Gość: anka IP: *.acn.pl 29.06.03, 19:25 Znacie miejsce w Warszawie gdzie można nauczyć się chorwackiego? Albo osobę? (indywidualne lekcje) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Danusia Re: język chorwacki IP: *.net.hinet.hr 08.07.03, 11:33 Mam w Warszawie przyjaciolke, ktora jest Chorwatka. Wyszla za maz za Polaka i chetnie by Cie uczyla chorwackiego. Napisz do niej na adres: sniezka_m@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: język chorwacki IP: *.acn.pl 08.07.03, 18:22 Bardzo, bardzo dziękuję!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo Re: język chorwacki IP: 212.244.69.* 24.07.03, 19:55 Moja siostra studiuje na UW kroastyke. Kontakt mbmm@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Re: język chorwacki IP: *.dial.kolumbus.fi 25.07.03, 13:44 Danusiu, a czy również ja mógłbym się zwrócić do Twojej chorwackiej przyjaciółki z zapytaniem o możliwość brania u niej lekcji języka? Pozdrawiam irek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: język chorwacki IP: *.acn.pl 25.07.03, 22:28 to może ja zapytam u źródła w poniedziałek (już się uczę!) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Re: język chorwacki IP: *.dial.kolumbus.fi 29.07.03, 10:28 Aniu! Rozumiem, że już korzystasz z usług Chorwatki, o której mowa na forum? Czy mógłbym prosić o Twoją w miarę obiektywną ocenę zajęć i talentu pedagogicznego tej osoby. Zrozum mnie właściwie: jestem jak najbardziej daleki od poddawania w wątpliwość jej kompetencji. Po prostu z własnego doświadczenia wiem, że native speaker nie oznacza automatycznie dobrego nauczyciela (pomyśl tylko, każdy z nas zna wyśmienicie polski, ale nie każdy potrafiłby go nauczać) i chciałbym uniknąć ewentualnych rozczarowań. Jeśli z jakichś względów nie chciałabyś upubliczniać swoich opinii, możesz napisać do mnie na priva: fordit@gazeta.pl Serdecznie pozdrawiam, życząc sukcesów w zgłębianiu tego pięknego języka! irek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danusia Re: język chorwacki IP: *.net.hinet.hr 28.07.03, 07:36 Wszyscy, ktorzy sa zainteresowani j.chorwackim, moga sie bezposrednio zglaszac do Sniezany na jej adres e-mailowy (sniezka_m@yahoo.com) , od niej oczywiscie dostana i nr telefonu i dalsze informacje jak zorganizowac nauke. Pozdrawiam, Danusia Odpowiedz Link Zgłoś
klient_krakow Re: język chorwacki 28.07.03, 11:18 Z ciekawości tylko spytam; chcecie się uczyć na potrzeby wyjazdu turystycznego czy "poważniej"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolek Re: język chorwacki IP: 213.17.131.* 28.07.03, 17:41 A ja bym chcial sie uczyc w Krakowie - nie jezyka literackiego, tylko takiego do swobodnej komunikacji. Moze ktos mi poleci jakas osobke? Tolek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znowu anka Re: język chorwacki IP: *.acn.pl 28.07.03, 22:19 na rynku polskim nic nie ma do nauki chorwackiego poza "Rozmówkami" i minisłownikiem, za to można sprowadzić materiały do samodzielnej nauki z Niemiec, Wlk.Brytanii lub USA za pośrednictwem księgarni internetowej omnibus (www.omnibus.com.pl) Chyba z kasetami. Mogą też pośredniczyć w przesłaniu książek z Chorwacji (beletrystyka itp) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: język chorwacki IP: *.acn.pl 28.07.03, 20:06 ja chcę "poważniej", skoro już się za to zabierać, to z rozmachem. Poza tym mam dosyć zim w Polsce, najchętniej przeprowadziłabym się na całe życie do Trogiru, albo na Hvar, albo nawet na Istrię. Zaczęłam od języka. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: język chorwacki IP: *.acn.pl 28.07.03, 20:09 zapomniałam napisać najważniejszej rzeczy: zostałam upoważniona przez Snieżjanę do podania numeru telefonu dla tych, którzy chcą uczyć się chorwackiego w Warszawie: 813 32 96 Odpowiedz Link Zgłoś