novationen 23.08.14, 06:11 My ok 18 będziemy na granicy w Gorzyczkach i dalej Austria, Slowenia, docelowo jedziemy w okolice Makarskiej. Jakby co to piszcie tu, będę się starał co jakiś czas sprawdzać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcinblonie Re: jedzie ktoś dziś do Chorwacji? 23.08.14, 12:20 A to do Chorwacji trzeba jechać z ogonem??? W kolumnie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Horgic Re: jedzie ktoś dziś do Chorwacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.14, 17:56 Tylko nie czekajcie na drugie auto w Gorzyczkach, tam jest kategoryczny zakaz zatrzymywania się, bo jak napisałem, tam nic nie, jest tylko autostrada z pasem awaryjnym i tabliczka, że jest granica ! Poczekajcie na Shellu w Boguminie. Rozbójnik Rumcajs już dawno nie żyje, nie musicie się bać Czechów. A w Austrii i Słowenii też nie ma rozbójników i śmiało jedźcie do Chorwacji, noży i siekier oraz strzelby od dziadka nie trzeba zabierać ze sobą Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: jedzie ktoś dziś do Chorwacji? 23.08.14, 13:15 Za dwa tygodnie, też będę jechała prawdopodobnie tą samą drogą. Napisz jak z tankowaniem przed przejściem granicznym w Gorzyczkach. Gdzie kupowałeś winietę na Czechy? Czy można ją kupić przed granicą, czy już w Czechach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Horgic W Gorzyczkach nigdy nie było i nie ma .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.14, 15:04 ...przejścia granicznego !!! Autostradę otwarto po wejściu Polski i Czech do strefy Schengen !!! W strefie Schengen wszystkie przejścia graniczne są ZLIKWIDOWANE Granicę przekracza się w dowolnym miejscu, autem, raczej tam gdzie jest droga W Gorzyczkach jest tylko tabliczka, że zaczyna się Polska lub Czechy Tam nie ma nawet parkingu, granica jest tylko linią na mapiie Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: W Gorzyczkach nigdy nie było i nie ma .. 23.08.14, 16:45 Ależ ja o tym świetnie wiem...:) Jednakże jest tam granica dwóch państw, nawet ta będąca linią na mapie. Nie musisz mi tego uświadamiać jeśli nie potrafisz odpowiedzieć na zadane przeze mnie pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Horgic Re: W Gorzyczkach nigdy nie było i nie ma .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.14, 17:51 Winietę kupisz na pierwszej stacji benzynowej w Czechach, w Boguminie, kilka kilometrów od granicy jest wielki Shell Autostrada jest bezpłatna aż do końca Ostrawy ( zjazd Ostrawa-Rudna ) i gdyby nie mieli winietek, co jest mało realne, to trzeba zjechać do Ostrawy i kupić tam winietkę na stacji benzynowej. Przed granicą, na autostradzie Gliwice-Ostrawa, jest kilka MOPów i tam można zatankować, choć cena wyższa o kilkadziesiąt groszy niż na stacjach poza autostradą, np. benzyna 95 była ostatnio 5,55 koło Żor Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: W Gorzyczkach nigdy nie było i nie ma .. 23.08.14, 19:04 Dziękuję. :) Odpowiedz Link Zgłoś