m001 13.05.04, 15:13 czy jest gdzieś w okolicy jakieś cóś, gdzie można się napić jakiegoś piwa, czy herbaty, jakby komuś się znudził gril w ogródku lub nie chciało jechać do Miasta...? pzdr Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kkobieta Re: gdzie wyjść wieczorem? 16.05.04, 22:20 No tu sytuacja jest raczej beznadziejna niestety. Jest chyba coś na Ogrodowej czy Osiedlowej ale wygląda obskurnie jakiś garaż, jeśli już to dla niewymagających 15-latków.... Odpowiedz Link
gazik300 Re: gdzie wyjść wieczorem? 17.05.04, 12:52 Nastolatków nie stwierdziłem. Towarzystwo raczej z dziećmi + rowerzyści. Jest nawet piaskownica. Jest to raczej zdecydowanie ogrodek piwny a nie PUB. Wieczorem jest nieco chłodno ale lepsze to niz nic. Odpowiedz Link
atea69 Re: gdzie wyjść wieczorem? 18.05.04, 22:56 Na Ogrodowej. I podobno miło, nawet grill jest, chociaż barmani mało rozgarnięci. Odpowiedz Link
gazik300 Re: gdzie wyjść wieczorem? 19.05.04, 11:32 Z tymi barmanami to fakt ;-). Ale przynajmniej jest gdzie sie napic piwka :-) Odpowiedz Link
robson63 Re: gdzie wyjść wieczorem? 02.12.04, 17:00 Bylem wczoraj. Lokalik mini ale maja dobre winko moldawskie :-) Odpowiedz Link
red2 Re: gdzie wyjśs? wieczorem? 24.06.04, 16:42 Garaz na Ogrodowej jest w porzadku, nawet jesc daja jako-tako. Z nieco oddalonych od naszej wsi knajp polecam Stajnie Chojnow. To jakies 5-7 km za Piasecznem, przy szosie na Gore Kalwarie (po lewej stronie jak sie konczy las za Chojnowem od Piaseczna jadac). Prowadzi to ktoras z odnog rodziny Gessler?w. Kuchnia tradycyjna, polska palce lizac. No i piwo Slaskie niepasteryzowane po prostu ekstra (w wersji butelkowej do kupienia w Winniczku w Konstancinie). Wada: ceny zblizone do warszawki. Jeszcze jedno: ponoc w Czersku (tym za G. Kalwaria, slynnym z ruin zamczyska) w rynku jest rewelacyjna knajpa prowadzona przez Wlocha Mario - to znaczy Mario prowadzi, a jego zona Polka gotuje ;-). Nie bylem tam jeszcze, ale znajomi zachwalaja bardzo Pozdrawiam wszystkich ziomkow z Jozefoslawia, Julianowa i Kierszka, choc to oddzielna wies a nawet gmina, ale blisko Odpowiedz Link
robson63 Re: gdzie wyjść wieczorem? 18.04.05, 16:33 No w koncu otworzyli ten Pub na Ogrodowej :-) Moze by tak jakies spotkanko integracyjne ?? Warto by bylo poznac sie w realu. Co o tym sadzicie ?? Odpowiedz Link
ooooo12 Re: gdzie wyjść wieczorem? 18.04.05, 16:55 łAJ NOT? TYLKO KIEDY? SOBOTA NASTĘPNA MOŻE? Odpowiedz Link
terramex Re: gdzie wyjść wieczorem? 19.04.05, 09:20 następna to znaczy najbliższa (23.04)? ....że tak powiem.... Odpowiedz Link
cierol Re: gdzie wyjść wieczorem? 26.04.05, 16:21 Hej, mieszkam na Józefosławiu już od trzech lat, a w Piasecznie w ogóle - od zawsze...;)) Trochę znam więc okolice i nie-okolice. Fakt, że Józefosław ma jeszcze mały wybór miejsc na wyjście, ale nie narzekajmy - ten rejon to na razie sypialnia (o jakich porach jest największy ruch samochodów na loklanych drogach...?;)), ale się rozwija. Pub Garaż jest naprawdę ok. Oczywiście co, kto lubi, ale jeśli ktoś chce restaurację up-market, to w Piasecznie raczej długo takiej nie znajdzie. I tak większośc mieszkańców jeśli się stołuje, to w Warszawie - tam, gdzie pracuje. Obok osiedla przydałby się na początek przybytek właśnie jak Garaż - na letni sezon, z rowerem, na dworzu. Jak sie poprosi, to i ognisko moga zrobić (na ostatnie Halloween takie popełniono;)). Jest naprawdę ok. Dla in-doorowców: jest parę lokali w samym Piasecznie, ale to puby, parę pizzerii (polecam Słoneczniki). Zresztą, jak ktoś korzysta często z roweru, to w 15 minut może dojechać przez las na Ursynów i tam szukać innych lokali. Blisko jest też Konstancin. A jak ktoś poszukuje typowego piwa, hip-hopu etc - to w tym roku zapewne znowu otworzy się namiot w Mysiadle (koło przystanku). Cieszmy się Garażem, bo pamiętam jeszcze czasy jak od Puławskiej do lasu i do Thomsona nie było nic...;)) Jak osiedla się rozbudują to na pewno pojawią nowe przybytki. pozdrówka cierli Odpowiedz Link
promyk13 Re: gdzie wyjść wieczorem? 19.04.05, 10:08 nie,niestety józefosław i okolica nie dorobiły się jeszcze takiego miejsca Odpowiedz Link
ooooo12 Re: gdzie wyjść wieczorem? 01.05.05, 19:53 otwierają restaurację/knajpe w stadninie konnej. w tej chwili trwa tam majówka z namiotami, muzyką, piwkiem i grillem, ale ponoć ma być tam regularna knajpa Odpowiedz Link
agik1313 Re: gdzie wyjść wieczorem? 01.05.05, 22:29 A gdzie się znajduje stadnina koni- za kilka miesięcy zamieszkam w Józefosławiu, ale nic o stadninie nie wiem, przyda mi się ta informacja ze wzgl. na możliwość hipoterapii dziecka. Odpowiedz Link
ooooo12 Re: gdzie wyjść wieczorem? 02.05.05, 22:23 na samym końcu Józefosławia, koniec ulicy Julianowskiej i jeszcze kawałeczek w strone lasu z osiedla WNJ mam 12-15 min na piechote z dzieckiem. Odpowiedz Link
agik1313 Re: gdzie wyjść wieczorem? 05.05.05, 08:53 Dzieki za informacje. Pozdrawiam. Agik. Odpowiedz Link
projekt11 JÓZEFOSŁAW I PUBY OSTATNIE INFORMACJE 10.05.05, 18:36 W sobote 14 maja ma odbyc sie w Pasji ( taka nazwa pubu przy stadninie ) karakoe, kabaret,konsumpcja piwa , gril itd. chyba od 17,00 ale nie jestem pewien, prowadza to 2 dziewczyny, plany są ambitne, warto zobaczyć. Jest tam kominek , widac padok zadaszony z okien pubu, koniki, mnie sie podoba, zobaczymy co z tego bedzie. Niedługo ma powstac nastepny pub naprzeciw sklepu spozywczego przy ul .Kombatantów. Coś pomału zaczyna się krecic, kto nastepny - park rozrywki, basen, ppong itp pozdrawiam Stanislaw T. Odpowiedz Link
projekt11 Re: JÓZEFOSŁAW I PUBY OSTATNIE INFORMACJE 10.05.05, 18:39 Jestem z WNJ, więc dla mnie to blisko. Odpowiedz Link
aania79 Re: JÓZEFOSŁAW I PUBY OSTATNIE INFORMACJE 12.05.05, 14:33 Niezły pomysł z tym pubem Pasja-bardzo ładne miejsce -byłam tam niedawno na majówce.Też jestem z WNJ :) Odpowiedz Link
aania79 Re: JÓZEFOSŁAW I PUBY OSTATNIE INFORMACJE 13.05.05, 19:21 moze mały zlot forum Józefosławia w pubie Pasja w sobote wieczorem? Odpowiedz Link
robson63 Re: JÓZEFOSŁAW I PUBY OSTATNIE INFORMACJE 14.05.05, 21:34 Łeeeeee... bylem i nie polecam. Towarzycho typu sziki miki konio arystokracja. Szukamy dalej :-) Odpowiedz Link
martinez28 Re: gdzie wyjść wieczorem? 13.05.05, 21:12 chętnie, ponoć czynne od 17.00 - wybieram się z żoną i szwagrami na piwko Odpowiedz Link
aania79 Re: gdzie wyjść wieczorem? 13.05.05, 21:13 ja zabieram męza dziecko i sasiadów z dzieckiem :)wszyscy z WNJ Odpowiedz Link
projekt11 Re: gdzie wyjść wieczorem? 14.05.05, 01:06 Może ze znakiem rozpoznawczym WNJ ( samochodowym ) na widocznym miejscu o 17,00 przed brama ? Odpowiedz Link