Dodaj do ulubionych

Pytanie o nowe odcinki autostrad

10.03.07, 21:36
Byłem w Chorwacji w 2005 roku i autostradą dojechałem do Splitu.
Ma ktoś informacje jakie są plany na ten rok jeśli chodzi o nowe odcinki
autostrad - zarówno w Słowenii, i dalej w Chorwacji?
Obserwuj wątek
    • proffet Re: Pytanie o nowe odcinki autostrad 10.03.07, 22:14
      W Słoweni na trasie z Mariboru nowych odcinków nie będzie w tym roku. W
      Chorwacji nowe odcinki przed wakacjami od granicy do Krapiny i od Splitu do
      Sestanowaca.
      • chaladia Re: Pytanie o nowe odcinki autostrad 11.03.07, 09:46
        Przepraszam, a czy Słoweńcy wogóle budują coś od Mariboru do Krapiny albo choć
        do Ptuja?
        I jeśli tak (nie zauważyłem) to kiedy to ma szansę zostać oddane do użytku?
        • Gość: tom Re: Pytanie o nowe odcinki autostrad IP: *.stella.net.pl 11.03.07, 10:16
          Jesienią ubieglego roku można było podjechać kawałek za Split będącą w budowie
          dalszą częścią A1 (wskazania kierunkowe: Makarska). Ale jadąc tamtędy trzeba się
          pilnować, by się nie dać wpuścić w góry, bo kierunek Makarska w sumie prowadzi
          do... Mostaru, i powrót na Jadrankę może być kłopotliwy i czasochłonny. Nie
          wiem, co się od tej pory zmieniło jeśli chodzi o długość udostępnionego szlaku
          A1 w kierunku południowym, ale możesz to sobie, jak to się ladnie mówi,
          monitorować na stronach Hrvatskego Automobilklubu (tu ją w miarę na bieżąco
          publikowane newsy dotyczące nowych inwestycji drogowych bądź wyłączeń z ruchu
          jakich tam kawałków dróg) oraz u samego źródła, czyli na stronie Hrvatska
          Autoceste. Sądzę, że - co jest już tam tradycją - kolejny znaczący odcinek
          autostrady zostanie udostępniony komercyjnie przez sezonem, czyli w maju-czerwcu

www.hak.hr/cpage.aspx?page=thak.html
          www.hac.hr/
          • Gość: Grzegorz Re: Pytanie o nowe odcinki autostrad IP: *.telpol.net.pl 11.03.07, 15:50
            A jak wygląda sprawa tunelo na A1?
        • proffet Re: Pytanie o nowe odcinki autostrad 11.03.07, 11:10
          Za 5-7 lat może coś będzie z Mariboru do Krapiny. Oto dowód:
          www.uradni-list.si/priloge/RS_-2004-050-02300-OB~P003-0000.PDF
          • chaladia Re: Pytanie o nowe odcinki autostrad 11.03.07, 14:11
            Coś mi się to nie chce otworzyć...
            A ten termin to jakby rodem z Polski...
            • proffet Re: Pytanie o nowe odcinki autostrad 11.03.07, 16:32
              Otwiera się choć trzeba czasem odswieżyć ale w przypadku tego odcinka jak
              najbardziej terminy prawdziwe z Ptuj do granicy po 2013 roku
    • Gość: Beata Re: Pytanie o nowe odcinki autostrad IP: *.adsl.net.t-com.hr 11.03.07, 21:08
      Witam, nie ma puszczonych nowych odcinkow autostrady w Chorwacji, awszystkie
      Slowenskie konczo sie 30 km przed granica z Chorwacja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka