tiberina 09.07.05, 21:15 Ciekawi mnie przejzd przez Słowację. Czy sa jakieś problemy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zbynek Re: Przejazd przez Słowację IP: *.c151.petrotel.pl 10.07.05, 13:41 nie ma,ale przez Czech lepsza droga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irka Re: Przejazd przez Słowację IP: *.acn.waw.pl 10.07.05, 15:00 A skąd wiesz zbynek? Kiedy jechales ostatnio przez Slowacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stif Re: Przejazd przez Słowację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 23:07 Jechałem na Bratysławę i dalej przez Węgry,droga ok pamiętaj o winiecie 150koron na 7 dni Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Przejazd przez Słowację IP: *.244.131.179.mielec131.ptc.pl 12.07.05, 23:24 gdzie można kupić winietki ??? Odpowiedz Link Zgłoś
wczymzecz Re: Przejazd przez Słowację 11.07.05, 14:00 tiberina napisała: > Ciekawi mnie przejzd przez Słowację. Czy sa jakieś problemy? Problemów nie ma. Jedynie mogą się trafić korki między Ziliną a początkiem autostrady, nie pamiętam nazwy miejscowości. Pamiętaj, iż w Bratysławie są dwa przejścia graniczne z Austrią - chyba lepiej korzystać z południowego (Kittse czy jakoś tak). Jadąc wtedy bocznymi drogami (przez chyba Klagenfurt) unikniesz Wiednia, a ja w nim stałem w maju ok. 1,5 godziny. Uważam, że to jest lepsza droga niż przez Czechy! Więcej autostrady. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Przejazd przez Słowację 11.07.05, 15:50 Klagenfurt jest dośc drogi, my jechaliśmy przez Wiedeń i przelot tylko, żadnego stania, jechaliśmy w sobotę Odpowiedz Link Zgłoś
baja02 Re: Przejazd przez Słowację 12.07.05, 16:29 No Twoja wypowiedź może pytającego wprowadzić w błąd. W Bratysławie są 2 przejścia do Austrii i na przejściu południowym trzeba kierować się na drogę nr 50( to bardzo ważne) i jadąc tą drogą dojedziesz do Eisenstadt, tu trzeba wjechać na drogę nr S4 do wiener Neustadt i jesteś na A2 w kierunku Graz - Klagenfurt i dalej gdzie oczy poniosą. Szerokiej drogi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deo Re: Przejazd przez Słowację IP: *.devs.futuro.pl 12.07.05, 22:34 Słowacja to małe piwo ... ja akurat jechałem przez Zwardon - koniecznie wykupic winietke Cydca Żylina i dalej chyba na autostrade do Bratysławy i dalej tak jak pisze przedmówczyni na ten Wiener -itd - wtedy ładnie omijasz Wiedeń i dalej autostrada ... i albo klasycznie w Grazu na Maribor zjazdy pięknie oznakowane z napisem Maribor SLO albo ja tak akurat jechałem Klagenfurt - chyba jeden z ostatnich zjazdów / bo sie denerwowałem jak pamietam gdzie mam w końcu skrecić / w kierunku miasteczka na L bodaj - ns Słowenie .... Jest to normalna droga ale piekna - wśród dzikich Alp i do Słowenii wjeżdza się tunelem .... potem na Ljubljane i chyba autostrada na Rijeke w Chorwacji ... pzdr .... nazw miast juz niestety nie pamietam ale kierunek z grubsza tak !!! Odpowiedz Link Zgłoś