Dodaj do ulubionych

Chorwacja z psem

IP: 37.244.218.* 03.07.17, 23:14
Witam, czy ktoś z Was może zwiedzał Jeziora Plitwickie, Wodospady Krka czy płynął na Kornati z psem? Ciekawa jestem czy można się tam udać z psiakiem czy raczej nie. My jesteśmy aktualnie z naszym psiakiem labradorem w Dalmacji Środkowej i chcielibyśmy ustalić plan zwiedzania. Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
Obserwuj wątek
    • j23c Re: Chorwacja z psem 06.07.17, 09:48
      Wycieczka do Jezior Plitwickich z psem - spokojnie! Wy płacicie za bilety a pies wchodzi do rezerwatu za free. Do wyboru jest wiele tras w zależności od preferencji i/lub możliwości czasowych, w większości rozpoczynających się przejażdżką w lesie platformami do punktu startu.
      Trasy spacerowe są doskonale zorganizowane - szutrowe chodniki, tarasy, drewniane pomosty w miejscach podmokłych ect...

Na rejs na Kornati z psami nigdy się nie zdecydowaliśmy. Mamy foksy a one są mocno niecierpliwe :)) więc sam chętnie posłucham opinii
      • wislok1 Re: Chorwacja z psem 06.07.17, 10:19
        Jaka przejażdżka w lesie platformami? Co za kosmiczne pier... piszesz ?

Są busy kursujące między kilkoma punktami w parku, są stateczki pływające po jeziorach ( jedna trasa bardzo krótka, druga dłuższa przezjezioro Kozjak )
        Warto wydrukować sobie mapę parku z internetu i zaplanować trasę! !!
        Psów nigdzie w parku nie widziałem i najlepiej się zapytać wysyłając maila do informacji parku,. czy są wpuszczane
    • Gość: rul Re: Chorwacja z psem IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.17, 11:50
      Ania znajdź i kliknij na zakładkę > RULES
      • wislok1 Re: Chorwacja z psem 06.07.17, 12:05
        A hs
        MUSZĄ być na smyczy
        Zero swobody dla psa
        • j23c Re: Chorwacja z psem 06.07.17, 13:01
          kolego @wislok1 - tak już mam, że kosmiczne pier... piszę! i nic się z tym nie da już zrobić :))

Wracając do meritum: użyłem słowa "platformami", bo nie wiedziałem jak inaczej określić pojazdów, które tam kursowały parę lat temu, gdy zwiedzaliśmy wodospady i jeziorka plitvickie z naszym foksem. Były to odkryte wozy z ławkami holowane przez specjalne ciągniki (nie rolnicze! :))

Z uwagi, że to jest rezerwat i zwykle jest tam dużo ludzi - to OCZYWISTE, że pies musi być na smyczy.
          • wislok1 Re: Chorwacja z psem 06.07.17, 16:35
            Bylem tam kilka lat temu i nic takiego nie widziałem
            Kursowaly busy bez ciągnika z przodu, po prostu busy, z klimatyzacja, mocno oszklone
            Zatrzymywaly się w kilku miejscach
            • hepik1 Re: Chorwacja z psem 07.07.17, 05:06
              Jest bus ale i "platformy" też :
              commons.wikimedia.org/wiki/File:Plitvice_bus_transport.jpg
              • wislok1 Re: Chorwacja z psem 07.07.17, 07:20
                Tak wygląda wnętrze pojazdu, którym podróżowaliśmy:
                tiny.pl/g1kcs
      • Gość: Ania Re: Chorwacja z psem IP: 37.244.218.* 06.07.17, 22:59
        Dziękuję za informacje. Już wszystko wiem. Prześledziłam stronki miejsc, które zamierzamy odwiedzić. Z pieskiem podróżujemy w różne ciekawe miejsca już od 4 lat odkąd z nami jest. Nasz pies zawsze w miejscach publicznych jest na smyczy, a w kieszeni mamy kaganiec na wszelki wypadek. Teraz tylko czekamy, zanim odwiedzimy Wodospady Krka, aż starszemu synowi zagoi się rana na stopie po bliskim spotkaniu z jeżowcem... Pozdrawiam Ania
    • jan003 Re: Chorwacja z psem 10.07.17, 10:28
      Gość portalu: Ania napisał(a):

> Witam, czy ktoś z Was może zwiedzał Jeziora Plitwickie, Wodospady Krka czy płyn
      > ął na Kornati z psem? Ciekawa jestem czy można się tam udać z psiakiem czy racz
      > ej nie. My jesteśmy aktualnie z naszym psiakiem labradorem w Dalmacji Środkowej
      > i chcielibyśmy ustalić plan zwiedzania. Z góry dziękuję za wszelkie informacje
      > .
      Z kundlem pchać się w publiczne miejsca o jakie to Polskie jedzie takie polaczkowo i narobi wstydu,pies sie zejsca obsra a pancio będzie usmiechnięty.
      • iwwo2 Re: Chorwacja z psem 10.07.17, 10:49
        jan003, ty jakiś frustrat jesteś. Polaków nie znosisz, czy psy Ci na nerwy działają. Sam z psem za granicę nie jeżdżę, bo to się wiążę jednak ze sporymi ograniczeniami, a ponadto nie wiem czy pies będzie szczęśliwy spacerując parę godzin w upale na smyczy ( zwłaszcza labrador), ale widywałem turystów z psami w różnych miejscach na świecie i nikogo to nie szokowało.
        • jan003 Re: Chorwacja z psem 11.07.17, 17:42
          iwwo2 napisał:

> jan003, ty jakiś frustrat jesteś. Polaków nie znosisz, czy psy Ci na nerwy dzia
          > łają. Sam z psem za granicę nie jeżdżę, bo to się wiążę jednak ze sporymi ogran
          > iczeniami, a ponadto nie wiem czy pies będzie szczęśliwy spacerując parę godzin
          > w upale na smyczy ( zwłaszcza labrador), ale widywałem turystów z psami w różn
          > ych miejscach na świecie i nikogo to nie szokowało.

Mnie też nie szokuje tylko jak patrze jak taki wśiok wysiada na stacji z taką bestią co zesra się byle gdzie i zejsca a pancio robi zdjęcia pieskowi do facebooka i zadowolony to krew mnie zalewa jak widze te gówna pozostawiane po tych kundlach i nie sprzątnięte.Stać cię na kundla to powinno stac cię na opiekę podczas urlopu w domu.
          • wislok1 Re: Chorwacja z psem 12.07.17, 18:29
            Właściciel odpowiada za psa
            Więc zaniast się pieklic, zwróć mu uwagę albo wszwij policję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka