że pogoda już będzie fajna i będzie można się kąpać w morzu :) W zasadzie już odliczmy do wakacji!!
                            Czy jest coś co warto ze sobą zabrać ?
                            • po-raz-trzeci Re: Park Umag 05.05.15, 10:02
                              Chodzi mi o wyposażenie domku :)
                              • Gość: IzaKa Re: Park Umag IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.15, 13:25
                                Zależy z jakiej firmy jedziesz. Ja zabierałam tylko pościel. Pozostałe potrzebne rzeczy były na wyposażeniu mobile homu.
                                • po-raz-trzeci Re: Park Umag 05.05.15, 16:32
                                  Jadę przez Vacansolei. Takie rzeczy jak papier toaletowy? płyn do mycia naczyń itd, jest ? Jedziemy do domku tahiti.
                                  • Gość: IzaKa Re: Park Umag IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.15, 08:35
                                    Nie wiem bo my jeździmy z Selectcamp. Zestaw składający się ze ścierki, szczotki do naczyń i dwóch małych płynów był, papier nie pamiętam. Zawsze można kupić na miejscu.
                                    • olga400 Re: Park Umag 14.05.15, 22:09
                                      16kn za pIyn do naczyn to sporo...konzum nie ma najnizszych cen niestety
                                      • 6mamusia Re: Park Umag 15.05.15, 21:54
                                        zawsze można wybrać się na zakupy do Triestu, tam trochę niższe ceny niż w Chorwacji
                                        • olga400 Re: Park Umag 15.05.15, 22:16
                                          mieszkam tutaj i tu tez sa niskie ceny...dziwie sie iIe turysci przepIacaja..
                                          • 6mamusia Re: Park Umag 17.05.15, 10:56
                                            Mam do Pani ogromną prośbę , jako mieszkanka rejonu do którego się wybieramy już niedługo mogłaby Pani polecić nam miejsca na tanie zakupy w okolicy , ciekawe targi czy miejsca z lokalnymi produktami. Chętnie też skorzystamy z poleconych miejsc do zwiedzania, a może jakies ciekawe trasy rowerowe... Za wszystkie informacje z góry dziękuję.
                                  • 6mamusia Re: Park Umag 14.05.15, 20:22
                                    my jeździmy z Vacansoleil od czterech lat i niestety w domkach nie ma środków do sprzątania domków, są one dostępne przed wyjazdem u przedstawicieli Vacansoleil do posprzątania domku. Na wyposażeniu jest tylko szczotka i szufelka.Nie ma sensu zabieranie ze sobą żadnych środków czy papieru bo na miejscu w Konzum ceny są podobne do naszych, sprawdzam gazetkę na bieząco np. płyn do mycia naczyń 16 kun.
    • 6mamusia Re: Park Umag 14.05.15, 20:27
      Mam pytanie , bo na stronie Vacansoleil ostrzegają że na Chorwackich kempingach przy zameldowaniu próbują zatrzymać w recepcji dowód osobisty i żeby na to się nie godzić, czy spotkała się Pani z taką sytuacją? Ten numer konta to ma być jakiś wydruk bankowy czy zwyczajnie zapisany na kartce. Będę wdzięczna za odpowiedz bo niedługo się tam wybieramy.
      • po-raz-trzeci Re: Park Umag 15.05.15, 08:49
        Ja wyczytałam, że można zrobić ksero DO i im zostawić jak się będą bardzo upierać. Co do nr konta, to my mamy kaucję 150 euro, także wtedy już chyba nie trzeba nr konta ?
        6mamusia, gdzie i kiedy jedziecie ?
        • 6mamusia Re: Park Umag 15.05.15, 21:42
          o ksero też czytałam, my mamy kaucję 150 euro w umowie, ale Meggy w pierwszym poście pisała, że nie chcą tej kaucji tylko nr konta. My jedziemy od 13 do 27 czerwca z Vacansoleil do domku Waikiki 1 w Parku Umag. Jedziemy 2 dorosłych i 3 nastolatków (12,15,17).
          • Gość: gość Re: Park Umag IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.15, 09:41
            My byliśmy parę lat temu na Umagu. Utknęło mi w pamięci - i to bardzo - że na recepcji przy oddawaniu paszportów pomylili je z paszportami innych ludzi. Byłam zdziwiona, że pani pyta się mnie dlaczego wyjeżdżamy wcześniej, ale myślę ok, coś jej się pomyliło. Dopiero kiedy wydała nam paszporty po wszystkich opłatach zobaczyłam, że jeden z nich na okładkę innego koloru co bez sprawdzenia od razu wzbudziło moje podejrzenie. Mina kobiety była bezcenna kiedy powiedziałam, że wydała mi cztery paszporty innej rodziny. Szum jaki się wtedy zrobił był niesamowity. Przeszukiwali kolejno przegródki w celu odnalezienia naszych paszportów. Na szczęście się odnalazły, ale wole nie myśleć co by było gdyby inna rodzina nie sprawdzając pojechała w siną dal z naszymi paszportami. Po za tym camping polecam :-)
            • 6mamusia Re: Park Umag 17.05.15, 10:50
              Trochę przeraża mnie ta praktyka zabierania dokumentów przy meldowaniu się na kempingu. Byliśmy już na wielu tyle że we Włoszech i nigdy z tym się nie spotkaliśmy. To jest chyba bezprawne bo na jakiej podstawie w czasie pobytu można poruszać się po kraju, czy wybrać na wycieczkę do np. Słowenii czy Włoch. Mam pytanie do osób, które były w zeszłym roku czy dalej takie praktyki są stosowane...
            • po-raz-trzeci Re: Park Umag 18.05.15, 09:04
              Powiedz mi, jak jest z tym zejściem do morza? Pytam, ponieważ na zdjęciach widziałam, że jest tam bardzo dużo kamieni, zastanawiam się czy jest gdzieś takie bezpieczne zejście do morza dla dzieci? Wiem, że są baseny, ale moje dzieci są mega nakręcone na morze, no i nie wiem czy przypadkiem na nastawiać ich że raczej nic z tego nie bedzie ? A może jest gdzieś w pobliżu jakieś fajne miejsce na kąpiele dzieciaków ?
              • 6mamusia Re: Park Umag 18.05.15, 12:18
                mniej więcej po środku kempingu jest taka mała plaża z parasolami i lezakami ale dosłownie mała i posiada ona łagodne zejście do morza i wysypana jest żwirkiem, więc myślę, że najbardziej nadaje się dla małych dzieci, tyle że to kawałek od domków Vacansoleil. My zabieramy rowery i zamierzamy trochę pojeździć po okolicy. W okolicy miasta Umag jest kilka plaż z łagodnym zejsciem i żwirkiem. A Wy kiedy będziecie na kempingu?
                • po-raz-trzeci Re: Park Umag 19.05.15, 09:21
                  No to nie jest tak źle, jest nadzieja :)
                  My jedziemy wcześnie, bo już 1 czerwca, pierwszy raz. Także się wyminiemy :) Mam nadzieję, że pogoda dopisze na kąpiele w morzu i że będziemy zadowoleni :)
    • olga400 Re: Park Umag 23.05.15, 18:00
      Ja za wieIe nie pomoge bo mieszkam w okoIicach SpIitu, co do zakupow waro w IidIu aIe przed zakupami mozna zerknac w gazetki onIine bo czsami mozna sie bardzo zdziwic...na targu wbrew pozorom anio nie jest chyba ze juz przed zamknieciem ;)
      • po-raz-trzeci Re: Park Umag 17.06.15, 10:36
        My wróciliśmy tydzień temu z Parku Umag. Moje obawy związane z temperaturą wody w morzu były bezpodstawne. Morze ciepłe, czyste, jak to w Chorwacji. Natomiast zaskoczyło mnie kamieniste morze. Zdawałam sobie sprawę z tego, że nie będzie piaszczystych plaż, ale nie spodziewałam się tego, że w morzu są takie mega głazy i kamienie. Niestety moje dzieci nie chciały się kąpać w morzu, co chwilkę się przewrócały, nogi pocięte itd. W parku na szczęście były baseny, które świetnie zrekompensowały kamieniste morze :) Park ładny, zadbany, bardzo duży, wydaje mi się, ze w sezonie będzie mega tłoczno, ale w okresie kiedy my byliśmy było spokojnie :) Domki mieliśmy z Vacansolei, bardzo czyste i zadbane. Chyba byliśmy pierwszymi użytkownikami tych domków :D Polecam zabrać ze sobą rowery/rolki/hulajnogi. Cokolwiek, czym można się poruszać, przydaje się :) Recepcja bardzo miła, bardzo pomocna, uśmiechnięta. W ogóle, wszystko na plus, polecam :)
        • Gość: wawek Re: Park Umag IP: 195.85.249.* 18.06.15, 15:55
          W których domkach VS byliście? Bali, Thaiti?
          My jedziemy do Bali i zastanawiam się, czy weranda jest zadaszona/ zacieniona?
          Czy przy domkach jest grill czy zabrać swojego? Pytam, bo na różnych kempingach jest różnie i często opis na www nie jest zgodny z rzeczywistością.
          Pzdr.
          W.
          • po-raz-trzeci Re: Park Umag 13.07.15, 14:04
            Nie wiem czy nie za późno piszę...
            Domek Tahiti 1, weranda zadaszona, ale po bokach słońce świeciło. Wieszaliśmy sobie koce i było ok ;) Grilla nie było, warto zabrać :)
    • Gość: ruda102 Re: Park Umag IP: *.connectit.pl 10.08.16, 11:45
      Fajny opis tego kempingu znalazłam z YouTube...chyba dość ucziwie i rozsądnie podsumowany ;)
      www.youtube.com/watch?v=9hue8wRRz9c

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka