citisus 22.10.05, 22:40 Ptasia grypa dotarła do Chorwacja. Popłoch w całym kraju. Strach przed zakupami kurczaków, wybijanie stad, dezynfekcja kurników. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dzik Re: Ptasia panika w Chorwacji. IP: *.chello.pl 22.10.05, 23:06 Może ceny wrócą do normy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek przybylski Re: Ptasia panika w Chorwacji. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 09:12 > Może ceny wrócą do normy wierzysz w cuda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzik Re: Ptasia panika w Chorwacji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 10:06 Nie bardzo, ale pamiętam czasy zaraz po wojnie bałkańskiej, wtedy właśnie pojechałem pierwszy raz do Cro, ceny zwalały z nóg, takie niskie. Ale to se nie wrati. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!!!! Re: Ptasia panika w Chorwacji. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.10.05, 15:30 ceny, ceny...... co tam wojna albo epidemia, byleby tanio było. cham i prostak gościu jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek przybylski Re: Ptasia panika w Chorwacji. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 14:02 a ty pieniacz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek przybylski Re: Ptasia panika w Chorwacji. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 14:01 > Nie bardzo, ale pamiętam czasy zaraz po wojnie bałkańskiej, wtedy właśnie > pojechałem pierwszy raz do Cro, ceny zwalały z nóg, takie niskie No byly niskie :-) a jak sie jechalo w kierunku Splitu to na wyskosci Zadaru czesto sie mijalo czolgi o transportery :-) Turystow bylo malo - kazda kune ogladali 2 razy przed wydaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delegwan Re: Ptasia panika w Chorwacji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 16:43 Cieszycie się czy jak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzik Re: Ptasia panika w Chorwacji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 16:51 Jaka radość--to tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delegwan Re: Ptasia panika w Chorwacji. IP: *.radiostrada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 11:49 ok. musiałem Was źle odebrać.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phil Re: Ptasia panika w Chorwacji. IP: *.ssmb.com 25.10.05, 13:42 Ale panikę siejecie.. Na świecie zmarło kilkanaście czy kilkadziesiąt osób a Wy mówicie o strachu, przerażeniu itd. Troche rozwagi proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Ptasia panika w Chorwacji. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 17:42 Gość portalu: Phil napisał(a): > Ale panikę siejecie.. Nie siejemy, panika jest w samej Chorwacji. Właśnie podano, że badania potwierdziły najgorsze. Jest to niestety niebezpieczny wirus H5N1. O ile sam wirus przy zachowaniu odpowiednich środków bezpieczeństwa nie jest zbyt groźny to sam fakt stwierdzenia ma poważne konsekwencje gospodarcze. Wybijanie stad drobiu, zakaz eksportu itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phil Re: Ptasia panika w Chorwacji. IP: *.ssmb.com 28.10.05, 14:51 A Wy wszyscy nakręcacie jeszcze tę panikę. Pomyśl ilu ludzi ginie w wypadkach samochdowych.. Poza tym nie sądze by chorwacka gospodarka opierala sie na hodowli drobiu.. Wybicie paru kurczaków nie spowoduje smierci milionów ludzi. Śmieszy mnie ta cała afera. Ludzie chyba nie mają większych zmartwień. Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Re: Ptasia panika w Chorwacji. 30.10.05, 05:49 Gość portalu: Phil napisał(a): > A Wy wszyscy nakręcacie jeszcze tę panikę. Pomyśl ilu ludzi ginie w wypadkach > samochdowych.. Hmmm, wypadki nie są zaraźliwe ..... Niestety zarazy mogą mieć znaczny wpływ na gospodarkę kraju a zwłaszcza na tak wrażliwą jej część jaką jest turystyka. Odpowiedz Link Zgłoś
vrag Re: Ptasia panika w Chorwacji. 02.11.05, 09:41 byłam w Zagrzebiu kiedy wybuchła "epidemia" i jakos nie wyczułam żadnej paniki. To Amerykanie sieją panikę, a ptasia grypa była zawsze, tak jak i ludzka. Kolejny sposób na zastraszenie ludzi. mrzim to. Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Re: Ptasia panika w Chorwacji. 02.11.05, 10:09 vrag napisała: > To Amerykanie sieją panikę, I to Amerykanie poświęcili 90% czasu głównego wydania dziennika telewizyjnego pierwszego programu chorwackiej TV ptasiej grypie. Ba stale jeszcze ta informacja jest jednym z głównych tematów informacji. Ech ci Amerykanie .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phil Re: Ptasia panika w Chorwacji. IP: 192.193.245.* 02.11.05, 13:10 W wypadkach ginie codziennie mnóstwo ludzi. A ptasia grypa też nie jest zaraźliwa (człowiek nie może się zarazić od człowieka). Tylko kontakt z chorym drobiem może być groźny. Pomyśl jak wielu ludzi ma taki kontakt ?? Firmy farmaceutyczne nakręcają tą panikę. Wątpię by Chorwaci naprawdę obawiali się epidemii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: george.b Re: Ptasia panika w Chorwacji. IP: *.chello.pl 26.11.05, 23:57 No i co teraz z ta ptasia grypa? ma ktos jakies inf? Odpowiedz Link Zgłoś