Dodaj do ulubionych

gdzie spac w okolicach plitvic

IP: 213.199.219.* 11.07.05, 13:07
witam,
jade z warszawy na peljesac, planuje dzien pobytu i nocleg w plitwicach, czy
mozecie mi polecić jakies miejsce w okolicach do przenocowania jednej nocy?
najlepiej jakis apartament lub pokoj, moge tez spac na kempingu ale to w
ostatecznosci bo wolal bym nie zabierac namiotu. moze pamietacie ceny
noclegów?
Obserwuj wątek
    • wczymzecz Re: gdzie spac w okolicach plitvic 11.07.05, 13:56
      Witaj,
      ja pod koniec maja płaciłem 40 EUR /2os/2noclegi, czyli wychodzi po 10.
      Za jedną noc sąsiedzi chcieli 300 kun/2os. Spaliśmy jakieś 5 km za wejściem nr
      2, 100 metrów za skrzyżowaniem na BIH w lewo. Domek w lesie, widoczny z drogi.
      Mają 2 czyściutkie pokoje.
      Znajomy spał w Karlovacu, zapłacił 35 EUR/2os/1noc. Zalił się, że przeszkadzał
      im hałas z autostrady.

Gość portalu: gosc napisał(a):

> witam,
      > jade z warszawy na peljesac, planuje dzien pobytu i nocleg w plitwicach, czy
      > mozecie mi polecić jakies miejsce w okolicach do przenocowania jednej nocy?
      > najlepiej jakis apartament lub pokoj, moge tez spac na kempingu ale to w
      > ostatecznosci bo wolal bym nie zabierac namiotu. moze pamietacie ceny
      > noclegów?
    • cytryniec Re: gdzie spac w okolicach plitvic 11.07.05, 20:44
      Gdziekolwiek.
      Tam ludzie są nastawieni na jednodniowe noclegi. My płaciliśmy 25 E za dwie osoby.
    • Gość: kasia Re: gdzie spac w okolicach plitvic IP: *.matfiz.polsl.gliwice.pl 12.07.05, 08:07
      wlasciwie w okolicy jest bardzo duzo pokoi i nie ma problemu z noclegiem, ja
      wczoraj wrocilam, a w sobote spalam wlasnie w okolicach plitvic, miejscocwosc
      vrelo placilam 20 e za 3 osoby
    • Gość: gosc Re: gdzie spac w okolicach plitvic IP: 213.199.219.* 12.07.05, 08:52
      super, dzieki na pewno mi to ułatwi poszukiwania!
      mam jeszcze jedno pytanie:
      ile kosztuje wstęp do parku i czy chonorują jakieś legitymacje studenckie (czy
      są znizki)?
      • Gość: ewa Re: gdzie spac w okolicach plitvic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 14:02
        Witam! Ja też planuję wypad na Pelejsac tyle że we wrześniu. Napisz proszę jaką
        trasą jedziecie i o której wyjeżdzacie z Warszawy? Czy do Plitvic zamierzacie
        przyjechać przed nocą i potem od rana zwiedzać? Czekam na info!
        POzdrawiam
        • Gość: gosc jak jechac IP: 213.199.219.* 14.07.05, 15:21
          warszawa, krakow, banska bystrzyca, budapeszt, zagrzeb, karlovac, plitvice
          1160 km czas przejazdu przy normalnej jezdzie (i nie w weekend) to 15 godzin
          • Gość: gosc Re: jak jechac IP: 213.199.219.* 14.07.05, 15:24
            chcemy wyjechac w nocy zeby na popoludnie byc na miejscu i znalesc nocleg
            zwiedzanie nastepnego dnia. mysle ze nie ma sensu zwiedzac tuz po wyjsciu z
            samochodu.
          • Gość: Ewa Re: jak jechac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 12:35
            Rozumiem ,że jedziecie jednym ciągiem a nocleg dopiero w Plitvicach. My chcemy
            zrobić gdzieś postój na noc, aby jechać tylko w dzień, nie zalezy nam za bardzo
            na czasie a jeden kierowca już po 8 godzinach jazdy na pewno bedzie zmęczony.
            Mam pytanie czy jedziecie tą trasą pierwszy raz czy może masz jakieś informacje
            na temat rzeczywistego stanu dróg? Pozdrawiam
            • Gość: gosc Re: jak jechac IP: 213.199.219.* 15.07.05, 15:36
              ostatni raz wlasnym samochodem bylismy 3 lata temu, jak wyjezdza sie z polski
              to drogi sa juz naprawde bez porownania, no moze z wyjatkiem samego budapesztu
              gdzie pamietam ze byly koleiny nawet wieksze niz u nas

2 ostatnie razy bylismy autokarem wiec na droge nie patrzylem

podróz raczej bez problemu przebiegala wyjechalismy (bez pospiechu max 110 -
              120 km/h) ok 3 w nocy z wawy o 12 bylismy w budapeszcie pozwiedzalismy i
              wieczorem ruszylismy na spanie nad balatonem na jednym z kempingów (maly i
              tani) a nastepnego dnia dalej
              • Gość: Ewa Re: jak jechac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 12:36
                Mam jeszcze kilka pytań i będę wdzięczna za odpowiedź. Czy w oklicach Bańskiej
                Bystrzycy są jakieś noclegi ( motele, kempingi)? Czy zauważyliście jakieś
                ogłoszenia o noclegach po drodze? Torchę się obwaiam żeby nas noc nie zastała
                na środku drogi ;))). I jeszcze jedno pytanko czy Budapeszt jest dobrze
                oznaczony do zwiedzania czy raczej trzeba jechać z nosem w mapie??? Pozdrawiam
              • Gość: Kocurek Re: jak jechac IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.07.05, 12:39
                napisz proszę coś więcej o tym noclegu nad balatonem np. nazwę, miejscowość,
                koszt konkretniej
      • Gość: kasia Re: gdzie spac w okolicach plitvic IP: *.matfiz.polsl.gliwice.pl 18.07.05, 08:16
        wstep kosztuje troche, dorosla osoba 95 kun a dziecko 55 kun (Ceny z tego roku
        lipiec), nie wiem czy honoruja jakies legitymacje trudno mi powiedziec
    • Gość: Kocurek Re: gdzie spac w okolicach plitvic IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.07.05, 12:42
      warto na plitvickie przeznaczyć cały dzień, bo jest na co popatrzeć, a o
      noclegi się nie martw jest pełno i wszyscy wynajmują na 1 nocleg, tylko o tej
      porze roku możliwe, że zapłacisz powyżej 10 Euro za osobę za 1 noc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka