Dodaj do ulubionych

Przejazd przez Słowację

09.07.05, 21:15
Ciekawi mnie przejzd przez Słowację. Czy sa jakieś problemy?
Obserwuj wątek
    • Gość: zbynek Re: Przejazd przez Słowację IP: *.c151.petrotel.pl 10.07.05, 13:41
      nie ma,ale przez Czech lepsza droga.
      • Gość: Irka Re: Przejazd przez Słowację IP: *.acn.waw.pl 10.07.05, 15:00
        A skąd wiesz zbynek? Kiedy jechales ostatnio przez Slowacje?
    • Gość: stif Re: Przejazd przez Słowację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 23:07
      Jechałem na Bratysławę i dalej przez Węgry,droga ok pamiętaj o winiecie
      150koron na 7 dni Pozdrawiam
      • Gość: kamil Re: Przejazd przez Słowację IP: *.244.131.179.mielec131.ptc.pl 12.07.05, 23:24
        gdzie można kupić winietki ???
    • wczymzecz Re: Przejazd przez Słowację 11.07.05, 14:00
      tiberina napisała:

> Ciekawi mnie przejzd przez Słowację. Czy sa jakieś problemy?

Problemów nie ma. Jedynie mogą się trafić korki między Ziliną a początkiem
      autostrady, nie pamiętam nazwy miejscowości. Pamiętaj, iż w Bratysławie są dwa
      przejścia graniczne z Austrią - chyba lepiej korzystać z południowego (Kittse
      czy jakoś tak). Jadąc wtedy bocznymi drogami (przez chyba Klagenfurt) unikniesz
      Wiednia, a ja w nim stałem w maju ok. 1,5 godziny. Uważam, że to jest lepsza
      droga niż przez Czechy! Więcej autostrady.
      • monikaa13 Re: Przejazd przez Słowację 11.07.05, 15:50
        Klagenfurt jest dośc drogi, my jechaliśmy przez Wiedeń i przelot tylko, żadnego
        stania, jechaliśmy w sobotę
      • baja02 Re: Przejazd przez Słowację 12.07.05, 16:29
        No Twoja wypowiedź może pytającego wprowadzić w błąd. W Bratysławie są 2
        przejścia do Austrii i na przejściu południowym trzeba kierować się na drogę nr
        50( to bardzo ważne) i jadąc tą drogą dojedziesz do Eisenstadt, tu trzeba
        wjechać na drogę nr S4 do wiener Neustadt i jesteś na A2 w kierunku Graz -
        Klagenfurt i dalej gdzie oczy poniosą. Szerokiej drogi!!!
        • Gość: deo Re: Przejazd przez Słowację IP: *.devs.futuro.pl 12.07.05, 22:34
          Słowacja to małe piwo ... ja akurat jechałem przez Zwardon - koniecznie
          wykupic winietke Cydca Żylina i dalej chyba na autostrade do Bratysławy i
          dalej tak jak pisze przedmówczyni na ten Wiener -itd - wtedy ładnie omijasz
          Wiedeń i dalej autostrada ... i albo klasycznie w Grazu na Maribor zjazdy
          pięknie oznakowane z napisem Maribor SLO albo ja tak akurat jechałem
          Klagenfurt - chyba jeden z ostatnich zjazdów / bo sie denerwowałem jak
          pamietam gdzie mam w końcu skrecić / w kierunku miasteczka na L bodaj - ns
          Słowenie ....
          Jest to normalna droga ale piekna - wśród dzikich Alp i do Słowenii wjeżdza
          się tunelem .... potem na Ljubljane i chyba autostrada na Rijeke w
          Chorwacji ...
          pzdr .... nazw miast juz niestety nie pamietam ale kierunek z grubsza
          tak !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka