Gość: chemik IP: 128.246.9.* 28.08.07, 12:20 Czy ktoś płynął promem linii Jardalinija na trasie Split-Korcula? Czy może ewentualnie lepiej jechać autem lądem przez Orebic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JJ Re: Prom Split-Korcula IP: *.streamcn.pl 28.08.07, 13:39 Myślę ,że to kwestia kosztów , bo na pewno wygoda wielka , pokonanie odległości nocą bez zmęczenia. Z plazy w Orebiczu widzę że Jadrolinia wpływa na Korczulę między 12i13. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemik Re: Prom Split-Korcula IP: 128.246.9.* 28.08.07, 14:04 Koszt to 44 EUR za auto i 12 EUR/os w jedną stronę i możliwość wykupienia biletu w Polsce. Chodziło mi też o transę Split-Korcula przy pokonywaniu jej autem. Jak długo się jedzie i jaka jest droga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Prom Split-Korcula IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.07, 10:12 Jest tylko jeden problem. Płynełam promem w lipcu i lepiej od razu wymieńcie sobie euro na kuny. Bo za bilety na prom można zapłacić tylko kartą płatniczą lub w kunach a przelicznik w splicie przy przeprawie mają straszny. chyba było to 7 kun za euro (w innych miejcach można było wymienić nawet za 7,25) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Prom Split-Korcula IP: *.streamcn.pl 28.08.07, 14:53 Nie jestem kierowca więc będzie lepiej jesli oni odpowiedząale ja gdyby była taka możliwość rozważałabym to poważnie przynajmniej w jedną stronę a w druggą ze zwiedzaniem Plitvickich i noclegiem.Droga do Orebicza jest urokliwa i dlatego w jedna stronę można ja przejechać ale w jedną wybralabym jadrolinie.Piszę ę opinię jako osoba podrozujaca autokarem lub samolotem więc moje spojrzenie jest inne niż jadących samochodem, bo to tez zalezy jaki samochod ,ilu i czy do swiadczonyck kierowcow , wiec nie da się tak jednoznacznie poradzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemik Re: Prom Split-Korcula IP: 128.246.9.* 28.08.07, 15:03 i chyba tak zrobię - do Korculi jadrolinija a z powrotem autem przez półwysep. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Prom Split-Korcula IP: *.streamcn.pl 28.08.07, 15:12 Uważam ze bardzo dobra decyzja , myślę ze tylko finanse mogą być ograniczeniem. To absolutnie komfortowa podroz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prom Split-Korcula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 22:32 Jeśli nie jesteś doświadczonym kierowcą to tylko prom .Trasa do orebica może i urokliwa ,ale wymagająca stale napiętej uwagi i mocnych nerwów.Zjednej strony przepaść i w dole morze ,a z drugiej skały .Jeśli będziesz miał pecha i przed tobą będzie jechal samochd z przyczepą albo autobus ,to będziesz się wlókł od Splitu do Orebica nawet 5 godzin.Suma sumarum koszt benzyny i promu -wyjdzie prawo to samo.żYczliwi powiedzą ci więcej na www.cro.pl .pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś