Dodaj do ulubionych

Chorwaca po raz 3- gdzie ?

19.05.06, 14:15
Witam, w tym roku zamierzam sie wybrac po raz 3 do Chorwacji, 2 lata temu byłem w Torgirze oraz na wyspie Ciovo, w zeszłym roku bylem na Braci w miejscowści Bol, bedac zauroczony wspaniala plaza na Bolu ( zloty rog) chetnie wybralbym sie tam jeszcze raz i teraz mam pytanie czy sa jakies inne wspaniale plaze ktore sa porowynwalnie piekne na ta z Bolu, oczywscie nie koniecznie musi byc tak wielka, no i zeby zatloczona tez zbytnio nie byla( pomimo ze Bol slynnie z zatloczenia, wedlug mnie bardzo przyjemnie tam bylo - dodam ze bylem w lipcu). Aha chodzi o to zeby plaza nie byla kamienista ze skalami gdyz jade z malymi dziecmi, taka jak na bolu bardzo odpowiadala nam, gdyz kamyczki byly drobne i nieostre a dziecie sie swietnie bawily, no i ta przezroczysta woda...
W gre rowniez wchodza wyspy.
Obserwuj wątek
    • Gość: JJ Re: Chorwaca po raz 3- gdzie ? IP: *.streamcn.pl 19.05.06, 17:21
      bylam w Chorwaji w wielu miejscah rowniez w Bol ale z cala odpowiedzialnosci za
      udany urlop z dziecmi polecam Orebicz Perna ale zawsze bylam tam w czerwcu
      lub wrzesniu Poczytajcie oferte www.funclub.pl Nie wiem co was interesuje ale
      moge odpowiedziec na konkretne pytania.Kazdy ma inne oczekiwania co do klasy
      hotelu itp.Napewno uroda Orebicza gwarantowana
      • Gość: ines TUCEPI IP: *.acn.waw.pl 19.05.06, 18:34
        Tucepi:)SLICZNIE;)
        www.wakacje.ao.pl/
        cala riwera sliczna..ja zawsze jezdze we wrzesniu:))
      • matiash Re: Chorwaca po raz 3- gdzie ? 20.05.06, 10:36
        A wiec, chodzi nam przedewszytskim o to zeby plaza byla taka jak na Bolu, drobny zwirek ale zeby nie byl ostry, no i oczywiscie moga tez byc jakies dziki plaze bo sam tez chce ponurkowac troche. Wiadomo zeby zbytniego tloku rowniez ni bylo choc z tym raczej nie powinno byc problemu bo wybieramy sie we wrzesniu, no i apartamenty blisko morza najlepiej z widokiem na morze, do 60 E za 2 osoby +2 dzieci.
    • Gość: JJ Re: Chorwaca po raz 3- gdzie ? IP: *.streamcn.pl 19.05.06, 23:51
      Tucepi i Orebicz sa po prrzeciwnej stronie Peljasecza tylko Tucepi lezy nad
      zatoka czy to jest wada czy zaleta
      • Gość: JJ Re: Chorwaca po raz 3- gdzie ? IP: *.streamcn.pl 20.05.06, 00:18
        Przepraszam pomyslalam oTrepanij. Tucepi znam tylko z przejazdu. Pozdrawiam
    • Gość: JJ Re: Chorwaca po raz 3- gdzie ? IP: *.streamcn.pl 21.05.06, 15:55
      Czy zapadla jakas decyzja bo jesli nie to podziele sie uwagami babci pod
      katem wypoczynku z dziecmiale prosze napisac czy wyjazd samochodem wiek
      dziecina jak dlugi czas
      • matiash Re: Chorwaca po raz 3- gdzie ? 21.05.06, 15:58
        No wiec, decyzja jeszcze nie zapadla, dzieci juz nie takie male bo 8 i 6 lat, wyjazd samochodem no i mysle wypoczynek tak na tydzien lub 10 dni. Narazie zostajemy przy Bolu ale moze cos innego wpadnie nam w oko. Wyjazd to poczatek wrzesnia.
        • martyneczka002 Re: Chorwaca po raz 3- gdzie ? 22.05.06, 20:15
          Mi podobała się wyspa Hvar- spokojna, ale bardzo urokliwa, z mnóstwem lawendy.
          Mogę ją polecić, my mieszkaliśmy w malutkiej miejscowośc Ivan Dolac, byliśmy
          też zwiedzić Hvar- miasto i Sv Niedzielę.
          Trochę innego rodzaju wypad miałam do Cavtatu koło Dubrovnika- tam z kolei było
          bardziej rozywkowo- takie typowo zabawowe miasto, chociaż plaże też fajne, a
          Dubrovnik przepiękny :)
    • Gość: JJ Re: Chorwaca po raz 3- gdzie ? IP: *.streamcn.pl 21.05.06, 21:20
      Absolutnie zachecam do wyjazdu do Orebicza Miejsce fanstastyczne zwlaszcza ze
      wchodziw gre wrzesien Prosze obejrzec oferte www.funclub.pl w wersja Hotel ?
      Kl srednia Komodor polozony przy plazy na Campingu Orebicz Perna Duzy
      teren w tym czasie pusto plaza przyjazna dziecim duzo naturalnego
      zacienienia i same walory oprocz dluzszego dojazdu ale gwarantuje ze warto
      Jesli hotel to z wersja dokupienie 2 lub 3 obiadokolacji i wykupic raczej w
      biurze bo taniej niz na miejscu. Zdziecmi moze bardziej odpowiadac bungalow
      ale to w sumie drozej niz hotel Kwater w tym czasie tez jest wybor jesli ta
      wrsja bardziej odpowiada Zcampingu 10 min na Korczule o wiele piekniejszaniz
      Bol Dobry punkt wypadowy do Dubrownika i inne wycieczki tam na miejscu
      proponowane. Widzialam troche swieta do Corwacji jade mozu juz 20 raz W a
      do Komodora juz6 Kto pojechal tam raz wraca corocznieDletego bez obawy
      reklamacji zachecam do wyjazdu
      • matiash Re: Chorwaca po raz 3- gdzie ? 21.05.06, 22:48
        Poszukałem troche fotek z orebica na googlach i oto rezultaty:
        www.adriaapartments.de/orebic/orebic.htm
        Jestem zdumiony, przepieknie tam jest! Czy na tych plazach trstenica lub mokalo rzeczywiscie tak pieknie jest jak te zdjecia pokzauja ? ( oczywscie bez tego tlumu choc we wrzesniu juz mniej ludzi powinno byc) Czy to sa glowne plaze orebica ?
        • matiash Re: Chorwaca po raz 3- gdzie ? 21.05.06, 23:05
          Wyszytalem ze ta plaza trstenica jest piaszczysta ? I jak to jest w rzeczywistosci ? Woda czysta? Czy moze lepsze to Mukalo ?
    • citisus Re: Chorwaca po raz 3- gdzie ? 21.05.06, 21:46
      Hmmm jak na Bolu jest taka wspaniała plaża to ja ..... :-/
      I do tego tłok, brak cienia.

Takie plaże to są prawie w całej Chorwacji
    • Gość: JJ Re: Chorwaca po raz 3- gdzie ? IP: *.streamcn.pl 22.05.06, 12:10
      Witam w klubie fanow Chorwacji ale do rzeczy plaza yrestenica polozona prawie
      przy wjezdzie do Orebicza i istotnie jest piaszczysta ale wadajest brak
      ocienienia i koniecznosc dochodzenia z prywatnych kwater bo tam nie ma innej
      mozliwosci Podczymuje moja opinie ze wersja hoyelu Komodor jest najlepsza pl z
      hotelu wychodzi sie tylnym wyjsciem bezposrednio na plaz cze drobnokamienista
      ale w malym fragmencie zwirkowo piaszczysta woda krysztalowo czysta Mysle ze
      mozecie pojecac i na miejscu zdecydowac bo we wrzesniu nie ma problemu Ceny
      hotelu ubiegloroczne to 120-130kun/ dzieci 3-9lat 50 procet upustu cena to
      nocleg ze sniadaniem bufet szwedzki dokupienie obiadow czuu obiadokolacji
      jednak drozsze niz tuta w biurze ale w biurze dzieci zdaje sie nie beda mialy
      upustu wiec to wszystko trzeba dobrze przekalkulowac Sa zwolennicy bungalowow
      ale one sa polozone za hotelem blizej szosy nie bezposrednio przy morzu
      Plaza z miejscami w pelnym sloncu w polcieni lub w pelnym cieniu drwew
      piniowych . Namioty choc obszerne z podloga i wyposazoe w kucenke i lodowke i
      mozna polecic mlodziezy ale z dziecmi wydaje sie ryzykowne choc widze ze
      mieszkaja tam z maluchami rowniez. Szukajac innych ofert w Orebiczu to
      dodaje ze hotele w centrum wyzzej klasy ale nieporownywalnie gorsze otoczenie
      ciasne plaze tlok jeszcze we wrzesniuna kempingu mozna wypozyczyc deski
      windserfingowe rowery kajakia w ubieglym roku jeden ze znajomych nurkowac
      jezdzil rowerem w kirunku konca Peljesacza. Narazie tyle ale nieustannie
      sluze dalszymi informacjami
      • matiash Re: Chorwaca po raz 3- gdzie ? 22.05.06, 12:36
        Ok, dziekuje bardzo, mysle ze co do noclegu to zdecydujemy na miejscu bo mysle ze we wrzesniu to nie bedzie problemy. Bedac w Orebiczu chcemy rowniez zwiedzic inne miejsca jak Duba, Divna, Żuliana oraz Trstneik. Tam tez sa podobno ladne zatoczki. Ogladlem tez zdjecia z Hotelu Komodor, rzeczywscie woda bardzo fajna. A co do tej plazy trstenica, jak tam jest z woda ?
      • matiash Re: Chorwaca po raz 3- gdzie ? 22.05.06, 13:00
        Juz raczej jestesmy zdecydowania, jedziemy na Półwysep Peljesac i najprawdopodobniej do Orebicza. Moglbym prosic o jakies zdjecia z tej plazy hotelu komodor. matiash87@gmail.com

Dziekuje i pozdrawiam!
      • matiash Re: Chorwaca po raz 3- gdzie ? 22.05.06, 13:42
        Aha , przepraszam ze mam tak wile pytan ale nie moge sie powstrzymac :D. Czy Divna to jest miejscowosc czy tez moze plaza W Trpanj. I mam jeszcze ejdno pytanie, czy beda w orebicu i majac tam auto latwo jest dotrzec do Trpanj na ta piekna plaze oraz inne np. Trstenik, Dingač Borak, zatoke Divna, lub do Duby?
    • Gość: JJ Re: Chorwaca po raz 3- gdzie ? IP: *.streamcn.pl 22.05.06, 14:20
      na Trestenicy ja W drodze do Orebicza prosze rozwazyc prom PloczeTrepanij bo
      skrocenie drogi a Peljesacz im blizej konca to piekniejszcy tak ze ten
      poczatek jest najmniej atrakcyjny Woda na Trestenicy czysta i jak pamietam
      tez z przyjaznym zejsciem. Trzeba na pewno zwiedzic Korcule moze nawet nie
      tylko miasto ale wyspe np Lumbarde albo od stony morza plynac na wycieczke
      miedzy wyspami lub samochodem przeplywajac z orebicz do Korczuli promen. Co do
      zdjec to poprosze kolege aby udostepnil i przeslal ale to nie dzisiej.
      • Gość: kii <a href="http://cro.pl/forum/" target="_blank">cro.pl/forum/&# IP: *.acn.waw.pl 22.05.06, 15:49
        tu znajdziesz duzo info na temat orebic i calej cro!!!!!!!!!
        cro.pl/forum/
    • Gość: JJ Re: Chorwaca po raz 3- gdzie ? IP: *.streamcn.pl 23.05.06, 15:44
      Przeczytamam ostatnie pytania ale nie umiem na nie odpowiedziec bo te
      miejscowosi tylko przejedzala . Nigdy jedna nie slyszalam o ich
      nadzwyczajnosciach . Jesli chodzi o trpanij to zdaje sie ze ma ladna plaze
      ale lezy nad zatoka a to dla mnie jest minusem Moze biorac pod uwage podroz
      i prom wlasnie przy okazji mozna te miejscowosc zaliczyc . Poza tym znalazlam
      w swoich notatkach namiary na akwatery bisko plaz trestenicy . Zalety to
      bliskosc plazy i taniego supermarketu a wada bliskosc drogi Adres Camping
      Orebicz i apartamenty Nata 20250 orebicz Croatia tel/fax 038520713887 MOB
      385914522145i 385915213489 . orz namiary do hotelu komodor 038520719240 i
      038520719244 faxo38520719284 i cala skarbice wiedzy www.orebicz-htp.hr E-
      mail:orebic-htp@du.tel.hr Zdjecia ktore wyslal kolega to najblizsze
      otoczenie Komodora nie mam z plazy conieco dalej szerszej bardziej
      nasloneczninej Na ostatnim zdjeciu miedzy drzewami widac skrawek Korculi.
      pozdrawiam
    • Gość: lom Re: Chorwaca po raz 3- gdzie ? IP: *.citysat.com.pl / *.net81.citysat.com.pl 23.05.06, 17:40
      Proponuję Wyspę Rab miejscowośc Lopar ale nie plaza San Marino / tlok/ tylko
      Sahara, Dubac, Stojan Widoki zapierają dech szeroka piaszczysta plaza skałki
      jak z Winetou co najwazniejsze bedziesz sam no chyba że spodkasz zagubionego
      golasa
      • matiash Re: Chorwaca po raz 3- gdzie ? 23.05.06, 20:02
        Ok, dziekuje bardzo za wszystko!! Ogladam tez fotki z Rabu, tez pieknie ale chyba poczekac do nastepnego roku.

Dziekuje i Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka