pracuj 10.03.07, 21:36 Byłem w Chorwacji w 2005 roku i autostradą dojechałem do Splitu. Ma ktoś informacje jakie są plany na ten rok jeśli chodzi o nowe odcinki autostrad - zarówno w Słowenii, i dalej w Chorwacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
proffet Re: Pytanie o nowe odcinki autostrad 10.03.07, 22:14 W Słoweni na trasie z Mariboru nowych odcinków nie będzie w tym roku. W Chorwacji nowe odcinki przed wakacjami od granicy do Krapiny i od Splitu do Sestanowaca. Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: Pytanie o nowe odcinki autostrad 11.03.07, 09:46 Przepraszam, a czy Słoweńcy wogóle budują coś od Mariboru do Krapiny albo choć do Ptuja? I jeśli tak (nie zauważyłem) to kiedy to ma szansę zostać oddane do użytku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Pytanie o nowe odcinki autostrad IP: *.stella.net.pl 11.03.07, 10:16 Jesienią ubieglego roku można było podjechać kawałek za Split będącą w budowie dalszą częścią A1 (wskazania kierunkowe: Makarska). Ale jadąc tamtędy trzeba się pilnować, by się nie dać wpuścić w góry, bo kierunek Makarska w sumie prowadzi do... Mostaru, i powrót na Jadrankę może być kłopotliwy i czasochłonny. Nie wiem, co się od tej pory zmieniło jeśli chodzi o długość udostępnionego szlaku A1 w kierunku południowym, ale możesz to sobie, jak to się ladnie mówi, monitorować na stronach Hrvatskego Automobilklubu (tu ją w miarę na bieżąco publikowane newsy dotyczące nowych inwestycji drogowych bądź wyłączeń z ruchu jakich tam kawałków dróg) oraz u samego źródła, czyli na stronie Hrvatska Autoceste. Sądzę, że - co jest już tam tradycją - kolejny znaczący odcinek autostrady zostanie udostępniony komercyjnie przez sezonem, czyli w maju-czerwcu www.hak.hr/cpage.aspx?page=thak.html www.hac.hr/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Pytanie o nowe odcinki autostrad IP: *.telpol.net.pl 11.03.07, 15:50 A jak wygląda sprawa tunelo na A1? Odpowiedz Link Zgłoś
proffet Re: Pytanie o nowe odcinki autostrad 11.03.07, 11:10 Za 5-7 lat może coś będzie z Mariboru do Krapiny. Oto dowód: www.uradni-list.si/priloge/RS_-2004-050-02300-OB~P003-0000.PDF Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: Pytanie o nowe odcinki autostrad 11.03.07, 14:11 Coś mi się to nie chce otworzyć... A ten termin to jakby rodem z Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
proffet Re: Pytanie o nowe odcinki autostrad 11.03.07, 16:32 Otwiera się choć trzeba czasem odswieżyć ale w przypadku tego odcinka jak najbardziej terminy prawdziwe z Ptuj do granicy po 2013 roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Pytanie o nowe odcinki autostrad IP: *.adsl.net.t-com.hr 11.03.07, 21:08 Witam, nie ma puszczonych nowych odcinkow autostrady w Chorwacji, awszystkie Slowenskie konczo sie 30 km przed granica z Chorwacja. Odpowiedz Link Zgłoś