Dodaj do ulubionych

Brela 2009

01.10.08, 14:14
Znalazłam namiary na fajną kwaterę w Breli typu 2+2, z aneksem, 50 m od morza,
wszystko OK. Cena 60E w lipcu za dzień za cały apartman. Czekam na wasze
opinie - dużo czy w sam raz? Jazda w ciemno odpada, chociaż wiem, że pewnie
coś bym utargowała albo znalazła taniej. Ale opcja wędrówki po 20 godz
podróży...(Dzięki za wszelkie opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: hepik Re: Brela 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 16:29
      Cena dobra,znaczy w normie.Istotna jeszcze czy jest klimatyzacja w tej cenie...to żaden zbytek a raczej konieczność.I czy opłata klimatyczna w cenie...poza tym w necie wszystkiego nie zobaczysz czyli jeszcze można szukać kogoś ,kto tam konkretnie w danym apartamencie był.
      • Gość: krzywagrzywka Re: Brela 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.08, 14:58
        byłam w Breli we wrześniu -od 1 do 14, płaciłam 70 euro za apartament 2+2 plus
        kuchnia, tv i 2 łazienki, i z tego co wypytywalam napotkanych Polaków to taki
        standard cenowy. Klimatyzacja bardzo przydatna rzecz, najlepiej tez wziąć pokój
        na parterze- widzialam ze na wyższych piętrach zawieszano nawet prześcieradła
        dla ochłody.
        Apartament w którym mieszkalam nie byl jakis super nowoczesny, raczej wczesne
        lata 90:)no i łóżka polecam sprawdzić- my mieliśmy dość mocno zużyte-sprężyny
        wbijały się nieco w boczki, ale nic nie jest ważne kiedy jest się w tak pięknym
        miejscu na ziemi:))))
        Jechaliśmy w ciemno, chodzilismy od willi do wilii i pytalismy o noclegi. Nie
        bylo z tym problemów we wrzensiu.
        życzę udanego wyjazdu!!!!
        • Gość: tom Re: Brela 2009 IP: *.stella.net.pl 23.10.08, 20:01
          ...jeśli już była prośba o wszelkie opinie, to dlaczego nie miałbym wyrazic
          swojej...?
          Otóż, jeśli można, uważam cenę 60 € za apartman w szczycie sezonu za cenę
          zawyżoną, a 70 € na początku września za nieporozumienie, i to grube. To,
          naturalnie, moja osobista ocena. W tym samym czasie w miejscach znacznie od
          Breli sympatyczniejszych, pozwalających naprawdę wypocząć, można było wynająć
          2-pokojowy apartman poniżej 30 € (Mala Duba pod Zivogosce - polecam, całkiem
          fajna, klimaciarska dziura z sympatycznymi mini-plażami, nieomal prywatnymi, bez
          ludzi nieomal, z sympatycznym, czystymm żwirkiem, a nawet z niekrępującą plażą
          naturystyczną dla miłośników tej formy spędzania czasu nad morzem) lub 25 €
          (Orebic na płw. Peljesac, kwaterka wyposażona wprawdzie w jedną łazienkę, ale za
          to z dwoma lodówkami, 4 miejscami do spania, odległa od morza o jakieś 50
          kroków; jakby coś - służę namiarami). Byliśmy w tych dwu miejscach akurat we
          wrześniu, kończąc urlop kilkudniowym pobytem w Grebasticy, skąd startowaliśmy w
          drogę powrotną do Polski. Aby nie było niejasności: Brelę znam, ale za nic w
          świecie nie spędziłbym tam urlopu. To takie skrzyżowanie Sopotu z Zakopanem -
          tłoczno, ciasno, drogo. Nie przeczę - może się podobać, jak ktoś preferuje taki
          rodzaj wypoczynku. Tyle, że miejscowości w podobnym stylu, ale znacznie tańszych
          i mniej tłocznych jest na tym odcinku wybrzeża aż nadto. Że wspomnę takie
          spokojne miejsca jak np. Promajna, Nemira, Podgora, Igrane, Drasnice, Pisak,
          nawet Podgora. Brela przypomina mi charakterem raczej Makarską czy Vodice niż
          spokojne miejsca do wypoczynku. Ale, powtarzam, są ludzie, którzy w takich
          miejscach czują się znakomicie, i dla nich na liście urlopowych priorytetów
          spokój, czyste morze, wyciszenie nie są umieszczone zbyt wysoko. Na pewno można
          tu łatwo puścić sporą kasę, wyszaleć się po lokalach - jeśli to jest dla kogoś
          najlepszy sposób na wypoczynek. Łącznie z korzystaniem z parkingu wyciętym w
          skalach obok drogi przy morzu za 300 kun - mam nadzieję, że on jeszcze
          funkcjonuje? Ja go mam na świeżych zdjęciach...
          • Gość: krzywagrzywka Re: Brela 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.08, 14:06
            70 euro to była cena apartamentu na 4 osoby, więc skoro piszesz, że 30 dla dwie
            płaciłeś, to chyba wielkiej róznicy nei było....:)
            • Gość: hepik Re: Brela 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 16:13
              Tom pisał
              "2-pokojowy apartman poniżej 30 € " gwoli ścisłości.
              Prawdę mówiąc te 70 to faktycznie przepłacone zwłaszcza ,że standard za wysoki nie był.
              W Nemirze(30 min spacerem do Omisza wzdłuż brzegu morza, 1 września ogladałem kilka apartamentów przeznaczonych dla 4 osób(dwu i jednopokojowych z aneksem) i cena zawierała sie miedzy 35-40 euro.
              I było to w najnowszych budynkach od strony zachodniej czyli z nowym wyposażeniem meblowym,łazienkowym i kuchennym.

• Gość: zoltar Re: Brela 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 21:11
            Spedzamy w Breli wakacje o 4 lat, jestesmy zauroczeni ta
            miejsowoscia i jesli piszesz takie opinie to ja stwierdzam ze byles
            w Breli tylko przejazdem lub znasz ja z opowiesci. Ludzi jest duzo
            ale bez przesady kazdy znajdzie dla siebie kawalk plazy i to nie tak
            zatłoczonej jak w Sopocie.Nie ma problemu z miescami w knajpach a
            klubów nocnych wlasciwi nie ma, to jest miejscowosc rodzinna, duzo
            dzieci itp Morze jest bardzo czyste, uwazam ze woda i plaze
            najczystsze w tym regionie a walory krajobrazowe najpiekniesze w tej
            czesci Chorwacji. Pozdrawiam
            • Gość: tom Re: Brela 2009 IP: *.stella.net.pl 29.10.08, 10:02
              ...szkoda, że nie wspominasz, czy znasz jakiekolwiek miejsca w Chorwacji oprócz
              Breli. to wyjaśniłoby wszystkim, jaką masz skalę odniesienia i w stosunku do
              czego porównujesz Brelę zachwalając jej wyższość. Jeśli czytam bądź słyszę, że
              ktoś w jakimś miejscu spędza urlopy od x lat, ręce mi opadają. To znaczy, że się
              zamknął na poznawanie innych miejsc, inne wrażenia, doznania, krajobrazy,
              klimaty. I tyle. Więc nie może wypowiadać się o niczym innym, jak tylko o jednym
              miejscu. Odebrałbym inacze tę wypowiedź, gdyby ona brzmiała mniej więcej tak:
              "próbowalem spędzać urlopy w Vodicach, Ciovo, pod Dubrovnikiem, na Hvarze,
              Solcie, Peljesacu, na Riv. Zadarskiej oraz Wybrzeżu Kwarnerskim i Istrii, znam
              Omis, wybrzeże Szybenickie oraz okolice Cavtatu o Splitu, ale Brela bije to
              wszystko na głowę"
              Kiedy zaczynałem swą rodzinną przygodę z Choracją w 2000 r. też zauroczyło mnie
              miejsce, w którym spędziłem swój pierwszy urlop w tym kraju. Przez dwa kolejne
              lata jeździliśmy tam, wydawało się to nam najwspanialszym miejscem na całym
              wybrzeżu. Teraz uważam ten czas za zmarnowany. Jeździmy do Chorwacji co roku, za
              każdym razem spędzając tam od 2,5 do ponad 3,5 tygodnia, każdorazowo dzieląc
              każdy pobyt na 2-3 różne miejsca w różnych regionach, i wciąż uważamy, iż
              znajdujemy coraz to nowe fascynacje, nowe wrażenia. morze jest bardzo czyste nie
              tylko w Breli - nie rób ludziom wody z mózgu. Jest t a k ż e czyste, podobnie
              jak w setkach innych miejscowości. Jeśli wątpisz, to pojedź np. do Pisaka,
              Igrane, Drasnice, Podgory - to tylko w najbliższej okolicy. Co do krajobrazów -
              kwestia gustu. Nie odważyłbym się nazywać to czy tamto miejsce "najpiękniejszym
              w tej części Chorwacji". Nikt mi nie dał prerogatyw absolutnego autorytetu w
              tych sprawach. Mogę co najwyżej powiedzieć, że m n i e się najbardziej podoba
              to czy tamto. Ktoś inny woli jednak Paklenicę, ktoś inny Trpanj,Omis albo Brać,
              i one mu się najbardziej podobają. Nic na to nie poradzisz.
              • Gość: zoltar Re: Brela 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 19:10
                Mysle ze odebrales maoja odpowiedz zbyt osobiście, ale swiadczy to
                tylko o tym iz dotyka ona czułego miejsc i trafia w sedno. Mam prawo
                oceniac miejsca jak mi sie podoba bo to moje subiektywne odczucia.
                Zwiedzilem Chorwacje dosc dokładnie i opisywanie wszystkich
                miejscowości nie ma sensu, odniosłem sie tylko do Twojej oceny
                Breli, która lubie. A tak na marginesie jesli jestes takim wielkim
                podroznikiem i znawca zapraszam do dyskusji nt najciekawszych
                subiektywnych ocen odwiedzonych miejsc w Europie. Sadzisz ze jesli
                ktos spedza kolejny urlop w danej miejscowosci to nigdzie nie bywał?
                Mylisz sie bo ja spedzam urlop 2 , 3 razy w roku, i za kazdym razem
                jezdzimy na tydzien dwa, własciwie procz czesci wschodniej i W.
                Brytanii odwiedzilismy wszystkie kraje w Europie nawet Albanię. W
                zeszłym tygodniu np wrocilismy ze Słowacji gzie zwiedzalismy min
                zamki orawskie. Brele traktujemy jako mijsce gdzie wypoczywamy a nie
                zwiedzamy bo na to sa lepsze pory roku niz gorace chorwackie lato.
                Rzadko wypowiadam sie na forum, nie mam nic przeciwko rozsądnej
                polemice, ale zajadliwy i napastliwy ton poparty brakiem dobrego
                wychowania utwierdza mnie mnie w przekonaniu o tym, iz im mniej sie
                tu udzielam tym lepiej wychodzi mmi to na zdrowiu....Pozdrawiam
                • Gość: tom Re: Brela 2009 IP: *.stella.net.pl 30.10.08, 13:14
                  ...no i po co te nerwy, agresja i niepotrzebne zaczepki? Odwołań i pouczeń
                  odnoszących się do "braku dobrego wychowania" nie wspomnę - sam sobie wystawiasz
                  świadectwo, jakie wystawiasz. Co do zajadłości i napastliwości, której się
                  doszukujesz - niech to ocenią forumowicze. Oni bowiem szukają na forum głównie
                  informacji a nie popisów ludzi z kompleksami.
                  Mylisz się: nie trafiłeś w żadne sedno, ani żaden czuły punkt, znalazłeś - jak
                  ci się wydaje - okazję do popisywania się, ale to chyba nie jest na to forum...?
                  Mylę się? To forum poświęcone jest Chorwacji, tak? Padła prośba o opinie
                  dotyczące Breli, tak? Wyraziłem własną, tak? Uzasadniłem ją, zastrzegając się,
                  że jest to moja opinia, i nie muszą jej wszyscy podzielać, tak?
                  Twojej wypowiedzi nie potraktowałem "zbyt osobiście", bo i niby na jakiej
                  podstawie? Odniosłem się tylko do słabości twojej argumentacji, krytykując słabe
                  punkty tej opinii, a nie jej autora. Gdybym nie znał miejsca, o którym mowa,
                  twoja wypowiedź nie dostarczyłaby mi absolutnie żadnej wiedzy poza
                  stwierdzeniem, że spędzasz tam urlopy od 4 lat, więc musi ci się tam podobać.
                  Lubisz Brelę? OK, chwała ci za to, broń swego zdania, nie czepiaj się "ad
                  personam". Jeśli ty masz prawo - jak piszesz - "oceniać miejsca jak mi się
                  podoba bo to moje subiektywne odczucia", to kto ci dał prawo odbierać ten
                  przywilej innym? A ludziom szukającym porady i pomocy zależy przede wszystkim na
                  jak największej ilości użytecznych informacji. Kiedy sami pojadą, przekonają
                  się, jak jest naprawdę, skonfrontują wpisy na forum z własnymi odczuciami i
                  dojdą do wniosku takiego jak ja: że Chorwacja jest krajem niewielkim wprawdzie,
                  ale na tyle zróżnicowanym, wielobarwnym, oferującym tak wiele wrażeń o różnym
                  charakterze i odcieniach, że chciałoby się poznać jak najwięcej z nich. Także -
                  spędzając urlopy w coraz to innych miejscach. Nie wmawiaj mi, że namawiam ludzi
                  do zamiany wypoczynkowego urlopu w zwiedzanie. Jedni to lubią, inni nie. nie o
                  to mi chodziło, dobrze wiesz. Chodzi o to, że można spędzić jeden urlop pod
                  Dubrovnikiem, jeden w cieniu Biokova, a kolejny gdzieś na wyspach, jeden w
                  Trogirze, kolejny w jakimś Vinisce, Rogoznicy, na Peljesacu czy na Istrii. Za
                  każdym razem ma się inne wrażenia, inne otoczenie, inne klimaty. Jasne, że można
                  co rok mieszkać w tym samym hotelu - nawet przez całe życie. Kwestia gustu. Ja
                  wolę poszukiwać nowych wrażeń, nic nie poradzę. Znam wielu, którzy mają podobną
                  filozofię spędzania urlopów. Ale mam też znajomych, którzy już siódmy raz
                  urlopowali w Primosten. Z Chorwacji znają tylko przejście graniczne, autostradę
                  i właśnie Primosten, które uważają za siódmy cud świata. Pardon, raz byli aż w
                  Szybeniku, przez godzinę. Czy ich potępiam? Nie. Trochę współczuję, ale to
                  przecież ich wybór. Może nie mają innych potrzeb...?
                  A tak na marginesie: ja się nie wychwalam na tym forum, ile razy w roku i gdzie
                  spędzam urlopy. Na tym forum czasami zabieram głos na temat Chorwacji, którą -
                  to nie jest brak skromności - poznałem dość dobrze. Bo to jest forum głównie o
                  Chorwacji. Chcesz dyskutować na temat innych miejsc w Europie? Może kiedyś
                  podyskutujemy, może nie tylko o Europie, ale np. o Tybecie, o okolicach Perth, o
                  Indonezji, o zakamarkach Kopenhagi, o Skandynawii, nawet o Słowacji czy Wołyniu
                  albo zamkach nad Renem. Na pewno nie na tym forum.
                  pozdrawiam mimo wszystko (no, chyba że to też jest "zajadłość i napastliwość"...)
                  • Gość: nomercy73 Re: Brela 2009 IP: 78.133.245.* 27.04.09, 15:37
                    Witam,
                    prosze o porade - urlop dla rodziny 2+3 - najlepiej w jakiejs
                    totalnie malenkiej miejscowosci bez ludzi:)
                    pozdrawiam i z gory dzieki!
                    nomercy73(at)gmail.com
            • Gość: Joga Re: Brela 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 20:36
              To ja ci powiem, że Brela znam od 3-go roku życia-a teraz mam lat 55
              niestety. I Brela były piekne wtedy a teraz są tylko ładne bo są
              przepełnione domami. Od kilkunastu lat jeżdżę z rodziną w inne
              miejsca,zawsze cos nowego. I tak trzeba. Całe wybrzeże jest piękne a
              w tym roku byłam juz drugi raz w Podgorze. Cudeńko.
              • yapa_1 Re: Brela 2009 15.11.08, 21:29
                Słyszałem podobnie pochlebne opinie o Podgorze. Mam zamiar spędzić tam wakacje w
                przyszłym roku. Jeżeli możesz to podaj mi namiary na sprawdzone kwatery.
                yapa_1@gazeta.pl. Z góry dziekuję.
              • Gość: derek12 Re: Brela 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 13:25
                dlaczego niestety 55 lat.Ja się nie zgadzam,mam 48 i wcale nie uważam że aż 48,a
                raczej dopiero.Dla mnie szklanka jest w połowie pełna.A tak na marginesie byłem
                w Chorwacji 8 razy i za każdym razem w innym miejscu,no 2 razy w Trogirze muszę
                przyznać że jest piękny zresztą jak wszystko Chorwacji.Przeglądam forum bo
                szukam miejsca na ten rok,zaczynam się nudzić w Chorwacji
            • Gość: aga Re: Brela 2009 IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.09, 21:55
              Jedziemy w lipcu - jeśli mozesz podać namiar na kwaterę to poproszę
              agnieszkak15@op.pl
          • Gość: Bogda17 Re: Brela 2009 IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.08, 13:09
            Tom podaj mi proszę namiary na fajną kwaterę bo właśnie szukamy
            nowego miejsca na wakacyjny wyjazd.Jedziemy w składzie 2+2.
            • Gość: tom Re: Brela 2009 IP: *.stella.net.pl 08.11.08, 15:13
              a jaki region Cię interesuje? Podaj adres e-mail, zdefiniuj mniej więcej
              charakter miejsca, w którym chcesz urlopować (lub region), wyślę Ci informację
              na temat adresów, do niektórych nawet ilustracje zdjęciowe samych kwater bądź
              miejscowości, w których się mieszczą. pozdrawiam
              • Gość: Bogda17 Re: Brela 2009 IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.08, 15:52
                Witaj Tom ,w CRO byliśmy 2 razy, na Ciovo w Slatine i w miejscowości
                Sv.Peter podobało nam się wszędzie ale chcemy zobaczyć inne miejsca
                najważniejsze aby morze było blisko i ciekawa okolica do zwiedzania
                i żeby było w miarę niedrogo.Moj adres bogda17@gazeta.pl czekam na
                wiadomośc.Pozdrawiam Bogusia
                • Gość: Cristow Re: Brela 2009 IP: 195.68.192.* 13.11.08, 16:28
                  Witam serdecznie.

Prosze o namiary (moze jakies fotki) na polecane apartamenty ( w dobrym
                  standardzie, blisko morza, i z klimatyzacja)

Planuje wyjazd od 15.06.2009.

moj e-mail: kwandach@poczta.onet.pl

Dziekuje za wszelkie informacje.
                  Pozdr
                  Cristow
              • katka30-19 Re: Brela 2009 13.11.08, 20:07
                Jesli mozna to tez poprosze o namiary na apartamenty (o dobrym
                standardzie) lub hotele w pólnocnej i poludniowej cześci
                Chorwacji.Wybieramy sie po raz pierwszy w maju z 18 miesiecznym
                dzieckiem.moj mail kaska30-19@gazeta.pl
                • Gość: tom Re: Brela 2009 IP: *.stella.net.pl 13.11.08, 20:56
                  coś nie tak jest z adresem, który podałaś powyżej. odrzuca mi go za każdym
                  razem. sprawdź, proszę, czy nie ma jakiegoś kiksu. Wtedy powtórzę swoje maile z
                  informacjami
                  • katka30-19 Re: Brela 2009 13.11.08, 21:25
                    Gość portalu: tom napisał(a):

> coś nie tak jest z adresem, który podałaś powyżej. odrzuca mi go
                    za każdym
                    > razem. sprawdź, proszę, czy nie ma jakiegoś kiksu. Wtedy powtórzę
                    swoje maile z
                    > informacjami
                    Oj przepraszam mail:katka30-19@gazeta.pl
                  • Gość: klew Re: Brela 2009 IP: *.adsl.szeptel.net.pl 14.11.08, 09:34
                    czy ja też mogę prosić o namiary na sprawdzoną kwaterkę. Chcemy
                    wyjechać w czerwcu 2009 r. z dwoma szkrabami ( 2 i 4lata) więc
                    zależy mi na atrakcjach dla dzieciaków. Podaję swój adres
                    krzysia.m@vp.pl, z góry dziękuję za pomoc
              • Gość: Nata Re: Brela 2009 IP: 62.159.242.* 18.11.08, 11:56
                Jeśli to możliwe również prosiłabym o namiary na jakąś fajną kwaterę
                dla 2 dorosłych + 2 dzieci (5 i 9 lat) w atrakcnej dzielnicy Breli,
                z widokiem na morze, podwórkiem i miejscem parkingowym. Planujemy
                wyjazd w drugiej połowie czerwca.
                Dziękuję i pozdrawiam
                Nata
                renata.ordys@eu.takata.com
              • Gość: wiolcia Re: Brela 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.08, 11:00
                poprosze o namiary na kwatery dla trzech osób dzieki
              • Gość: wiolcia Re: Brela 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.08, 11:07
                dalmacja środkowa zeby nie jechać daleko w głąb kraju wiolcia70@poczta.onet.pl
                dzieki
                • Gość: iga Re: Brela 2009 IP: *.gprs.plus.pl 07.12.08, 14:27
                  Jesli to mozliwe prosze o namiary na kwaterke dla 4 osob, najlepiej
                  nad samym morzem, w jakiejs niezatloczonej miejscowosci, z dala od
                  tlumow turystow, region Chorwacji obojetny. Nigdy nie bylam w
                  Chorwacji (wyjazdy planujemy na 09.2009) dlatego bede bardzo
                  wdzieczna za jakiekolwiek sugestie i ew.namiary na jakis apartament.
                  pozdrawiam i dziekuje, moj mail: wiga51@wp.pl
                  • Gość: mirek Re: Brela 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 07:57
                    A po co na wrzesień rezerwować,to nie szczyt sezonu,po co przepłacać.
                    • nika0001 Re:Prosze o namiary na kwatery, 08.02.09, 19:31
                      Prosze o namiary na kwatery dla 2 oob doroslych i dziecka, jak najblizej od warszawy. maksymalnie Brela, ale najlepiej na polnoc od Splitu. zalezy mi na dobrym standardzie, blisko morza, z klimatyzacja, plaza odpowiednia dla dziecka, lagodne zejscie do morza.Super by bylo jakby byl basen, ale o to pewnie trudno.
                      Dzieki , moj adres anetaimarcin1@wp.pl

• Gość: Decklen Re:Prosze o namiary na kwatery, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 23:18
                        Bardzo też bym prosił o namiar na kwatery w Breli konkretnie.
                        Zależy mi na pokoju lub apartamencie dla 2+2 możemy zmieścić się również w 2+1 .
                        Planujemy przyjazd do Breli 5.07 .
                        Zależy nam na stosunkowo dobrej cenie. Jedziemy w ciemno ale jakby było coś
                        fajnego do zarezerwowania na 2 tyg od 5.07 to -

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka