Dodaj do ulubionych

Wakacje w Saturn

IP: *.internetia.net.pl 25.06.12, 18:48
Witam.
W tym roku pora na Rumunie> bylem kilka razy w Bulgarii i jestem ciekaw czy te dwa kraje roznia sie miedzy soba jesli chodzi o warunki w miejscowosciach turystycznych. Znalazlem ofety w neckermannie w miejscowosci Saturn. Ktoś może tam był? Może znacie hotele Sirena, Hora, albo Balada? W tym ostatnim jest Aqua Park. Chetnie poznalbym jakies opinie, w ogole jestm ciekaw wszelkich informacji nt wybrzeza rumunskiego
Obserwuj wątek
    • Gość: turysta Re: Wakacje w Saturn IP: *.sileman.net.pl 05.07.12, 20:56
      Nikt nie był ?>!
      • Gość: jaszczur Re: Wakacje w Saturn IP: *.118.158.88.radiocom.ro 08.07.12, 19:01
        Obecnie Jestem w Braszowie . Za dwa dni melduję się w hotelu Hora&Sirena. Jak będę miał dostęp do internetu dam znać co i jak.
        • Gość: marcin Re: Wakacje w Saturn IP: *.internetia.net.pl 10.07.12, 17:33
          Jaszczur: trzymam Cie za słowo, własnie o tych hotelach mysle, wiec bardzo mi zalezy na Twojej opini. Jesli nie bedziesz mial mozliwosci pisania z Rumunii to napisz kilka zdan po powrocie.
          • Gość: jaszczur Re: Wakacje w Saturn IP: 78.97.62.* 10.07.12, 19:48
            Właśnie się zameldowałem. Pokój czysty , łazienka trochę gorzej. W łazience prysznic i suszarka. W pokoju sejf , TV, lodówka i balkon( nasz z widokiem na morze). Aqua park Ballada to basen o nieregularnych kształtach z nieczynnym barem pośrodku. Tyle pierwszych wrażeń . Internet działa jak kierunkowskaz- raz działa ,raz nie.
            Jeszcze się odezwę.
            P/S
            Pierwsze wrażenie- warto było.
            • Gość: PawelJ Re: Wakacje w Saturn IP: *.aquael-bis.pl 11.07.12, 10:03
              jaszczur. A w którym dokładnie jesteś? w Sirena czy w Hora ja 23.07 melduje się w Hora i trochę mnie tylko ten bar na basenie zmartwił ;)
              • Gość: jaszczur Re: Wakacje w Saturn IP: 78.97.62.* 11.07.12, 22:56
                Witam zainteresowanych.
                Minął nasz pierwszy pełny dzień w Hotelu Sirena. Trzy identyczne hotele Hora .Sirena i Ballada stoją obok siebie w mniej więcej trójkącie. Pomiędzy nimi jest basen , należący do B. lecz przy meldunku otrzymaliśmy karty wejściowe. Basen nazywa się dumnie aqua parkiem lecz jest zwykłym basenem. Do plaży jest kilka kroków, piasek z mieszanką muszelek i kamyków, zejście do wody łagodne. Hotel S. z zewnątrz wygląda najlepiej , ponieważ jest po remoncie. Pokoje po remoncie z wyposażeniem jak w poprzednim poscie- meble nowe , łazienka pozostawia wiele do życzenia. Goście hotelowi to w 95% miejscowi pozostałe 5% Polacy.
                • Gość: marcin Re: Wakacje w Saturn IP: *.internetia.net.pl 12.07.12, 08:19
                  Witam Jaszczur, zastanawiam sie nad wykupem hotelu ze sniadaniem bo wydaje mi sie ze doplacanie 100 zl dziennie za obiadokolacje dl a 2 osob to troche duzo. Orientujesz sie moze jak jest z jedzeniem w restauracjach. Wczesniej bylem w Bulgarii i wiem ze jest tam taniej niz u nas.
                  • Gość: jaszczur Re: Wakacje w Saturn IP: 78.97.62.* 13.07.12, 22:00
                    W okolicach hotelu Saturn za dwudaniowy obiad z piwem/colą dla dwóch osób w zależności od knajpy płacę od 50 do 80 lei/zł. Jem to na co mam ochotę , a nie to co podadzą w hotelu. poza tym spacerek po kolacji dobrze robi.
                    • Gość: grazka Re: Wakacje w Saturn IP: *.internetia.net.pl 14.07.12, 10:47
                      skoro jest jeden basen na 3 hotele to pewnie jest walka o lezaki? na plazy jest miejsce gdzie mozna sie polozyc nie wykupujac parasola? czy tak jak w bulgarii ze miejsce jest tylko przy samej wodzie gdzie kazdy ci depcze po reczniku albo 20 m od morza?
                      • Gość: jaszczur Re: Wakacje w Saturn IP: 78.97.62.* 14.07.12, 21:34
                        Tu z basenem sytuacja jest oryginalna. Basen jest pomiędzy trzema hotelami , teoretycznie należy do Hotelu Balada jednak wstęp na basen jest płatny i kosztuje 19 lei/zł. Goście Neckermanna dostają przy meldunku bilety wstępu i wchodzą za darmo , reszta płaci. Dlatego na basenie jest "luźno" tzn. o każdej porze dnia znajdzie się wolny leżak (niekoniecznie z parasolką).
                        Jeśli chodzi o plażę jest szeroka, parasole i leżaki do wynajęcia znajdują się bezpośrednio przy morzu , w dalszej części oraz pomiędzy strefami płatnymi można leżakować na własnym sprzęcie.
                        • Gość: PawelJ Re: Wakacje w Saturn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.12, 10:39
                          jaszczur. Napisz proszę jak wygląda sytuacja z parkowaniem samochodów. Czy są miejsca bez problemu? Czy trzeba o nie walczyć? A może goście nekermana są jakoś uprzywilejowani ?;)
                          Już nie mogę się doczekać przyszłego tygodnia jak tam się zamelduję ;)
                          • Gość: PawelJ Re: Wakacje w Saturn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.12, 11:09
                            i jeszcze jedno pytanko...jak wygląda dostęp do bankomatów w pobliżu hotelu...czy wystarczy tylko trochę EUR "na wszelki wypadek" i korzystanie z karty...czy lepiej wziąć trochę więcej i wymieniać w kantorach??
                        • Gość: Arek Re: Wakacje w Saturn IP: *.ronus.pl 15.07.12, 18:20
                          Cześć Jaszczur . Napisz proszę jak wygląda wyżywienie w hotelu. Poza hotelem znamy knajpki rumuńskie ;)
                          • Gość: jaszczur Re: Wakacje w Saturn IP: 78.97.62.* 15.07.12, 22:54
                            Przed hotelem jest parking(niby strzeżony) 11lei/doba- dla Neckermanna darmo. Z miejscem jest różnie - parkuje się na chodnikach, trawnikach i wszędzie gdzie się da, nawet jak są wolne miejsca to stoją na nich plastikowe skrzynki(niby rezerwacja) i parkingowy chciałby zarobić € lub $. Wyjeżdżałem trzy razy i zawsze znalazłem coś "wolnego" , inni też dają radę.
                            Co do bankomatów- w pobliżu hotelu nie widziałem , ale nie rozglądałem się szczególnie, za to w centrum Mangali w promieniu dwóch skrzyżowań jest ich kilka lub nawet kilkanaście. Trudniej tu o kantor(chociaż są) niż o bankomat.
                            Posiłki: mam wykupione śniadania(chwała że tylko) i są bardzo ubogie- brak sera , jogurtów , owoców, czarnej herbaty, bułek, słodkości - praktycznie wszystkiego. Śniadanie składa się z jednego rodzaju pieczywa, masła, miejscowej wędliny, białego twarogu, dwóch warzyw(pomidor, ogórek , krojona kapusta itp.), parówek lub kiełbasy na ciepło, ciepłego mleka , płatków i dżemu. Przez pięć dni jak tu jestem raz była jajecznica , raz jajka na twardo i coś pieczonego w cieście naleśnikowym- chyba cukinia- całkiem dobre. Do picia jest słabej jakości kawa , woda i dwa rodzaje ziół, nie ma herbaty i "soków" .
                            Ze śniadaniem są jeszcze dwa problemy: po pierwsze jest w godzinach 7:30-9:00 i ani minuty dłużej, po drugie jak się skończy np. jajecznica o 8:40 to już nikt jej nie dołoży. Kto
                            pierwszy ten lepszy.
                            Ale nie dla śniadań tu przyjechałem:-))) Wchodzę na śniadanie o 8:50 , patrzę co było, zjadam resztki martadeli i dżem, popijam wodą i lecę na plażę - po to tu jestem.
                            • Gość: Arek Re: Wakacje w Saturn IP: *.ronus.pl 16.07.12, 18:57
                              Serdecznie dziękuję za opis.
                              • Gość: PawelJ Re: Wakacje w Saturn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.12, 21:44
                                jaszczur. DZIĘKI ZA WSZYSTKIE INFO!!!!
                                • Gość: marcin Re: Wakacje w Saturn IP: *.internetia.net.pl 16.07.12, 22:50
                                  wlasnie dzis wykupilem wczasy. w Saturnie bedziemy od 05.08. wybiera sie tam ktos w tym terminie?
                                  • Gość: PawelJ Re: Wakacje w Saturn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.12, 23:38
                                    Ja właśnie wtedy wracam do 3miasta ;(
                                    • Gość: jaszczur Re: Wakacje w Saturn IP: 78.97.62.* 17.07.12, 17:08
                                      Jeśli chodzi o kantor , to jest 200 metrów od hotelu, przy deptaku naprzeciwko cukierni. Jest mało widoczny , bo to mała , biała budka. Wczorajszy kurs €-4.41 , $-3.61.
                                      Ja jutro z rana opuszczam hotel i powrót do domu, przez pięć dni zwiedzać będziemy północną Rumunię.
                                      • Gość: Robert Re: Wakacje w Saturn IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.12, 17:07
                                        Drogi Jaszczurze, mam do Ciebie pytanie z innej bajki a mianowicie czy widziales w Saturnie jakis wedkarzy co lowili z brzegu? Bede od polowy sierpnia z rodzinka i napewno nie bede lezal na plazy bo to dla mnie zabojstwo. Chce zabrac wiec ze soba drobny sprzecik ): Pozdrawiam
                                        • Gość: jaszczur Re: Wakacje w Saturn IP: 109.97.16.* 19.07.12, 19:01
                                          Widziałem i to na dwa sposoby. Po pierwsze- niedaleko hotelu (ale i w innych miejscach) są falochrony usypane z betonu i na nich siedzieli ludzie "mocząc kije w morzu". Po drugie za hotelem Sirena (pomiędzy Saturnem a Venus) wzdłuż plaży biegnie droga , a po jej drugiej stronie jest "jezioro" nad którym również wędkowano.
    • Gość: fino Re: Wakacje w Saturn IP: *.in.net.pl 10.08.12, 11:06
      hej, napiszcie proszę jak po powrocie z hoteli Hora, Sirena i Balada - jakieś świeże informacje ? czy z tym jedzeniem faktycznie jest tak źle ? a obiadokolacje jak wyglądają ? jaką walutę tam wziąć ? jaka pogoda jest teraz ? mamy zamiar jechać po 20 sierpnia.
      Jak droga ? czy jechaliście cały czas czy z przerwami ? wyruszamy z małopolski, jaką trasą jechać, bo jedziemy z 4-latkiem ?
      Z góry dzięki
      • Gość: marcin Re: Wakacje w Saturn IP: 78.97.61.* 10.08.12, 17:52
        jestem wlasnie w Sirenie. Jedzenie to faktycznie porazka. Mam dzieki Bogu tylko sniadania. Ciezko jest sie najesc. Dzis Polacy sie zbuntowali bo o 8.30 nie bylo co jesc, zrobilismy mala jazde i nagle wszystko sie znalazlo, jajecznica, pomidory, pomarancze. Obsluga tylko czeka zeby zaczac sprzatac i ani mysla zeby po 8 mej dos doniesc. Zobaczymy jak bedzie jutro. Wiem za zaraz jade do sklepu zeby kupic mleko i platki dla syna bo jak wlalem to ich cos to kawy to zrobil sie kefir a jak zwrocilem m na to uwage to byli w szoku o co mi chodzi, przeciez jest mleko. plaza nie powala, w bulgarii byl idealny piasek a tu jst mieszanka piasku z muszlami i w dodatku nikt plazy nie sprzata. za to fajny jest ten ich " aquapark" . To jest zwykly basen ale bardzo przyjemny. generalnie jest to miejsce spokojne dla osob chcacych odpoczac, mlodzi bed asie tunudzic. na dobra sprawe nie ma nawet gdzie pieniazka wydac, ale to duzy plus:) .problrm jest z bankomatem bo najblizszy jest ok 2 km wiec warto jest gdzies wczesniej wybrac kaske albo ewentualnie podjechach samochodem. 2 km od hotelu jest tez lidl ale slabo zaopatrzony. jesli masz jakis pytania to pisz jestem tu do niedzieli
        • Gość: PawelJ Re: Wakacje w Saturn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.12, 23:36
          bankomat masz w hotelu Hora ;)
      • Gość: Arek Re: Wakacje w Saturn IP: *.ronus.pl 10.08.12, 20:36
        Jedziemy 25 sierpnia z okolic Wrocławia. Rumunię znamy jak własną kieszeń, kilkadziesiąt hoteli ale nigdy nie byliśmy na wczasach . Mamy wspaniałe wspomnienia, uprzejmi Rumuni świetne jedzenie w hotelach a tu takie wypowiedzi o hotelu Sirena . Trudno raz się żyje wczasy opłacone więc jedziemy!!!! Zobaczymy, napiszemy. Pozdrawiam.
        • Gość: marcin Re: Wakacje w Saturn IP: 78.97.61.* 11.08.12, 07:35
          musze przyznac ze po wczorajszej akcji dzis sniadanie bylo ok, moze wiec tylko raz na jakis czas potrzebuja kilku slow na zachete
          • Gość: Arek Re: Wakacje w Saturn IP: *.ronus.pl 13.08.12, 10:15
            Widzę że piszecie więc macie tam neta. Czy jest w pokoju ? Jeśli nie to gdzie można złapać ;)
            • Gość: marcin Re: Wakacje w Saturn IP: *.internetia.net.pl 13.08.12, 10:43
              juz jestesmy w domu-rekord trasy- 20 godz. doWroclawia net byl w pokoju, nieraz bylo trzeba troche poszukac sieci ale zawsze znakazlo sie te dwie kreski zeby otworzyc stronke.
              • Gość: fino Re: Wakacje w Saturn IP: 80.85.225.* 13.08.12, 13:26
                Marcinie, jaką trasą jechałeś ? my jedziemy z Krakowa. Jak najszybciej dojechać do celu ? opisz drogi itp.
                • Gość: marcin Re: Wakacje w Saturn IP: *.internetia.net.pl 13.08.12, 15:50
                  przejscie w Jurgowie - Poprad - Roznava - Kral (tu jest 5km odcinek platny ale jak przejedziesz przez miejscowosc Tornala to go ominiesz) - Miskolc - Debrecen (wzdłuż autostrady dorga 35) - Oradea - droga E60, autostrada A3 - dalej e60 prze Sighisoara - Brasov - Bukareszt - A2 do Constanty i Saturn. Przygotuj sie na 11 Leja oplaty za most na A2 (miej gotowke) no i oczywiscie winiete rumunska 8euro/miesiac lub 4 euro na tydzien - lepiej kup bo wracajac zatrzymala mnie policja ale nawet nie zagladali w papiery tylko sprawdzili w systemie czy mam winiete. Jezdzilem kilkoma wariantami i wg mnie ten jest najszybszy - ma najlepsze drogi i przy okazji mozna tez poogladac widoki. Jesli masz czas to jedzi prze Sibiu o przejedz sie trasa 7c - niezapomniane widoki.
      • Gość: paweł i renata Re: Wakacje w Saturn IP: *.play-internet.pl 13.08.12, 19:47
        witam my również jedziemy z dziecmi do balady 27 sierpnia pewnie się spotkamy nasz syn ma również 4 latka napisz kiedy wyjerzdzacie podaje mail duussiiaa@gmail.com
        • Gość: PAWEL I RENATA Re: Wakacje w Saturn IP: *.play-internet.pl 18.02.13, 10:23
          WITAM BYLIŚMY W TAMTYM ROKU W SATURN HOTEL BALADA 28 08 DO 11 09 BYŁO SUPER BASEN DLA KLIJENTÓW NACERMANA GRATIS POKOJE CZYSTE NOWE MEBLE CODZIENNIE SPRZATANE CO 4 DNI POŚCIEL CODZIENNIE RĘCZNIKI TYLKO ŁAZIENNKI Z POPRZEDNIEJ EPOKI ALE ZA TAK MAŁE PIENIĄDZE WSZYSTKIEGO NIE MOŻNA OCZEKIWAC ALE NIE MA TRAGEDI MOJA RODZINA JEST 4 OSOBOWA DLATEGO WYBRAŁEM TEN TERMIN BO JEST POPROSTU BARDZO TANIO A I TAK JEST CIEPLEJ JAK NAD NASZYM BAŁTYKIEM .JEDZENIA BYŁ DUŻO SZWECKI STÓŁ NA CIEPŁO I NA ZIMNO CAŁY CZAS TOSAMO ALE SMACZNE JEŚLI BYŁEM POMOCNY TO MI BARDZO MIŁO POZDRAWIAM I MIŁEGO WYPOCZYNKU
    • Gość: Marcin Zbieramy ekipę na Balade 2014 :) piszcie! IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.14, 20:34
      Jak w temacie , w sumie warunki w tym hotelu są ciężkie ale cena kusi :)
      w 4 osoby zwojowaliśmy wiele więc w więcej osób będzie elegancko.

Jesteśmy z Warszawy planujemy wyjazd pod koniec sierpnia ... Kto jedzie albo ma ochotę niech pisze.

Paczkocc@op.pl
      • Gość: Majka Re: Zbieramy ekipę na Balade 2014 :) piszcie! IP: *.nstream.pl 26.07.14, 13:32
        Hejka, jedziecie z rodzinami?? tzn z dziećmi ??
        • Gość: Kasia Re: Zbieramy ekipę na Balade 2014 :) piszcie! IP: *.ip.netia.com.pl 28.07.14, 15:24
          Ja wybieram się z dziećmi od 24.08 do Hory więc może się spotkamy
          • majagrzesiek Re: Zbieramy ekipę na Balade 2014 :) piszcie! 28.07.14, 16:02
            My jesteśmy z dziećmi ( 9 i 10 Lat), od 23 w hotelu Balad,

Może ktoś kto tam był, może polecić jakieś fajne knajpki na obiad albo atrakcje jakie warto tam zobaczyć.

I jeżeli macie jakieś informacje jak jest z internetem w hotelu Balada ?? ( niestety muszę troszkę pracować na urlopie )
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka