Dodaj do ulubionych

Czarnogóra przez Serbię czy Chorwację

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 19:32
Wybieram się do Budvy i nie wiem którą trasę wybrać. Która wg Was jest lepsza?
W sumie przez chorwacje mam prawie cały czas autostrade a przez Serbie tlyko
za Belgrad.
Dzięki za pomoc
Obserwuj wątek
    • agratank Re: Czarnogóra przez Serbię czy Chorwację 23.06.07, 21:42
      W zeszłym roku jechałem do Ulcija przez Serbię , droga jest górzysta i trudna,
      mnóstwo robót drogowych, wyjechałem w piątek o 5.00 spałem w kraliewie 23.30
      przejechałem w pierwszy dzień 980km rano wczesna pobudka i 06.30 już
      podróżowałem w drugim dniu zboczyłem by zwiedzić kanion rzeki Tary, piękny.
      Na miejscu byłem o 19.00 - 1650 km względna droga jest tylko do Novego Sadu
      dalej to wspaniała przygoda.
      • Gość: gtw Re: Czarnogóra przez Serbię czy Chorwację IP: *.109.64-86.rev.gaoland.net 24.06.07, 00:59
        Do Belgradu masz częściiowo autostradę. Potem do Cacaka droga jest niezła, Za
        Uzicami na odcinku kilkunast km remont, za projepolie spro seprentyn i
        podjazdów. Ogolnie dość cięzko, ale da się przejechać. Wariant chorwacki to
        momo wszstko jadranska magistrala od Splitu czyli ok. 300 km ciężka drogą do
        Budvy...
        • Gość: Krolic Re: Czarnogóra przez Serbię czy Chorwację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 11:36
          Ale jednak na autostradzie chorwackiej się grzeje ostro. Myslicie, że wybór
          Chorwacki jest lepszy?
          • agratank Re: Czarnogóra przez Serbię czy Chorwację 24.06.07, 12:13
            To zależy co kto chce osiągnąć ,czy szybko dojechać na miejsce ,czy spokojnie
            podróżować sycąc się widokiem ,smakiem i klimatem właściwym dla danego regionu.
            Autostrada jest trochę taka bezduszna.
            Samemu trzeba zdecydować.
            • Gość: Krolic Re: Czarnogóra przez Serbię czy Chorwację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 15:17
              Mi bardziej zależy na szybkim dojechaniu, bo widoki będę miał na miejscu.

Dzięki za pomoc...
              • Gość: gtw Re: Czarnogóra przez Serbię czy Chorwację IP: *.gprspla.plusgsm.pl 24.06.07, 16:39
                na autostradzie chorwackiej wbrew pozorom nie grzeje się ostro - sporo
                ograniczeń prędkości, remonty i korki w sezonie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka