Dodaj do ulubionych

Segment Willa Nowa 1 ?

11.10.04, 01:23
Witam,

nosimy sie z zamiarem kupna segmentu na osiedlu Willa Nowa 1 (ul. Wiejska).
Sprawa wyglada tak, ze mi przeszkadzaja samoloty a narzeczonej technologia
kanadyjska. Nie moze sie przekonac.

Jak sie mieszka w tych segmentach? Czy oplaty za ogrzewanie elektryczne sa
koszace? Na co mamy uwarzac, co powinnismy wiedziec? W koncu chodzi o niezla
kaske...

G
Obserwuj wątek
    • kornel113 Re: Segment Willa Nowa 1 ? 11.10.04, 10:43
      Tez tam chciałem kupić segment, ale zrezygnowałem. Jednak huk samolotów jest
      porażający, pojedź tam kiedyś na dłużej, godzinę albo dwie. Willa Nowa 1 leży w
      tzw. strefie ograniczonego użytkowania Z2 czyli żółtej, gorsza jest już tylko
      Z1, blisko pasa lotniska. A tanich linii będzie coraz więcej, juz latają też w
      nocy.Kiedy leci samolot, to przy Wieskiej nie słychać odoby z którą rozmawiasz.
      Same domki są niebrzydkie i podobno nieźle zbudowane. Ale hałas był dla mnie
      czynnikiem decydującym, nie mogłem świadomie kupic domu w takim miejscu. Obecni
      właściciele wystapili do Okęcia o odszkodowania za uciazliwości.Zresztą chyba
      nieprzypadkowo z Willi Nowej jest dużo propozycji sprzedaży. Jak mi powiedziano
      w sezonie grzewczym, miesięcznie trzeba dać 700-800 złotych.
      • 156sw Re: Segment Willa Nowa 1 ? 11.10.04, 12:57
        1) Czy huku samolotow nie zalatwia plastikowe okna?

2) Miedzy 12 a 5 rano nic nie lata, narazie przynajmniej

3) Dobrze sie sie grzeje 4-5 mies ;)

Gdzie moge znalezc mapke z oznaczonymi strefami?
      • marcello1975 Re: Segment Willa Nowa 1 ? 11.10.04, 13:04
        Za prąd i ogrzanie jakiej powierzchni mieszkania/segmentu trzeba tyle zapłacić?
        Ja na Ogrodowej też mam wszystko na prąd, a moi poprzednicy (3 osoby) placili
        za prad około 150PLN/m-c latem i 250PLN/m-c zimą za 60m2. Ja sam poza sezonem
        mam niecale 100PLN i mam nadzieję, że zimą blizej będzie do tych 250PLN niż
        Twoich informacji ;-)
        • 156sw Re: Segment Willa Nowa 1 ? 11.10.04, 14:10
          A segment ma 210m2 wiec by te 700 zl sie zgadzalo....

Tak czy siak - czy do samolotow trzeba sie przyzwyczaic, czy w ogole sie da,
          czy okna i inne cuda pomoga zniwelowac w duzym stopniu halas?
          • kornel113 Re: Segment Willa Nowa 1 ? 11.10.04, 14:40
            Dobre okna troche wytłumiają hałas, ale zadaj sobie pytanie, czy po to chcesz
            kupić segment na wsi, aby zamknać sie w nim hermetycznie? Przecież cały urok
            takiego miejsca to wyjść do ogrodu, otworzyć okna itp. Willa Nowa jest ładna i
            gdyby znajdowała się chociaż ze 2- 3 km bardziej na wschód, nie wahałbym sie
            ani chwili, ale... samolotów będzie coraz więcej. W żółtej strefie nie wolno
            budować szkół, przedszkoli itp. to o czyms świadczy.
          • marcello1975 Re: Segment Willa Nowa 1 ? 11.10.04, 14:40
            U mnie (Ogrodowa III) samoloty nie są uciązliwe, słychać tylko lekki szum przy
            uchylonych oknach, a przy zamknietych lekko jak satruja w ta strone
            (sporadyczne przypadki). Być moze to zasługa okien, ale iosiedle jest połozone
            troszke dalej od strefy.
            pozdr
            Marcin
            • martinez28 Re: Segment Willa Nowa 1 ? 11.10.04, 14:44
              ja mieszkam na willi nowej julianowskiej i samolooty slychac nawet tam, a jest
              ze 2,5-3 km od willi nr 1. czasami samoloty lecaq jakims innym torem i
              przelatuja mi przed oknami - to nieco wkurzajce, biorac pod uwage, ze lataja
              srednio co 3 minuty.... na prawde muszisz byc zdesperowany aby tam kupic
              segment... z ciekawosci za ile chca sprzedac???
              • kornel113 Re: Segment Willa Nowa 1 ? 11.10.04, 15:00
                Odpowiem, co ja wiem, bo tez chciałem kupić. W tym rzecz, że ceny sa dość
                atrakcyjne. Za ładnie wykończony segment z garażem o pow. pona 200 m chcą ok.
                450 tys. Niczego taniej o takiej powierzchni nie da sie kupic. Ale wpływ na
                cene maja właśnie samoloty.
                • martinez28 Re: Segment Willa Nowa 1 ? 11.10.04, 15:09
                  to faktycznie niezła cena, ale dziekuje za te samoloty... ja kupilem 80m2 za
                  350 tys na willi nowej julianowskiej i zdecydowanie przeplacilem... bez przerwy
                  mam jakies problemy i niedorobki w wykonczeniu. np. wywala mi korki kilka razy
                  dziennie i nikt nie wie dlaczego? nawet facet, ktory zakladal instalacie
                  rozklada rece i wez tu mieszkaj... niue polecam.
                  • marcello1975 Re: Segment Willa Nowa 1 ? 11.10.04, 15:21
                    To faktycznie trochę przeplaciłeś... Ja też chciałem kupić mieszkanie w WNJ,
                    ale ostatecznie kupilem używane na Ogrodowej III (teraz chyba ten sam
                    deweloper) i jak na razie jestem b.zadowolony, nie mam problemów z
                    elektrycznością, cena była ok i... chyba dobrze, że nie mieszkam na WNJ;-)
    • kornel113 Re: Segment Willa Nowa 1 ? 11.10.04, 13:33
      Jeśli chodzi o opłaty, ja mówiłem o segmencie o pow. 204 m kw. Tak więc jeśli
      pomnożysz 250 razy 3 to wychodzi 750, czyli tyle ile mi mnije więcej podano.
    • bjs12 Re: Segment Willa Nowa 1 ? 11.10.04, 23:32
      Z tymi oplatami za prad spotykam rozne opinie. Sam dopiero pierwszy sezon tu
      mieszkam wiec jeszcze nie wiem, ale bez ogrzewania na 70 m mam okolo 100.
      Slysze, ze niektorzy w mieszkaniacjh 70-90 m placa w miesiacach ostrej zimy do
      900 zl za miesiac. Inni mowia ze mniej. To raczej drogi system ogrzewania, na
      razie zalozylem sterownik do pilnowania temperatury,
      Chetnie uslysze inne opinie
      pozdrawiam
      • marcello1975 Re: Segment Willa Nowa 1 ? 12.10.04, 09:38
        Jak działa ten sterownik i ile taka zabawka kosztuje?
        Ja na razie mam podobne oplaty jak Ty, też pierwszy zimowy sezon przede mna.
        Moi poprzednicy zimą płacili około 250PLN/m-c, tyle, ze rozliczenie było raz na
        3 miesiace i racunki były po 700-800 zl, moze stad niektórzy podają takie
        kwoty ;-)
        • terramex Re: Segment Willa Nowa 1 ? 12.10.04, 09:54
          >Marcello!
          Słyszałem opowieści o ludziach spędzających zimy na OgrodowejIII w kurtkach (w
          mieszkaniu oczywiście). Może to byli twoi poprzednicy :)
          Wydaje mi się że ta kwota będzie wyższa, choć gdyby rzeczywiści było tylko
          250/miesiąc to stawiam browara!

Zoltarus
          • marcello1975 Re: Segment Willa Nowa 1 ? 12.10.04, 10:08
            Hehehe, ok - trzymam za słowo:-) Takie rachunki (na 250PLN/m-c) widzialem za
            sezon 2002/2003 - zobaczymy czy i mnie przyjdzie tyle płacic...
            • madzia.witkowska Re: Segment Willa Nowa 1 ? 12.10.04, 14:27
              jezeli chodzi o gaz - to dotej pory miałam dwa rachunki: oba mniej więcej na 86
              zł, w czy 6 zł za gaz, a 80 zł opłaty przepływowe, abonamenty i tym podobne.
              Pierwszy rachunek był za dwa i pól miesiąca, drugi za dwa. Teraz powoli
              bedziemy grzać i zobaczymy co i jak.
              a mieszkanie ma 88,5 m2
          • marcello1975 Re: Segment Willa Nowa 1 ? 11.01.05, 22:49
            Browara nie będzie - wyszło niecałe 280PLN/m-c za okres paźdz-grudz (nie
            siedziałem w kurtce, hehe), w styczniu bedzie pewnie mniej, bo zima jak na
            razie cienka ;-) Chociaz gdyby uwzględnić to, ze oni płacili rachunki ponad 2
            lata temu... ;-)
            pozdr
            • kawka9 Re: Segment Willa Nowa 1 ? 12.01.05, 13:13
              też mam ogrzewanie na prąd i cała opłata to w moim przypadku 210zł/mc i też nie
              siedziałam w kurtce, a nawet swetrze; wszystko zależy od umiejętnego
              korzystania z takiego systemu grzewczego (ale swoją drogą to prąd w Polsce
              mógłby być trochę tańszy)
              • marcello1975 Re: Segment Willa Nowa 1 ? 12.01.05, 15:00
                210PLN/m-c za całość to naprawde nieźle. Mi zimą wychodzi około 280, inne
                miesiące niecale 100PLN/m-c.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka