Dodaj do ulubionych

Wyjazd "w ciemno" Makarska i okolice na południe

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 17:54
Witam
Na pewno ten temat padał już wielokrotnie na tym forum. Jednak prosze o
porady i przydatne informacje. Bardzo lubię wyjazdy "w ciemno". Zwiedziłem w
ten sposób już wiele fajnych miejsc w Europie. Wybieram się na przełomie
sierpnia i września. 30.08-09.09. Rejon Makarskiej i bardziej na południe.
Mogę się zrewanżować informacjami na temat Włoch,Portugalii,Hiszpanii,Francji
i Norwegii. Interesuje mnie dostepnośc apartamentów-kwater pryw. itp. w tym
regionie i czasie pobytu. Jakie ceny przewidujecie w tym roku za apartament
4osobowy lub pokoje 2osob.??? Nie byłem jeszcze na południu Chorwacji.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ines :)) IP: *.acn.waw.pl 21.06.06, 20:13
      cro.pl/forum/viewtopic.php?t=9261

tu moja relacja..wlasnie z riwery makarskiej z Tucepi
      inne ciekawe porady:)to najlepsze forum o cro:)
      moje foty
      wakacje.ao.pl/pozdrawiam
      • Gość: ines poprawny IP: *.acn.waw.pl 21.06.06, 20:14
        wakacje.ao.pl/
      • Gość: Robot Re: :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 22:11
        Dzięki bardzo i proszę o inne wskazówki. POZDR!
        • Gość: ines Re: :)) IP: *.acn.waw.pl 22.06.06, 01:54
          a co chcesz dokladnie wiedziec:)?
          • Gość: robot Re: :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 15:26
            1.Jakie ceny przewidujecie we wrześniu za apartament 4os.(rej.Makarska Tucepi)?
            2.Czy nie ma problemów ze znalezieniem apartamentu (koniec sierpnia i początek
            wrzesnia)?
            3.O jakiej porze tygodnia najlepiej zawitać na miejsce?
            4.Może jakieś namiary na konkretny apartament Tucepi?
            • Gość: ines Re: :)) IP: *.acn.waw.pl 22.06.06, 15:33
              sluchaj wiec tak:
              ja osobiscie bym radzila poszperac na tym forum co ci podalam stronke bo tam
              wpisuja sie cromaniacy:)i sa odp na wszystkie twoje pytania;]
              wiec odp tak w skrocie;)
              aparyament mozna dostac juz od 10Eod osoby wiec pewnie w okolicach 40E (moze
              mniej moze wiecej)
              my pojechalismy 28sierpnia i problemow nie bylo ze znalezieniem,stali przy
              poboczu ulicy, na apartamentach wisialo wolne pokoje, ale w tym roku moze
              pojedziemy ok 1wrzesnia(bo wtedy juz sie konczy sezon ceny spadaja o 50%taniej)
              my bylismy tam w sobote (bo wtedy sie wymieniaja turnusy)ale sa okropne korki i
              w tym roku udamy sie chyba w srodku tygodnia:)
              dokaldnie opisalam w swojej relacji...co i jak...
              namiarow na konkrety nie mam..
              ale riwera makarska jest cudowna...te widoki:)a zwiedzialam juz duza czesc cro
              ale tam najpiekniej:)

• Gość: robot Re: :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 16:05
                Dzięki. Ja podróżowałem często z kumplem ,który bywał w okolicach Makarskiej i
                Dubrovnika. Kontakt mi się zerwał bo jest teraz w Islandii. Zwiedził kawał
                świata ,a jednak coś go tam ciągnęło zawsze do tej Dalmacji . Ma więcej kasy
                zdecydowanie niż ja i stać go nawet na Meksyk. Ja się ograniczam do Europy.
                Byłem oczywiście w Egipcie Turcji Maroku (to już nie jest tak drogo)ale
                wielkiej rewelacji tam nie ma..no może poza rafą w SharmelShejk. Więc jak go
                tam ciągnęło to i ja w tym roku ruszam we wrześniu zaraz po ślubie.
                Pozdrawiam
                • Gość: ines Re: :)) IP: *.acn.waw.pl 22.06.06, 18:33
                  we wrzesniu to kwater cale mnostwo i tanie;)
                  ja tez zwiedzialm duza czesc europy ale do cro wracam juz 4raz i nie
                  ostatni:)tam jest cos takiego ze ciagnie;)
                  wiec zycze powodzenia;]
                  • Gość: magdzik Re: :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 09:31
                    Witaj !
                    A czy w terminie 20-31 sierpień jeszcze są tłumy ? To jedyny termin jaki mi i
                    mężowi pasuje (plus synek 3,5 r.) a myslimy nad pierwszą wizytą w Chorwacji -
                    może Tucepi. Czy znajdziemy kwaterę czy raczej będzie ciężko ? Czy to dobry
                    wybór na podróż z 3,5 synkiem ? Poradzcie kochani !!! Tak się cieszę bo
                    pierwszy raz od kilku lat będę miała urlop 2 tyg :)
                    • Gość: ines Re: :)) IP: *.acn.waw.pl 23.06.06, 11:55
                      sluchaj Tucepi-dla dziecka idealnie miejsce:)bylo bardzo duzo par z dziecmi az
                      sie zdziwilalm:)
                      no to juz 2 polowa sierpnia to nie powinno byc tak zle...
                      ale wiesz kwatere znajdziesz , jednak takie jechanie w ciemno to mozna sobie
                      pozwolic jak dziecko jest wieksze albo jedziecie sami..ja bym cos mzoe
                      zarezerwowala:)
                      www.adria-island.org/pl/apartamenty_lista/chorwacja/riviera_makarska/tucepi/tucepi
                      www.tucepi.com/privatni/
                      www.apartmani-hrvatska.com/MAKARSKA_EN/INDEX.HTM

tu masz spory wybor:)poszukaj:)
                      choc na pewnoe przez neta jest drozej niz szukanie na miejscu:)ale dla dziecka
                      nie powinno sie ryzykowac:)
                      jakby co pytaj:)pozdrawiam
                      • Gość: Magdzik Re: :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 12:10
                        A czy jest w okolicy jakiś kamping? Bo my zawsze wrzucamy tak w razie czego
                        namiot i spiwory do samochodu :)jak nic nie znajdziemy. Może faktycznie coś
                        zarezerwować...ale troszkę się boję potem rozczarować...hmmm trudna sprawa.
                        Dzięki za namiary.
                        • Gość: ines Tucepi:))) IP: *.acn.waw.pl 23.06.06, 18:03
                          zdjecie z gory Tucepi i plaze;))

tucepi.pokazto.pl/
                          riwiera_makarska.pokazto.pl/
                          plaza_cro.pokazto.pl/
                          • Gość: Magdzik Re: Tucepi:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 16:09
                            Dzięki. Czy mogę Ci /Wam zadać może trudne pytanie.. dlaczego właśnie Tucepi ?
                            Jak jak wspomniałam wcześniej nie byłam w Chorwacji, ale jak oglądam inne
                            miejscowości na Riweirze Markarskiej, też podobają mi się.
                            Dostałam ofertę za dobę 30/EUR od 3 osob (2 doroslych + dziecko)w Tucepi, czy
                            to dużo ? Szukać taniej? :) w terminie 20/08 -01/09.
                            Pozdrawiam i ogromne dzięki
                            Magda
                            • Gość: Wojtek Re: Tucepi:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 16:51
                              Bo każda wieksza miejscowosc wyklucza odpoczynek na plazy, tak mi sie wydaje.
                              Jak masz 30 euro za pokoj z dostepem lub swoja łazienka, i bez ściem -to bierz,
                              bo warto kłopot sobei z głowy zdjąć (odwracajac niejako twoja oferte - płacisz
                              2x15 za doroslych a dziecko wjezdza gratis:)
                              • Gość: ines Re: Tucepi:))) IP: *.acn.waw.pl 25.06.06, 20:11
                                tucepi bo nie jest duze, ale nie jest malenkie;)
                                nie trzeba sie wspinac do plazy, plaza taka sama jak np w baska voda a tam o
                                polowe wiecej ludzi;]
                                ogolnie miasteczko nie halasliwe, ma swoj klimat..jak je zobaczylam wiedzialm ze
                                to jest to:)
                                twoj wybor gdzie pojedziesz, mi sie tam szalenie podobalo:)
                                a mysle ze powinnas brac bo nie jest to wysoka cena;)ale moze sie targuj ze
                                jednak dziecko to niech bedzie taniej:)
                                albo szukaj dalej:)

• Gość: Magdzik Re: Tucepi:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 15:07
                                  Witaj Ines,
                                  Czy mogłabym Ci wysłać jedną kwaterę w Tucepi, może będziesz wiedziała gdzie to
                                  jest i jakieś szczegóły. Wygląda sympatycznie.... masz maila? Napisz na
                                  magdzik5@poczta.fm Bardzo dziękuję
                                  • Gość: blazej Re: Tucepi:))) IP: 217.153.119.* 06.07.06, 09:24
                                    Byłem w Tucepi w ubiegłym roku od 20 VIII do 3 IX. Były nas dwie pary. Mieliśmy
                                    zarezerwowane dwa apartamenty dwuosobowe pokój +kuchnia z salonikiem +łazienka
                                    + klima może nie najtańsze 20 euro od osoby ale zato warte wg mnie swojej ceny.
                                    Miejscowość jest naprawdę godna polecenia, spokojna z piekną plaża, nie panuje
                                    na niej jakiś wielki tłok, miejscami pinie na plaży dochodzą do wody co
                                    gwarantuje znalezienie sobie zacienionego miejsca jezeli zaczyna meczyć cię
                                    słońce. Dlugi deptak, dosyć ciekawa marina z łodkami piekne palmy w centrym
                                    tworzą bardzo fajny klimat. W porownaniu z makarska zdecydowanie spokojniej.
                                    Napewno miejscowoścć nie jest ani jakaś malutka ani wielka a wg mnie świadczy
                                    o tym , że w katalogu TUI lub NEckermanna znałem oferty hoteli w tej
                                    miejscowośći- jak dla mnie jednak troche za drogie. Fajny punkt wypadowy -
                                    bylismy w Dubrowniku ok 2 godziny jazdy samochodem, w Meczugorje -1,5 godziny,
                                    wyprawaliśmy się na BOL statkiem wycieczkowym- w tym przypadku to jednak
                                    polecam wyprawę we własnym zakresie tzn na prom w Makarskiej na Brać i potem
                                    dojazd na BOL. Wycieczka statkiem jest trochę monotonna i nie polecam. Można
                                    jeż pojechać do Splitu ok 1 godz. Ogolnie wrażenia w skali 1-10 to daję 9,5.
                                    Byłem wcześniej na Istrii, ale jednak południe chorwacji jest piekniejsze,
                                    chociaż jest dalej. Najgorsza część to troche przydługa podróż. Ja wzasadzie
                                    jechalem z Warszawy ale zatrzymaywałem się u rodziców w Gliwicah. Pamietam że w
                                    z Cieszyna wyjechaliśmy przed 12 w nocy przez Brno, Mikulov 3:30-4Wiedeń,po 2
                                    godzinach Graz, na granicy Chorwackiej ok 7. Troche długo przez Słowenię.
                                    Chorwackcie drogi super, ale pierwszy korek gdzieś za Zagrzebiem, był wypadek i
                                    postaliśmy sobie ok 1,5 godziny, drugi ok 1 godziny przed tunelem którym
                                    przekracza sie pasmo górskie oddzielajace wybrzeże od wew. częśći Chorwacji.
                                    Jeżeli jedziecie samochodem to w ubiegłym roku autostrada kończyła sie w
                                    rejonie Splitu i tu ważna uwaga wg mnie znaki na makarską riwiere i Dubrownik
                                    prowadzą objazdem przez jakieś wioski wiec zjeżdzając z autostrady lepiej
                                    kierować się na Split a dopiero potem ze Splitu na Dubrownik wzdłuż wybrzeża (
                                    piękne widoki). Na miejscu byliśmu ok 16 czyli podróż zabrała nam z Cieszyna ok
                                    16 godzin . Z powrotem było szybciej wyjazd ok 8 w Cieszynie o 22:30 z tym że
                                    znowu w korku 1 godzine i 1 godzinę dluższej przerwy w Czechah. Wiec wg mnie
                                    można tą trasę ok 1100-1200 km zrobić nawet w 12 godzin, ale chyba tylko poza
                                    sezonem lub w dzień powszedni
                            • Gość: Pablo Re: Tucepi:))) IP: *.aster.pl 06.07.06, 11:18
                              Witaj, a czy mozna miec prosbe? WYbieramy sie zasadniczo do Czarnogory ale na
                              poludniu Chorwacji bedziemy przejazdem i szukamy przyzwoitego miejsce w
                              terminie ok 12-16 sierpnia. Czy mozna by ew skorzystac z tego namiaru ktory
                              znalazlas? Cena z tego co szukalem wyglada bardzo przystepnie.
                            • Gość: monia Re: Tucepi:))) IP: 217.153.94.* 06.07.06, 12:17
                              Czy możesz podać jakieś namairy na kwatery.
                              skąd bierzecie telefony bezpośrednio na kwatey.
                              Przez firmy jest bardzo drogo!!!
                              • Gość: blazej Re: Tucepi:))) IP: 217.153.119.* 06.07.06, 13:50
                                www.tucepi.com/privatni/
                                Bylem w Villa Rosa poz 33. Załatwiałem wszystko przez internet, troche to
                                trwalo, generalnie odpowiedzi byly po ok 2 dniach.

pzdr
                                blazej
                                • Gość: monia Re: Tucepi:))) IP: 217.153.94.* 06.07.06, 13:54
                                  ile płaciłeś za dobę?
                                  • Gość: blazej Re: Tucepi:))) IP: 217.153.119.* 06.07.06, 14:01
                                    40 albo 42 euro za dwuosobowy apartament z calym wyposażenim+klima

pzdr
                                    blazej
                                    • Gość: monia Re: Tucepi:))) IP: 217.153.94.* 06.07.06, 14:25
                                      A nie wiesz jak cenowo traktuja dzieci ( wiek 7 i 12lat)
    • Gość: monia Re: Wyjazd "w ciemno" Makarska i okolice na połud IP: 217.153.94.* 06.07.06, 14:34
      Gdzies w któryms poście przeczytałam ,że trzeba poczekac na słońce aż wyjdzie
      zza góry. Czy to prawda. Uwielbiam słońce i plażowanie od rana.
      • Gość: sylvia22 Re: Wyjazd "w ciemno" Makarska i okolice na połud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 16:27
        Czy villa rossa jest położona blisko głównej drogi? Czy Daleko jest do plaży i
        czy jest widok na morze?
    • Gość: Kali Re: Wyjazd "w ciemno" Makarska i okolice na połud IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.06, 17:28
      Witaj Robot,
      Wiesz ze w tym samym terminie wybieram sie do Cro.
      Bardziej interesuje mnie rejon Trogiru ale nad riwierom Makarska tez sie
      zastanwiam.
      Skad wyjezdzasz?
      pzdr GK
    • Gość: melon Re: Wyjazd "w ciemno" Makarska i okolice na połud IP: *.gwarantgk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 14:31
      polecam Baśka Voda przed makarską
      • foty.foty Re: Wyjazd "w ciemno" Makarska i okolice na połud 07.07.06, 19:24
        jelsi wybieracie sie w licpu lub we wrzesniu to jedzcie w ciemno!!!
        zawsze jest duzo wolnych kwater:)
        po co przeplacac;)
        Tucepi jest sliczne;)
        • Gość: monia Re: Wyjazd "w ciemno" Makarska i okolice na połud IP: 217.153.94.* 10.07.06, 09:32
          a sierpień- jak jest z kwaterami?
          My wybieramy sie 20/8-03/9
          • Gość: Magdzik Re: Wyjazd "w ciemno" Makarska i okolice na połud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 14:55
            Witaj Monia,
            U nas jeśli nie uda się mężowi przełożyć urlopu to też wyjeżdżamy 20/08 i chyba
            do Tucepi :) z 3,5 latkiem. Pozdrawiam
            • Gość: monia Re: Wyjazd "w ciemno" Makarska i okolice na połud IP: 217.153.94.* 11.07.06, 10:27
              A jedziecie w ciemno czy macie cos zarezerwowane?
              My jedziemy pierwszy raz ,sami bez znajomych i troche obawaim się podrozy.
              A czy wy też jedziecie sami?
              • Gość: Magdzik Re: Wyjazd "w ciemno" Makarska i okolice na połud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 14:56
                Witaj !
                Jeśli będziemy jechać 20/08 to pewnie sami, ewentualnie jeszcze znajomi z
                córeczką (5 lat), a jak mojemu mężowi uda się przesunąć urlop to może tydzień
                później ok 27 -31 sierpnia. Mój brat z żoną chcą do nas dołączyć ale wyjeżdzają
                1 września. Nie mamy nic zarezerwowane. Nawet nie wiem czy faktycznie padnie to
                na Tucepi. Chyba po prostu przejadę cała riwierę Makarską i coś wybierzemy na
                miejscu. Korci mnie także dalej - Orebic, ewentualnie bliżej może jakaś wioska
                niedaleko Omiś. Trudno wybrać :) Chyba trzeba po prostu tam jechać i na miejscu
                poczuć klimat.
                • Gość: monia Re: Wyjazd "w ciemno" Makarska i okolice na połud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 20:31
                  witaj madzik a skad jedziecie bo my z wawa jesli jedziecie sami 20.08 to
                  możemy droge do chorwacji pokonac razem pozdrawiam
                  • Gość: Magdzik Re: Wyjazd "w ciemno" Makarska i okolice na połud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 11:18
                    A my z Legionowa! OK. A gdzie planujecie nocować? W jakim jesteście wieku ? My
                    po 29 i synek 3. Pozdrawiam
                    • Gość: monia Re: Wyjazd "w ciemno" Makarska i okolice na połud IP: 217.153.94.* 12.07.06, 13:51
                      my po 33 lata 2 dzieci córcia lat 11, syn 5 lat
    • Gość: atut Re: Wyjazd "w ciemno" Makarska i okolice na połud IP: 212.106.177.* 13.07.06, 11:47
      jadę 7-my raz, 36 km na płd za Makarską, mała miejscowość, super wypoczynek, w
      podanym terminie można jechać w ciemno, we wrześniu ceny od 8 euro/osoba,
      miejscowość nazywa się Podaca
      • Gość: as2008 Re: Wyjazd "w ciemno" Makarska i okolice na połud IP: 83.168.106.* 13.07.06, 21:53
        blismy na makarskiej 2 lata temu we wrzesniu
        z kwatera nie bylo problemu do wyboru do koloru
        mieszkalismy w podgorze
        plaze z drobnymi kamyczkami
        deptak
        a po drugiej str miasta gory :))
        ok 3 h do dubrownika i 1 h do splitu
        • Gość: monia Re: Wyjazd "w ciemno" Makarska i okolice na połud IP: 217.153.94.* 14.07.06, 09:39
          no tak ,ale piszecie o wrześniu a koniec sierpnia( 20/8-3/9) czy nie bedzie
          problemu z kwaterą?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka